Jok, bolan... nije on bio u talu s njima...

Post Reply
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

Vodenjak wrote:
Hadzi-Murat wrote:
Vodenjak wrote:@Hadzi-Murate

Izjednaciti pljuvanje po onima koji su glavni akteri tragedije kroz koju smo prosli i kroz koju i danas prolazimo i onih koji su doveli narod do prosjackog stapa, gubljenja samopouzdanja, do sumorne sadasnjosti i mracne buducnosti, dakle, izjednacavanje svih tih kriminalaca sa istim tim narodima je u najmanju ruku bezobrazno drsko i vulgarno!

Ovo je Bogu plakat. Pa kakve veze to ima s tobom, Svedu? :x

Da li to trebam od tebe cuti, kroz kakve probleme sam prosao i kroz kakve prolazim? Od hrabrog borca sa prve line u Stokholmskom kaficu?

Drugim rijecima, cisto podmetanje kukavicijeg jajeta i klasicna zamjena teza u cilju pljuvanja upravo po obicnom covjeku i tipicnoj zrtvi istih onih koje ti drzis nedodirljivima!
:( :(
Ti fakat nisi svjestan kako samo glupo zvucis...Da vi dezerteri/pljuvaci imate barem malo obraza, o ovim stvarima ne biste ni pricali, ne zato sto na to nemate pravo, nego zato sto na taj nacin izazivate bijes prema dijaspori generalno, sto sigurno nije uredu, jer dijaspora nije isto sto i raznorazne kafedzije i misevi koji nam sole pamet, a prvi su kliznuli vani...i jos nas ismijavaju sto smo ostali braniti domovinu?! i jos nam govore kako nismo trebali braniti domovinu?! i jos nam govore kako tesko zivimo, ko da smo debili pa ne znamo kako zivimo?! i jos nam govore kako treba da zivimo?! sram vas bilo i odjebite vise s tim lijecenjem frustracija pljuvanjem! :x
I kazi mi, kako to da si samo TI vidio, za ovih godinu i pol dana koliko sam ovdje da ja svojim postovima vrijedjam borce?
Kako to da i dalje samo TI (onaj drugi idiot je baniran pa ne moze nastaviti) nisi i neces da shvatis (ili ne mozes? :shock: ) onaj provokativni post sto sam turisti Amchi napisao kao odgovor na njegovo glupo pitanje o dezertiranju?
Sto se tice vrijedjanja, ti kao dezerter u Svedskoj (mogu ti navesti definiciju dezertera ako ne znas), si nazvao idiotom, borca iz 317. slavne brdske brigade. Ja znam gdje je to ratiste i znam o kakvim se borcima radi. Taj covjek je bio spreman da ga baniraju, ali ti je fino rekao da bi te na kolac nabio zbog tvojih provokacija, jer njemu nije bitno sto ce ga neko banovati, borci su naucili na ponizenja, ali ipak je rekao ono sta je osjecao prema tebi koji cinicno govoris o ispijanju kafe u Svedskoj, dok Alagica (koji je bio i moj komandant), nazivas sitnim sicardzijom, a nemas pojma ko je bio Alagic i koliko su ga borci voljeli.
:x

Zato je bolje da sutis, jer ne znas o cemu pricas...a sada se vrati ispijanju kafe, jer u Bosni, budi u to siguran, sa takvim stvavovima, neces biti dobrodosao kod raje, i nosices tu etiketu kojom se tako ponosis.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Hadzi-Murat wrote:
Vodenjak wrote:
Hadzi-Murat wrote:

Ovo je Bogu plakat. Pa kakve veze to ima s tobom, Svedu? :x

Da li to trebam od tebe cuti, kroz kakve probleme sam prosao i kroz kakve prolazim? Od hrabrog borca sa prve line u Stokholmskom kaficu?

Ti fakat nisi svjestan kako samo glupo zvucis...Da vi dezerteri/pljuvaci imate barem malo obraza, o ovim stvarima ne biste ni pricali, ne zato sto na to nemate pravo, nego zato sto na taj nacin izazivate bijes prema dijaspori generalno, sto sigurno nije uredu, jer dijaspora nije isto sto i raznorazne kafedzije i misevi koji nam sole pamet, a prvi su kliznuli vani...i jos nas ismijavaju sto smo ostali braniti domovinu?! i jos nam govore kako nismo trebali braniti domovinu?! i jos nam govore kako tesko zivimo, ko da smo debili pa ne znamo kako zivimo?! i jos nam govore kako treba da zivimo?! sram vas bilo i odjebite vise s tim lijecenjem frustracija pljuvanjem! :x
I kazi mi, kako to da si samo TI vidio, za ovih godinu i pol dana koliko sam ovdje da ja svojim postovima vrijedjam borce?
Kako to da i dalje samo TI (onaj drugi idiot je baniran pa ne moze nastaviti) nisi i neces da shvatis (ili ne mozes? :shock: ) onaj provokativni post sto sam turisti Amchi napisao kao odgovor na njegovo glupo pitanje o dezertiranju?
Sto se tice vrijedjanja, ti kao dezerter u Svedskoj (mogu ti navesti definiciju dezertera ako ne znas), si nazvao idiotom, borca iz 317. slavne brdske brigade. Ja znam gdje je to ratiste i znam o kakvim se borcima radi. Taj covjek je bio spreman da ga baniraju, ali ti je fino rekao da bi te na kolac nabio zbog tvojih provokacija, jer njemu nije bitno sto ce ga neko banovati, borci su naucili na ponizenja, ali ipak je rekao ono sta je osjecao prema tebi koji cinicno govoris o ispijanju kafe u Svedskoj, dok Alagica (koji je bio i moj komandant), nazivas sitnim sicardzijom, a nemas pojma ko je bio Alagic i koliko su ga borci voljeli.
:x

Zato je bolje da sutis, jer ne znas o cemu pricas...a sada se vrati ispijanju kafe, jer u Bosni, budi u to siguran, sa takvim stvavovima, neces biti dobrodosao kod raje, i nosices tu etiketu kojom se tako ponosis.
:roll: :zzzz:

Kraj ili ti svrsetak price s tobom!
Sta mi bi da sam se i ovoliko zamajavao? :oops:
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Svi vi Red Bull-ovci, pomirite se sa cinjenicom da su i Alija i Mehmed zapisani velikim slovima u nasoj histiji. Oni nisu bezgrijesni, ali su sigurno bolji od mnogih!! Zato ce ma sta god se pricalo, njihova imena nositi ulice i mostovi!! Sa zaslugom!! Jer cinjenice sve govore, a po naj vise obicni ljudi koih nije bilo malo na dzenazamoa ove dvoice velikana, a to za pametna insana ipak nesto govori
A vi Red Bull-ovci, sakrite se u neki cosak i citajte Manifest komunisticke partije. :zzzz: 8) ...eno umrije vam komunista Sloba...
Meshtar

Post by Meshtar »

nešto kontam komunista Sloba...

A da nabrojimo ljude oko koji su bili oko Alije a bili su članovi Komunstičke partije. A nemoj ni generale spominjati, bar ne one prijeratne...jer su morali biti članovi KP da bi završili škole za oficire.

Samo toliko, a ne bi da se petljam u temu.
stickitout

Post by stickitout »

Al-aqsa wrote:Svi vi Red Bull-ovci, pomirite se sa cinjenicom da su i Alija i Mehmed zapisani velikim slovima u nasoj histiji. Oni nisu bezgrijesni, ali su sigurno bolji od mnogih!! Zato ce ma sta god se pricalo, njihova imena nositi ulice i mostovi!! Sa zaslugom!! Jer cinjenice sve govore, a po naj vise obicni ljudi koih nije bilo malo na dzenazamoa ove dvoice velikana, a to za pametna insana ipak nesto govori
A vi Red Bull-ovci, sakrite se u neki cosak i citajte Manifest komunisticke partije. :zzzz: 8) ...eno umrije vam komunista Sloba...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Pa ti si istinski biser, koji bijes, vidi se da ti se mraci pred ocima.... :lol: :lol: :lol:

Naravno da se pisu Velikim slovima kad su imena a da su omogucili i zvijerima da se po njima zovu mostovi i ulice, i to jos stranih drzavnika fasista u, sto u Bosni a boga mi i u Hercegovini.......pa da, moze i to, sto da ne...... :lol: :lol: :lol:
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Stickiout, :-) :lol:
Jesi mozak, taman za komunjaristicku partiju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bosan

Post by bosan »

Mozda bi se Fair vise trebao posvetiti nekim drugim temama. Mozda malo vise o onima koji ga zatvorise a ne postorijacu svakodnevno kojekakve slicice i odgovore iz Dana.Ne vjerujem da je bio u logoru tako dobro informisan o desavanju u Bosni ili se varam.Znaci sve sto zna je procitao. I vjerujete li uvijek u ono sto stoji u novinama?
Fair Life

Post by Fair Life »

Frankyee wrote:Srce me boli kad vidim da ovde ima onih koji iako poznaju i dusu i srce nas Krajisnika i dalje ne mogu da prihvate nase razlike.
(...)
TO jedinica se izvukla u toku noci uz rijeku Sanu nizvodno i rasula.
Nije se rasula... Bili su stacionirani u Sehovcima i Trnavi, uglavnom Sehovci... Bili su totalno dezorjentisani bez ikakvog plana o tome... sta uraditi sutra.

U TO jedinici su bili mnogi Sanski Hrvati i Bosnjaci. Kasnije su cetnici hvatali te ljude i mucili i ubijali.
Neki ubijeni, neki zavrsili u logorima... a nekima nije ni dlaka sa glave nedostajala. Znam za dvojicu koja su imala prevelika usta... dvije price su odjednom pricali.
(...)
Bilo je mnogo oficira JNA Bosnjaka ali je SDA odbio mnogo onih koji su bili spremni i voljni da brane drzavu.
Istina...
(...)
Nije red da se ovde vodi prepucavanje izmedu par ljudi, to nam nije potrebno, svi mi imamo svoje neke muke i svoje nade i zelje, pokusajte da postujete jedan drugoga jer ste mozda u istom logoru bili ili trebali da budete ali vas je sudbina spasila. Neke od mojih nije...
Potrebna je istina... pa makar bila neugodna.
Fair Life

Post by Fair Life »

bosan wrote:Mozda bi se Fair vise trebao posvetiti nekim drugim temama. Mozda malo vise o onima koji ga zatvorise
Njima se i te kako bavim, ali tamo gdje treba... ne na forumu. Postoje haski istrazitelji...
a ne postorijacu svakodnevno kojekakve slicice i odgovore iz Dana.Ne vjerujem da je bio u logoru tako dobro informisan o desavanju u Bosni ili se varam.Znaci sve sto zna je procitao. I vjerujete li uvijek u ono sto stoji u novinama?
Ako nisam bio u logoru informisan o desavanjima u Bosni... trudio sam se da to nadoknadim kad sam izisao. Tragam za odgovorima... koje su mi mnogi uskratili zbog oraha u sopstvenim dzepovima.

I necu stati dok sam ziv !!
vesela

Post by vesela »

Al-aqsa wrote:Svi vi Red Bull-ovci, pomirite se sa cinjenicom da su i Alija i Mehmed zapisani velikim slovima u nasoj histiji. Oni nisu bezgrijesni, ali su sigurno bolji od mnogih!! Zato ce ma sta god se pricalo, njihova imena nositi ulice i mostovi!! Sa zaslugom!! Jer cinjenice sve govore, a po naj vise obicni ljudi koih nije bilo malo na dzenazamoa ove dvoice velikana, a to za pametna insana ipak nesto govori

Alija Izetbegovic

1925-2003

------------------------------------
U Sarajevo doseljavaju 1928. godine. U Sarajevu Alija Izetbegovic krece u musku reslnu gimnaziju. Vec u prvom razredu ide na popravni iz prirodopisa i gimnastike, u drugom pada na zemljopisu, dok u petom prolazi popravni iz povijesti. U sestom razredu ga je skola konacno krenula - zbog prekida nastave uslijed pocetka rata svi ucenici dobivaju iste ocjene.

Za vrijeme Drugog svjetskog rata bavi se humanitarnim radom. Rasciscava rusevine sarajevskih dzamija i skriva Muslimane od cetnika. Kratko vrijeme je bio clan SKOJ-a, nakon cega se uclanjuje u Mlade Muslimane.
Nakon izlaska iz zatvora studira pravo i radi kao pravni savjetnik u tvrtki Bosna. U to vrijeme nacionalno se izjasnjava kao Srbin. Uskoro ponovo otkriva da je Musliman i 1970. pise znamenitu Islamsku deklaraciju, u kojoj izmedju ostalog zapisuje:...Islamski poredak moze se ostvariti samo u zemljama u kojima Muslimani predstavljaju vecinu stanovnistva. Bez ove vecine islamski poredak se svodi samo na vlast i moze se pretvoriti u nasilje.
Politicki protivnici Aliji Izetbegovicu predbacuju preveliko oslanjanje na zatvorski krug prijatelja, kontinuirano los odabir kadrova i kolebljivost. Oni ostriji predbacuju mu da od Bosne pravi klasicni begovat. Ono sto je cinjenica jeste da cim je postao predsjednik Predsjednistva BiH, sina Bakira arhitektu postavlja na mjesto direktora za izgradnju grada, a kcerku Sabinu najprije za osobnu prevoditeljicu, potom tajnicu, a na posljetku i za seficu kabineta.

Za vrijeme rata u BiH Izetbegoviceva supruga odlazi u Tursku, a kcerka neko vrijeme provodi na Bracu.

Mi smo, na neki nacin i Istok i Zapad; jer smo muslimani - mi razumijemo dileme islamskog svijeta; jer smo evropski narod - mi razumijemo dileme Zapada, teza je na kojoj je gradio svoje dobre odnose i sa Istokom i sa Zapadom. Deklarativno se nikada nije prestao zalagati za cjelovitu i demokratsku BiH, ali unatoc tome njegov utjecaj nikada se nije prosirio izvan bosnjackog naroda.

Al-aqsa,

ja mogu razumijeti da je Alija iskoristio svoj polozaj, kao i svi drugi, jer vlast udara u glavu i zaboravljaju se ljudske i vjerske norme.

Ono sto me zbunjuje je da ti, kao vjernik, izdizes Aliju iznad Allaha dz.s. i vrijedjas ljude po forumu. Dvije stvari, koje nikako ne idu zajedno sa islamom.
novel

Post by novel »

@vesela daj link plizzzz..."Alija Izetbegovic

1925-2003"

Ako nisam bio u logoru informisan o desavanjima u Bosni... trudio sam se da to nadoknadim kad sam izisao. Tragam za odgovorima... koje su mi mnogi uskratili zbog oraha u sopstvenim dzepovima.

:thumbup:
vesela

Post by vesela »

otvoris Google, napises Alija Izetbegovic i moj citat je u prvom linku...ima jos mali milion, ali meni ovo bilo taman :D
Fair Life

Post by Fair Life »

vesela wrote:otvoris Google, napises Alija Izetbegovic i moj citat je u prvom linku...ima jos mali milion, ali meni ovo bilo taman :D
Vec je bilo na forumu SA-x... Tema je davno zatvorena "Titova ulica - Alijna ulica?"

novel pokusaj ovdje... jer ako drugacije budes trazio dobices "depesu" da trazena tema ne postoji.

http://72.14.207.104/search?q=cache:bdz ... =clnk&cd=5
Fair Life

Post by Fair Life »

vesela wrote:otvoris Google, napises Alija Izetbegovic i moj citat je u prvom linku...ima jos mali milion, ali meni ovo bilo taman :D
Nesto bitno si zaboravila...

"Za predsjednika ga je predlozio Fikret Abdic, koji je medju Muslimanima dobio najvise glasova na izborima, a kandidaturu je prvi podrzao Nikola Koljevic iz SDS-a (Srpska demokratska stranka)."
novel

Post by novel »

jel ima link ili ne.......??
Alija Izetbegovic

1925-2003

U Sarajevo doseljavaju 1928. godine. U Sarajevu Alija Izetbegovic krece u musku reslnu gimnaziju. Vec u prvom razredu ide na popravni iz prirodopisa i gimnastike, u drugom pada na zemljopisu, dok u petom prolazi popravni iz povijesti. U sestom razredu ga je skola konacno krenula - zbog prekida nastave uslijed pocetka rata svi ucenici dobivaju iste ocjene.

Za vrijeme Drugog svjetskog rata bavi se humanitarnim radom. Rasciscava rusevine sarajevskih dzamija i skriva Muslimane od cetnika. Kratko vrijeme je bio clan SKOJ-a, nakon cega se uclanjuje u Mlade Muslimane.
Nakon izlaska iz zatvora studira pravo i radi kao pravni savjetnik u tvrtki Bosna. U to vrijeme nacionalno se izjasnjava kao Srbin. Uskoro ponovo otkriva da je Musliman i 1970. pise znamenitu Islamsku deklaraciju, u kojoj izmedju ostalog zapisuje:...Islamski poredak moze se ostvariti samo u zemljama u kojima Muslimani predstavljaju vecinu stanovnistva. Bez ove vecine islamski poredak se svodi samo na vlast i moze se pretvoriti u nasilje.
Politicki protivnici Aliji Izetbegovicu predbacuju preveliko oslanjanje na zatvorski krug prijatelja, kontinuirano los odabir kadrova i kolebljivost. Oni ostriji predbacuju mu da od Bosne pravi klasicni begovat. Ono sto je cinjenica jeste da cim je postao predsjednik Predsjednistva BiH, sina Bakira arhitektu postavlja na mjesto direktora za izgradnju grada, a kcerku Sabinu najprije za osobnu prevoditeljicu, potom tajnicu, a na posljetku i za seficu kabineta.

Za vrijeme rata u BiH Izetbegoviceva supruga odlazi u Tursku, a kcerka neko vrijeme provodi na Bracu.

Mi smo, na neki nacin i Istok i Zapad; jer smo muslimani - mi razumijemo dileme islamskog svijeta; jer smo evropski narod - mi razumijemo dileme Zapada, teza je na kojoj je gradio svoje dobre odnose i sa Istokom i sa Zapadom. Deklarativno se nikada nije prestao zalagati za cjelovitu i demokratsku BiH, ali unatoc tome njegov utjecaj nikada se nije prosirio izvan bosnjackog naroda.
novel

Post by novel »

novel pokusaj ovdje... jer ako drugacije budes trazio dobices "depesu" da trazena tema ne postoji.

otvoris Google, napises Alija Izetbegovic i moj citat je u prvom linku
kod mene u prvom redu je "srpska-mreza" :shock:
http://www.srpska-mreza.com/library/facts/alija.html

BOSNIAN PRESIDENT - AYATOLLAH KHOMEYNI'S RIGHT HAND MAN

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

The basic facts of just what caused the conflict in ex-Yugoslavia are, still, not presented to the general public in the West...

Alija Izetbegovic
Source: AP

To understand Bosnian Muslims one should understand their leader: self proclaimed "President of Bosnia", Mr. Alija Izetbegovic.

A few (very few) articles were writen in the western media about the fact: THE LEADER OF BOSNIAN MUSLIMS IS THE LEADING FIGURE IN THE MURKY ISLAM FUNDAMENTALIST WORLD.s

"Islamic Affairs Analyst" (IAA) publishes studies about Islamic world since 1935. IAA is published 45 times a year, in Great Britain... With the beginning of the civil war in Bosnia, in 1992, they wrote:

Excerpts from issue of IAA entitled "MUSLIM FUNDAMENTALISM IN BOSNIA-HERZEGOVINA" published in 1992:
novel

Post by novel »

http://www.moljac.hr/biografije/izetbegovic.htm

ok, nasao..... :oops: :oops: hvala na..."otvoris Google, napises Alija Izetbegovic i moj citat je u prvom linku"
vesela

Post by vesela »

Alija Izetbegović - biografije. Alija Izetbegovic.
http://www.moljac.hr/biografije/izetbegovic.htm - 16k - Cachad - Liknande sidor
vesela

Post by vesela »

super! :D
novel

Post by novel »

vesela wrote:super! :D
ma jasta super, sabahile moram googlati da bih dosao linka..... "Islamski poredak moze se ostvariti samo u zemljama u kojima Muslimani predstavljaju vecinu stanovnistva. Bez ove vecine islamski poredak se svodi samo na vlast i moze se pretvoriti u nasilje." ...sta ovdje nije jasno? :?
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

@Vesela

Mnoge detalje iz njegove biografije si izbacila, ...zasto?

I zasto u svome gore textu nisi potamnila i ovu recenicu; Rasciscava rusevine sarajevskih dzamija i skriva Muslimane od cetnika?

Ili si ti zlopamtilo i gledas samo lose kod ljudi...?!

Kako ste vi Red Bull-ovci samo providni :-) :-)
Mnogi mu prebacuju da je Fikret dobio vise glasova. Pa jeli vi smatrate da bi nam bilo bolje da je cetnik Fikret upravljao Bosnom??
Izgleda da toliko mrzite Aliju, da bi ste cak i cetnika Fikreta vise voljeli za predsjedinika!!! :roll:
stickitout

Post by stickitout »

Al-aqsa wrote:Stickiout, :-) :lol:
Jesi mozak, taman za komunjaristicku partiju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ne daj se biseru ovog foruma a kad zavrsis skolu(ako ikad dodje do toga) i samo posteno se pika, javi se da ti posao dam. :D
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

Fair Life wrote: ...Tragam za odgovorima... koje su mi mnogi uskratili zbog oraha u sopstvenim dzepovima.

Jesi zajeban. :-)

Anyway, I dont believe you.
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

Al-aqsa wrote:Pa jeli vi smatrate da bi nam bilo bolje da je cetnik Fikret upravljao Bosnom??
Izgleda da toliko mrzite Aliju, da bi ste cak i cetnika Fikreta vise voljeli za predsjedinika!!! :roll:
E vidis, i ja sam se pitao, jeli se radi o Babinim pljuvatorima...sad mi je sve jasno. Autonomasi u ulozi komentatora...
vesela

Post by vesela »

novel wrote:
vesela wrote:super! :D
ma jasta super, sabahile moram googlati da bih dosao linka..... "Islamski poredak moze se ostvariti samo u zemljama u kojima Muslimani predstavljaju vecinu stanovnistva. Bez ove vecine islamski poredak se svodi samo na vlast i moze se pretvoriti u nasilje." ...sta ovdje nije jasno? :?

sve je jasno, kao dan! :D

link si sam trazio, a ja bila samo ljubazna! :D
Post Reply