ćumez...Raguza...3 šarana...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

progDVB

Post by progDVB »

Angela wrote:A jel' se sjecas Charile? Cijeli grad je mirisao na njega :-)
Ja se i sada sa gnusanjem sjecam masovne histerije za muskim dezodoransom "Brut" ImageImage
...i zenskom toaletnom vodom "Pokoseno seno"
Ne znas od cega te vise boli glava :(

Image
ake

Post by ake »

kralj muskih parfema

Image
progDVB

Post by progDVB »

ake wrote:kralj muskih parfema

Image
Slazem se Ake.
U ono vrijeme, to je zaista bio odlican parfem.
progDVB

Post by progDVB »

Eh...onaj ko je poceo ovu temu, neka zna da me dobro sj*bo :(
progDVB

Post by progDVB »

Angela wrote:
progDVB wrote:Eh...onaj ko je poceo ovu temu, neka zna da me dobro sj*bo :(
Zasto? Zato sto te podsjetio da si imao mladost vrijednu sjecanja? Pa zar nije divno imati na sta biti nostalgican?
Sjebalo me sve ono cega se sjetim iz tih godina.
U pravu si, predivno je imati lijepa sjecanja.
Maloprije sam se sjetio muzike iz Sloge i BB-a koja se pustala poslije 01:00. Onda malo "procackam" po Net-u, i nadjem jedan stvarno lijep interview sa Magi iz EKV-a. Nisam mogao odliti a da ga ne postiram na "muzici". Vjerovatno se mnogima nece svidjeti, ali ja nisam mogao odoliti a da ga ne postiram. Ne vidim ni jednu "muzicku zvijezdu" koja se pojavila nakon '92 koju bih mogao usporediti sa njom. Svaki put kada se sjetim tog perioda, ja se jednostavno sj*ebem, a ova tema me definitivno "dokrajcila".
Sada prestajem sa "kuknjavom" jer ne zelim da kvarim jednu ovako lijepu temu.
JukaN

Post by JukaN »

Cudi me da niko ne spomenu "Alo-Alo" :)
A od gospode koja su posjecivala Crvenu galeriju, opet niko ne spomenu "Estradu". ... :) ... Ni CDA, ni Zub, ni Parkusu, ni Kolibu...

Jel' neko is'o kod Sefike na kahvu u muzicku,... kod onih dvojice brkatih u "Streljacki klub" - u avliji iza CG, kod "Cici, Mici i Zuzi" u "Katakombe" na Ekonomiji ? U "Ziroskop" na masinstvu" ? Kod Davorina na Marindvoru ? U "SK Bosnu" ?

Od ovih starijih muskaraca, ko god kaze da mu nije prvi parfem bio "Pino Silvestre, krije istinu :)
tempora

Post by tempora »

Huh.....jeste da je tema bila, ali ovakva nikada ne smeta u ponavljanju!
Osim Steleksa, BB-a, AGa, Kabarea, Cloa, RS-a; Lovca, Crvene, dodala bih jos neizostavni Radio Klub, u potkrovlju zgrade Crvene galerije.
Moguce da se nismo sreli jer smo izgleda svi tu manje vise bili cisti inventar. :lol:
Kuk, Zub, Rebus........

Kod tete Zore jutrom na kifle, djelili smo tada tipove na one "dzibere" koji jedu kiflu i "umocak" ( je'l ono bilo nesto masno od piletine ili ne znam vise) i one "prave". Ove "masnije" smatrali smo notornim cugerima.

U Lovcu smo se mijesali sa lokalnim cugerima, starijeg kalibra cija su lica mutirala od alkohola ali prica ostajala da se pri svitanju ponavlja kroz gromoglasan smijeh.

Iz Radio Kluba, gdje je vino bilo jeftinije nego zvakaca guma, uglavnom se silazilo k'o niz Bistrik kada zimi poledi, sto na koljena, sto cuceci :shock:

Sve one silne lokve i rupetine oko Steleksa isprobane su uz silne "klipace" koje se nisu uzimale vise na komad, nego po gajbi, koja bi docnije sluzila za "odsjest" u sitnim satima brisanog prostora.
Najljepse i najludje price dozivjela sam u zenskom toaletu istog tog Steleksa. :lol:

Sarajevo kristalna sjecanja....... :(
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

kifle kod Zore, bila i pavlaka gore na rafu...onda zastanem u parku kod Sindikata i smirim ih...pa kući polako

ljudi, kako se svakog prvog maja nađu u šetalištu raja iz šetališta, mogli bi i mi nekad....recimo u kolegijumu ili...nadam se da ćemo tada prepoznati neke drage, davne poglede i osmijehe...

progi, nemoj biti tužan...mene sjeta i jeste ponukala da otvorim temu, ali srećna sam što ste se javili

:)
mačak u čizmama

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Last edited by mačak u čizmama on 03/06/2004 16:50, edited 1 time in total.
JukaN

Post by JukaN »

Znao sam ja da cu se makar s temporom naci,...

Znaci ti si obitavala kod debelog Huse i raje u GUZ-u (tj. GYZ-u) ... :)
Moze biti da smo se onda tamo i vidjali ..
mačak u čizmama

da, u pravu si,

nije mi bila namjera da bilo koga uvrijedim,ali
i sama primam sa humorom opaske na moj račun :-D

brišem!
mačak u čizmama

jesam, angie, najozbiljnije...

mada su meni tipovi bili kao zaštitni znak kaktusa...

bolje ovako :wink:

ipak reci sjećaš li ih se

:lol:
mačak u čizmama

ovako bi bilo za mene:

ješta ba ono :shock:
progDVB

Post by progDVB »

tempora wrote: Kod tete Zore jutrom na kifle, djelili smo tada tipove na one "dzibere" koji jedu kiflu i "umocak" ( je'l ono bilo nesto masno od piletine ili ne znam vise) i one "prave". Ove "masnije" smatrali smo notornim cugerima.

Sve one silne lokve i rupetine oko Steleksa isprobane su uz silne "klipace" koje se nisu uzimale vise na komad, nego po gajbi, koja bi docnije sluzila za "odsjest" u sitnim satima brisanog prostora.
Najljepse i najludje price dozivjela sam u zenskom toaletu istog tog Steleksa. :lol:

Sarajevo kristalna sjecanja....... :(
...a kifle kod Jerlagica? ;)

A sjecas se onih drvenih polu-raspadnutih stepenica u Steleksu, DJ-a iza one metalne mreze, najjeftinijeg piva od svih sarajevskih diskoteka...ali jedna prostorija u Seleksu mi nikad' nije bila do kraja jasna, pa ni dan danas. Kad' se popenjes uz one drvene stepenice, i sretan si sto se nisu survale zajedno sa tobom, zakoracis nogom u hodnik i napokon osjecas sigurno tlo pod nogama, cini mi se prva ili druga prostorija sa lijeve strane (jer sad' ne mogu da se sjetim gdje je bio WC) je bila kao drugi svijet. U glavnoj prostoriji, pravo niz hodnik drma muzika, skoro svi piju pivo, vidno raspolozeni i u polupijanom stanju, a ta prostorija je bila drugi svijet. U njoj neki TV, cini mi se Rudi Cajavec, ili Ei Nis, samo par ljudi sjedi, prebacuju kanale, atmosfera kao na nekom sprovodu, sad' nisam siguran jesul' bile i neke karte ili domine, ali mi nikad' nece biti jasno zasto i ta prostorija nije bila pretvorena u diskac, ili ako nista, a ono barem u neko veselije mjesto.

Sjecam se jednom, jedan tip kojeg smo znali, i koji se cesto slepao uz nas, ali ga bas nesto nismo gotivili jer je bio teski lopov, kaze nam da ne idemo kuci jer ce on doci autom po nas. Negdje oko pola tri ujutro dolazi on po nas. Glupira se po ulicama, ulijece u makazice, oduzima prvenstvo, vozi po trotoarima i zajebava se, i odjednom pita njega Vlado odakle njemu uopste auto i kaze mu da se pazi da ga ne slupa, a on mrtav-hladan:"Ma je*be mi se, svakako nije moje". Dos'o po nas sa ukradenim autom!!! Nije dugo proslo, a onda su ga uhapsili, jer je krao auta od rent-a-cara. Iznajmljiv'o auta, pa kopir'o kljuceve. Cini mi se da je parking tih auta bio negdje blizu "Pantera" (ako se ispravno sjecam imena, bio je to bilijar klub preko puta centralnog zatvora).
progDVB

Post by progDVB »

mačak u čizmama wrote: progi, nemoj biti tužan...mene sjeta i jeste ponukala da otvorim temu, ali srećna sam što ste se javili

:)
Macak, a sta mislis da jednom zakazemo "grupnjak" na MSN-u? ;)
progDVB

Post by progDVB »

JukaN wrote: Od ovih starijih muskaraca, ko god kaze da mu nije prvi parfem bio "Pino Silvestre, krije istinu :)
Ne znam od koliko godina se racuna da si "stariji muskarac", ali "Pino Silvestre" mi nije bio prvi parfem...ovo bez laganja ;-)

8)
progDVB

Post by progDVB »

...neponovljivi rock uranci u Domu mladih :(
ake

Post by ake »

progDVB, nemoj me pogresno shvatiti, ali nekako tesko spajam ovu tvoju pricu ovde, sa pricom o kuranu :roll:
mora da je do mene :(

samo bih spomeno jedno manje poznato mjesto, filmski klub, ako se ko sjeca 8-)
progDVB

Post by progDVB »

ake wrote:progDVB, nemoj me pogresno shvatiti, ali nekako tesko spajam ovu tvoju pricu ovde, sa pricom o Kur'anu :roll:
mora da je do mene :(

samo bih spomeno jedno manje poznato mjesto, filmski klub, ako se ko sjeca 8-)
Ake, slobodno pitaj sta te buni, a ja cu ti odgovoriti.
ake

Post by ake »

nista posebno, onako opsti utisak :shock:
progDVB

Post by progDVB »

ake wrote:nista posebno, onako opsti utisak :shock:
Ma to sam i pretpostavljao, ali ljudi kad' im neko spomene Kur'an, odmah zamisljaju neke primitivne ljude koji ne znaju sabrati dva i dva.

P.S. Ake, ja imam utisak da nas dvojica kad' ne pricamo o politici i religiji, imamo dosta slicnosti. Mozda grijesim, ali nije ni vazno.
ake

Post by ake »

npr parfem :D

eh ta politika, kolega je kriv, vjeruj mi, stalno me provocira :( :D
progDVB

Post by progDVB »

ake wrote:npr parfem :D

eh ta politika, kolega je kriv, vjeruj mi, stalno me provocira :( :D
Da, a pretpostavljam da ima jos slicnosti.

P.S. Ake, hajde da politiku izbacimo sa ove teme...molim te :sad:
tempora

Post by tempora »

ProgDVB,

Hahhh, sjecam se i ja te prostorije. Odmah po ulasku sa lijeve strane ne?
Wc je bio sa desne strane, cim se udje. Vazda memljivo, vazda mokro, kao da si u kakvoj autopraonici.

Jos ce ispasti da se svi manje vise poznajemo :lol:
progDVB

Post by progDVB »

tempora wrote: Jos ce ispasti da se svi manje vise poznajemo :lol:
Uopste se ne bih iznenadio 8)
Post Reply