Nova Dacia Logan
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ado-šampion
Pričam o situaciji kad su prednja sjedišta odgurana skroz nazad. Sjedio sam nazad i u četvorci i u Fabiji u takvoj situaciji i vjeuj mi razlike nema, osim što je Golf malo širi.JD wrote:Opet o prostranosti, to da ima prostora ko u Golfu IV, jest jest, kako da ne, al mozda kad pomaknes skroz naprijed prednja sjedista..
Pomakni ih skroz nazad pa onda probaj sjesti heh.
-
ado-šampion
Ej, Nineac,
da nemaš možda neki katalog (pošto znam da si pretrpan time) u kojem imaju prenosni odnosi u mjenjaču i diferencijalu za moj Daihatsu? Ako ne, znaš li ima li to negdje na internetu? Model je Gran Move 1.5 16V (stariji motor, ne 1.6 16V)
Jebiga, da ne otvaram posebnu temu zbog ovoga...
da nemaš možda neki katalog (pošto znam da si pretrpan time) u kojem imaju prenosni odnosi u mjenjaču i diferencijalu za moj Daihatsu? Ako ne, znaš li ima li to negdje na internetu? Model je Gran Move 1.5 16V (stariji motor, ne 1.6 16V)
Jebiga, da ne otvaram posebnu temu zbog ovoga...
-
JD
Ma kakav Polo... nabili mu cijenu ko da je Audi ili BMW, a nema nista od opreme osnovne, sve moras doplatiti. Nisu u stanju ni radio najobicniji da stave.. eto na cemu oni stede, pa normalno da nece valjati auto
Cuj uz Mini, pa Mini je Rolls Royce za Polo u toj klasi cccc. Gdje ces to poredit ba heh
Cuj uz Mini, pa Mini je Rolls Royce za Polo u toj klasi cccc. Gdje ces to poredit ba heh
-
ado-šampion
Ja ne mislim da si dobro odlučio, ali neka je sa srećom!
- Drvosjeca iz Dejcica
Razmisli jos jednom, do kraja mjeseca izlazi dotjerana i utegnuta fabia "facelift". To su sve noviji motori sa 74 kW 101 PS. Ako imas 5.000,00 € za Logana onda mozes lako dobiti povoljan leasing u VB-u i uzeti auto mrak mrakova koji je dobio cetiri zvjezdice na crash testovima.VladoMKD wrote:Ja sam se odlucio uzimam Logan. Bio sam danas i pogledao ga uzivo i izgleda sasvim OK za pare. Necu da pricam nista da ne pomislite da reklamiram, a ako bude nekih problema napisacu ovde.
GL
http://www.crash-test.org/marques/resul ... kofab_2000
-
VladoMKD
Jeste mocan je
, izgleda stvarno solidno , prtljaznik je ogroman mozes slobodno ubaciti plin i ostane jos ohohoooo. Nema onog glupog metalnog zvuka kad zatvaras vrata Lade ili Solence. Lim je bar 3 puta deblji od Lade (mozda preterujem).....mehanika hmmmm neznam stvarno videcemo kroz 2-3 godine, ko to sad moze da oceni , dobijam kljuc u ruke od 15 do 30. Oktobra i to bas crveni ili passion red. Trazio sam boju Toreador red metalic ali morao bih cekati sledeci uvoz, sto znaci jos koji mesec, pa sam uzeo bas ovaj crveni
Hvala na cestitkama VR6 i JD
Hvala na cestitkama VR6 i JD
- VR6
#91 Dacia Logan to be sold in Western Europe in 2005
Renault has decided to market the Dacia Logan in most of Western Europe starting in mid-2005.
The reception the car has been given has led Renault to extend sales of the car beyond its priority emerging markets.
The Logan will be distributed under the Dacia brand by the Renault network in most Western European countries, under conditions to be specified in 2005. Renault has, however, made no mention of a right-hand-drive version. The versions featuring equipment levels in line with Western European market expectations have been chosen. Selling prices, to be determined in 2005, are expected to start at €7,500 (circa £5,000) and will vary depending on each country's local tax levels. Renault claims Logan, which incorporates elements of its Clio platform but is larger, will be “the most competitive offering” on these markets.
The Dacia Logan has just been launched in Romania, and will next be launched in the markets of Central and Eastern Europe, the Middle East and North Africa between October 2004 and end-2005 and in Turkey in November 2004. It is to go on sale outside Western Europe in a total of 35 countries. In addition, it is planned to assemble Logan in Russia, Morocco, Colombia and Iran. Its deployment outside Western Europe is still the Renault Group's main priority.
The reception the car has been given has led Renault to extend sales of the car beyond its priority emerging markets.
The Logan will be distributed under the Dacia brand by the Renault network in most Western European countries, under conditions to be specified in 2005. Renault has, however, made no mention of a right-hand-drive version. The versions featuring equipment levels in line with Western European market expectations have been chosen. Selling prices, to be determined in 2005, are expected to start at €7,500 (circa £5,000) and will vary depending on each country's local tax levels. Renault claims Logan, which incorporates elements of its Clio platform but is larger, will be “the most competitive offering” on these markets.
The Dacia Logan has just been launched in Romania, and will next be launched in the markets of Central and Eastern Europe, the Middle East and North Africa between October 2004 and end-2005 and in Turkey in November 2004. It is to go on sale outside Western Europe in a total of 35 countries. In addition, it is planned to assemble Logan in Russia, Morocco, Colombia and Iran. Its deployment outside Western Europe is still the Renault Group's main priority.
-
pljuger
Počela prodaja Dacie Logan u Hrvatskoj
Za sve informacije bacite pogled na web stranicu
http://www.dacia.hr
Za sve informacije bacite pogled na web stranicu
http://www.dacia.hr
-
VladoMKD
Samo kratko od mene. Prosao sam prvih 2000 km sa Loganom i za sada je sve u redu. Potrosnje je negde oko 8,5 l gradska normalna voznja. Kad kazem normalna mislim bez brzih startova i gazenja papucice nepotrebno, jer ako nagazis zna da ode i preko 10 sto je i normalno. Otvoren put oko 6l normalna voznja. Onih fabrickih 5.5 je moguce postici ali samo na ravnici i uz 90km/h u petoj. U glavnom ja sam zadovoljan za sada
, nista ne skripi, ne lupa, nadam se da ce tako ostati i dalje.
Pozdrav
Pozdrav
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Uj...
eno Dacia pozvala vlasnike Logana na servis-pregled zbog nekih nedostataka.Prije kupovine treba sachekati godinu dvije dok se sve pochetnichke boljke ne isprave.
Pravi bum bio bio "hečbek" ili karavan sa dizel motorom
...ovo sam vec jednom napisao na ovoj temi
.
Pravi bum bio bio "hečbek" ili karavan sa dizel motorom
- Edin H.
#97 Re: Dacia Logan - slike
Imas objasnjenje ako ides u upute, mislim!Nadir wrote:Imam i neke slike al nemam blage veze kako da ih uploadam. Ko zna nek mi objasni...