"GO BOSNIA !!"

Post Reply
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

..nemam nista protiv protesta ali ja mislim da u Bosni i Hercegovini postoje prece stvari zbog kojih bi se moglo izaci sa plakatima... :roll: npr. jedan novi ustav koji stavlja gradja u fokus a ne nacionalne i etnicke grupe. zasto da NE!

p.s.
da li se iko sjeca ako su bili protesti kad su gadjali ljude u BL tokom postavljanja temljca za Ferhadiju?

..samo onako paralele radi :D
jusuff

Post by jusuff »

Vodenjak wrote:
jusuff wrote:
Vodenjak wrote: Fair je jos 1990 zajedno sa jos nas, NE BAS MNOGO, upozoravao na "desavanje naroda" prilikom pocetka divljanja ovih naciokriminalistickih probisvijeta na vlasti, pa proglasavan izdajicom i naroda i drzave i vjere!!

I sad je izdajica jer se brine hoce li nas opet indijanci istog kova kao i oni iz 1990. upetljati u jos vecu kuchinu zbog stvari koje nas se u principu i ne ticu! A ne ticu nas se jer su produkt jedne vrlo smisljene igrice.
Pojavile se neke karikaturice koje, eto, pokazuju Muhameda ovakvog ili onakvog, pa se onda cetiri mjeseca cutalo pa onda to kao probudilo muslimane svijeta koji oka ne mogu zaklopiti zbog nanesene uvrede, pa se onda ko zapad izvinjava ali zabrinuto prikazuje divljanje muslimana, paljevinu, ubistva, prijetnje...
Slika muslimana kao divljaka i prirodno nadarenih terorista se u ocima prosjecnog covjeka na zapadu jos vise ucvrscuje i time dobija poene samo Dzordz Bush & comp. Nece im poslije ovoga biti problem da izvuku od svojih Kongresa i razno-raznih parlamenata sve i zadnju crkavicu koju ce upotrebiti u borbi protiv mrskih terorista (citaj: muslimana).
A da bi tih para bilo sto vise, zbog bosanskog stajanja na stranu onih koji javno i zucno protestvuju "protiv slobode stampe" i osnovnih demokratskih prava", obustavice pomoc BiH i ako bosanski muslimani budu previse bucni, jos ce jednom pogledati sta da u stvari uradi sa Ustavom..

Kad cemo se opametiti i voditi svoju brigu? :roll: :(

:x
vodenjak, ti vodis svoju brigu, ocigledno. ipak, dozvoli da je nekome prikazivanje poslanika muhameda a.s. takodje briga i zeli da se ocituje o tome.
samo zelim jednaka prava za sve, ljudi imaju pravo da protestiraju. ako ga uskratimo njima danas, uskraticemo ga i tebi sutra, zavisno od toga koliko nam odgovara, kontas
Nije to odgovor na moj post niti sam ja tebe napao sto zelis da protestvujes!
Odgovor sam uputio na tvoje bezobrazno obracanje Fairu!

Ali, kad smo vec tu, mozes li mi odgovoriti na par pitanja?

Osim sto ces izraziti svoje (opravdano!) nezadovoljstvo onim sto karikature prikazuju i porucuju, kome se imas namjeru obratiti prilikom tog protesta?
Mislis li da treba protestvovati protiv danske vlade, drzave i naroda ili protiv novina? Ako je samo protiv novina, mislis li da ce se to jasno i nedvosmisleno vidjeti na protestnom skupu?

A drugo, jesi li ti kao musliman, ucestvovao na kakvom protestnom skupu da bi osudio teroriste koji su postavljali bombe sirom svijeta ubijajuci neduzne civile i pri tom se pozivajuci na svoju vjeru u Allaha?

Pazi, ne provociram te i zaista me zanima iskren odgovor na ova pitanja!
Svako dobro!
vodenjak, ja jesam odgovorio na tvoj post, ali ti ne zelis vidjeti moj odgovor, jednako kao sto vidis ono sto zelis. otkuda ti ideja da cu ja ucestvovati u protestima? nadji mi gdje sam rekao da cu i ja biti tamo? misha mu, kod nas ne postoje principi, ako nekome dajes pravo ne znaci i da ga podrzavas. ja ti ponavaljam, ljudi imaju pravo protestirati i tacka.
uopce nisam bio bezobrazan prema fairu, onima koji citaju njegove postove je jasno da bi covjek najvise volio da u bosni sve propadne, da umremo od gladi ili neke posasti samo da bi on rekao "e rekao sam, alija je kriv za sve". to je jednostavna istina, a nije moj bezobrazluk.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Soul_Sista wrote:..nemam nista protiv protesta ali ja mislim da u Bosni i Hercegovini postoje prece stvari zbog kojih bi se moglo izaci sa plakatima... :roll: npr. jedan novi ustav koji stavlja gradja u fokus a ne nacionalne i etnicke grupe. zasto da NE!

p.s.
da li se iko sjeca ako su bili protesti kad su gadjali ljude u BL tokom postavljanja temljca za Ferhadiju?

..samo onako paralele radi :D
:thumbup:

A usput...

...stradanje Bosne i Bosanaca je mizerno!
Nezaposlenost, glad i besperspektivnost je nistavna!
Kriminal, prevare, ubijanja, rusenja, terorizam i divljastvo u ime Allaha su smijurija!

Sve gore pobrojano je mala maca u odnosu na par karikatura u, zamisli, cak petomilionskoj velesili Danskoj! :shock:

Cijeli se svijet trese od septembra 2001. od kada je njegova malenkost Bin Laden uradio sto je uradio i zahvaljujuci tome stavio na stub srama cjelokupni muslimanski svijet!
Nikad nisam cuo da je neko u ime Allaha i vjere kojoj pripada ustao i demonstrirao protiv tog idiota i njegovih sljedbenika!
teroristi su se, ubijajuci hiljade i hiljade neduznih civila, pozivali i pozivaju na islam, na Kuran casni, na Muhameda...
Sta bi se desilo da ljudi (ne politicari vec obicni ljudi) na zapadu skoce i pocnu da divljaju pred ambasadama islamskih drzava, da vrse pritisak da se protjeraju svi muslimani iz njihovih zemalja, da pljuju i po islamu kao religiji, religiji u ime koje im ubijaju rodbinu, prijatelje, poznanike, zemljake...?
Umjesto toga, ti isti ljudi placaju porez u svojim zemljama a te iste zemlje dio tog novca koriste da pomognu upravo islamskim zemljama i njihovom stanovnistvu! Bilo u njihovim zemljama bilo time sto ih prime kao izbjeglice i omoguce im zivot dostojan covjeka!!!

Ne znam kako vama, ali mene bi mnogo, mnogo vise razljutilo i razbjesnilo ubistvo bliske i drage osobe nego tamo neki crtezi ili karikature pa ma koga da predstavljaju!
A ovako kao ja razmislja ogroman broj razumnog, civilizovanog, racionalnog stanovnistva ove planete!
Bilo kakvo drugo razmisljanje je divljacko, anahrono, neshvatljivo i bolesno!
Zato, i ni za sta drugo me nerviraju shupljoglavci koji ce se danas slikati pred danskim i inim ambasadama zbog nekoliko rolni toalet-papira!
Uvrijedjeni i ponizeni, naravno... :roll: :zzzz:
jusuff

Post by jusuff »

Vodenjak wrote: Ne znam kako vama, ali mene bi mnogo, mnogo vise razljutilo i razbjesnilo ubistvo bliske i drage osobe nego tamo neki crtezi ili karikature pa ma koga da predstavljaju!
A ovako kao ja razmislja ogroman broj razumnog, civilizovanog, racionalnog stanovnistva ove planete!
Zato, i ni za sta drugo me nerviraju shupljoglavci koji ce se danas slikati pred danskim i inim ambasadama zbog nekoliko rolni toalet-papira!
:-)
moj vodenjak, da si rodjen na vrijeme gori bi od staljina bio :D

jel' ti to po onoj, ko drukcije kaze, klevece i laze i osjetit nasu ce pest?

eno, sada ce nam i vodenjak reci da svi koji ne mislie kao on imaju biti supljoglavci, divljaci, anahroni, bolesni...
jedino u nabrajanju epiteta ostalih koji nisu kao on napisa i neshvatljivi, te ja tu skontam da drug vodenjak u stvari ne shvata druge i drugacije, samo sebe i sebe :lol:
Prenj

Post by Prenj »

jusuff wrote:
Ne cini li ti se da su i danasnje demonstracije u duhu gornje parole?
jusuff

Post by jusuff »

Prenj wrote:
jusuff wrote:
Ne cini li ti se da su i danasnje demonstracije u duhu gornje parole?
ne bas, ne vidim neku analogiju
senada

Post by senada »

Fair Life wrote:Da li najavljene demonstracije stete drzavnim interesima Bosne i Hercegovine ?
Ovakvim "drzavnicima" i ovakvim "drzavljanima" u ovakvoj "drzavi" ne stete, naprotiv :(
da pamtis

Post by da pamtis »

senada wrote:
Fair Life wrote:Da li najavljene demonstracije stete drzavnim interesima Bosne i Hercegovine ?
Ovakvim "drzavnicima" i ovakvim "drzavljanima" u ovakvoj "drzavi" ne stete, naprotiv :(
:D kakva steta, zar ne vidite da idemo sad u biiiiiznis :D sad smo mange :D ima privreda da procvijeta :D radna snaga potrebna :D ima atomsku da pravimo u Zenici :D
Parlamentarci BiH u Iranu: Ahmedinedžad obećao pomoć u povezivanju privreda dviju zemalja

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj Republici Iran, delegacija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koju čine predsjedavajući Nikola Špirić, Martin Raguž i Šefik Džaferović susrela se sa predsjednikom Irana Mahmudom Ahmedinedžadom.

Špirić je informirao domaćina o reformskim procesima koji imaju za cilj dalji napredak i približavanje naše zemlje evropskim integracijama, čime su stvoreni uvjeti za ozbiljnije pomake i na ekonomskom planu, pri čemu BiH računa i na Iran kao dokazanog i iskrenog prijatelja.

Prostor za saradnju otvara se naročito u sferi naftne industrije, ali i drugim oblastima privrede, pa je Ahmedinedžad zamoljen da se i lično angažira na poticanju iranskih poduzetnika da se snažno uključe u privredne procese u BiH.

Naglašavajući da BiH može svijetu služiti kao primjer mogućnosti da nakon teških sukoba ljudi različitih nacija i vjera žive u zajedništvu i međusobnom povjerenju, predsjednik Irana izrazio je spremnost da i lično pomogne snažnijem povezivanju dviju privreda čime bi se dalje učvršćivali odnosi prijateljskih zemalja.

Delegacija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH susrela se jučer i sa članovima Grupe prijateljstva Irana i BiH koja djeluje pri iranskom parlamentu, te sa Asharom Ebrahimijem, zamjenikom ministra nafte i predsjednikom Nacionalne petrohemijske kompanije Irana.

Dokumenti UN

Razgovori su obuhvatili i teme vezane za aktuelnu situaciju na međunarodnom planu, a Špirić je izrazio žaljenje što se tonovi omalovažavanja islama posljednjih dana čuju na tlu Evrope i naglasio da bh. građani imaju nesretno iskustvo i dobro znaju šta se dešava kada se naruši balans međusobnog uvažavanja.

Kada je riječ o problemu koji je nastao zbog iranskog nuklearnog programa, Špirić je istaknuo da BiH podržava i da će se zalagati za rješenja koja će biti bazirana na dijalogu i dokumentima Ujedinjenih naroda koja se ne bi smjela primjenjivati parcijalno.

Interes za Bosanski Brod i Modriču

Govoreći o povezivanju privreda BiH i Irana, Ashar Ebrahimi je izrazio želju da se ponovo otvore razgovori o učešću Irana u revitalizaciji i razvoju bh. petrohemijskih pogona u Bosanskom Brodu i Modriči, kao i da se eventualno grade nove fabrike koje bi proizvodima na bazi petroleja snabdijevale evropsko tržiste. Također, izražena je i mogućnost ozbiljnijeg povezivanja u industriji zdrave hrane, proizvodnje rezervnih dijelova u autoindustriji, kao i proizvoda za naftnu industriju.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

jusuff wrote:
Vodenjak wrote: Ne znam kako vama, ali mene bi mnogo, mnogo vise razljutilo i razbjesnilo ubistvo bliske i drage osobe nego tamo neki crtezi ili karikature pa ma koga da predstavljaju!
:-)
moj vodenjak, da si rodjen na vrijeme gori bi od staljina bio :D

eno, sada ce nam i vodenjak reci da svi koji ne mislie kao on imaju biti supljoglavci, divljaci, anahroni, bolesni...
jedino u nabrajanju epiteta ostalih koji nisu kao on napisa i neshvatljivi, te ja tu skontam da drug vodenjak u stvari ne shvata druge i drugacije, samo sebe i sebe :lol:
Ne izigravaj mi demokratu i ne izvrci rijeci, zivota ti...
:roll: :zzzz:

Ja pokusao da razumijem divljake obucene u demokratske odore jos 1990. pa vidi do cega su doveli!
Stojim iza svake gore napisane rijeci, a ti i dalje podrzavaj one koji demonstriraju protiv svrljotina na papiru, a ne pitaj se sto ne protestvuju protiv onih koji nam zivot ovozemljaski prekracuju u ime ideja koje su napadnute gore pomenutim svrljotinama!
Macuser

Post by Macuser »

Oci su otvorene, usta se pokrecu, ali gospodin Intelekt nije prisutan vec duze vremena, zar ne Jusuffe?
JBT

Post by JBT »

Neka se danasnje demonstracije odrze. Imaju ljudi pravo na demonstracije prema osnovnim pravilima demokratije.
Ti ljudi ne predstavljaju javnost BiH. Ti ljudi predstavljaju samo sebe. To je svima jasno i u BiH i u Europi tako da se negativna slika o BiH ne moze odaslati u svijet.
Dapace, kao sto rekoh, ako policija odradi svoj posao profesionalno i korektno, ta slika moze biti bolja od slike na kojoj se nista ne dogadja.
U BiH ima puno muslimana koji su povrijedjeni i ponizeni u svom vjerovanju zbog objavljenih karikatura. Treba ih pustiti da izraze svoje negodovanje. Na castan i kulturan nacin. Ako se pocne prelaziti granica i kretati u smjeru onoga sto se dogadja po Aziji i Africi onda se to sankcionise na licu mjesta sa vec pripremljenim policijskim snagama.
Cijeli svijet zna da u BiH zive muslimani. Zasto im civilizovanim protestima ne pokazati da postoji razlika izmedju njih i ljudi u Siriji ili Afganistanu?
Ako policija bude prinudjena da djeluje, onda je i to dokaz (naravno, profesionalno obavljenim poslom) da BiH ima sistem zakona i sistem sprovodjenja istih koji je u skladu sa Europskim normama.
Dakle, danas se nema sta izgubiti.
Edin H.

Post by Edin H. »

sudnjidan wrote:Da li je tacno da ce demonstranti nakon protesta pred Danskom ambasadom produziti do Turske ambasade da izraze protest turskoj vladi zbog ubistva katolickog svecenika?

:shock: :D :D :thumbup:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Citala malo prije, mozda je neko vec o tome pisao, ali interesuje me da li je stvarno tacno da je danska ambasada evakuisana u Sarajevu zbog prijetnji jucer i da specijalne jedinice nadgledaju zgradu?
Isto tako citala da su Danska, Norveska i Francuska ambasada obavjestene za danasnje demonstracije.
Voz

Post by Voz »

Prenj wrote:U Jordanu je poginulo 60 nevinih ljudi u ime islama.
U Iraku su skoro svakog dana ubijani ljudi u ime islama.
U Sarajevu je nedavno uhapseno nekoliko ljudi koji su navodno htjeli da ubijaju u Sarajevu u ime islama, gradu u kojem su ljudi ginuli od '92 do '95 uglavnom zato sto su muslimani ...
... ali nasim danasnjim protestantima to nista nije bilo toliko vazno.
Nije vas bilo ni na Markalama prije tri dana.

U ime koga vi uopste protestujete i kada?
Vi ste toliko smijesni da je to nevjerovatno, OKANITE SE MARKALA VISE, ne koristite nasu tragediju na tako nizak nacin. Meni je gore rodjak stradao, a jesil ti bio gore mozda, da odas pocast nasim stradalima na Markalama. Osudjujete nekog drugog sto nije bio, a ni vi sami niste bili da odate pocast.
Danas se protestvovalo i protestira u ime MUSLIMANA BOSNE. Ti posto nisi musliman, ne boj se nije u tvoje ime.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Voz wrote:
U Sarajevu je nedavno uhapseno nekoliko ljudi koji su navodno htjeli da ubijaju u Sarajevu u ime islama, gradu u kojem su ljudi ginuli od '92 do '95 uglavnom zato sto su muslimani ...

Vi ste toliko smijesni da je to nevjerovatno, OKANITE SE MARKALA VISE, ne koristite nasu tragediju na tako nizak nacin. Meni je gore rodjak stradao, a jesil ti bio gore mozda, da odas pocast nasim stradalima na Markalama. Osudjujete nekog drugog sto nije bio, a ni vi sami niste bili da odate pocast.
Danas se protestvovalo i protestira u ime MUSLIMANA BOSNE. Ti posto nisi musliman, ne boj se nije u tvoje ime.
Da @Prenj!
Samo onaj ko NIJE musliman moze misliti kao ti!
Ovo ti je samo da znas!

:roll: :zzzz:
Prenj

Post by Prenj »

Voz wrote:

Sve znas, osim da odgovoris na postavljena pitanja.
Odakle tebi pravo da odredjujes ko jeste, a ko nije pravi musliman?
Odakle tebi pravo da odredjujes u ime koga su ti ljudi danas protestovali?
Macuser

Post by Macuser »

Prenj wrote:
Voz wrote:

Boze Prenj, jesi i ti smijesan kada takva pitanja postavljas. To se zna, pa po obliku stopala i po pulsirajucoj spiralnosti glave, cesljas li bradu na lijevu ili desnu stranu, da li nosis bermude, sorc ili pantalone koje su se sakupile od vlage, ono da se vide zadebljani clanci i bijele carape u crnim cipelama. To svako zna. To se ne pita.
Voz

Post by Voz »

Prenj wrote:
A odakle tebi pravo da osudjujes one koji klanjaju 5 puta na dan?
Protestvovali su danas Bosnjaci muslimani u ime neslaganja sa karikaturama i samo jos nesto. Danas je izaslo oko 1000 ljudi, a vjeruj da ima jos mnogo ljudi sto ih podrzavaju samo sto nisu dosli(zbog ovog ili onog razloga). Vas 5-6 na ovom forumu, mozete do sutra plakati i jadikovati na internetu jer za nesto vise nemate muda!
mostarac

Post by mostarac »

Voz wrote:
Prenj wrote:
Protestvovali su danas Bosnjaci muslimani u ime neslaganja sa karikaturama i samo jos nesto. Danas je izaslo oko 1000 ljudi, a vjeruj da ima jos mnogo ljudi sto ih podrzavaju samo sto nisu dosli(zbog ovog ili onog razloga). Vas 5-6 na ovom forumu, mozete do sutra plakati i jadikovati na internetu jer za nesto vise nemate muda!
Znas sta je problem? Problem je to sto na tih 1.000 kretena imas milion ljudi u ovoj zemlji koji su danas uplaseni i postidjeni jer na svjetskim TV stanicama i u novinama cijeli svijet ce gledati BiH kroz tih 1.000 mongoloida zrelih za zatvora, a nece znati da su oni debela manjina.
i znas sta je jos problem?
radi tih 1.000 debila gradjani ove zemlje ne mogu nigdje ni da putuju ni da slobodno zive niti bilo sta drugo. Mislim da je najbolja stvar koju ova drzava moze uraditi da se tih 1.000 debila zakonski kazni, a svako organizovanje im se zabrani u cilju sirenja tolerancije i stvaranja slike o Bosni kao o normalnoj zemlji.
Prenj

Post by Prenj »

Voz wrote:
Prenj wrote:
Prvo pokusaj sebi razjasniti koga sam ja i zasto osudio?
Drugo, muda ces svakako imati prilike da pokazes za koju godinu kada nas bliski komsiluk pohrli "braniti evropske vrijednosti" tako sto ce ovo sto je preostalo Bosnjaka istjerati iz zemlje, koristeci izmedju ostalog i ovakve vase proteste.
Je li tebi jasno da zivis u Evropi, a ne na Bliskom Istoku?
danas

Post by danas »

Voz wrote: A odakle tebi pravo da osudjujes one koji klanjaju 5 puta na dan?
ko ih osudjuje? i gdje?
ma mnogo ste mi plahi, i laHki da se uvrijedite... :-)
a vidim, brzi i na obaracu... pardon, upaljacu... :-)
Prenj

Post by Prenj »

Voz wrote: A odakle tebi pravo da osudjujes one koji klanjaju 5 puta na dan?
Budi siguran da se vama ovakvima najvise raduju bradonje sto su nas od '92 do '95 bombardovali sa brda. Sad tek mogu pokazati vase slike i reci "Vidite, bili smo u pravu sto smo ih ubijali!"
danas

Post by danas »

Prenj wrote: Budi siguran da se vama ovakvima najvise raduju bradonje sto su nas od '92 do '95 bombardovali sa brda. Sad tek mogu pokazati vase slike i reci "Vidite, bili smo u pravu sto smo ih ubijali!"
nisi u pravu prenj...
bradonje sa brada su ubijali nas, a sa ovima su koalirali, do dan-danas... :oops:
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

mostarac wrote:
Voz wrote:
Prenj wrote:
Znas sta je problem? Problem je to sto na tih 1.000 kretena imas milion ljudi u ovoj zemlji koji su danas uplaseni i postidjeni jer na svjetskim TV stanicama i u novinama cijeli svijet ce gledati BiH kroz tih 1.000 mongoloida zrelih za zatvora, a nece znati da su oni debela manjina.
i znas sta je jos problem?
radi tih 1.000 debila gradjani ove zemlje ne mogu nigdje ni da putuju ni da slobodno zive niti bilo sta drugo. Mislim da je najbolja stvar koju ova drzava moze uraditi da se tih 1.000 debila zakonski kazni, a svako organizovanje im se zabrani u cilju sirenja tolerancije i stvaranja slike o Bosni kao o normalnoj zemlji.
Ne slazem se sa tobom!

Ovi danas sto su izasli imaju pravo na to i neka im bude. Imaju pravo na proteste i imaju pravo da artikulisu svoj glas.

Kljucno pitanje je, zasto i ovi drugi koji imaju isto to pravo i koji eto zele tu slobodu putovanja i da zive slobodno, isto tako ne artikulisu svoj glas? Zasto i oni ne izlaze na ulice, samo sa nekim drugim ciljevima? Zasto? Zar smo tako glup narod? :x

Mi sami moramo da ucestvujemo u stvaranju jedne normalne Bosne i Hercegovine! Ali se jos uvijek ocekiva od drugih...da neko drugi uskoci za nas..medjunarodna zajednica, Amerika, Pedja...itd itd.
danas

Post by danas »

Soul_Sista wrote: Ovi danas sto su izasli imaju pravo na to i neka im bude. Imaju pravo na proteste i imaju pravo da artikulisu svoj glas.
tacno!
Kljucno pitanje je, zasto i ovi drugi koji imaju isto to pravo i koji eto zele tu slobodu putovanja i da zive slobodno, isto tako ne artikulisu svoj glas? Zasto i oni ne izlaze na ulice, samo sa nekim drugim ciljevima? Zasto? Zar smo tako glup narod? :x
Mi sami moramo da ucestvujemo u stvaranju jedne normalne Bosne i Hercegovine! Ali se jos uvijek ocekiva od drugih...da neko drugi uskoci za nas..medjunarodna zajednica, Amerika, Pedja...itd itd.
tacno!
Post Reply