Raskid veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Bloody_Mary-Sue

Post by Bloody_Mary-Sue »

3 godine i koji mjesec
zena21

Post by zena21 »

laradnaat wrote:postoji jedna stvarkica koju sam primijetio...

to je da postoje neki ljudi koji kada pocnu da izlaze uvijek traze osobu koja ce ih dobro napatiti i zbog koje ce u toku cijele veze osjecati patnju i bol. to je valjda jedna vrsta mazohizma...ne moze se reci da u tome ima ista razumno a kamoli da je to osjecaj koji se zove ljubav...

ljudi ljubav je osjecaj koji prozima bice i nije niti depresivan niti ruzan, naprotiv daje dodatnu motivaciju i "krila" zaljubljenoj osobi.
stoga prestanite misliti kako je bol koju osjecate ljubav, jer nije...
to je samo potreba za patnjom i boli - mazohizam za kojim osjecate potrebu

dakle sve sto se desava posljedica je naseg odabira, a realnost je da jako lose biramo lately.

a sta sa raskidom veze, pa logicno je razmisljati na ovaj nacin:
"ako ja ne mogu da ostanem u vezi sa odredenom osobom, onda je racionalan odgovor da ta osoba i nije osoba za mene sto znaci da nismo jedno za drugo, i svaka patnja i bol su besmisleni. life goes on i na kraju svako ce pronaci ono za cim traga, prije ili kasnije.

Eh... Kad se to tako kaze i napise, zvuci isuvise lako i savrseno... Realnost je drugo. Srce ne bira u koga ce se zaljubiti. Super je kad se dvije osobe naddju i vole i live happily ever after.
Problem je kad srce izabere onog pogresnog, ti u glavi znas da je pogresan, da te ne voli, da se samo patis s njim, a opet... ne mozes bez njega. Kao sto rekoh - srce ne bira. Bilo bi super kad bi mogli napraviti odabir - u ovog cu se zaljubiti, u ovog necu, ali mislim da to u realnosti nije bas tako lako.

By the way, govorim iz licnog iskustva, i iskustva dosta mojih prijatelja.
Ali ja sam optimisticna, i slazem se sa onim tvojim - svako ce pronaci ono za cim traga, prije ili kasnije. :)
zena21

#78 Re: Raskid veze

Post by zena21 »

Bloody_Mary-Sue wrote:Mene bas zanima kako ljudi izlaze na kraj s prekidima veze, esp. duge...
Da vidim kako to drugi rade... :D
znate li ikog da ni nakon haman pa godinu nakon raskida nije ''doso sebi''...? ima li takvih at all? i ako ima, ima li nade za te tako ''dusevne'' ljude da move on sa zivotom :? :D
Tesko je, ali se mora dalje. Sace ovo zvucati otrcano, ali vrijeme fakat lijeci sve. Samo vrijeme nije dovoljno, ti trebas krenuti dalje ma koliko bolno to bilo. Nema svrhe sjediti, tugovati, cekati, vrtiti po glavi razne misli... Life goes on...
Ja sam se razvela nakon 8 godina braka :shock:
Bilo je tesko, ali sam sama sebe natjerala da pocnem normalno zivjeti, i u tome sam uspjela :)
I ti ces, samo trebas rascistiti u svojoj glavi da vise niste skupa, i da dignute glave krenes naprijed. Sretno :)
ding-dong

#79 Re: Raskid veze

Post by ding-dong »

Bloody_Mary-Sue wrote:Mene bas zanima kako ljudi izlaze na kraj s prekidima veze, esp. duge...
znate li ikog da ni nakon haman pa godinu nakon raskida nije ''doso sebi''...? ima li takvih at all? i ako ima, ima li nade za te tako ''dusevne'' ljude da move on sa zivotom :? :D
znam osobu kojoj je trebalo dugo vremena da dodje sebi nakon duge veze :) sebe :D :D

to ide i ide i ide to cudno stanje i onda jedan dan shvatis da od toga nemas nista i osjetis kako zivot ide dalje ponovo :) bice to sve dobro, samo se malo strpi i nemoj se forsirati :-D
amalka

Post by amalka »

Na sve se ziv covjek navikne...Nije lako u pocetku, ali zivot ide dalje, zbog jednog vojska ne stoji, i koga nema bez njega se moze!
Bloody_Mary-Sue

svako zlato nadje svog kujundziju :lol:
Bloody_Mary-Sue

#82 Re: Raskid veze

[/quote]

Tesko je, ali se mora dalje. Sace ovo zvucati otrcano, ali vrijeme fakat lijeci sve. Samo vrijeme nije dovoljno, ti trebas krenuti dalje ma koliko bolno to bilo. Nema svrhe sjediti, tugovati, cekati, vrtiti po glavi razne misli... Life goes on...
Ja sam se razvela nakon 8 godina braka :shock:
Bilo je tesko, ali sam sama sebe natjerala da pocnem normalno zivjeti, i u tome sam uspjela :)
I ti ces, samo trebas rascistiti u svojoj glavi da vise niste skupa, i da dignute glave krenes naprijed. Sretno :)[/quote]

u pravu si ... i za ostalo... hvala puno :)
rascisceno da nismo vise skupa, pa i to je nesto... a sad smo drugovi, doduse najbolji :D mozda budemo kumovi an vjencanjima jednog dana... ako dodje do tog :D
Bloody_Mary-Sue

#83 Re: Raskid veze

ding-dong wrote:
znam osobu kojoj je trebalo dugo vremena da dodje sebi nakon duge veze :) sebe :D :D

to ide i ide i ide to cudno stanje i onda jedan dan shvatis da od toga nemas nista i osjetis kako zivot ide dalje ponovo :) bice to sve dobro, samo se malo strpi i nemoj se forsirati :-D
vidjecemo... :) samo koliko je to ''malo'' to me brine... :)
Bloody_Mary-Sue

amalka wrote:Na sve se ziv covjek navikne...Nije lako u pocetku, ali zivot ide dalje, zbog jednog vojska ne stoji, i koga nema bez njega se moze!
ovo je tako tacno... naviknes se na sve ali ustvari na sta se svodi onda zivot, bilo sta da je u pitanju, mislim desavaju se ljudima i gore stvari hiljadu puta od prekida veze...
passenger

Post by passenger »

Blood Mary...jednostavno tesko je ali covjek mora gledati u buducnost i nikad se ne predavati. Sve sto se desi moralo se desiti i sve sto ce se desiti deiti ce se. Na tebi je da radis na sebi i naucis da je sve to sastavni dio zivota bez obzira kako tesko to bilo. U svakom slucaju i ovo je jedan nacin da to istreses iz sebe i dijeliti svoje osjecaje s drugima je jedna od najboljih stvari koju mozes uraditi. Mislim da si na dobrom putu.
laradnaat

Post by laradnaat »

TREBA UVIJEK GLEDATI NAPRIJED
amalka

Post by amalka »

laradnaat wrote:TREBA UVIJEK GLEDATI NAPRIJED
Slazem se da treba gledati naprijed, ali treba gledati i u proslost, i truditi se da ne ponovimo iste greske koje smo prije radili!
laradnaat

Post by laradnaat »

glupo je ponavljati istu gresku, jer jako veliki broj novih gresaka ceka na nas da ih ucinimo

:D
amalka

Post by amalka »

Da, da! U pravu si! Zasto nesto ponavljati, kada je milion drugih prilika da sebi zeznes zivot? Ali, opet... Ponekad se desi da neke greske ponovimo, ja jesam... :-D :-D
La_Forge

Post by La_Forge »

heh, stara tema ali uvijek aktuelna ...

ima li nekih novosti kod forumaša koji su se ovdje javljali ... ?

jeli neko našao pravog/vu ?
boluje li neko još uvijek ... :-)
Klonirana26

Post by Klonirana26 »

I ja se zapitah La_Forge :) Vidim, tema stara, ali opet...baš me zanima kako se završi sve ovo:) Da li ga je probolila?

Moje iskustvo i govori da je najbolje distancirati se od te osobe. Ma koliko god dobro prekid prošao, ... nema potrebe za nekim prijateljstvom poslije. I da, izgubila sam tim distanciranjem dobrog prijatelja, ali mi je zato prekid jako dobro prošao, a sada ga (poslije skoro godinu dana) mogu i nazvati bez problema:), ali nemam potrebu.
aida81

Post by aida81 »

da, ovo je vječita tema. ja sam recimo raskinula vezu prije pet godina, i sve je bilo teeeeško jako, bolilo me je ludo, i onda se zivopt nastavio dalje.. i tako je isla jedna, druga, treca, cetvrta godina, a onda sam na pocetku pete godine cula da se ozenio i da mu je zena trudna, i pala sam u depresiju zestoku...:(
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Nakon prekida duge veze, obavezno pocnem novu vezu.Vrlo je lijepo i osvjezavajuce.
aida81

Post by aida81 »

ja stalno prelistavam proslost, osjecam se krivom, a i nisam bila neka, bila sam ljubomorna, i onda je nasao bogatiju, poznatu, i eto, ja ostala sama i u depresiji opet
dnaxy

Post by dnaxy »

aida81 wrote:ja stalno prelistavam proslost, osjecam se krivom, a i nisam bila neka, bila sam ljubomorna, i onda je nasao bogatiju, poznatu, i eto, ja ostala sama i u depresiji opet
aida hajd da te lijecim..
irfan2

Post by irfan2 »

ma vrijeme lijeci sve ..intenzivno je nakon prekida, svako malo neka pjesma ili glupost bi me podsjetili, al vremenom sve manje i rijedje ..sad smo postali stranci i dosta se desilo u medjuvremenu ... jednostavno nema formule ili sablona, svak je sjeban na svoj nacin i na svoj nacin se treba izborit sa tim ...
Neelix

Post by Neelix »

:) bila je slicna, druga tema, na kojoj sam se ja ljetos javljao, nakon prekida trogodisnje veze....

prvo nadjes neki klin... :D da stavis "nesto" izmedju sebe i te osobe, da ti udje u glavu cinjenica da moras dalje, da povratka nema...ja raskinuo u julu, dok sam prihvatio raskid trebalo mi je 2 mjeseca, poslije toga u septembru se "oklinio" :D

i to mi je puuuno pomoglo :) krajem tog mjeseca upoznao djevojku sa kojom sam sve do sad, a i insalah :D bicu jos ihihi... :-)
Neelix

Post by Neelix »

Minnela wrote:
Neelix wrote::) bila je slicna, druga tema, na kojoj sam se ja ljetos javljao, nakon prekida trogodisnje veze....

prvo nadjes neki klin... :D da stavis "nesto" izmedju sebe i te osobe, da ti udje u glavu cinjenica da moras dalje, da povratka nema...ja raskinuo u julu, dok sam prihvatio raskid trebalo mi je 2 mjeseca, poslije toga u septembru se "oklinio" :D

i to mi je puuuno pomoglo :) krajem tog mjeseca upoznao djevojku sa kojom sam sve do sad, a i insalah :D bicu jos ihihi... :-)
najmanje jos dvije i pol godine :-D :D
jezik pregrizla :D i duze :D
pesak

Post by pesak »

ja kad raskinem budem toliko sama koliko je trajala veza.
najgore mi je od svega da raskidam.
i obavezno se razbolim kad raskinem. utoliko teze ukoliko je veza bila jaca. ili slomijem nesto.
kilava. :-)
La_Forge

Post by La_Forge »

ma moj ciklus traje evo već pola godine, i ne mogu reći da se intenzitet nije smanjio ... daleko od toga da mi je lakše ali nije onako bizarno kao prvih mjesec dana...

mislio sam da će mi biti lakše, da ću prije prihvatiti kad je vidim sa nekim drugim ... no plan propade...
bojim se da mi je opet gore od kad znam da je u novoj vezi...

prođe period od par sedmica i onda je jednostavno toliko poželim vidjeti da ko lud obilazim mjesta gdje bih je mogao "slučajno" sresti... a i kad je vidim - samo se još dodatno sje...

o novim vezama da ne govorim, niko mi nije interesantan ali ni u najmanju ruku ,,.,.
ma pravi sado-mazo...
Post Reply