Redatelj filma "Go West" kritičarki: Napuši se moj
Moderator: anex
-
edu
zar se i onaj crogorski glumac ne zove mima?Prenj wrote:Pa zar je Mima, kako je ime novinarki, ime iz kojeg se ne moze skontati da li je musko ili zensko u pitanju?Stari wrote: Eh...ako podsmjeha i ima onda ga vidim u novinarkinoj spolnoj pripadnosti jer Ahmo se tome, uslovno receno "podsmjehuje"...a ne sexualnoj orijentaciji ...Drugim rijecima on se, ako se tako moze reci, podsmjehuje tome sto on ne zna sta je novinar ...musko ili zensko (jel tranvestit sunce li mu bogovo?) ...a ne jel homosexualac ili hetereosexualac.
I na koncu ako izuzmemo zamjenicu "ono" ...i smatramo je eto ...nekim vidom podsmjeha. Ovdje je frka dignuta zbog toga sto joj(mu) je Ahmo porucio da mu se napusi karakteristicne kurcine ...zbog toga sto je lazljiv(a) ...a ne zbog toga sto je peder/lezbejka (ili oboje)...
Dakle dajte se skoncentrisite ...majka mu stara
Uostalom, procitaj tekst Viktora Ivancica, sve ti lijepo pise
http://feral.mediaturtle.com/look/weekl ... rSection=1
- Drvosjeca iz Dejcica
A gdje je u svemu ovome sloboda izrazavanja, javnog govora...Prenj wrote:
Imamoviceva podsmijeh izrazen prema seksualnoj orijentaciji novinarke s kojom je u sukobu je samar u lice iskrenosti cijelog projekta.
Ne mere se tako u Evropu...
-
BECHO
To samo postoji kada se kresa Muhamed i kada zene s mahramom postaju pit-bull hanume. Onda nase forumske demokrate svrsavaju od zadovoljstva!Drvosjeca iz Dejcica wrote:A gdje je u svemu ovome sloboda izrazavanja, javnog govora...Prenj wrote:
Imamoviceva podsmijeh izrazen prema seksualnoj orijentaciji novinarke s kojom je u sukobu je samar u lice iskrenosti cijelog projekta.![]()
-
Vingo
BECHO wrote:To samo postoji kada se kresa Muhamed i kada zene s mahramom postaju pit-bull hanume. Onda nase forumske demokrate svrsavaju od zadovoljstva!Drvosjeca iz Dejcica wrote:A gdje je u svemu ovome sloboda izrazavanja, javnog govora...Prenj wrote:
Imamoviceva podsmijeh izrazen prema seksualnoj orijentaciji novinarke s kojom je u sukobu je samar u lice iskrenosti cijelog projekta.![]()
Kako je meni tebe zao.....
-
Reina
gotov si zbog ove istineBECHO wrote:To samo postoji kada se kresa Muhamed i kada zene s mahramom postaju pit-bull hanume. Onda nase forumske demokrate svrsavaju od zadovoljstva!Drvosjeca iz Dejcica wrote:A gdje je u svemu ovome sloboda izrazavanja, javnog govora...Prenj wrote:
-
Prenj
Bilo je pitanje samo vremena kada ce se pojaviti i ovakav komentar.BECHO wrote:To samo postoji kada se kresa Muhamed i kada zene s mahramom postaju pit-bull hanume. Onda nase forumske demokrate svrsavaju od zadovoljstva!Drvosjeca iz Dejcica wrote:A gdje je u svemu ovome sloboda izrazavanja, javnog govora...Prenj wrote:
To sto je Ahmed sad lupio samar sam sebi i svome djelu, ama bas nikako ne opravdava motive i metode pokretaca hajke koji su se desili prije no sto je i jedan kadar filma snimljen.
(Sad ce Mashenka "To Bechoooooooo")
-
Stari
Evo natjerah se da procitam onaj text sto ga je prenj linkovao ...i mogu reci da je ahmo haman sam sebi spucao gol time ... sto je rekao to sto je rekao...jer u onom textu ...isto ko i na ovoj diskusiji se uopste ne govori o tome zasto je Mima lagala...nego o tome zasto ju je Ahmo tako kurcevito napao...nemojte mi vise tog ferala ako je i u cijelini ovakav...molim vas.
I dzabe ja govorim ...hajmo malo barem pokusati postaviti stvari na svoje mjesto...eto ne valja mu (Ahmi) sto je novinarku koja je izgleda sva sazdana od zenstvenosti pa niko osim izopacenog Ahme nema nikakvih sumnji u njenu spolnu pripadnost...nazvao ONO ...i stvarno nije mu u redu sto se prvo nije raspitao o tome jel mima curetak ...ili se radi o Mimi Karadzicu.
Al hajmo progovoriti ...pa barem jednu rijec o Mimi (koja je eto ko biva zensko) i njenom laganju...barem jedan poluredak.
I dzabe ja govorim ...hajmo malo barem pokusati postaviti stvari na svoje mjesto...eto ne valja mu (Ahmi) sto je novinarku koja je izgleda sva sazdana od zenstvenosti pa niko osim izopacenog Ahme nema nikakvih sumnji u njenu spolnu pripadnost...nazvao ONO ...i stvarno nije mu u redu sto se prvo nije raspitao o tome jel mima curetak ...ili se radi o Mimi Karadzicu.
Al hajmo progovoriti ...pa barem jednu rijec o Mimi (koja je eto ko biva zensko) i njenom laganju...barem jedan poluredak.
-
Prenj
Sta drugo reci, osim: Procitaj jos jednom!Stari wrote:Evo natjerah se da procitam onaj text sto ga je prenj linkovao ...i mogu reci da je ahmo haman sam sebi spucao gol time ... sto je rekao to sto je rekao...jer u onom textu ...isto ko i na ovoj diskusiji se uopste ne govori o tome zasto je Mima lagala...nego o tome zasto ju je Ahmo tako kurcevito napao...nemojte mi vise tog ferala ako je i u cijelini ovakav...molim vas.
I dzabe ja govorim ...hajmo malo barem pokusati postaviti stvari na svoje mjesto...eto ne valja mu (Ahmi) sto je novinarku koja je izgleda sva sazdana od zenstvenosti pa niko osim izopacenog Ahme nema nikakvih sumnji u njenu spolnu pripadnost...i stvarno nije mu u redu sto se prvo nije raspitao o tome jel mima curetak ...ili se radi o Mimi Karadzicu.
Feral wrote:Imamović je optužio Simićku da je u svojoj recenziji falsificirala njegove riječi s konferencije za novinare, jer on, veli, tamo nije rekao kako nije imao dovoljno para da Srbe u svome filmu prikaže još gorima, nego je, veli, rekao kako nije imao dovoljno novca da rekonstruira prizore "kada pravoslavni svećenici blagosiljaju tenkovske divizije koje odlaze u pokolje nedužnog živog mesa". No, uvidom u tekst Mime Simić, koja Imamovićeve riječi nije stavila u navodne znakove, ali je navela pitanje koje je redatelju postavljeno, posve je jasno da je ona dosta točno prenijela smisao njegove izjave.
- Drvosjeca iz Dejcica
Je li postoji ili ne postoji sloboda javnog govora i izrazavanja? Ako ne postoji onda je dalja rasprava na ovu temu izlisna... Ako pak kojim slucajem postoji, onda Ahmed ima pravo izjaviti sto god zeli a da pri tome umjetnicka vrijednost filma ne bude umanjena.Prenj wrote:Bilo je pitanje samo vremena kada ce se pojaviti i ovakav komentar. To sto je Ahmed sad lupio samar sam sebi i svome djelu, ama bas nikako ne opravdava motive i metode pokretaca hajke koji su se desili prije no sto je i jedan kadar filma snimljen.
- Drvosjeca iz Dejcica
Moja ili moj "A", sta sve danas prolazi u svijetu a po nekom nepisanom pravilu i normi ponasanja ne bi trebalo...A wrote: [
Sve i da je takva nikakva, da se ne vidi jel musko il zensko - da li je to opravdanje za vrijedjanje i zvanje "ono"?
Drugo, nebitno je sta je napisala novinarka. U stvari, bitno je, ali je druga tema. Sta god da je napisala, Ahmed je imao pravo da joj odgovori - ali bez psovanja i vrijedjanja ad hominem (ili ad feminem).
Ako cemo stvari postavljati na svoje mjesto hajmo krenuti redom a ne od muhe praviti medvjeda. Ahmed je u afektu reagovao tako kako je reagovao i tu bi se trebalo sve i zavrsiti.
-
Stari
Dakle :"kada pravoslavni svećenici blagosiljaju tenkovske divizije koje odlaze u pokolje nedužnog živog mesa" je isto sto "zao mi je sto nisam srbe prikazao kao jos gore"
@Prenj nije bilo nikakve potrebe za tim citatom ....ta mi recenica nije promakla
Pa YBM-liga ....ja barem nemam obicaj izjednacavati srpske popove sto sa kandilom i inzingijama trckaraju oko tenkova ...sa svim srbima.
@A
Sve i da je takva nikakva, da se ne vidi jel musko il zensko - da li je to opravdanje za vrijedjanje i zvanje "ono"?
Pa vec sam rekao da mu to nije bilo u redu
Nego jeli u redu tolerisati nekome nacionalisticke provokacije samo zato sto njena sexualna orijentiranost nije svima jasna...pa se mozda radi o lezbejki ili moze biti biseksualcu....
Ni pederi ni lezbejke ni bisexualci nisu imuni na virus nacionalizma...ili mozda ovdje vazi suprotno?
@Prenj nije bilo nikakve potrebe za tim citatom ....ta mi recenica nije promakla
Pa YBM-liga ....ja barem nemam obicaj izjednacavati srpske popove sto sa kandilom i inzingijama trckaraju oko tenkova ...sa svim srbima.
@A
Pa vec sam rekao da mu to nije bilo u redu
Nego jeli u redu tolerisati nekome nacionalisticke provokacije samo zato sto njena sexualna orijentiranost nije svima jasna...pa se mozda radi o lezbejki ili moze biti biseksualcu....
Ni pederi ni lezbejke ni bisexualci nisu imuni na virus nacionalizma...ili mozda ovdje vazi suprotno?
-
Prenj
Zar je sloboda govora i sloboda "javnog udovanja" jedno te isto?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Je li postoji ili ne postoji sloboda javnog govora i izrazavanja? Ako ne postoji onda je dalja rasprava na ovu temu izlisna... Ako pak kojim slucajem postoji, onda Ahmed ima pravo izjaviti sto god zeli a da pri tome film umjetnicka vrijednost filma ne bude umanjena.Prenj wrote:Bilo je pitanje samo vremena kada ce se pojaviti i ovakav komentar. To sto je Ahmed sad lupio samar sam sebi i svome djelu, ama bas nikako ne opravdava motive i metode pokretaca hajke koji su se desili prije no sto je i jedan kadar filma snimljen.
-
Mikula Mali
Da je A. Imamovicc govorio o Miminim lazzima (ili 'lazzima') umjesto o svom 'karakteristichnom' specimenu, mozzda bi ova diskusija imala malo drugachiji tok. Ako je novinarka pogreshno protumachila njegove rijechi, onda je bilo do rezzisera da joj kazze kako nije za ochekivati da dotichna napishe smislenu filmsku kritiku, dakle da tumachi vrlo kompleksan filmski jezik, kad ne mozze ni rechenicu izrechenu svakodnevnim, kolokvijalnim jezikom na konferenciji za shtampu da istumachi kako bi trebalo. A ovako, umjesto da prichamo o lazzi, rezziseru malo pobjezze kamera i zoomira neshto krajnje neochekivano - dodushe, jel'te, 'karakteristichno'...
-
Prenj
Jesi li gledao "Go west"?Stari wrote:Dakle :"kada pravoslavni svećenici blagosiljaju tenkovske divizije koje odlaze u pokolje nedužnog živog mesa" je isto sto "zao mi je sto nisam srbe prikazao kao jos gore"
...
- Drvosjeca iz Dejcica
Moglo je i tako, no nisu li svi reziseri i umjetnici malo, onako narodski receno, na svoju ruku...Mikula Mali wrote:Da je A. Imamovicc govorio o Miminim lazzima (ili 'lazzima') umjesto o svom 'karakteristichnom' specimenu, mozzda bi ova diskusija imala malo drugachiji tok. Ako je novinarka pogreshno protumachila njegove rijechi, onda je bilo do rezzisera da joj kazze kako nije za ochekivati da dotichna napishe smislenu filmsku kritiku, dakle da tumachi vrlo kompleksan filmski jezik, kad ne mozze ni rechenicu izrechenu svakodnevnim, kolokvijalnim jezikom na konferenciji za shtampu da istumachi kako bi trebalo. A ovako, umjesto da prichamo o lazzi, rezziseru malo pobjezze kamera i zoomira neshto krajnje neochekivano - dodushe, jel'te, 'karakteristichno'...
-
Mikula Mali
[Moglo je i tako, no nisu li svi reziseri i umjetnici malo, onako narodski receno, na svoju ruku]
Što jest', jest'. Doduše, neko na svoju ruku, neko na svoj 'karakteristični'. Samo, on bi kao umjetnik morao znati gdje je mjesto ekspresivnom jeziku ovog tipa: u očajnim, bezizlaznim situacijama kad je osoba bespomoćna (što on nije, odgovor mu je objavljen) ili kad je osoba nemušta, što on ne bi trebao biti.
Što jest', jest'. Doduše, neko na svoju ruku, neko na svoj 'karakteristični'. Samo, on bi kao umjetnik morao znati gdje je mjesto ekspresivnom jeziku ovog tipa: u očajnim, bezizlaznim situacijama kad je osoba bespomoćna (što on nije, odgovor mu je objavljen) ili kad je osoba nemušta, što on ne bi trebao biti.
Last edited by Mikula Mali on 31/03/2006 14:57, edited 1 time in total.
-
Stari
E YBM-liga sad....ako me mislis diskvalifikovati iz diskusije mozes to uraditi na drugi nacin....bilo kako bilo, odgovor: ne, a zasto pitas?Prenj wrote:Jesi li gledao "Go west"?Stari wrote:Dakle :"kada pravoslavni svećenici blagosiljaju tenkovske divizije koje odlaze u pokolje nedužnog živog mesa" je isto sto "zao mi je sto nisam srbe prikazao kao jos gore"
...
Scena sa popovima koliko ja kontam ovu pricu svakako nije nikad ni napravljena...ili sam ja promasio nesto stvarno fundamentalno?