Sto se tice vrijedjanja, ti kao dezerter u Svedskoj (mogu ti navesti definiciju dezertera ako ne znas), si nazvao idiotom, borca iz 317. slavne brdske brigade. Ja znam gdje je to ratiste i znam o kakvim se borcima radi. Taj covjek je bio spreman da ga baniraju, ali ti je fino rekao da bi te na kolac nabio zbog tvojih provokacija, jer njemu nije bitno sto ce ga neko banovati, borci su naucili na ponizenja, ali ipak je rekao ono sta je osjecao prema tebi koji cinicno govoris o ispijanju kafe u Svedskoj, dok Alagica (koji je bio i moj komandant), nazivas sitnim sicardzijom, a nemas pojma ko je bio Alagic i koliko su ga borci voljeli.Vodenjak wrote:I kazi mi, kako to da si samo TI vidio, za ovih godinu i pol dana koliko sam ovdje da ja svojim postovima vrijedjam borce?Hadzi-Murat wrote:Vodenjak wrote:@Hadzi-Murate
Izjednaciti pljuvanje po onima koji su glavni akteri tragedije kroz koju smo prosli i kroz koju i danas prolazimo i onih koji su doveli narod do prosjackog stapa, gubljenja samopouzdanja, do sumorne sadasnjosti i mracne buducnosti, dakle, izjednacavanje svih tih kriminalaca sa istim tim narodima je u najmanju ruku bezobrazno drsko i vulgarno!
Ovo je Bogu plakat. Pa kakve veze to ima s tobom, Svedu?![]()
Da li to trebam od tebe cuti, kroz kakve probleme sam prosao i kroz kakve prolazim? Od hrabrog borca sa prve line u Stokholmskom kaficu?
Ti fakat nisi svjestan kako samo glupo zvucis...Da vi dezerteri/pljuvaci imate barem malo obraza, o ovim stvarima ne biste ni pricali, ne zato sto na to nemate pravo, nego zato sto na taj nacin izazivate bijes prema dijaspori generalno, sto sigurno nije uredu, jer dijaspora nije isto sto i raznorazne kafedzije i misevi koji nam sole pamet, a prvi su kliznuli vani...i jos nas ismijavaju sto smo ostali braniti domovinu?! i jos nam govore kako nismo trebali braniti domovinu?! i jos nam govore kako tesko zivimo, ko da smo debili pa ne znamo kako zivimo?! i jos nam govore kako treba da zivimo?! sram vas bilo i odjebite vise s tim lijecenjem frustracija pljuvanjem!Drugim rijecima, cisto podmetanje kukavicijeg jajeta i klasicna zamjena teza u cilju pljuvanja upravo po obicnom covjeku i tipicnoj zrtvi istih onih koje ti drzis nedodirljivima!
![]()
![]()
Kako to da i dalje samo TI (onaj drugi idiot je baniran pa ne moze nastaviti) nisi i neces da shvatis (ili ne mozes?) onaj provokativni post sto sam turisti Amchi napisao kao odgovor na njegovo glupo pitanje o dezertiranju?
Zato je bolje da sutis, jer ne znas o cemu pricas...a sada se vrati ispijanju kafe, jer u Bosni, budi u to siguran, sa takvim stvavovima, neces biti dobrodosao kod raje, i nosices tu etiketu kojom se tako ponosis.