Šokantna ispovijest pripadnika odreda El Mudžahid

Joni

Post by Joni »

sad mi nista nije jasno ,
postoje diktafoni kojima se novinari moraju sluziti
da bi mogli da dokumentuju da su im intervjui
vjerodostojni.
znaci,
ko je snimao intervju sa adnanom
ja tome vjerujem
a inace novinari u bih su jedna od najvecih
kolateralni steta koja ju je mogla zadesiti ,
nepismeni, neobrazovani, neposteni ,
a povrh svega ,
vjerne sluge politickih partija i njihovih opcija .
danas u bih nema slobodnog novinara,
svi zauzeti , :roll:
Joni

Post by Joni »

Bosanac sa dna kace wrote:
Joni wrote: ono , mislis , imal koje uho , oko , glavu :shock:
"budjenje" ? islama NE odgovara ni nama bosancima muslimanima jer to "budjenje" o kojem govori muderis je upereno protiv drzave bosne i hercegovine .
bil mi rek'o koji su to, po tebi , istinski problemi ?
ne, kakovo te uho snadje debilu, kakvo debilno razmisljanje :x ,
mislim imal kakav papir, dokument, jel idje upisan u Armiju BiH, vodila se nekakva dokumentacija u to vrijeme!
budjenje islam u BiH je previse napuhno od saimh protivnika islama!
ja kad sam prvi put otiso u dzmiju citava mahala je brujala o tome!
a jes eto nemamo nikakvih problema, ma jok mi smo ti obecana zemlja, samo najmanje 70% omladine zeli napsutit zemlju zauvijek ! :(

- mozda i postoji koji papir ali je vjerovatno nedostupan,
u bih pored
- srpske
- hrvatske i
- bosnjacke teritorije postoji i
exteritorija saudijske arabije
- "budjenje" islama napuhano je od samih nosioca tog "budjenja" ,
jer ,
"budjenje" ima i svoju cjenu , hem "slast" iz "daleka" hem vlast na licu mjesta
- vjerujem u mahalsko ibracenje ,
jer tesko je narodu pojmiti da su moskva i hamas uvik bili u koaliciji
- tak je i fikus govorio ,
'ebo rat hajmo vidit sta ce se jesti ,
a mrtvom hrana nije potribna , prijatelju !

ps, jos samo cekam , ko ovca kurbanskog noza ,
da nam neko
objelodani da su oni koje adnan spomenu , nedaj boze ,
nosioci i po kojeg "zlatnog ljiljana"
onda bi taj " film " bio horror ,
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Joni wrote:
- mozda i postoji koji papir ali je vjerovatno nedostupan,
u bih pored
- srpske
- hrvatske i
- bosnjacke teritorije postoji i
exteritorija saudijske arabije
- "budjenje" islama napuhano je od samih nosioca tog "budjenja" ,
jer ,
"budjenje" ima i svoju cjenu , hem "slast" iz "daleka" hem vlast na licu mjesta
- vjerujem u mahalsko ibracenje ,
jer tesko je narodu pojmiti da su moskva i hamas uvik bili u koaliciji
- tak je i fikus govorio ,
'ebo rat hajmo vidit sta ce se jesti ,
a mrtvom hrana nije potribna , prijatelju !

ps, jos samo cekam , ko ovca kurbanskog noza ,
da nam neko
objelodani da su oni koje adnan spomenu , nedaj boze ,
nosioci i po kojeg "zlatnog ljiljana"
onda bi taj " film " bio horror ,
ljao kao si kratkovid! pa kao da su nam ti ljudi krivi za sve od pocetka samog sto nam se desilo!
i kao kad njih nestane nestace svega toga!
kao da su oni pobili 200 000 ljudi, a ne sacicu do brade naoruzanih cetnika!
ma kakva teritorija saudijske arabije? ikad bio u doticnoj dzamiji?
sama mahalska preservanja!
P.S. u dzamiju sam otiso po prvi put put po neninom i tetkinom nagovoru!
Fair Life

Post by Fair Life »

>>>
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

Daj ba više šta je ovo? Kakve glave i utrobe?Dokle više ovaj Jerry Springer Horror,nakon 12 godina mlaviš me sa Danima....i to od prošle godine.Šta hoćeš da postigneš? Da ti urbani i pravdoljubivi kažu NEKA!.da nas podsjetiš kako je i u našoj avliji bilo zvijeri,kao da ne znam i sam.Nema pravde, osim kod Boga prijatelju,a ovo služi samo da budi jad i belaj.Licemjerno je sad reći,činili su zločine,bjelosvjetska (ko fol )islamistička banda!.Evo izazivam i zemljake koji su nosili puške,braću po oružju,ŠTA je to bilo u našim ljudima pa su trpili te slike,kakav jemenski bandit?Lično bih ga strijeljao i zaratio sa njegovom bagrom i njegovom ideologijom,nije tu trebao Korpus ni Alijini nazovi i priučeni bezbjednjaci.Trebali smo biti ljudi i odstraniti tu stoku kao maligni tumor tada,a ne sad da gledamo i trpimo sramotu.Podsjeća me to na Deutschland 1939-e,kad su ugledni građani hladno posmatrali Smeđe Košulje SA-Ernesta Roehma i njihovo divljanje.NIJE bitan omjer da napomenem...Srpske jedinice su imale pravu umjetnost u vezi masakriranja,logistički i strateški razrađenu još 1942'e,pa im je bilo lako izvući arhivu i napraviti potrebnu mitologiju kao opravdanje.Narod ih još dan danas prećutno podržava...bar u provincijama,a naročito stariji svijet.A zar nije moglo završiti recimo jednim ranijim "TREBEVIĆEM"i s par suđenja ,sve uz kamere TV-a.Gdje je tad bio jebeni glas savjesti?Čak je i u Sarajevu proradio prilično kasno,kad je par psihopata pljunulo u lice čitavoj Armiji BiH.Gledali smo kako ljudi nestaju i znali smo priče šapatom prenositi,a imali smo vrlo kvalitetne kalašnjikove kojim smo to mogli spriječiti...teško tužno i sumorno vrijeme moji dragi zemljaci,ajmo smanjit ove teme tako vam svega,a ja ću se prvi potruditi narednih dana da osmislim neki projekat od koristi na ovim stranama.Vaš Dr.Gog.
mladoliki

Post by mladoliki »

Buđenje drugovi forumaši!
Nemojte sada sve svaljivati na mudžahedine, kao ova naša domaća bagra je bila kao jedan dobra, fina, pozitivna...
Cace, Ćele, Zuke, Juke, Muderisi i još inih..., sve hadžije i šehidi, Bože me oprosti!
Nije Alija znao? Čuj nije znao, pa zar nije i sam hiljadu puta spomenuo "naše budale". Pa nije bio povjerenik Mjesne zajednice, pa da nije znao, bio je nekakav predsjednik!
A ova je najjača- gdje su streljali više od 50 ljudi? Pa imamo li mi imalo mozga- ubiti jednog čovjeka je kao da si ubio cijelo čovječanstvo!
fritz

Post by fritz »

Fair Life sto ne pokusas sa svoim danima iskopati istinu o Bijeljini.Tamo je ubijeno 2000 ljudi bez rata i fronta mahom omladine i djece.

PS
Mislim da si ti jedan velki arschlock.
Fair Life

Post by Fair Life »

fritz wrote:Fair Life sto ne pokusas sa svoim danima iskopati istinu o
Bijeljini.Tamo je ubijeno 2000 ljudi bez rata i fronta mahom omladine i
djece.

PS
Ova tema ceka na tvoj pametan komentar od 25/02/2006 13:37.
Gdje si do sada bio ??

Bio sam zatvoren u logoru Batkovic nadomak Bjeljine.

Prema tome... znam sve.

Nastojim nase usrane gace iznijeti na svijetlo dana.

Njihove... nek oni peru.
findsivro

#85 !

Post by findsivro »

nema sta! Muslimani su napali srbe 1992-1995, muslimani su krivi. Srbi su sveti nebeski narod koji nikad nisu zgazili mrava.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Fair Life wrote:
djece.

PS
Gdje si do sada bio ??

Prema tome... znam sve.

Njihove... nek oni peru.
Kad si vec pretrpio strahotu, mog'o bi se ugledat' na lika fukara_tz pa stagod i pametno napisat i postirat. Ovako samo ides na mlin cetnicima i ustasama koliko se dernjas i pravis larmu o zlocinima ARBIH od kojih nijedan taman i da smo se borili i za Dzamahiriju, nije bio organizovan.
Postratna BH vlast je proganjala ubojice i zlocince iz rata, generali i oficiri casno i "pjeske" na ispovijest u Hag otisli.

Koji ti kurac pokusavas sada?

Bojim se da si izgubio sebe i u vremenu i u prostoru. Mozda bi ti bilo bolje na Arktiku jaro - da se smiris.
dr.gog

Post by dr.gog »

Fair Life wrote:
djece.

PS
Gdje si do sada bio ??

Prema tome... znam sve.

Njihove... nek oni peru.
Nije on "arschloch",ne budi nepristojan,zemljače,i ja sam mu kritiku uputio,i znam da su mu motivi ispravni,samo mu ne trebaju Dani,već malo više slobode i dobra konekcija,da skupi materijale ako već nešto pokreće..On je čovjek koji nema dlake na jeziku,a takve cijenim,poenta je da se izgrađuje pozitivnija atmosfera u ovom trenutku,a da ovi faksimili članaka izazivaju bijes koji nam najmanje treba,jer mi smo narod dobre naravi,pa nas ove žalosne činjenice samo potresaju i ne daju nam da se pomaknemo od te prošlosti.Mišljenja sam da,ako neko zna konkretno gdje su te "zmije" koje su nam uprljale obraz,treba da se potrudi da nemaju miran san,načina ima mnogo,i ni jedan nije šikaniranje ni maltretiranje.Mi trebamo ostati čisti i uvijek govoriti protiv zla,a prihvatanje "svojih"zločinaca ostavićemo uspaljenim nacistima i marginalcima u Srbiji.Tako ćemo časno držati spomen na Armiju BiH,a oni će vući teret Srpske vojske ko zločinačke desničarske paravojne kamarile opranih mozgova koje popovi blagosiljaju pred zločine.Jadni su i oni njihovi vojnici koji rat pressjediše u rovovima na smjenama,a sad i oni,nevoljko,imaju žig genocidne vojske.A istoriografija je nemilosrdna..
bosank_a

Post by bosank_a »

Neka se postiraju clanci.

Kome je cist obraz nece se uzbudivati oko toga.
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Fair Life sto postira nisu neistine. Kome ne odgovaraju clanci o "njihovoj avliji", bujrum postiraj sve o drugoj strani. Niko ti ne brani. Dok jedan ceto s romanije kao Hercog, SFSN ili cyklona baljezga okolo, svi se ufate u kolo i dosegne 20 stranica.
Fair Life

Post by Fair Life »

rajvosa^ wrote:Fair Life sto postira nisu neistine. Kome ne odgovaraju
clanci o "njihovoj avliji", bujrum postiraj sve o drugoj strani. Niko ti ne brani.
Dok jedan ceto s romanije kao Hercog, SFSN ili cyklona baljezga okolo, svi
se ufate u kolo i dosegne 20 stranica.
Vidis... na ovoj se temi slabo u kolo hvataju jer ne zele jedan drugog po
nogama gaziti.

Mi smo ti mala bara puna krokodila...
dr.gog

Post by dr.gog »

Fair Life wrote:
rajvosa^ wrote:Fair Life sto postira nisu neistine. Kome ne odgovaraju
clanci o "njihovoj avliji", bujrum postiraj sve o drugoj strani. Niko ti ne brani.
Dok jedan ceto s romanije kao Hercog, SFSN ili cyklona baljezga okolo, svi
se ufate u kolo i dosegne 20 stranica.
Vidis... na ovoj se temi slabo u kolo hvataju jer ne zele jedan drugog po
nogama gaziti.

Mi smo ti mala bara puna krokodila...
Ne brini prijatelju,sve će doći na svoje mjesto,poštujem tvoje logoraške dane,i vjerujem da si iskren.Ti imaš moralnu zaleđinu jaku kao beton.Ja sam ipak samo pušku nosio,a sama ta činjenica je moralno upitna koliko god ja mislio drugačije.Krivo mi je za svako zlo koje se počinilo pod zastavom Armije BiH,jer je to bio jedan od ideala mladosti,imao sam 18 god na početku.Stići će ih kazna i za zločine a i za sramotu koju su nam nanijeli,isto kao i budale koje su zatvorile u logor tebe i tvoje komšije.Ne znam,možda tek iduća generacija uvidi neke stvari pa budemo normalno živjeli skupa u sretnoj zemlji,kad budemo mislili kako ćemo dobro činiti jedni drugima bez obzira ko smo i odakle smo.U ovoj ksenofobičnoj baruštini,sa ljutnjom ostrašćenim vođama,treba čovjek biti strpljiv i mudar,i čuvati dostojanstvo.Ne recimo nikad lošu ni o kome(a sam znam da loše štagod kažem),tako će valjda zamrijeti i njihova mržnja :wink:
rukfaš

#92 Re: Šokantna ispovijest pripadnika odreda El Mudžahid

Post by rukfaš »

Bio sam u el-muđahedin jedinici 1993-1995 godine

Neka se srbi zahvae daytonskom sporazumu, inače bi mi 1996 držali liniju na domak bijeljine i granice sa srbijom............ TITOVO UŽICE BI BILO NA SNAJPERSKOJ KONTROLI........

Sad je stanje tako kako jeste.............

Opet kažem, mirovni sporazum, je spasio srbe, oni nisu imali snage da se odupru Allahovoj vojsci, predava,i su linije ............. brda...........kote...........

Sad je vrjeme drugo....................

Muslimani se ponovo bore za opstanak...............

Ovaj put im je 3000 X teže............jer nemaju svoju vojsku, svoj cilj............. vode ih izdajice muslimanskog naroda..............tihić i ostali.

Sellam allejkum !!!!!!!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#93 Re: Šokantna ispovijest pripadnika odreda El Mudžahid

Post by PipiDugaDevetka »

rukfaš wrote:Bio sam u el-muđahedin jedinici 1993-1995 godine

Neka se srbi zahvae daytonskom sporazumu, inače bi mi 1996 držali liniju na domak bijeljine i granice sa srbijom............ TITOVO UŽICE BI BILO NA SNAJPERSKOJ KONTROLI........

Sad je stanje tako kako jeste.............

Opet kažem, mirovni sporazum, je spasio srbe, oni nisu imali snage da se odupru Allahovoj vojsci, predava,i su linije ............. brda...........kote...........

Sad je vrjeme drugo....................

Muslimani se ponovo bore za opstanak...............

Ovaj put im je 3000 X teže............jer nemaju svoju vojsku, svoj cilj............. vode ih izdajice muslimanskog naroda..............tihić i ostali.

Sellam allejkum !!!!!!!
Problem je što si se ti borio za Allaha i šehadet, a ne samo za Bosnu i Hercegovinu prema Platformi Predsjedništva iz 1992.g.

No, u ratu je nebitan motiv. Važno je bilo da si se efikasno borio protiv neprijatelja i agresora. Čestitam ti heroju na svim uspjesima koje si u svojoj jedinci postigao u oslobađanju kota, brda,...nadam se da je bilo i gradova.

Slažem se ovo za Ti'ića.
piupiu

#94 Re: Šokantna ispovijest pripadnika odreda El Mudžahid

Post by piupiu »

PipiDugaDevetka wrote:Problem je što si se ti borio za Allaha i šehadet, a ne samo za Bosnu i Hercegovinu prema Platformi Predsjedništva iz 1992.g.

No, u ratu je nebitan motiv. Važno je bilo da si se efikasno borio protiv neprijatelja i agresora. Čestitam ti heroju na svim uspjesima koje si u svojoj jedinci postigao u oslobađanju kota, brda,...nadam se da je bilo i gradova.

Slažem se ovo za Ti'ića.
Pipi, sta je sehadet? Ozbiljno pitanje, prvi put se susrecem s pojmom?
heckler

#95 Re: Šokantna ispovijest pripadnika odreda El Mudžahid

Post by heckler »

piupiu wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Problem je što si se ti borio za Allaha i šehadet, a ne samo za Bosnu i Hercegovinu prema Platformi Predsjedništva iz 1992.g.

Slažem se ovo za Ti'ića.
أشهد أن لا إله إلاَّ لله ، وأشهد أن محمد رسول الله
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#96 Re: Šokantna ispovijest pripadnika odreda El Mudžahid

piupiu wrote:

Slažem se ovo za Ti'ića.
Šehadet = m (ar.) svjedočenje, svjedočanstvo,....pa dalje Rječnik turcizama u sh. jeziku kaže da se pogleda značenje riječi: Šahit, šehadetnama, šehadetparmak i šehit.

Šehit = m (ar.) 1. musliman koji junačkom smrću pogine u borbi za vjeru;
2. nevino pogubljeni mučenik
PipiDugaDevetka

#97 Re: Šokantna ispovijest pripadnika odreda El Mudžahid

heckler wrote:
أشهد أن لا إله إلاَّ لله ، وأشهد أن محمد رسول الله
Arabic to Croatian translation by Google:
Ja svjedočim da nema boga osim Allaha, i svjedočim da je Muhammed Allahov
piupiu

#98 Re: Šokantna ispovijest pripadnika odreda El Mudžahid

Post by piupiu »

PipiDugaDevetka wrote:
piupiu wrote:

Slažem se ovo za Ti'ića.
Šehadet = m (ar.) svjedočenje, svjedočanstvo,....pa dalje Rječnik turcizama u sh. jeziku kaže da se pogleda značenje riječi: Šahit, šehadetnama, šehadetparmak i šehit.

Šehit = m (ar.) 1. musliman koji junačkom smrću pogine u borbi za vjeru;
2. nevino pogubljeni mučenik
Aaaaa, hvala! Ja bih ovo trebala znati. Mmmm. :oops:
PipiDugaDevetka

#99 Re: Šokantna ispovijest pripadnika odreda El Mudžahid

piupiu wrote:
Aaaaa, hvala! Ja bih ovo trebala znati. Mmmm. :oops:
Hvala i rahmetli Abdulahu Škaljiću koji potroši život na pisanje Rječnika turcizama u sh. jeziku. Životno mu je to djelo, a zabilježio je oko 80 000 turcizama u tadašnjem sh. jeziku.
jarancuga

#100 Re: Šokantna ispovijest pripadnika odreda El Mudžahid

Post by jarancuga »

ma hajde ba nek se djeca se igraju po forumu....sta djeca znaju sta je cetnicka i ustaska kama...narocito ovaj podmladak sto bi nekoga tjero i istrbljavo po bosni... :run:
Post Reply