Adnan Terzic - šupak ili budala?

spongebob

Post by spongebob »

Beslija wrote:joj druze...

Drustveno-moralni principi....zanimljivo....

Vjerovatno volis pravdu,koja je usko povezana sa moralom , pa onda ja vjerujem da ti je jedan od ciljeva zivot u boljem mjestu......jer nemozes ganjati pravdu u nepravdi....tako da, jedini nacin da tu pravednost preneses na okolinu nije ovaj forum , nego POLITIKA.......

sad , ako ti ne zelis da ides u politiku , odnosno jedini nacin trazenja pravde , ja nevjerujem u tvoje principe......a ako ja nevjerujem u tvoje principe , onda u tvoj post gledam samo kao jedan obican pokusaj izbjegavanja istine....

Ciljevi su vazniji od principa , jer inace ljudi koji se drze principa izgube sve sto su htjeli.......

Najvaznije je da NA KRAJU covjek postigne ono sto je htio.....pri tome naravno da ce biti zrtava , ali na minimalnoj stopi , jer bolje je da naglo pogine 100 hiljada ljudi nego 1 milion ljudi lagano....

malo pricam u prenesenom znacenju , posto je kasno , pa ako nisi skonto , izvinjavam se... :)
druze, po tebi je onda svako ko se drzi principa a nije politicar i ne zeli u mutne vode - neuvjerljiv i neupotrebljiv
Ovo sa ciljevima stvarno ne kontam :) O cemu ti pricas? Necu da se savijam i pristajem na nesto sto ne odgovara mojim licnim koordinatama i kratkorocno pravim kompromise koji me dugorocno kostaju mog dusevnog (ne)mira... i ja u prenesenom znacenju :-) :)
Beslija

Post by Beslija »

to ciljevi , htio sam reci , da iako sad mozda izgleda da Terzic ne cini dobar posao , iako se cini da sad radi ono sto ce stetiti narodu , za 5 godina to ce se ispostaviti kao dobar potez.....npr . PDV.....

**druze, po tebi je onda svako ko se drzi principa a nije politicar i ne zeli u mutne vode - neuvjerljiv i neupotrebljiv **

NE , samim ovim razgovorom o politici ti rusis svoje principe.......ako ti principi govore da ne ulazis u politiku ne bi trebao razgovarati o njoj....a ako razgovaras i govoris ljudima kakav je onaj na vlasti , ne cineci nista da se to promjeni , onda to tebe cini neupotrebljivim.....

jednostavno.
spongebob

Post by spongebob »

Beslija wrote:to ciljevi , htio sam reci , da iako sad mozda izgleda da Terzic ne cini dobar posao , iako se cini da sad radi ono sto ce stetiti narodu , za 5 godina to ce se ispostaviti kao dobar potez.....npr . PDV.....

**druze, po tebi je onda svako ko se drzi principa a nije politicar i ne zeli u mutne vode - neuvjerljiv i neupotrebljiv **

NE , samim ovim razgovorom o politici ti rusis svoje principe.......ako ti principi govore da ne ulazis u politiku ne bi trebao razgovarati o njoj....a ako razgovaras i govoris ljudima kakav je onaj na vlasti , ne cineci nista da se to promjeni , onda to tebe cini neupotrebljivim.....

jednostavno.
ja se u ulozi nezavisnog posmatraca osjecam odlicno: em sam lisen potrebe da ulazim u nepotrebne saveze s ljudima koji ne dijele moj mikrokosmos, em zadrzavam razumnu distancu naspram sumnjivih koalicija. Po tebi onda o politici ne bi smio niko da razmislja osim onih koji su ukljuceni u nju...Jasno mi je zasto tako mislis, jer je u BIH institucija javnog mnjenja nepostojeca stvar,. Ili ti uopsteno mislis da neko ko nije ukljucen u politiku ne moze uticati na nju :shock:

ako je tako onda ti ne razumijes drustveno-politicke procese. a mozda sam krivo shvatio
Beslija

Post by Beslija »

javno mjenje kazes......

Ti dajes informacije i misljenje o covjeku(Terzic) o kojem siguran sam nisi razmotrio , pregledao biografiju , pregledao sve poslove koje je radio do sada , razmotrio njegove ciljeve i analizirao njegove korake ....

ja sam protiv takvog javnog mjenja....

I ne samo ti , pocevsi od onoga ko je otvorio ovu temu pa nadalje , da bi mogli pozitivno uticati na ljude sa svojim teorijama i informacijama , morate prvo posjedovati argumente......

a vasi argumenti se striktno baziraju na vasim zakljuccima do kojih ste dosli bez informacija...

i kao takvo , sta javno mjenje moze uraditi i kako moze unaprijediti ovu drzavu?....

jednostavno , lahko je blatiti covjeka jer ti niko nista ne moze........niko ti ne zna ime , niko te nije vidio a ti ovako iz dana u dan govoris lose o ljudima i politicarima i prikupljas isto misljenike koje ce iz dana u dan raditi sto ti radis bez posljedica...

za mene, to je kukavicluk.......

ako posjedujes misljenje i argumente , onda haj lagano u politiku pa da vidim sta mozes uraditi....sto si to ti bolji od Terzica ili slicni tebi?.....

a ako neces , onda nemoj zamarati narod sa postovima koji nemogu pomoci nama ili politicarima da unaprijedimo drzavu........

siguran sam da tvoji principi do kojih se drzis to ne bi dozvolili.....

(ovo govorim opcenito , ne samo tebi)
spongebob

Post by spongebob »

ja svoje misljenje gradim na osnovu svoje neinformiranosti?!

otkud ti to?! Sta ti znas da ja znam?

a ovo za blacenje: pa jarane, politicari su javne licnosti podlozni JAVNOM MNJENJU. bilo ono anonimno ili ne.
Beslija

Post by Beslija »

to o neinformiranosti se odnosilo OPCENITO na clanove koje pisu bez znanja......

a za blacenje , opcenito , kao i ti , vjerujem da raja ima Moralne principe.....i ja moram da se upitam kakvi to principi dozvoljavaju ANONIMNO blacenje covjeka bez dovoljnog broja informacija....

javno mjenje , da bude uspjesno , prije svega informacije moraju biti ispravno i tacne , nepristrasne itd....

a kako zakljucujem da kod vas nema pravih informacija , i kako zakljucujem da argumente donosite svojim misljenjima....

*****Ja tornjaka što se provali majko moja. Ispadosmo svi koji smo ostali braniti Sarajevo - ljudi sa beneficijama. Ne kontam čovjeka. Ne kontam ni njegove "ahbabe" koji ga drže još uvijek na mjestu premijera, iako se u zadnje vrijeme pošteno isprovaljivao. Danas jedno - sutra drugo... ali to je naša realnost. Jel tako Goa?*******

-- da li ti ovaj gore post izgleda kao nepristrasan , da li je ova informacija
zadovoljavajuca...

- kakvi ahbabi
- kad se provaljuje
- danas jedno- sutra drugo.????

sve to treba lijepo objasniti da bi ljudi razumjeli o cemu pisu...ja sam iz njegovog posta skonto da je Terzic najveci debil koji je neobrazovan a ima veliku stelu.....

sto po meni nije bas tako.....

(opet da kazem , ne govorim samo o tebi ovdje vec o vecini sto pisu kako ne treba).......

ps

ti mi zvucis pametno :-D
spongebob

Post by spongebob »

Beslija wrote:to o neinformiranosti se odnosilo OPCENITO na clanove koje pisu bez znanja......

a za blacenje , opcenito , kao i ti , vjerujem da raja ima Moralne principe.....i ja moram da se upitam kakvi to principi dozvoljavaju ANONIMNO blacenje covjeka bez dovoljnog broja informacija....

javno mjenje , da bude uspjesno , prije svega informacije moraju biti ispravno i tacne , nepristrasne itd....

a kako zakljucujem da kod vas nema pravih informacija , i kako zakljucujem da argumente donosite svojim misljenjima....

*****Ja tornjaka što se provali majko moja. Ispadosmo svi koji smo ostali braniti Sarajevo - ljudi sa beneficijama. Ne kontam čovjeka. Ne kontam ni njegove "ahbabe" koji ga drže još uvijek na mjestu premijera, iako se u zadnje vrijeme pošteno isprovaljivao. Danas jedno - sutra drugo... ali to je naša realnost. Jel tako Goa?*******

-- da li ti ovaj gore post izgleda kao nepristrasan , da li je ova informacija
zadovoljavajuca...

- kakvi ahbabi
- kad se provaljuje
- danas jedno- sutra drugo.????

sve to treba lijepo objasniti da bi ljudi razumjeli o cemu pisu...ja sam iz njegovog posta skonto da je Terzic najveci debil koji je neobrazovan a ima veliku stelu.....

sto po meni nije bas tako.....

(opet da kazem , ne govorim samo o tebi ovdje vec o vecini sto pisu kako ne treba).......

ps

ti mi zvucis pametno :-D
joj, joj..

svasta si ti neceg udrobio u ovaj komentar na komentar pa stvarno ne znam odakle da pocnem.

Ja sam gradjanin BIH. Ime i prezime ti ne bih zelio kasti jer je ovo otvoreni forum. Adnan Terzic je premijer moje drzave. Kao javna licnost koja zastupa interese drustva je podlozan kritici. Njegovi dosadasnji ucinci su katastrofalni. Ako ja tebi moram objasnjavat zasto je to tako, pitam se ko je onda ovdje neinformisan. Sjedi brate i citaj dnevnu i sedmicnu stampu, prati sve sto je dokumentovano sa sjednica vlade, sluzbene listove etc i onda dodji sa misljenjem. Nego ti mene i dalje kritikujes jer /opravdano/ kritikujem. I imam pravo na to kao sto ima i svaki drugi gradjanin BIH. A ako ti mislis da ja nemam prava da ga kritikujem ako nemam pretenzija na neku od politickih pozicija onda ti samo mogu reci da se probudis. Nije ovo Titova Jugoslavija.
Hajde molim te, navedi mi tri pozitivne stvari koje je Adnan Terzic u svojstvu premijera za sve ove godine uradio za Bosnu i Hercegovinu. Eto dacu ti citavih 24h vremena za odgovor
Beslija

Post by Beslija »

jojjj , ovo je preDUBOKA tema.....nemoze adnan uraditi nista kad iznad njega ima jos 15 ljudi.....

al nije vazno , pisali bi vjecno ako ovako nastavimo....

ali , ja sve sto sam htio reci u ovoj temi jeste ...

AKO VI MISLITE DA MOZETE BOLJE......HAJDE...!!!!!!!!

to je to......mislim , samo blebetanje nece nikome pomoci........jel tako?...covjek makar ima hrabrosti da bude tamo gdje jest...jel mislite da je njemu lahko....pokazite malo strpljenja i podrzavajte....ako mislite da radi lose , idite i pokusajte bolje.....ali nemojte kritikovati , ustvari , kritikujte , ali nemojte vrijedati covjeka karakterno.....kao npr taj post koji je izdvojen....

ja iskreno mislim da ima MNOGO progresa od 1995. godine.......jest sporo , ali nismo mi njemacka....budite malo optimisticni ljudi...

hajd sad.... i ti napisi nesto pozitivno pa da zakljucamo temu.....

:-D
spongebob

Post by spongebob »

Beslija wrote:jojjj , ovo je preDUBOKA tema.....nemoze adnan uraditi nista kad iznad njega ima jos 15 ljudi.....

al nije vazno , pisali bi vjecno ako ovako nastavimo....

ali , ja sve sto sam htio reci u ovoj temi jeste ...

AKO VI MISLITE DA MOZETE BOLJE......HAJDE...!!!!!!!!

to je to......mislim , samo blebetanje nece nikome pomoci........jel tako?...covjek makar ima hrabrosti da bude tamo gdje jest...jel mislite da je njemu lahko....pokazite malo strpljenja i podrzavajte....ako mislite da radi lose , idite i pokusajte bolje.....ali nemojte kritikovati , ustvari , kritikujte , ali nemojte vrijedati covjeka karakterno.....kao npr taj post koji je izdvojen....

ja iskreno mislim da ima MNOGO progresa od 1995. godine.......jest sporo , ali nismo mi njemacka....budite malo optimisticni ljudi...

hajd sad.... i ti napisi nesto pozitivno pa da zakljucamo temu.....

:-D
znaci po tebi su sve ove rasprave uzaludne, ne treba ni forum politika ako vec nista ne mozemo promijeniti?
Beslija

Post by Beslija »

na ovom forumu , sjedeci i pisajuci nista nemozemo promjeniti osim izgubiti dragocjeno vrijeme

(sto sad nazalost i ja radim)..................

mozemo u nekim aspektima , ali sto se tice politike, sve dok ne ustanes i uradis nesto u stvarnom zivotu , ovaj forum je gubljenje vremena...

ps

MOZDA pomocu nekih okolnosti da se moze nesto mjenjati , ali te okolnosti ne postoje sad ovdje....!
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Davno sam se ja izjasnio po pitanju Terzica tako da to nemam namjeru opet raditi - nije vrijedan tog kao ni mog vremena.

Sto se tice "Beretki" nemojte njih pljuvat. Pljujte Svrakica koji sere po ko zna koji put (nije mu ovo prva glupost). I "Zelene Beretke" nisu Svrakic da se za njegove istupe oni blate.

Usput ovome svemu treba dodat i Lagumdziju koji je isto tako jedan ovan koji je izgleda po svom licnom misljenju "jedini patriota" i jedini koji je "ranjen na tom pravom putu" - mada sumljam da je borbe i vidio.

Sve u svemu zar vam nije zao odvojit toliko vrijeme da raspravljate o ovim levatima? Zar su oni vrijedni svega toga?
branimir_s

Post by branimir_s »

dizZaster wrote:
branimir_s wrote: FUJ "ZELENE BERETKE", FUJ... SRAM VAS BILO.
ko si ti da pljuješ po zelenim beretkama.
Pripadnik oči moje lijepe. Bio u Hrvatskoj na obuci od novembra 91-januara 92. Zvanično Pripadnik TO od aprila 92. Pripadnik ARBiH do januara 96. Ucesnik Skenderije maj 92, Zlatište,Pofalicka 92, Otes, Žuč, Nišići, Treskavica,Vlašić, Bihać...Jest Bihać, tačnije Sanski most je bio zadnji. Jes ja sam taj i imam potpuno pravo da pljunem po ljudima koji su izdali sve one momke koji su poginuli za odbranu grada pišući ono sramotno saopštenje - čuj saborac. E moj Švrakiću...
Goa

#88 Re: Adnan Terzic - šupak ili budala?

Post by Goa »

branimir_s wrote:Ja tornjaka što se provali majko moja. Ispadosmo svi koji smo ostali braniti Sarajevo - ljudi sa beneficijama. Ne kontam čovjeka. Ne kontam ni njegove "ahbabe" koji ga drže još uvijek na mjestu premijera, iako se u zadnje vrijeme pošteno isprovaljivao. Danas jedno - sutra drugo... ali to je naša realnost. Jel tako Goa?
Pa kad u SDA misle da je voditi Vijece ministara isto kao i voditi Mjesnu zajednicu.
Post Reply