Rade Serbedzija u Varioli Veri.kekec wrote: Nisi u pravu ovaj put.
"Pi*ka" je polni organ, a "pi*da" je karakterna osobina.
Srpski, hrvatski i bosanski su jedan jezik...
- Vodenjak
kekec wrote:Kako i doticni profesor rece, sve je to jedan te isti...Ne mogu se sloziti! Oprosti...al'kod mene stari ljudi nisu nikad govor'li "pi*ka ti materina"! Najgora psovka je bila "*ebo mu pas mater". A bilo je "u pi*zdu materinu"...a ne u "pi*cku materinu"! U Srbiji za tu karakternu osobinu nasih BiH "pi*zdi" kazu, "pi*cka...od coveka"!
Tvoja tvrdnja se zasniva na dogadjajima u zadnjih nekoliko godina i to na
poznatom slucaju, gdje su u Hrvatskoj titlovali filmove iz YU, gdje u jednoj recenici se
spominje "pi*Ka", a nadlezno lice za prevod, upisuje u titlu rijec "pi*Zda".![]()
Koliko mi je poznato, iz mog, ne bas tako kratkog zivota i susreta sa ljudima sirom Yuge,
obe "dame" ( i "pi*Ka" i "pi*Da") su bile jednako zastupljene u svakodnevnoj komunikaciji.![]()
Inace ja perferiram: "U ku*ac krasni", da ne bih dosao u sukob sa feministkinjama.
Saznacu ja za ono sto ti sakri i u pm-u @kekec!
Ja se MORAM napiti s tobom pa vala nek´ onda ide sve u, je li, krasni!
- Fair Life
Bilo bimi drago da budem treci...Vodenjak wrote:Saznacu ja za ono sto ti sakri i u pm-u @kekec!
![]()
Predaleko sam, ali ako budete pili... natocite i za mene pa nek Vodenjak eksira.
Nazdarovljeeee.... !!
- Vodenjak
Ti si poseban slucaj i ti to znas!Fair Life wrote:Bilo bimi drago da budem treci...Vodenjak wrote:Saznacu ja za ono sto ti sakri i u pm-u @kekec!
![]()
Predaleko sam, ali ako budete pili... natocite i za mene pa nek Vodenjak eksira.
Nazdarovljeeee.... !!
Vodenjak ce eksirati a neko ce vec platiti!
Sto kazu, ja vlah ja turcin...
Sokac nece!
Nek´ se nada
- kekec
Nista se ne krije, a za sve treba vrijeme.Saznacu ja za ono sto ti sakri i u pm-u @kekec!
Na dobrom si putu, znam da si postavio prvu kockicu
na pravo mjesto.
A kada dodje vrijeme, ne branim da se napijes, ali ja
cu ostati trijezan (vozim
KAFU. Uz to moje pice je cockta.
A zbog Fair-a, trznucu i ja jednu, pa nek sve ide u ku*ac krasni
i vozacka i policija.
- Vodenjak
Ne brini za policiju, Fair zna kako se broje pare!kekec wrote:Nista se ne krije, a za sve treba vrijeme.Saznacu ja za ono sto ti sakri i u pm-u @kekec!
Ja se MORAM napiti s tobom pa vala nek´ onda ide sve u, je li, krasni!![]()
Na dobrom si putu, znam da si postavio prvu kockicu
na pravo mjesto.![]()
A kada dodje vrijeme, ne branim da se napijes, ali ja
cu ostati trijezan (vozim). Davno sam spominjao zajednicku
KAFU. Uz to moje pice je cockta.
A zbog Fair-a, trznucu i ja jednu, pa nek sve ide u ku*ac krasni
i vozacka i policija.
Zato se ja i razmecem pijancenjem!
- kekec
Cini mi se da je uobicajeno koju kokos ispeci u kotlu.Fair Life wrote:Hvala Kekec... i ja sam za recimo Coca Colu, ali s vama dvojicom bih mogao sjediti i pored rakijskog kotla....Jedna po jedna... dvije do zore.kekec wrote:... A zbog Fair-a, trznucu i ja jednu, pa nek sve ide u ku*ac krasnii vozacka i policija.
Vi se drzite pipe, a ja cu ubaciti par komada, za meze.
- Vodenjak
To samo da se JEZIK ne zaveze, ha?kekec wrote:Cini mi se da je uobicajeno koju kokos ispeci u kotlu.Fair Life wrote:Hvala Kekec... i ja sam za recimo Coca Colu, ali s vama dvojicom bih mogao sjediti i pored rakijskog kotla....Jedna po jedna... dvije do zore.kekec wrote:... A zbog Fair-a, trznucu i ja jednu, pa nek sve ide u ku*ac krasnii vozacka i policija.
Vi se drzite pipe, a ja cu ubaciti par komada, za meze.
- Fair Life
Bas zato... sta bolje razveze jezik od "vesele" kapljice ?!kekec wrote:Prikoci, ode tema u K krasni.
Ipak je rijec o jeziku.
PS Nekad davno sjedim sa nekim prijateljima, oni vec podobro pri picu, svadjaju se oko nekih gluposti... i ja kao trijezan hocu da uskocim i prekinem diskusiju.
Znas li sta mi rece jedan od mojih pijanih prijatelja?
Kaze: "Ama... sta ti znas tako trijezan. Nisi ni jedne popio.
Bolje bi ti bilo da zavezes... jebo ga ti... ja te necu braniti od ovih... budala !"
I ja se usutah...
Last edited by Fair Life on 11/02/2006 00:04, edited 1 time in total.
- kekec
Nazalost, danas ih je tesko sastaviti.Vodenjak wrote:Zavezan je vec 15 godina...Tesko da bi se odrvenio uz LJUDE!kekec wrote:Da ne odrveni od tople "tecnosti".
Rastjerashe ih podobro "neki novi klinci"- demokrate.
Ali ima i bice ljudi koji, u inat ovim novokomponovanim,
ipak govore ISTIM jezikom.
- Vodenjak
Ima...kekec wrote:Nazalost, danas ih je tesko sastaviti.Vodenjak wrote:Zavezan je vec 15 godina...Tesko da bi se odrvenio uz LJUDE!kekec wrote:Da ne odrveni od tople "tecnosti".![]()
Rastjerashe ih podobro "neki novi klinci"- demokrate.
Ali ima i bice ljudi koji, u inat ovim novokomponovanim,
ipak govore ISTIM jezikom.
Mnogi razumiju, ali se ne usudjuju da govore..
Svojim jezikom, @kekec!
Ipak, nada poslednja umire...
Trebaju progovoriti - sebe radi, svoje djece radi, nase zajednicke buducnosti radi....