Ko je od vas imao partnera druge vjere....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
water

Post by water »

jos jedan glas za. i ja sam sa cafirkom. i nije mi lose.
danas

Post by danas »

water wrote:jos jedan glas za. i ja sam sa cafirkom. i nije mi lose.
nisi valjda i ti priveo domorotkinju ko ja? :D
water

Post by water »

born and bred
danas

Post by danas »

water wrote:born and bred
neka :) 8-)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

horns&drums wrote:A interesantno je da se 100% ljudi izjasnjavaju da im nije bitno, a ja se mogu kladiti da bar kod 50% jeste. Sto je to tesko priiznati jebo teee....
:)
danas

Post by danas »

pa svi mi trazimo osobu koja ima slicne svjetonazore kao i mi... meni vjera nije bitna, pa tako imam muza kome vjera takodje nije bitna (a zvao se on 'vako ili 'nako, bio ove boje ili one boje... svejedno mi je vala)... onaj kome je vjera izuzetno vazna u zivotu, sasvim je normalno da ce traziti partnera koji je iste vjere i kome je vjera takodje veoma bitna u zivotu... sta sad treba, da se muz ne vadi iz crkve a zena iz dzamije; da se svadjaju kako ce dati djetetu ime; hoce li ga sunetiti ili krstiti... na sta bi to licilo? :-)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

danas wrote:pa svi mi trazimo osobu koja ima slicne svjetonazore kao i mi... meni vjera nije bitna, pa tako imam muza kome vjera takodje nije bitna (a zvao se on 'vako ili 'nako, bio ove boje ili one boje... svejedno mi je vala)... onaj kome je vjera izuzetno vazna u zivotu, sasvim je normalno da ce traziti partnera koji je iste vjere i kome je vjera takodje veoma bitna u zivotu... sta sad treba, da se muz ne vadi iz crkve a zena iz dzamije; da se svadjaju kako ce dati djetetu ime; hoce li ga sunetiti ili krstiti... na sta bi to licilo? :-)

Abla, e umiješ, pa to ti je! :)
kriticarka_nikova

#83 Re: Ko je od vas imao partnera druge vjere....

Post by kriticarka_nikova »

Fair Life wrote:

Meni je podobro glupasto o tome raspravljati... s forumskim Laticima.
Sad ja ispadoh glupasta sto pokrenuh ovu temu???? :?
Harrys

Post by Harrys »

fee wrote:meni roditelji povremeno kazu, nek nije cetnik, nek nije ustasa, nek nije vehabija, nek je nase boje, nek nije jevrej, nek nije jehov, i nek nije konobar :lol:
Meni roditelji nikad nijednom nisu rekli ni blizu tako nesto.
Oni su me odgojili i vaspitali tako da sam odlucim sta mi odgovara.
remake

Post by remake »

ljudi ovo je forum...
i ova tema je dobrodosla jer je prilicno aktuelna

moje misljenje: tata je musliman a mama katolkinja,

udruzeno oni su protiv toga da se udam za pravoslavca :D

shala, naravno da nemaju nista protiv :-D
xygirl

Post by xygirl »

kad malo bolje razmislim ustvari svi partneri do sada su mi bili ili druge vjere ili nesto izmjesano :D ako se dvoje ljudi super dobro slazu ne gledam na to kao prepreku ni najmanje... ma glupa su mi ta ogranicenja... a vjerovatno je sreca sto nisam imala takve roditelje koji bi mi branili nego razmisljaju ako je meni dobro i njima je...
rashid

Post by rashid »

Sve je to dobro kad se dvoje slazu. Moja izskustva su uvjek bila sa katolkinjama i u toku poznavanja (2 sedmice) ama bas svaka mi je zabrusila da ce svoju djecu krstiti, a nigdje nije bilo spomenuto "Sta ti kazes na to?". Tako da se je svaka veza ili pokusaj veze tu zavrsijo ... jer sve su govorile da nikad ne gledaju na vjeru i da su ateisti, pa se pitam odkad se ateisti krste???

Licno odobravam mjesovite parove-brakove i nebi djeci branijo isto, ali za sebe znam(iz licnih razocaranja) da nebi vise pokusavao, uvodim politiku svako svome.

Nekazem da mjesovit brak nemoze da uspije, ali uvijek uvijek ce biti onaj mali komadic velicine atoma koji ce te uvjek posjetit na ono sto i jesi.

A kad dodze djete ima isto belaja oko imena ako je vjera ista .. jer neznam hoce li biti Muharem ili Abdulah ... ili Hatiđe ili Fatima :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Evo jedan vic: :D

Ozeni se Haso sa katolkinjom.
Rodi se dijete musko i sad diskusija oko imena.
Ona hoce katolicko, on hoce muslimansko.
Na kraju joj kaze Haso:
Necemo ni muslimansko, ni katolicko. Ja predlazem americko.
Koje? - upita ga zena.
Sherif. - odgovori Haso.
micika

Post by micika »

Ana_Ana wrote:
micika wrote:Ja sam imala jednu ljubav iz Srbije,tacnije Leskovca :-) :-) nekoliko mjeseci boravio u mom gradu......eh toliko se suza prolilo kad je odlazio :(
amadeus
:arrow: :wink: :skoljka:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Joj ba svi smo liberali ovdje, e jest' mi drago :D :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Mislim, fuj...
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

horns&drums wrote:Joj ba svi smo liberali ovdje, e jest' mi drago :D :D :D
Kako kad,nekad jesmo nekad nismo :-)
Ovisi ko nas placa...pa ponekad je dozvoljeno i paljenje zastava :D
novalic

Post by novalic »

malo ljudi poznajem da se nije naslo u situaciji da ima posla sa drugom vjerom.. ljubav svasta radi, ali malo sam isto tako ljudi srela da im to stvarno nije vazno.. drugo je izlaziti s nekim.. drugo je provesti zivot sa tom istom osobom.. pa oni sto kazu da se nad tim pitanjem nisu zamislili.. prije nego su stupili u mijesani brak.. svaka cast, ali je rijetkost.. i mada.. vecina nas.. je odgojena u respektu druge vjere, ili u respektu.. osobe, bila vjernik ili ne.. ipak.. u nasoj sredini.. je uvijek jedno od prvih pitanja, cija si, ciji je.. i licemjerno je reci.. da je to jednostavno zanemariti..

okolnosti.. slucajnost.. je takva da sam bila zaljubljena.. u osobe druge vjere.. nije bilo pitanja provesti.. zivot zajedno.. ali sam sigurna.. da bih dobro razmislila.. jer.. mozda sam postala.. prilicno egoista.. i gledam da sebi pojednostavim.. zivot.. koliko mogu..

ps..

moj je italijan, i samo malo vjernik, ona vrsta koja vjeruje iz kukavicluka.. u slucaju.. da ima nesto...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

svi smo mi liberali u stvarima koje nas se ne tiču
horns&drums

Post by horns&drums »

Novalicka hrabra, izgleda da je ona jedino musko ovdje
novalic

Post by novalic »

ne vidim vezu.. komi.. ovdje je se govori o onome bas.. da li nas se tice.. ili ne..
novalic

Post by novalic »

nisam hrabra.. naprotiv.. mozda bas radi kukavicluka..
jer.. ako cemo pravo.. ako sam ja vjernik.. u svojoj vjeri.. a on vjernik u svojoj.. trebala bih ili ja.. ili on.. sto se tice vjere.. zanemariti.. popustiti, odgajati djecu.. u jednoj ili drugoj, dakle, negirati ono sto je meni.. vazno.. osnova.. sto je srz... vjernika.. njegova vjera.. imam li ja pravo natjerati nekoga.. .. drugo je kada je neko ateista po ubjedjenju.. a rodjen u toj i toj vjeri.. nicega se ne odrice.. ne trazi nekakvu sredinu, nego slijedi.. ono sto mu je.. vazno..
Truba

Post by Truba »

novalic wrote:ne vidim vezu.. komi.. ovdje je se govori o onome bas.. da li nas se tice.. ili ne..
pa ljudi nemaju ništa protiv a broj mješovitih brakova se smanjio za (lupam) 2/3

nemaju ništa protiv dok sin ne dovede mrsku kući ili obratno kad kći ode mrskome :D:D:D

uostalom sam replicirao Hornsu :D
novalic

Post by novalic »

mislim da je baba andja dotaknula srz.. sa ovim
ne bih mogla biti u vezi sa nekim ko nema makar vrlo slicne svjetonazore mojima

bile one u vjeri, ili u nevjeri :D (daleko im kuca) :lol: :lol:

ali opet.. nesto slicno..
Truba

Post by Truba »

još nešto... liberalnost i nenacionalizam i nevjerski fanatizam i štatigajaznam već se ne mjeri u tome koja će ti žena biti i kako će se zvati
već kako ćeš djecu odgojiti... da ti unuka ne kaže... ti mene ne voliš jer si hrvatica (živa istina iz komšiluka)
Post Reply