Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Stolac92 wrote: Mislim da mi baš protestujemo protiv stanja u zemlji... nismo mi politička stranka da nudimo alternativu... mi se borimo za pravdu i da natjeramo lopove-političare da rade svoj posao (bez obzira ko je na vlasti)... i mi nemamo pristalice... niti šefa... niti članstvo... a mislim da će se mnogi ljudi dići i u Banja Luci ili Lukavici, da ne kazem u I. Capajebu. Konkretno bi nešto trebalo da krene u Banja Luci u skorije vrijeme.
[/quote]
Apsolutno podrzavam vase pravo na portest i iskazivanje negodovanja. Licno smatram da ste propustili ili propustate priliku da ljudima ponudite alternativu, da okupite ljude na nivou BiH oko konkretne ideje promjene na bolje. To na sta vi ukazujete zna svaki gradjanin ove drzave. Ljudi su svjesni svega mada moza djeluju apaticno i nezainteresovano jer brinu svoje svakodnevne brige. Upravo nedostatak alternative u BiH od ljudi je napravilo hodajuce zombije bez jasnog cilja.
stochar wrote:Mislim da zahtjev treba formulistai ovako:
Želimo da se vrati čast i dostojanstvo bosanskohercegovačkom čovjeku!!!
...kroz:
- reviziju privatizacije,
- poboljsanje uslova zivota,
- Ograničavanje ukupnih primanja državnih i entitetskih dužnosnika na maksimum 10:1 prema (rekao bih prosjecnoj placi.
- sjetno Povećanje penzija (ne samo funkcionerime!!!), orijentiranom na unaprijed utvrdjenom "zivotnom minimumu"
- utvrdjivanje zivotnog minimuma koji bi morao biti oslobodjen od poreza.
- aktivnu naplatu doprinosa na plate (a ne da radnik treba da ganja poslodavca ako doprinosi nisu uplaćeni... 6.000 firmi duguje penzionom fondu oko 329 miliona KM... )
- Utvrdjivanje jasnih kriterija za nacine povrata stare devizne štednje.
- Povrat BiH imovine u inostranstvu (lova, objekti, itd.)
mislim da treba ići 10:1 prema penziji jer je razlika velika... pa neka povećavaju penzije da bi povećali sebi plate... 10:1 prema prosjećnoj plati je već neka cifra...
ovo sa revizijom privatizacije je uredu ali bi trebalo tražiti nezavisnu komisiju a ne da oni rade reviziju.
stochar wrote:Ne idu u kosh, proglashavaju se nevazhecim. Bolje imati 30 posto nevazhecih listica nego 51 posto glasova radikala, od cega je bar 4-5 posto zaokruzheno. Uostalom, odakle nekom pravo da glasa u moje ime!!! Imaju li ljudi ovdje imalo demokratske drskosti da yebu mater (demokratski) svima koji im cackaju po ljudskim pravima?!?!?!
ali vecinu opet formiraju oni koji imaju najvise glasova!?..ili se pitaju i oni nevazeci?!
Ako je vise nevazhecih,onda to nesto znachi, onda se ponistavaju izbori i stvara se frka. onda stranke razmisljaju sta ce ponuditi na sljedecim.
U srbiji je bilo slichno sranje, izadje minimum glasacha i izbori se poniste. Uvijek izlazzilo milion Seseljevih glasača, ostali se zajebavali. Onda krenula kampanja, uključili se muzičari, glumci i intelektualci, izvukli 'normalne' ljude na izbore i promijenili sistem. na zalost, nakratko, ali su pokazali da se nesto moze pomjeriti.
eh sad..koliko je realno da ce biti vise onih koji ce napisati mickey mouse..negoli onih koji ce zaokruziti sda-hdz-sds!?
edu wrote: odluci o poskupljenju struje alternativa je da se ista ukine..odluci o bezobrazno visokim primanjima politicara je da se ista smanje..trebam li jos banalnije primjere navoditi..ili si i ove mogao shvatiti?!
Nece poskupiti sada, hoce do kraja godine...
No dobro, i to je nesto, odgoditi poskupljenje.
Stolac92 wrote: Mislim da mi baš protestujemo protiv stanja u zemlji... nismo mi politička stranka da nudimo alternativu... mi se borimo za pravdu i da natjeramo lopove-političare da rade svoj posao (bez obzira ko je na vlasti)... i mi nemamo pristalice... niti šefa... niti članstvo... a mislim da će se mnogi ljudi dići i u Banja Luci ili Lukavici, da ne kazem u I. Capajebu. Konkretno bi nešto trebalo da krene u Banja Luci u skorije vrijeme.
Apsolutno podrzavam vase pravo na portest i iskazivanje negodovanja. Licno smatram da ste propustili ili propustate priliku da ljudima ponudite alternativu, da okupite ljude na nivou BiH oko konkretne ideje promjene na bolje. To na sta vi ukazujete zna svaki gradjanin ove drzave. Ljudi su svjesni svega mada moza djeluju apaticno i nezainteresovano jer brinu svoje svakodnevne brige. Upravo nedostatak alternative u BiH od ljudi je napravilo hodajuce zombije bez jasnog cilja.[/quote] je li ti mislis da se u ovoj (ili nekoj desetoj) drzavi stvari jedino mogu mijenjati odlaskom u politiku?
edu wrote: odluci o poskupljenju struje alternativa je da se ista ukine..odluci o bezobrazno visokim primanjima politicara je da se ista smanje..trebam li jos banalnije primjere navoditi..ili si i ove mogao shvatiti?!
Stolac i ostali....
Ovi zahtjevi su Ok i normalni.....ali suvise su mi "siroki". Mnogo vise mi se dopada istup oko konkretnog problema....kao sto je to bilo poskupljenje struje. a hvala bogu, kod nas konkretnih problema ima toliko da se uopste ne moramo sekirati oko tematike....
ja se oko amandmana ne bih petlj'o..to niti ce nam rijesiti problem sa strujom..niti ce sniziti plate politicarima..nasa briga treba da bude svakodnevnica i problemi obicnog covjeka...
edu wrote:ja se oko amandmana ne bih petlj'o..to niti ce nam rijesiti problem sa strujom..niti ce sniziti plate politicarima..nasa briga treba da bude svakodnevnica i problemi obicnog covjeka...
Kako bolan, zar nije briga obicnog covjeka hoce i se zaratiti za 10-20 godina, u kakvoj cemo drzavi zivjeti za 5 godina, hocemo li u EU za 10 ili 30 godina... Amandmani su broj 1.
Izrazavenjem nezadovoljstva putem mirnih demonstracija - koje su legitimno sredstvo zauzimanja stavova o pitanjima od opsteg interesa drzave ili drustva - se salje jasna poruka predstavnicima na vlasti da "suveren" tj. narod, nije zadovoljan postojecim stanjem u drustvu, te da trazi promjene, bilo u nacinu sprovodjenja odredjenih zakonskih rjesenja, korekciju, izmjenu vec postojecih ili donosenje novih zakona o odredjenim pitanjima.
Alternativu postojecim zakonskim rjesenjima mogu da ponude samo legalno i legitimno izabrani predstavnici naroda. Bez obzira da li se radi o novoizabranim ili onima koji su vec ucestvovali u vlasti.
Demonstracijama se, medjutim, potice javna diskusija i podupire proces preispitivanja postojecih rjesenja, uperen ka iznalazenju alternativnih (najboljih) rjesenja za pojedina pitanja od opsteg znacaja.
S druge strane se jednako podupire aktivno ucesce pojedinca u procesu direktne demokratije i povecava se svijest o njegovoj vaznosti u procesu odlucivanja.
Nudeći alternativu znači upasti u njihove političke lopovluke i boriti se za vlast... ja to ne želim i mislim da većina ljudi iz Pokreta DOSTA! to isto ne žele... ne podržavamo nijednu političku opciju upravo radi toga da bi mogli uticati na sve njih... kad budu radili loše mi ćemo se buniti... kad budu radili dobro reći ćemo ovo je dobro...
što se tiče zahtjeva tipa "ukinuti kantone" to je upadanje u rupu bez dna... baviti se raspetljavanjem Gordijevskog čvora je njihov način kako zavaravaju narod i nastavljaju krasti. Ne tiče nas se kako će oni ispuniti zahtjeve... ako oni skontaju da će uštediti ogromne pare tako što će ukinuti kantone i te pare iskoristiti da povećaju penzije i plate onda super... oni treba da nađu način kako da ispune zahtjeve običnog čovjeka... ne interesuje nas kako... postoje načini kako se mogu stvari uraditi... njihovo je da rade za dobrobit ovog naroda prvo pa tek onda za sopstvenu korist.
Da zaista je najvece pitanje sta je alternativa svemu sto ne valja tj. kako doci do alternative sto valja. U Francuskoj je to uradjeno na jedan grublji ali nacin koji se pokazao skoro svugdje u svijetu kao uspjesan a to je silom ako ne moze milom. U politickom smislu tesko da vidim nekakvu alternativu. Sve je jedan zacarni krug u kojem se vrte jedni te isti ljudi. Tu treba ogromna promjena a takve se promjene iskljucivo desavaju silom, izlaskom na ulice u ogromnom broju sa zacrtanim ciljem od kojeg se ne odstupa do njegovog ispunjavanja. Da li to Bosna moze? Cisto sumnjam mada je ovo zemlja u kojoj se moze reci "nikad ne reci nikad". Ovdje svi pricamo o struju a sa PDV-om je u stvari poskupilo sve ako govorimo o komunalijama i iskljucimo za sada KRO RAD. Sve je otislo za 7%. Struja je na to dignuta jos 6%. Mislim da bi bilo svrsishodno pokusati narodu probuditi svijest na gradjansku neposlusnost. Dakle kada dobijemo racun za struju lijepo platimo racun ali bez zadnjeg povecanja. Struja se ne moze svima iskljuciti to je makar jasno naravno ako u pitanju nije rat jer smo to prezivjeli. Svi racune umanjimo za 6% i za pocetak da vidimo reakcije.
E sto se tice ovih bezobzirnih i bezobraznih prijedloga nasih politicara vezanih za njihove otpremnine, penzije i slicno e t se ne moze drukcije rijesiti nego istjerati iz skupstinskih klupa. U Beogradu smo se svi uvjerili sta moze masa i kakav je rezim masa srusila. Doduse nije dovela na vlast nesto bolji ali sve je u tom trenutku bilo bolje od Milosevica.
Dakle bez masa na ulicama promjenama se ne mozemo nadati ali moze se pokusati ubjediti narod na gradjansku neposlusnost, ali samo probati.
Vingo wrote:Odmah ce reci da smo sdp.....
A vidis....nisam bila na sastanku, al moj duh je progovorio iz tebe....
jebe mi se sto ce reci da smo sdp..mi znamo ko smo i sta smo..zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine ja prava stvar..i mislim da bi to trebao biti jedan od nasih zahtjeva!
stochar wrote:Ekskluzivno: Angelina Jolie se prikljucuje pokretu Dosta!
Sarajevo, 18.04.2006. (STNA): Na stocharov poziv koji je odaslan na adrese svih njegovih poznanika i poznanica, odazvala se poznata glumica Angelina Jolie.
- Uvijek sam spremna doci kad god me stochar pozove! Prikljucicu se pokretu Dosta! i bicu u subotu na platou a nadam se da ce doci jos mnogo mojih prijatelja - izjavila je novinarima STNA Angelina.
U R BACK :D:D
ne sekirajte se ba...
doci ce raja...
1. maj, 10000 ljudi ce biti na platou
preveslacemo ih na nashu stranu
samo masovnost..nista drugo..masovnost i skretanje paznje na nas..bilo bubnjevi..zongleri..transovi..bilo sta..i zadrzavanje ispred predsjednistva..posebno subotom..na tome insistiram..iako je neradni dan..na taj nacin pokazujemo da je nama svejedno..da li dosli cetvrtkom..ili subotom..oni svakako nista ne rade...