nije loš link...naravno, ne slažem se sa nekim stvarim napisanim ovdje ali neke stvari imaju smisla, posebno koncepcija bolje spriječiti nego liječiti...
jebi ga, kad se desi onda je kasno...i svako treba da se potrudi da sam sebe zaštiti. Naravno, to nikako ne rehabilitira nasilnike i silovatelje, da se razmumijemo.
To mi dođe nekako slično kao kad imaš prednost na raskrsnici i ti se pouzdaš u to, a sa druge strane neka budala projuri 130 na sat, ne gledajući i ne obraćajući pažnju na to ...raznese i tebe i auto. Zar je tada bitno jesi li imao prednost ili ne...bitno je da uprkos "pravu"...oprez uvijek treba upotrebljavati.
I mislim da ovaj profil ličnosti nasilnika jeste prilično istinit...kako sam već jednom rekao na drugoj temi, svako ko ulazi u kavez sa lavovima, glup je ako misli da ga neće pojesti.
Ali moja tema se odnosila na neke druge oblike silovanja, na koja se navedeni link uopće ne može primjeniti...silovanja u ratu. Tu nema nikakvih mjera prevencije, nema nikakvih pravila...što je najteže od svega...niko žrtvu ne može zaštititi