Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ahmmede....ne znas sta znaci rijec vlah
Vlasima se smatraju bugarski cigani pravoslavci koji su naselili istok srbije.Odatle potice pogradn naziv za pravoslace da su vlasi....
Za sokce,balije i ostale ne znam odakle poticu i sta zapravo to znaci,ako neko ima da pojasni voljela bih,s obzirom da sam ja "balija"
kriticarka_nikova wrote:draga senada danas mi je cika doktor psihijatar odsutan,budi tu sutra u dogovoreni termin
P.S. Nemam nista protiv mjesanih brakova
moj se ne mice od mene.
...naravno da sam se zezala i doslo mi je pravo muka u jednom momentu samo da napisem nesto stravicno...kako li se "covjek" mora osjecati kada cini zlo, bilo kome, a posebno djeci samo radi imena... a meni bez sve sale bi sada dobro dosao jedan dobar psihic..
ljubav je najsnazniji most medju ljudima a mrznja je najrazornije oruzje.
ma @ebo psihic...MAKE LOVE....
Senada..will u marry me???
...pa zar mi nismo svi nastali od Adama i Eve ma nevazno od koga ili cega smo nastali, vazno je sta smo postali i da ce nas to sto sve vise postajemo "sudbinski" kostati mozda zivota na zemlji... malo vise nas pamet prenijela...
kako lijepo jucer u Pecnici A.Hemon ispece jednu mudru recenicu - kada ga pitaju ko je i sta je on odgovara da je pisac, knjizevnik, da su drugaciji od njega zeljini ili fanovi drugih klubova... i to je to.
...eh da nisam po godinama prababa... a u stvarnosti jos uvijek "mlada" majcica... potrudila bih se da dokazem kako covjek ipak moze i hoce biti humaniji i bolji od zivotinje...
...neko iz ovog naseg doba rece da - 'sto vise upoznaje ljude sve vise voli zivotinje'...
.. zato su bas djeca ta koja se instinktivno radije druze sa zivotinjama nego sa ljudima...
senada wrote:Gospodine mr. Bosnjak, imate isto prezime kao moj pokojni komsija Velimir - cika Veljko... cudo jedno od cojka.. nije izbivo z crkve.Pravi cestiti Bosnjak.
Ahmmed wrote:
p.s. Novo, ja sam iz dijela Sarajeva, koji se diči činjenicom da je epicentar šehera No, ni u ovim mahalama, nisu nikada bili imuni na epitetiranje tipa "vlah" ali, uvijek su,pravili jasnu distinkciju sa terminom "šokac"...
Ovo pišem glede onih koji ponekad prećeruju o silnoj, presilnoj toleranciji glavnoga nam grada
senada wrote:@Larci..., jaaaoj, a ja mislila ti zensko..
...eh da nisam po godinama prababa... a u stvarnosti jos uvijek "mlada" majcica... potrudila bih se da dokazem kako covjek ipak moze i hoce biti humaniji i bolji od zivotinje...
...neko iz ovog naseg doba rece da - 'sto vise upoznaje ljude sve vise voli zivotinje'...
.. zato su bas djeca ta koja se instinktivno radije druze sa zivotinjama nego sa ljudima...
ma hajde nema veze ...ne zamjerim ti!!!
Nego nemoj onako vishe da se shalish sa onakvim postovima... odma si mi dan upropastila!!!
I zapamti ono sto sam ti rekao... Make love..love love all the time,, od toga glava ne boli i efikasnijje je to od psihica!!!
RESPECT!!!!
@Larci, hvala na savjetu sreca pa ne kontam parolu jer krv nije voda a ja se prezivam Poliglotic - Terzic i u to ime obaveze zovu.. idem odgledati sve Semirove, pardon, Hasanove piramide na 60 minuta
Poslije 60 minuta senada cekam te na ovoj temi da je zavrsimo do kraja
P.S. Piramida nije ni Hasanova ni Semirova,piramida je MOJA ja sam se ovde od 92-95 borila za nju.
A wrote:... ovo je vjerovatno 50-ti put da se takva tema pokrece ovdje.
...najmanje...a i nema baš neku logiku....
....da li je mješoviti brak sklopljen između Marka i Fatime ako su oboje ateisti mješoviti brak....zašto bi bio....onaj ko se opredjelio za životnu filozofiju pa se naziva muslimanom i onda se skont'o sa Fatimom koja je ateista sigurno će mu zasmetati kada Fatima počne da priča kako je vjera za zatucane ovce...ili se skont'o sa Marijom koja kaže npr. da je Muhamed a.s. samo prorok koji je prepisao Bibliju jer hrišćanstvo i judaizam i ateizam (da ne nabrajam dalje) ne priznaju islam....
.....svako kada započne vezu traži kod partnera one sličnosti koje produbljuju tu vezu.......tako je upitna održivost tih veza dok je dvoje još u fazi zabavljanja / ašikovanja.....meni bi lično zasmetalo kod partnera Fatime koja se deklariše kao muslimanka, a ima npr. averziju prema crncima što upućuje na rasizam.......brak nije sex za jednu noć....
kriticarka_nikova wrote:Poslije 60 minuta senada cekam te na ovoj temi da je zavrsimo do kraja
P.S. Piramida nije ni Hasanova ni Semirova,piramida je MOJA ja sam se ovde od 92-95 borila za nju.
Suvise si inteligentna da bih ti i pokusala "poklanjati" iluzije ali ako ih bas zelis, vjeruj mi da bih ja stvarno voljela da ih pronadju.
kriticarka_nikova wrote:ja mislim ipak da je senada dosla tobe
bas joj hvala sto nas nije mnogo mucila
P.S.Larci pa i ja sam mislila da si zensko
..
"j"opet neko misli da sam zensko... ma morat cu promjeniti ovaj nick.. od sam sam ESKIM... pa nek mi ni celu pishe ko/sto sam!!!
ps:a ti tvoj nick ne mjenjaj ni za svo blago iz piramida... stoji ti haman ha...
A wrote:... ovo je vjerovatno 50-ti put da se takva tema pokrece ovdje.
...najmanje...a i nema baš neku logiku....
....da li je mješoviti brak sklopljen između Marka i Fatime ako su oboje ateisti mješoviti brak....zašto bi bio....onaj ko se opredjelio za životnu filozofiju pa se naziva muslimanom i onda se skont'o sa Fatimom koja je ateista sigurno će mu zasmetati kada Fatima počne da priča kako je vjera za zatucane ovce...ili se skont'o sa Marijom koja kaže npr. da je Muhamed a.s. samo prorok koji je prepisao Bibliju jer hrišćanstvo i judaizam i ateizam (da ne nabrajam dalje) ne priznaju islam....
.....svako kada započne vezu traži kod partnera one sličnosti koje produbljuju tu vezu.......tako je upitna održivost tih veza dok je dvoje još u fazi zabavljanja / ašikovanja.....meni bi lično zasmetalo kod partnera Fatime koja se deklariše kao muslimanka, a ima npr. averziju prema crncima što upućuje na rasizam.......brak nije sex za jednu noć....
koliko ynam po Kur'anu musliman treba zeni dozvoliti postivanje Knjige, a nekako mi logicno da religija koja je nastala prije neke druge ne PREPOZNAJE istu u svojim spisima cisto zato sto u vijeme nastanka te knjige ta druga religija nije ni postojala...
nekako bi mi to bilo kao da si placao struju prije nego je otkrivena...
mIRCerka wrote:
koliko ynam po Kur'anu musliman treba zeni dozvoliti postivanje Knjige, a nekako mi logicno da religija koja je nastala prije neke druge ne PREPOZNAJE istu u svojim spisima cisto zato sto u vijeme nastanka te knjige ta druga religija nije ni postojala...
nekako bi mi to bilo kao da si placao struju prije nego je otkrivena...
...po šeriatu ako muškarac oženi hrišćanku ili jevrejku mora joj obezbijediti u kući molitveni prostor i po njenoj potrebi odvesti je do njene bogomolje....
....PREPOZNAVANJE je za drugu temu.....spisi koje spominješ postoje danas....pa se može tražiti logika.......bar danas u vrijeme priče o ekumenizmu....ali.....
kriticarka_nikova wrote:P.S. Piramida nije ni Hasanova ni Semirova,piramida je MOJA ja sam se ovde od 92-95 borila za nju.
kratko i jasno...sve si rekla..., to je to - BRAVO!
Kako ne kuzis poruku senada? heheheh,ajd necu vise....
P.S. mozda si vise ti srpkinja od ovih sto nose ime Jelena,Vesna.....nikad se ne zna,mjesali smo se mi i prije
Ovaj nisam iz "miješanog" braka niti imam bilo što protiv toga. Ali nešto kontam da su svi bili u "miješani"m brakovima rata nebi ni bilo.
Nego čuj nemoj se ti previše opterećivat. Ako će te neko drugačije gledat zbog toga ko ga j*e*b*e nemora te ni gledat. A to sa nanom možda i nije samo zbog druge vjere. Majke često znaju biti "ljubomorne" na snahe i zagorčavat im život. Samo je možda slučajnost da je tvoja mama katolkinja ali vrlo je moguće da je nebi gotivila i da je muslimanka.
[quote="knight*"]Ovaj nisam iz "miješanog" braka niti imam bilo što protiv toga. Ali nešto kontam da su svi bili u "miješani"m brakovima rata nebi ni bilo.
Nego čuj nemoj se ti previše opterećivat. Ako će te neko drugačije gledat zbog toga ko ga j*e*b*e nemora te ni gledat. A to sa nanom možda i nije samo zbog druge vjere. Majke često znaju biti "ljubomorne" na snahe i zagorčavat im život. Samo je možda slučajnost da je tvoja mama katolkinja ali vrlo je moguće da je nebi gotivila i da je muslimanka.[/quote]
BRAVOOOOO.... najbolja recenica danas procitana!!!!
Kad mi je sestra hodala sa njenim sadasnjim muzem govorili su joj... NEVALJA MU DEDO... nemoj njega...
BECHO wrote:Lahko je vama. Vlaski starci od zene u mene i dan danas me nisu prihvatili kao svoga. 'em sam osunecen, 'em nisam krstio malog, 'em sam djeci dao muslimanska imena.
Paz'se Becho. Bit'ces k'o moj rahmetli did Zejnil! Cornuutoooooo!
On nadiv'o "muslimanska" imena...a ona KRADIMICE svu djecu krstila! Znala zena "k'o se pita"!
zlatao.. ti ovdje opisa jedan slucaj iz moje "famelij"....
jedna pravoslavka (mada je otac sokac.. heheheheh, sada sam po'vatla nazive).. se udala.. za muslimana... i dosla mojoj mami.. i rekla, ili vodi ovu djecu i krsti, ili cu ja
mama joj rekla, ja znam sta sam sa svojom, tvoja, tvoj problem