Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
gavrilo

Post by gavrilo »

odgovori mi na pitanje
mosor1

Post by mosor1 »

tuhaj27 wrote:
A wrote:Smatram da je ovo vrlo korisna tema, uvijek je dobro prebrojat se, da se zna :oops:

Meni je to nebitno, ali ne mogu da ne kazem da je nas milijardu i 280 miliona 8-) i da broj i dalje raste :D :lol: :-)
Nema nas 1.28 vec 1.5 miliarda. Porasto broj od jucer :D

http://www.sanjak.org/modules.php?name= ... ge&pid=150
A jes ti siguran da je tvoje nas i nas od A isto nas? :lol:
tigris

Post by tigris »

niste u istom košu a ? :lol: :-)
bpsang

Post by bpsang »

Ne moras prelaziti Dovoljno je Postovati ZAR NE ?
forUMASH

Post by forUMASH »

....ja, sam, samcat u dalekome svijetu....i opet mi dobro.... :D

ps- Tuhaj27......umijes li ti brojati do milijardu....al' bez prstiju... :?
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Cekaj... Jedan, dva tri Aaaa pitas tuhaja.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Ne znam ko je gori onaj ko postavi ovu temu ili oni koji odgovaraju na postove.

Tema je za smece.....ja taman hocu da idem za bosnu a vi je vratite u srednji vijek.... :D
muha_sa

Post by muha_sa »

samo ti kreni---nije valjda ova pisanija po ovom forumu Bosnu vratila u srednji vijek
mosor1

Post by mosor1 »

tigris wrote:niste u istom košu a ? :lol: :-)
Al pusemo im za vrat. I zeleniji smo od njih. :lol:

Image
mosor1

Post by mosor1 »

A wrote:Mosore, francuska verzija wikipedia.org nam je naklonjenija, bice da navijaju :D

* le christianisme (1,915 milliard)
* Sans religion (indifférents, agnostiques et athées) (1,286 milliard)
* l'islam (1,124 milliard)
* l'hindouisme (833 millions) etc ...
Ajd stavi jos kojeg tamnozelenog, nek puknu od jeda... :D :D :D
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

jel istina da je zvonko maric bio bosnjo?...bajram ,vako-nako se nesto zvao

:-)
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Milosevic, familija mu potice od Osmanagica u Crnoj Gori. Prihvatili pravoslavlje u "istrazi poturica".
tuhaj27

Post by tuhaj27 »

Mnogi govore da je i princ Charles i buduci kralj od Engleske presao na Islam. :)

Is Prince Charles a Convert to Islam?

Image

Image

Image

http://www.danielpipes.org/blog/119
http://www.sunnah.org/nl/v0104/prince.htm
tuhaj27

Post by tuhaj27 »

Image

I Bush presao na Islam :)
Harrys

Post by Harrys »

Madona je presla na Judaizam.Ako svi koji vole Madonu urade isto,maamma miia. :D :D :D
tuhaj27

Post by tuhaj27 »

Očekuje se da se 2015. godine muslimanska populacija udvostruči dok se predviđa da će se evropska nemuslimanska populacija smanjiti za bar 3,5 %.(12) Gledajući još dalje u budućnost, istraživanja konzervativaca predviđaju da će se procenat od današnjih 5% muslimana povećati na bar 20% od ukupne populacije u Evropi 2050.godine.

Neki čak predviđaju da će jednu trećinu francuske populacije činiti muslimani 2025.godine i da, ako se ovaj trend nastavi, muslimani mogu nadmašiti broj nemuslimana u Francuskoj, a možda i u cijeloj zapadnoj Evropi sredinom ovog stoljeća. (13) Iako ova istraživanja na prvi pogled izgledaju nevjerovatna, ona možda i nisu tako daleko od rečenog.

Danas, više od 15% mladih između 16 – 25 godina u Francuskoj predstavljaju muslimani, a u Briselu 25% populacije mlađe od 25 godina, takođe, čine muslimani.

Faktor u ovoj jednačini, koji je toliko važan koliko i dramatični rast muslimanske populacije, je i dramatični pad opće evropske populacije, koja će , prema UN-ovom istraživanju, izgubiti više od 100 miliona od 728 miliona iz 2000. godine. Znači, ona će pasti na otprilike 600 miliona, mažda i na čak 565 miliona, 2050.godine.(14)

http://www.bhmuslimmonitor.com/index.ph ... Itemid=129
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Kakvo razocerenje za tuhaj27

Objevljen Papinski godišnjak 2005.
http://www.bkbih.org/kta/

Vatikan, 31.01.2005.
U Vatikanu je 31. siječnja papi Ivanu Pavlu II. uručen novoobjavljeni Papinski godišnjak 2005. (Annuario Pontificio). Urednik izdanja je mons. Vittorio Formenti iz Središnjeg crkvenog statističkog ureda, a novo izdanje će se uskoro naći i u knjižarama.
Godišnjak donosi iscrpne podatke o stanju i djelovanju Crkve u protekloj godini. Između ostaloga, u 2004. godini Sveti Otac utemeljio je 10 novih biskupijskih i šest metropolijskih sjedišta te jedan apostolski vikarijat, a imenovan je 171 novi biskup.
Među statistikama koje opisuju nazočnost Katoličke crkve u svijetu ističe se da je broj krštenika porastao s milijardu i 71 milijun u 2002. na milijardu i 86 milijuna u 2003. godini. Gledajući po kontinentima, u Africi je broj vjernika porastao za 4,5%, dok se taj broj u Europi nije značajnije promijenio. U Aziji je, pak, evidentiran porast od 2,2%, Oceaniji 1,3% i u Americi 1,2%. Katolika ima najviše u Americi (49,8%), a u Europi ih je 25,8%. Zatim slijede Afrika (13,2%), Azija (10,4%) i Oceanija (0,8%).
Svećenika je 2003. u svijetu bilo 405.450, od toga je 268.041 dijecezanskih i 137.409 redovnika. U 2002. ih je bilo 405.058 (267.334 dijecezanskih i 137.724 redovnika). Dakle, broj se povećao, uz rast zaređenih dijecezanskih svećenika (707 više) te opadanje broja redovnika (315 manje).

Svi najavljivaju porast,.,. ko pred izbornu utrku :run:
tuhaj27

Post by tuhaj27 »

SiSaJuMe wrote:Kakvo razocerenje za tuhaj27

Objevljen Papinski godišnjak 2005.
http://www.bkbih.org/kta/

Vatikan, 31.01.2005.
U Vatikanu je 31. sijecnja papi Ivanu Pavlu II. urucen novoobjavljeni Papinski godišnjak 2005. (Annuario Pontificio). Urednik izdanja je mons. Vittorio Formenti iz Središnjeg crkvenog statistickog ureda, a novo izdanje ce se uskoro naci i u knjižarama.
Godišnjak donosi iscrpne podatke o stanju i djelovanju Crkve u protekloj godini. Izmedu ostaloga, u 2004. godini Sveti Otac utemeljio je 10 novih biskupijskih i šest metropolijskih sjedišta te jedan apostolski vikarijat, a imenovan je 171 novi biskup.
Medu statistikama koje opisuju nazocnost Katolicke crkve u svijetu istice se da je broj krštenika porastao s milijardu i 71 milijun u 2002. na milijardu i 86 milijuna u 2003. godini. Gledajuci po kontinentima, u Africi je broj vjernika porastao za 4,5%, dok se taj broj u Europi nije znacajnije promijenio. U Aziji je, pak, evidentiran porast od 2,2%, Oceaniji 1,3% i u Americi 1,2%. Katolika ima najviše u Americi (49,8%), a u Europi ih je 25,8%. Zatim slijede Afrika (13,2%), Azija (10,4%) i Oceanija (0,8%).
Svecenika je 2003. u svijetu bilo 405.450, od toga je 268.041 dijecezanskih i 137.409 redovnika. U 2002. ih je bilo 405.058 (267.334 dijecezanskih i 137.724 redovnika). Dakle, broj se povecao, uz rast zaredenih dijecezanskih svecenika (707 više) te opadanje broja redovnika (315 manje).

Svi najavljivaju porast,.,. ko pred izbornu utrku :run:
Svecenika je 2003. u svijetu bilo 405.450...

I koliko djece imaju tih 405.450 svecenika? 0?
Sto vise svecenika to manje djece.

broj krštenika porastao s milijardu i 71 milijun u 2002. na milijardu i 86 milijuna u 2003...

Moguce, ali to zahvaljujuci latinos u juznoj Americi.

Dok muslimana danas ima 1.5 milirda, 1950 nas je imalo 350 miliona. Znaci da smo vec presli katolike? :)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

neutral wrote:uvjek sam se grozila osoba koje prelaze na drugu vjeru...
Nikad ne bih mogla vjerovati takvim osobama... i pitala bih se do kad ce ih to drzati ...do nekog novog hira...
Ja vjerujem u Boga , premda bas nisam religiozna...kada bih presla na drugu vjeru to bi bilo samo ako bi moj ili zivot meni bliskih zavisio od toga...
Osobe koje se stide onog sto im je dato rodjenjem (stid od roditelja i svojih korijena) ne zavredjuju moje postovanje ...jer ... nije vazno na koji se nacin molis Bogu ( ako si vjernik) vazno je da to radis ispravno i da ti je dusa cista...
Bog je jedan, zar ne?

A osobe "suncokrete" ili "kako vjetar puse" mi se gade.... tu prvenstveno ukljucujem onog Raznatovica (Igora_Hamza) ...bilo bi mu pametnije da je promjenio prezuma nego ime... Kad vidim tog covjeka nemam napredka 10 dana... ljudski ljigavac... Ne postoji "prava vjera" nego samo ispravan nacin vjerovanja... i svejedno je kojoj vjeri pripadao...
Znam par osoba ( dvije pravoslavke i jedna katolkinja ) koje su otisle u hare krisne jer su se kao stidjele (ove prve dvije) sto su to zbog desavanja u ratu... Ja sam ih nekako prekrizila kao osobe vrijedne postovanja...
Znam i jednog tipa (iz Sarajeva) koji je u ratu presao na katolicanstvo i uzeo ime Kristijan a bio je musliman... i bla bla
Ali ako ce se na taj nacin rijesiti nekih svojih frustracija onda bujrum... Sretan pojedinac cini sretnijom zajednicu...
ja se grozim osoba pout tebe jer misle da su najpametnije!
ne znam sta si i koje vjeroispovijesti, i kolko upraznjavas to sto jesi, a uopste me ne interesuje!
ali znaj dobro da bi bila to sto si i da bi upraznjavala kolko tolko sto si neko je takodje morao da izda svoju vjeru, vjeru djedova svojih!
bitno je bit covjek, a vjera je cisto izbor pojedinca, sve dokle je on/ona za sebe izabro vjeru za sebe i dok mene ne goni u isto men je svejedno!
Pearl

Post by Pearl »

jel ovo neko natjecanje??... nasi, njihovi.. valjda ovim "neopredjeljenim" najbolje, oni su uvijek u opoziciji..

ovo me podjetilo na onu reklamu sa radija Stari grad: moj tata je veci.. ali moj tata vozi Aveaaaa..... (ili kako god ide reklama)... blago tuhaj tom tvoj bogu (Boze me oprosti na ovome) kad ti moras brojkama preobracenika da ga dokazujes..

zar je bitno ko je koje vjere ako se vjeruje? ja vjerujem u Boga ali ne vjerujem u Instituciju religije, ne vjerujem u crkve, dzamije, sinagoge.. ne smatram da mi treba vjersko lice da bih ja mogla da komuniciram sa Bogom.. samim tim, prelaz u drugu vjeru je, kako neko rece, okretanje kako vjetar duva.. imam dovoljno primjera "vjerskih" lica koji su sve osim primjer zivota kojeg propagiraju...u sve tri bosanske nam glavne religije..

ukoliko se neko razocara u instituciju, to mogu shvatiti kao razlog "promjene vjere", sto je slucaj u hrvatskoj. ne zavaravajte se da je to odraz onoga: "ja sam shvatio da je Allah jedan i jedini" - ti ljudi su sami rekli da su razocarani odnosom katolicnih svestenika, koji nisu zainteresovani za njih, njihovom podmitljivoscu i nemoralnim ponasanjem...Bog nema nikakve veze sa tim, ljudi imaju koji ga navodno predstavljaju..

doduse, kakav je to "vjernik" koji prelazi iz jedne vjere u drugu, a obje propagiraju da je bog jedan i jedini.. bez namjere da vrijedjam, nego mi stvarno nije jasno, pa bih voljela da mi neko objasi: ako je npr Allah jedini Bog, koji priznaje i hriscanstvo i judaizam, zasto bih ja morala preci na islam da bih ga priznala za Boga i time mu dokazala da ga se bojim..zar moram nekome nesto da dokazujem, zar nije dovoljno da on kao svemoguci zaviri u moje srce i to sam vidi?? ako je Bog jedan, onda sam sebi dolazi u kontradikciju, prvo rekavsi za sebe da je on taj jedan Bog, pa onda da je on pravi Bog, bolji od Jehove, Isusa i kompanije... ili su tu mozda krivi ljudi, koji tumace religiju kako im odgovara.. priupitajte one iz prvih redova dzamija i crkava, da vam objasne, oni su se na vrijeme "osvijestili" od komunizma koji ih je zaveo i u cijim su prvim redovima takodjer bili..
Pearl

Post by Pearl »

i da ne bi bilo da provociram, ja jesam vjernik, vjerujem da je Bog jedan za sve i da smo pred njim svi jednaki.. a onaj ko dijeli ljude na nase i njihove za mene nije vjernik..

moja kuca, moja vjera,l moja privatna stvar... nema potrebe da bilo ko svoje vjerovanje ili frustracije nabija drugom na nos...
Harrys

Post by Harrys »

Uh, sto bih volio dam odobre da imamo potpis. :D :D

GENS UNA SUMUS JEDAN SMO ROD
Pusur

Post by Pusur »

Bosanac sa dna kace Poslano: 06/04/2006 13:24
neutral (citat):
uvjek sam se grozila osoba koje prelaze na drugu vjeru...
Nikad ne bih mogla vjerovati takvim osobama... i pitala bih se do kad ce ih to drzati ...do nekog novog hira...
Ja vjerujem u Boga , premda bas nisam religiozna...kada bih presla na drugu vjeru to bi bilo samo ako bi moj ili zivot meni bliskih zavisio od toga...
Osobe koje se stide onog sto im je dato rodjenjem (stid od roditelja i svojih korijena) ne zavredjuju moje postovanje ...jer ... nije vazno na koji se nacin molis Bogu ( ako si vjernik) vazno je da to radis ispravno i da ti je dusa cista...
Bog je jedan, zar ne?

A osobe "suncokrete" ili "kako vjetar puse" mi se gade.... tu prvenstveno ukljucujem onog Raznatovica (Igora_Hamza) ...bilo bi mu pametnije da je promjenio prezuma nego ime... Kad vidim tog covjeka nemam napredka 10 dana... ljudski ljigavac... Ne postoji "prava vjera" nego samo ispravan nacin vjerovanja... i svejedno je kojoj vjeri pripadao...
Znam par osoba ( dvije pravoslavke i jedna katolkinja ) koje su otisle u hare krisne jer su se kao stidjele (ove prve dvije) sto su to zbog desavanja u ratu... Ja sam ih nekako prekrizila kao osobe vrijedne postovanja...
Znam i jednog tipa (iz Sarajeva) koji je u ratu presao na katolicanstvo i uzeo ime Kristijan a bio je musliman... i bla bla
Ali ako ce se na taj nacin rijesiti nekih svojih frustracija onda bujrum... Sretan pojedinac cini sretnijom zajednicu...

ja se grozim osoba pout tebe jer misle da su najpametnije!
ne znam sta si i koje vjeroispovijesti, i kolko upraznjavas to sto jesi, a uopste me ne interesuje!
ali znaj dobro da bi bila to sto si i da bi upraznjavala kolko tolko sto si neko je takodje morao da izda svoju vjeru, vjeru djedova svojih!
bitno je bit covjek, a vjera je cisto izbor pojedinca, sve dokle je on/ona za sebe izabro vjeru za sebe i dok mene ne goni u isto men je svejedno!

Svaka cast Bosanac bas sam joj i ja htio da joj nesta napisem ali i ti si joj bas onako kako jest.
Ova je sama sebi kontradikcija vidi joj nik-a a vidi joj post-a!?
No.1

Post by No.1 »

decki skrenuli ste sa teme vec odavno Nisam trazio da se prebrojavamo ni da diskutujemo jeli ok preci na drugu vjeru ili ne SAMO me interesuju poznati Ljudi koji su mjenjali Vjeru Ajeli to za vas ok ili nije to ni meni ni tim ljudima neznaci nista stvar izbora nesto slicno kao i stvar ukusa znaci bez raspravljanja
Pearl

Post by Pearl »

od poznatih koji predjose sa islama na hriscanstvo znam jedino za onog jadnika kojeg su htjeli da skrate za glavu a koji je bio tema ovog foruma... mislim, postade poznat silom prilika :D :D
ako se i sa ostalima "razrijesava" kao sa njim, mislim da ih necemo naci jos puno, pa tema gubi poentu :roll: :D

cula sam doduse i za onu politicarsku iz Norveske koja je presla na katolicanatvo (correct if i'm wrong, nisam sigurna) koja je izdala knjigu o polazaju zene u islamu i koju na sva usta ocrnjuju i kazu da ona u stvari i nije bila muslimanka... :-)

jel se pikaju tom cruise i hanuma mu koji su presli u scientologe?:D sta joj pocini jadnici, ne smije ni glasa na pusti na porodu:)
znam da je tona holivudskih zvijezda presla na judaizam (konkretno izucavanje kabale), nakon madone.. valjda nova furka za popunjavanje tabloida..

tina tarner presla na budaizam nakon "sretnog" braka sa ike-om.. kaze, nasla smirenje...
Post Reply