Pearl Jam u Zagrebu!!!
Moderator: _BataZiv_0809
-
Jasho
Jedan moj dobar prijatelj se ovih dana vratio iz Chicaga gdje bio 8 mjeseci kod rodbine. On je inace veliki fan Pearl Jama. Nikad ih nije gleao uživo izuzev na dva dvd-a koja sam mu ja snimio. I konačno je uspio da ih vidi 16 maja u Chicago United Centru. Za koncert je saznao par mjeseci prije, pa je tako uspio obezbijediti kartu na vrijeme za prvu veće ( druga svirka je bila 17 maja). Priča mi da je koncert trajao 2 i pol sata i da je koncert bio ludilo i da sviraju stravično! Koncert su otvorili sa "Release", a onda su išle 4 sa novog albuma itd! Imali su neku predgrupu koja je svirala sat vremena, nakon čega je bila pauza od 20 minuta i onda su izašli oni. United Centar je bio prepun. Znam da će i u Zagrebu da naprave ludilo, ali drugačije je kad se nađes u dvorani čiji je kapacitet 10 hiljada, u odnosu na United Centar koji može da primi 40 hiljada ljudi! ne bih sada izdvajao koji mi je album najdraži, ali mogu reći da ih slusam od njihovog prvog singla (dakle od početka njihove karijere) "Alive"! Prvi put sam Alive čuo prije rata na top listi RTV Sarajevo 3 i na prvo slušanje me je pjesma oborila s nogu, kao i video spot. Mislim da su svakim albumom išli korak naprijed i po meni nisu snimili apsolutno nijedan loš album!
Last edited by Jasho on 27/05/2006 00:39, edited 1 time in total.
-
Animal
Pa za njih i vrijedi ona da su fenomenalni uživo.. Znam ihihii ljudi koji su mi rekli kako uzivo zvuce puno bolje nego na cd-u..
Ljudi, kako vi planirate ici u Zg? Ja cu vjerovatno ici sa bratom pa ako neko ima 2 mjesta u autu ne bi bilo loše da se utalimo za gorivo i krenemo zajedno? Svejedno, postoji i ona opcija organizovanog prevoza zbog koje i nisam sada kupovao karte..
Ljudi, kako vi planirate ici u Zg? Ja cu vjerovatno ici sa bratom pa ako neko ima 2 mjesta u autu ne bi bilo loše da se utalimo za gorivo i krenemo zajedno? Svejedno, postoji i ona opcija organizovanog prevoza zbog koje i nisam sada kupovao karte..
-
GivenToFly
Nisi veci od mene nema te teorijeAnimal wrote:Ma pravi sam freak, znam to Very Happy
GivenToFly= najveci PJ freak istocne i sjeverne evropske himisfere
-
stickman
prvo se bolje informisi pa onda iznosi klevete... sto se tice benda i problema sa drogom jedini ih je imao mike mccready... klucna rijec IMAO... sto se tice albuma moze se primjetiti kako su sami clanovi sazrijevali tokom godina pa su i albumi, kako su izlazili zreliji...
Keep On Rockin' In The Free World!!!
Keep On Rockin' In The Free World!!!
-
Animal
BigBoss, vooozdraaa! Jebi ga, ni ja ne volimm RHCP ili Metaliku za kojima bali pola svijeta.. Sve je to stvar ukusa..
Sto se tice droge itd, ja koliko znam niko nije imao problema od njih, stim da je Mike i sada djelimicno (?) bolestan a rijec je o nekom zeznutom oboljenju crijeva.. Znam da se duugo lijecio a kruze glasine da je pjesma Save You posvecena njemu (vi koji je ne znate napamet procitajte malo tekst).. Eh sad, da li je nekad prije imao problema, to ne znam..
Stone izjavi da redovno puši travu koja ga opušta ali kaže da je to najviše što bi uzeo od "droga".. Eddie samo cuga vino na koncertima i to je to.. Za rokere su izuzetno zdravi
Ljudi niko mi ne odgovori o tome kako planirate ici u Zagreb (ili negdje drugo).. Ne bi bilo lose da se vec sada nesto zajednicki dogovorimo (auto, tal itd)
Sto se tice droge itd, ja koliko znam niko nije imao problema od njih, stim da je Mike i sada djelimicno (?) bolestan a rijec je o nekom zeznutom oboljenju crijeva.. Znam da se duugo lijecio a kruze glasine da je pjesma Save You posvecena njemu (vi koji je ne znate napamet procitajte malo tekst).. Eh sad, da li je nekad prije imao problema, to ne znam..
Stone izjavi da redovno puši travu koja ga opušta ali kaže da je to najviše što bi uzeo od "droga".. Eddie samo cuga vino na koncertima i to je to.. Za rokere su izuzetno zdravi
Ljudi niko mi ne odgovori o tome kako planirate ici u Zagreb (ili negdje drugo).. Ne bi bilo lose da se vec sada nesto zajednicki dogovorimo (auto, tal itd)
-
BigBoss
Animal, mislim da si malo pogrijesio ja slusam Pearl Jam ima 15 godina ali drogiraju se i tako je i to bas na koncertima. Vidi se ba. Metalika je cool ali ih bas i ne slusam. Pogledaj neki koncert iz mladjih dana pa ces vidit kako Edi nije drogiran. Ne koriste mozda jake droge ali one lahke sigurno. Najvjerovatnije speed.
Dobri su oni meni ba pravo i obozavam njihovu muziku, a i oni su svaka cast. Neka oni samo nastave svirat i jos puno albuma i koncerata da naprave.

Rec za njih da ne uzimaju nista je isto ko reci da Hendrix nije nikad zapalio joint.

Rec za njih da ne uzimaju nista je isto ko reci da Hendrix nije nikad zapalio joint.
-
Jasho
Da li su i imaju li veze sa drogama? Lično mislim da ne i nisu! što se tiće lakih droga, prije svega mislim na travu, vjerovatno jesu probali, jer koji muzičar nije zapalio Joint! Gledao sam ih uživo i imao sam ih priliku vidjeti prije koncerta dok su igrali stonog tenisa i izgledali su potpuno normalno! Njihovi koncerti su uvijek profesionalno odrađeni, bez ispada i propusta! Nikada nisam u bilo kojim novinama niti na televiziji pročitao i čuo za bilo kakv njihov skandal sa drogama! uz Soundgarden oni su jedini band iz te ere Seattle scene koji nisu imali probleme sa drogama, za razliku od Nirvane i Alice Chains! Za Mudhoney ne znam, ali mislim da ni oninisu imali veze sa drogama! Kao osoba koja prati Pearl Jam od samog njihovog osnivanja znam dosta toga o njima i mislim da griješite kad ih povezujete i smatrate konzumentima narkotika! Anthony Kiedis u svoj biografiji je spominjao Pearl Jam kao izvrstan band i posebno je hvalio Eddia Vedera i spominjao ih je kao band koji nijed bio u paklu droge i čiji članovi nisu podlegli tome, za razliku od njega i njegovih RHCP!
- vedderedi
Ovo nije ni rekla-kazala.BigBoss wrote:Animal, mislim da si malo pogrijesio ja slusam Pearl Jam ima 15 godina ali drogiraju se i tako je i to bas na koncertima. Vidi se ba. Metalika je cool ali ih bas i ne slusam. Pogledaj neki koncert iz mladjih dana pa ces vidit kako Edi nije drogiran. Ne koriste mozda jake droge ali one lahke sigurno. Najvjerovatnije speed.![]()
Dobri su oni meni ba pravo i obozavam njihovu muziku, a i oni su svaka cast. Neka oni samo nastave svirat i jos puno albuma i koncerata da naprave.
![]()
Rec za njih da ne uzimaju nista je isto ko reci da Hendrix nije nikad zapalio joint.![]()
Uostalom koga briga drogiraju li se ili ne. Bitno je da prave dobru muziku.
-
Animal
Pa bas zato i pitam.. Ima jos do koncerta ali mi iz Sarajeva bi se mozda mogli organizovat i otici zajedno, a svakako bi trebao biti organizovan prevoz.. Mozete zamislit da u busu svira Pearl Jambriga wrote:voz.bus.auto.avion.kako god.samo da se ode...
-
Progressive
Ej jel ima 100% sigurnih koji ce ici?Bilo bi dobro da se svi skupimo prije polaska, svi da zajedno idemo.Ipak ovo se jednom u zivotu desava ljudi!!!!
-
ANTHRAX
Progressive wrote:Ej jel ima 100% sigurnih koji ce ici?Bilo bi dobro da se svi skupimo prije polaska, svi da zajedno idemo.Ipak ovo se jednom u zivotu desava ljudi!!!!
Jesi li se ti izgubio? Cuj Pearl Jam manije..
Sad ce Alice In Chains (iako je pjevac umro).. Ali bolji su svakako..
-
Nabildana_Baba
Ja idem 500 %.Progressive wrote:Ej jel ima 100% sigurnih koji ce ici?Bilo bi dobro da se svi skupimo prije polaska, svi da zajedno idemo.Ipak ovo se jednom u zivotu desava ljudi!!!!