Kako vam se dopada Harijeva pjesma za Eurosong

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply

Pjesma je

fantasticna
56
41%
srednja zalost
48
36%
joj, ono nas predstavlja :(
31
23%

Total votes: 135

Vingo

Post by Vingo »

Ona frizurica sa kratkim siskama bi mu lijepo stajala. I niposto svileno odijelo....
A pjesma je lijepa.
Meni do sada najbolja predstavnica BiH....Pa koje god mjesto da zauzme...
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Ja predlazem ovu frizuru za goluba il' grlicu...

Image
Vingo

Post by Vingo »

:lol:
Murisno1

Post by Murisno1 »

ma dobro nije poenta sad da tekst bude sa nekom porukom da svisneš...
poenta je da riječi budu lagane,i za izgovarati i da idu dobro uz melodiju... jer kad to stranci budu slušali da liči na nešto a ne da bude ko da rusi filozofiraju kroz pjesmu...
xygirl

Post by xygirl »

izgleda da nas ima mnogo koji misle da pjesma vuce na Lane moje... mislim nemam nista protiv ali sta ce nam kopija, ne kontam... nejse, pjesma ko pjesma meni licno nista specijalno, nije ni
losa ali nekako kontam mozda je malo prelagana, hoce li oni tamo skontati sta je pisac namjeravao da kaze jer ipak ne zvuci to isto nama na nasem jeziku i drugima.... u svakom slucaju puno srece i samo da ne budemo diskvalifikovani zbog goluba i gripe.. :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

fina pjesma, solidna, uglavnom ne moze se ni porediti sa severininim laprdanjem :D
svidja mi se, nismo odavno imali bolju :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

I kao sto to obicno biva na scenu SAX-a stupaju oni kojima po obicaju nista ne valja, koji sve negiraju pa makar ovu pjesmu napravio covjek koji je u pravom smislu rijeci "muzicar" i drugi koji je isto tako "pjevac". Jer ako jedan svira 11 instrumenata a drugi je prodao milione nosaca zvuka onda su u pravom smislu rijeci tandem snova. Naravno javi se ovdje standardno pokoji balavac da nam kaze kako je Zeljko Srbin i sta ce nam on u BiH. Ali zato niko ne kaze kako su ovoj zemlji potrebni uspjesi ali isto tako i podrska. Ova zemlja vapi za rezultatima na svim poljima. Ovo do sada je najozbiljniji pristup Evroviziji i najozbiljnija pjesma. Zeljko je uradio svoj dio besplatno da bi se zahvalio BiH za 12 bodova na Lanetu i to je vise nego korektno. Mislim da ove godine imamo sansu da budemo u vrhu Evrovizije pa mozda i da pobjedimo, zasto da ne. Mozda nam ova godina bude sjajna. Pocela je sa Grbavicom, neka nastavi sa Bosnom u GY ligi i naslovom prvaka a onda neka nam i Hari donese tu Evroviziju. BiH trebaju pobjede na svim poljima i malo vise pozitivne energije makar prema ovom dogadjajima.
Stitch__

Post by Stitch__ »

hrasno38 wrote:I kao sto to obicno biva na scenu SAX-a stupaju oni kojima po obicaju nista ne valja, koji sve negiraju pa makar ovu pjesmu napravio covjek koji je u pravom smislu rijeci "muzicar" i drugi koji je isto tako "pjevac". Jer ako jedan svira 11 instrumenata a drugi je prodao milione nosaca zvuka onda su u pravom smislu rijeci tandem snova. Naravno javi se ovdje standardno pokoji balavac da nam kaze kako je Zeljko Srbin i sta ce nam on u BiH. Ali zato niko ne kaze kako su ovoj zemlji potrebni uspjesi ali isto tako i podrska. Ova zemlja vapi za rezultatima na svim poljima. Ovo do sada je najozbiljniji pristup Evroviziji i najozbiljnija pjesma. Zeljko je uradio svoj dio besplatno da bi se zahvalio BiH za 12 bodova na Lanetu i to je vise nego korektno. Mislim da ove godine imamo sansu da budemo u vrhu Evrovizije pa mozda i da pobjedimo, zasto da ne. Mozda nam ova godina bude sjajna. Pocela je sa Grbavicom, neka nastavi sa Bosnom u GY ligi i naslovom prvaka a onda neka nam i Hari donese tu Evroviziju. BiH trebaju pobjede na svim poljima i malo vise pozitivne energije makar prema ovom dogadjajima.
:thumbup: :bih:
Vingo

Post by Vingo »

BTW......konacno se neko sjetio da javno spomene i pokojnog Duska Trifunovica. To mi je bilo najljepse sinoc...
Pooll

Post by Pooll »

Jao kako "" dobra pjesma... mislim ovo postavlja novi pravac.. tako je inovativna!

:x
Murisno1

Post by Murisno1 »

a čekaj ova tvrdnja da je zeljko besplatno odradio svoj dio kao usluga za uslugu...
jel to tačno , mislim na koje izvore se poziva tvrdilac...
Vingo

Post by Vingo »

AVAZ danasnji :D
outsidegm

Post by outsidegm »

Ed0 i Irm@:
Vidim da ste našli lyrics...na bosanskom jeziku sam to skinuo dok je show jos bio u toku sinoc i odmah nakon toga, prilicno dirnut nabojem kojim pjesma dominira uradio i taj moj pokusaj engleske verzije...dakle, to nije bukvalni prevod, to ne bi ni imalo smisla...ako vam se svidja, drago mi je...inace, redovito posjecujem http://www.esctoday.com i njihov forum, gdje se uglavnom susrecu ESC fanovi sirom svijeta, a posebno Evrope, od kojih sam dobio supe reakcije i zahvalnost na tome sto sam im jos vis epriblizio Lejlu...eto, pa pogledajte
ST.

Lejla
by Hari Varešanović&Željko Joksimović
Bosnia-Herzegovina ESC 2006

Niz polje vjetar miriše
I bol me prati kao sjena
Dal' negdje za mnom uzdišeš?
Gdje si od mene sakrivena?

U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti, drugog voljeti?

Golube, moj golube, nosi joj suze mjesto pjesme
Ako te sutra zaprose, znaj tamo neću biti ja
Lako se tuge oproste
Al' samo ljubav nikada
Zar bi mogla ti drugog voljeti?

Ja odlazim, k'o da sam kriv
Što voljeh onu koju ne sm'jem
Odlazim ko da sam kriv, što voljeh tebe koju ne sm'jem
Što voljeh tebe
Lejla

Lejla

by Hari Varešanović&Željko Joksimović
Bosnia-Herzegovina ESC 2006

Smell of wind down the field
And pain as my shadow
Can you breath
Hidden far away from me?

With rosemary in your hair
And a flower next to your fountain
Lejla, could you love but me?

Dove, dear dove, bring her tears, not my song
If they ask your hand tomorrow, know I won't be there
Easy to forget your sorrow
But never to foget your love
Could you love but me?

Off I go , with the feeling of guilt
For loving the one I must not

Off I go, with the feeling of guilt
For loving the one I must not
Leaving with guilt, for loving the one I must not
For loving you
Lejla
Murisno1

Post by Murisno1 »

naravno mi ćemo sada da izpolitiziramo to sve ali čini mi se , barem i po onom sinoć što sam gledao , da je u pitanju iskrenost i ne vjerujem da ima nekih "tajnih zavera" u svemu tome... što se tiče Željkove strane..
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Murisno1 wrote:a čekaj ova tvrdnja da je zeljko besplatno odradio svoj dio kao usluga za uslugu...
jel to tačno , mislim na koje izvore se poziva tvrdilac...
Pa juce ti je lijepo receno u emisiji i to nekoliko puta a i sam Zeljko je to potvrdio.
radeljas

Post by radeljas »

pjesma nista posebno. ne znam cemu toliko halabuka oko toga. daj boze da upadne u finale. dobro je neko rekao gore - mozda bi je svijet prihvatio da je moze cuti 10 puta. ali na evroviziji je to samo 1x. aranzman u kome na kraju krikne lejla i u kojem skoro nikako ne dolazi do izrazaja harijev glas je katastrofa. proci cemo neprimjeceno, ali to i nije velika zalost. kad pogledah sinoc ponovo ko nas je sve do sad predstavlj'o i kakve su to pjesme bile pa to je cirkus nad cirkusima.
orca

Post by orca »

Ko misli da umije bolje sto ne pokuša?
Sretno Hari... :)
Murisno1

Post by Murisno1 »

ma et nisam zapazio kad su pričali o tom besplatnom dijelu...

a za ove muzičke eksperte, pa de der napravite šta ...
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Nakon tacno 25 godina opet "Lejla" iz Sarajeva na Eurosongu.

Dablin 1981.
pjesma: Lejla
izvodjac: Seid Memic Vajta
prateci vokali: Jadranka Stojakovic, Ismeta Krvavac i Neda Ukraden.

P.S. Pjesma je OK, iako ne volim Harija. Bolje nego nego ojkanje. Hebo eurosong, pjesma ce dobro proci u nasem okruzenju jer ce se stalno vrtiti zbog nastupa u Atini. To je bolje nego da nekim ojkanjem ostvarimo dobar plasman a pjesma bude brzo zaboravljena.
krava

Post by krava »

dobra je pjesma
bolje nego one tri stuke iz eminema
Murisno1

Post by Murisno1 »

jel misliš na one tri štuke ko njih tri štuke ili na pjesmu kao zasebnu štuku?
Vingo

Post by Vingo »

A od Nine Prsesa? A od Alme Cardzic?
Murisno1

Post by Murisno1 »

sinoć mi gledamo ono pregled svih naših pjesama prije , kad ono Nino Prdež...
kaže moja nena... šta se on ono užutio ko da je smećar! :D
krava

Post by krava »

mislim na njih tri stuke koje pjevaju ocajnu pjesmu :-D
Murisno1

Post by Murisno1 »

problem je što smo mi prošle godine trebali ići sa ovim fazonom , a ne ove ... jerbo tad se furo ovaj etno stil dosta ... al opet vidjećemo.
moja prognoza - 3. mjesto ... :D
Post Reply