druze, po tebi je onda svako ko se drzi principa a nije politicar i ne zeli u mutne vode - neuvjerljiv i neupotrebljivBeslija wrote:joj druze...
Drustveno-moralni principi....zanimljivo....
Vjerovatno volis pravdu,koja je usko povezana sa moralom , pa onda ja vjerujem da ti je jedan od ciljeva zivot u boljem mjestu......jer nemozes ganjati pravdu u nepravdi....tako da, jedini nacin da tu pravednost preneses na okolinu nije ovaj forum , nego POLITIKA.......
sad , ako ti ne zelis da ides u politiku , odnosno jedini nacin trazenja pravde , ja nevjerujem u tvoje principe......a ako ja nevjerujem u tvoje principe , onda u tvoj post gledam samo kao jedan obican pokusaj izbjegavanja istine....
Ciljevi su vazniji od principa , jer inace ljudi koji se drze principa izgube sve sto su htjeli.......
Najvaznije je da NA KRAJU covjek postigne ono sto je htio.....pri tome naravno da ce biti zrtava , ali na minimalnoj stopi , jer bolje je da naglo pogine 100 hiljada ljudi nego 1 milion ljudi lagano....
malo pricam u prenesenom znacenju , posto je kasno , pa ako nisi skonto , izvinjavam se...
Ovo sa ciljevima stvarno ne kontam