Sta ti ovdje radis?bug wrote:po celom telu![]()
Ljubav kad predjes tridesetu
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
FortunaBela
horns&drums wrote:Meni Bogami kjlecaju koljena jos uvijek
Infantilan?
- maccarona
meni nisitigris wrote:nisam u tim vodama...al imam udatih jaranica.....starije su od menei kad tako se nesto pozale.....ja im dajem savjete....tipa halteri
i moja best jaranica me i poslusa.......
i ne pokaje se
![]()
.....ljubav se mora njegovati.......i mora se naci vremena za supruga ili suprugu bez obzira na djecu........sigurno da je tesko...al ako se zeli uzivati i nakon 30-te.......mislim da zavodjenje nikad ne moze dosaditi....prema tome ...napisat cu ti ja malu knjizicu
![]()
![]()
-
Edit
Ovo je sasvim tacno. Sjecam se savjeta jedne starije rodice: udovac, ok, razveden, ok ali niposto stariji "momak"... Nije mi to bilo sasvim jasno, ali sada znam koliko je to dobar savjet bio... Jer, stariji singeltoni/singeltonke su dokazali svojim zivotom da nemaju dovoljno tolerancije i fleksibilnosti, kao ni sposobnosti komunikacije s drugim ljudima pomocu koje bi uspostavili razumijevanje u dovoljnoj mjeri, da si nadju partnera za zivot. Nisu pokazali ni toliko hrabrosti za donosenje velikih odluka, kao oni razvedeni, da barem pokusaju.. sve u svemu, "single" status u 30+, 40+ godinama... nikad nije slucajan.Nije nikakvo tjesenje, nego - vise upozorenje.... Oni kojima je otuzno poslije 30-te - ma tako im je bilo i prije 30-te. Ko je dobro zivio do 30-te i poslije ce. Zakljucak: veze nema sa godinama, nego sa osobom.
-
mamica papucarka
Vrlo interesantan zakljucakEdit wrote:Ovo je sasvim tacno. Sjecam se savjeta jedne starije rodice: udovac, ok, razveden, ok ali niposto stariji "momak"... Nije mi to bilo sasvim jasno, ali sada znam koliko je to dobar savjet bio... Jer, stariji singeltoni/singeltonke su dokazali svojim zivotom da nemaju dovoljno tolerancije i fleksibilnosti, kao ni sposobnosti komunikacije s drugim ljudima pomocu koje bi uspostavili razumijevanje u dovoljnoj mjeri, da si nadju partnera za zivot. Nisu pokazali ni toliko hrabrosti za donosenje velikih odluka, kao oni razvedeni, da barem pokusaju.. sve u svemu, "single" status u 30+, 40+ godinama... nikad nije slucajan.Nije nikakvo tjesenje, nego - vise upozorenje.... Oni kojima je otuzno poslije 30-te - ma tako im je bilo i prije 30-te. Ko je dobro zivio do 30-te i poslije ce. Zakljucak: veze nema sa godinama, nego sa osobom.
Sad si me bacila na razmisljanje
-
teletrader
Ne znam sta da kazhem,jednim dijelom se slazhem a jednim ne...Edit wrote:Ovo je sasvim tacno. Sjecam se savjeta jedne starije rodice: udovac, ok, razveden, ok ali niposto stariji "momak"... Nije mi to bilo sasvim jasno, ali sada znam koliko je to dobar savjet bio... Jer, stariji singeltoni/singeltonke su dokazali svojim zivotom da nemaju dovoljno tolerancije i fleksibilnosti, kao ni sposobnosti komunikacije s drugim ljudima pomocu koje bi uspostavili razumijevanje u dovoljnoj mjeri, da si nadju partnera za zivot. Nisu pokazali ni toliko hrabrosti za donosenje velikih odluka, kao oni razvedeni, da barem pokusaju.. sve u svemu, "single" status u 30+, 40+ godinama... nikad nije slucajan.Nije nikakvo tjesenje, nego - vise upozorenje.... Oni kojima je otuzno poslije 30-te - ma tako im je bilo i prije 30-te. Ko je dobro zivio do 30-te i poslije ce. Zakljucak: veze nema sa godinama, nego sa osobom.
Neko je rekao da je jedan od predznaka Sudnjeg Dana nedostatak "nafake" u vremenu,a iskreno govoreci,osim hrabrosti i zhelje da se ne bude sam treba imati i vremena,a to je nesto cega se danas na zapadu nema...
Ja ne znam u sta meni prodje zadnjih 10 godina,u nekim projektima,trcao za poslovima i osim sto mi je kreditna sposobnost zavidna,nisam nesto previse imao od zhivota...I jednostavno to naglo prekinuo i vratio se u Sa
gdje momentalno ne radim nista...
Nisu mi poznati statsiticki podaci,ali jako puno ljudi izmedju 25-35
su single..I u mnogim svjetskim gradovima postoje citave firme koje se na neki nacin bave spajanjem mladih singlea,pocevsi od nekih zajednickih kurseva kuhanja,jezika itd.
Jednostavno nastoje na neki nacin spojiti ljude...
Sarajevo je manje sredina,pa koliko sam ja mogao utvrditi,sve vezice poticu bilo sa faxa,bilo sa posla ili nekih poznanstava i meni je to sasvim OK..
Ja po povratku u Sa nisam imao neku siroku socijalnu infrastrukturu,ali sam se potrudio da je izgradim,pa sad nisam single...
Doduse sad jes' da radim cijeli dan za tepsiju zeljanice
-
mamica papucarka
hi, hi, hiiiteletrader wrote:Ne znam sta da kazhem,jednim dijelom se slazhem a jednim ne...Edit wrote:Ovo je sasvim tacno. Sjecam se savjeta jedne starije rodice: udovac, ok, razveden, ok ali niposto stariji "momak"... Nije mi to bilo sasvim jasno, ali sada znam koliko je to dobar savjet bio... Jer, stariji singeltoni/singeltonke su dokazali svojim zivotom da nemaju dovoljno tolerancije i fleksibilnosti, kao ni sposobnosti komunikacije s drugim ljudima pomocu koje bi uspostavili razumijevanje u dovoljnoj mjeri, da si nadju partnera za zivot. Nisu pokazali ni toliko hrabrosti za donosenje velikih odluka, kao oni razvedeni, da barem pokusaju.. sve u svemu, "single" status u 30+, 40+ godinama... nikad nije slucajan.Nije nikakvo tjesenje, nego - vise upozorenje.... Oni kojima je otuzno poslije 30-te - ma tako im je bilo i prije 30-te. Ko je dobro zivio do 30-te i poslije ce. Zakljucak: veze nema sa godinama, nego sa osobom.
Neko je rekao da je jedan od predznaka Sudnjeg Dana nedostatak "nafake" u vremenu,a iskreno govoreci,osim hrabrosti i zhelje da se ne bude sam treba imati i vremena,a to je nesto cega se danas na zapadu nema...
Ja ne znam u sta meni prodje zadnjih 10 godina,u nekim projektima,trcao za poslovima i osim sto mi je kreditna sposobnost zavidna,nisam nesto previse imao od zhivota...I jednostavno to naglo prekinuo i vratio se u Sa
gdje momentalno ne radim nista...![]()
su single..I u mnogim svjetskim gradovima postoje citave firme koje se na neki nacin bave spajanjem mladih singlea,pocevsi od nekih zajednickih kurseva kuhanja,jezika itd.
Sarajevo je manje sredina,pa koliko sam ja mogao utvrditi,sve vezice poticu bilo sa faxa,bilo sa posla ili nekih poznanstava i meni je to sasvim OK..
Ja po povratku u Sa nisam imao neku siroku socijalnu infrastrukturu,ali sam se potrudio da je izgradim,pa sad nisam single...
sto bi nas narod rekao "nemere i pare i jare- nemereee"
-
demagog
Kad pomislim, draga, da će doći vreme
Kad za mene neće postojati žena,
Kad će čula moja redom da zaneme,
I strasti da prođu kao dim i pena,
A da će, još uvek, pokraj mene svuda
Biti mesečine pod kojom se žudi,
I mladih srdaca što stvaraju čuda,
I žena što vole i voljenih ljudi,
Vrisnuo bih, draga, riknuo bih tada
Kao bik pogođen zrnom posred čela
Što u naporima uzaludnim pada
Dok iz njega bije krv crna i vrela
-
mamica papucarka
kuku lele, ko to peva braledemagog wrote:Kad pomislim, draga, da će doći vreme
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Edit wrote:sve u svemu, "single" status u 30+, 40+ godinama... nikad nije slucajan.

-
teletrader
Sta se ti javljas,kad samo znas od kupovne pite zeljanicu pravit'?mama29 wrote:hi, hi, hiiiteletrader wrote:Ne znam sta da kazhem,jednim dijelom se slazhem a jednim ne...Edit wrote: Ovo je sasvim tacno. Sjecam se savjeta jedne starije rodice: udovac, ok, razveden, ok ali niposto stariji "momak"... Nije mi to bilo sasvim jasno, ali sada znam koliko je to dobar savjet bio... Jer, stariji singeltoni/singeltonke su dokazali svojim zivotom da nemaju dovoljno tolerancije i fleksibilnosti, kao ni sposobnosti komunikacije s drugim ljudima pomocu koje bi uspostavili razumijevanje u dovoljnoj mjeri, da si nadju partnera za zivot. Nisu pokazali ni toliko hrabrosti za donosenje velikih odluka, kao oni razvedeni, da barem pokusaju.. sve u svemu, "single" status u 30+, 40+ godinama... nikad nije slucajan.
gdje momentalno ne radim nista...![]()
sto bi nas narod rekao "nemere i pare i jare- nemereee"
-
mamica papucarka
pa da.
Plus sto nemam kakvu karijeru, ali zato radjam ko luuuda
-
mamica papucarka
sve je dobro dok ti se glasovi ne pocnu prividjathorns&drums wrote:Edit wrote:sve u svemu, "single" status u 30+, 40+ godinama... nikad nije slucajan.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
teletrader
Neka,neka djece,kako je krenulo necemo moci disati od Kineza...mama29 wrote:pa da.![]()
Jos kad bi ti drzhava davala jedno 500€ po djetetu ko u ovoj mojoj (ciji mi je pasos dobrovoljno zapljenjen)
Ali neka su ti zhivi i zdravi,meni zhao sto moji starci nemaju jos 2-3 djece a ne samo mene i sestru
- CiCiban
#96 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
gdje?...nestaje tamo gdje se stapaju lica..skorpija75 wrote:Postoji li uopste? Gdje nestane onaj osjecaj klecanja koljenja
kada se pocne voliti.. reda radi, iz straha, iz pohlepe...iz svega sto odebljala koza moze podnijeti, a moze dosta toga..
jedan je sjaj u travi,, ono fino mjesto u zivotu, gdje se zadnji put voli bez obzira na sve ..kada jos uvijek nije svejedno, i kada medju hiljadu bica, za tebe samo ono jedno postoji
iza tog mjesta pocinje nekakva cudna emocionalna partija zmurke sa samim sobom, ako je zavrsilo lose.. mislimo da je sjaj bila osoba
a nije, sjaj je bio to mjesto..
samo je doslo prerano.. ili vise nismo bili hrabri
-
Lisac
ehhh CiCi,
mozhda je ovo iznad neko nekad ljepshe i istinitije srochio, ali ja nisam chuo a ni vidjeo. a preshao sam tridesetu. ne znam shta je snazhnije, rijechi ili istina u kojoj prepoznash kakav si nekada bio i nikada vishe necesh biti. u toj partiji zhmurke nekada chuvamo i pazimo vlastitu nesrecu, ljubomornije no svu srecu svijeta. a sa njom i iluziju da ce vrijeme kukavichluk pretvoriti u hrabrost.
mozhda je ovo iznad neko nekad ljepshe i istinitije srochio, ali ja nisam chuo a ni vidjeo. a preshao sam tridesetu. ne znam shta je snazhnije, rijechi ili istina u kojoj prepoznash kakav si nekada bio i nikada vishe necesh biti. u toj partiji zhmurke nekada chuvamo i pazimo vlastitu nesrecu, ljubomornije no svu srecu svijeta. a sa njom i iluziju da ce vrijeme kukavichluk pretvoriti u hrabrost.
- black
#99 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
CiCiban wrote:gdje?...nestaje tamo gdje se stapaju lica..skorpija75 wrote:Postoji li uopste? Gdje nestane onaj osjecaj klecanja koljenja
kada se pocne voliti.. reda radi, iz straha, iz pohlepe...iz svega sto odebljala koza moze podnijeti, a moze dosta toga..
jedan je sjaj u travi,, ono fino mjesto u zivotu, gdje se zadnji put voli bez obzira na sve ..kada jos uvijek nije svejedno, i kada medju hiljadu bica, za tebe samo ono jedno postoji
iza tog mjesta pocinje nekakva cudna emocionalna partija zmurke sa samim sobom, ako je zavrsilo lose.. mislimo da je sjaj bila osoba
a nije, sjaj je bio to mjesto..
samo je doslo prerano.. ili vise nismo bili hrabri
Odakle se ukradaju maštarije?... igrarije – od kojih rosa
poliježe vrele tragove na latice skrivene mahovinom…?......
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
sada, kada ništa na svijetu ne može vratiti dane prohujalog ljeta
naš sjaj u travi i blještavost svijeta, ne treba tugovati,
već tražiti snage u onom što je ostalo i s tim živjeti..
zaboravimo, ne radi nas, ne radi zaborava
zaboravimo da smo se voljeli, da smo se svadali i
da smo bili krivi...
Uh
:D
Cici gledala Danny i Bud-a
:D
naš sjaj u travi i blještavost svijeta, ne treba tugovati,
već tražiti snage u onom što je ostalo i s tim živjeti..
zaboravimo, ne radi nas, ne radi zaborava
zaboravimo da smo se voljeli, da smo se svadali i
da smo bili krivi...
Uh
Cici gledala Danny i Bud-a