BHF pjesma nas stav

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Nesferatu

Post by Nesferatu »

o ovom sam i ja cito, i svaka im cast.. ali to samo dokazuje jednu stvar, da je to pacurlija koja ima para.. a o navijanju srcem i dusem imaju jos sto sta nauciti..
Car-x, informisi se malo bolje.

BHFanaticosi su nastali na staroj mrezi Lesinara. Vecina momaka kojima je sada 25-30 godina nisu ni mogli biti nikakve vodje navijaca prije rata, jer se voda nije postajalo sa 14 godina. Ali su bili navijaci. S toga, okani se svoje glupe price. Osim Lesinara, ima i dio Red Army-ja koji je ucestvovao u radu i dan danas postoje fotografije sa prvih gostovanja na kojima su transparenti Red Army-ja iza tribine sa BHFanaticima.

Od tih dviju grupa su nastali, manje vise Fanaticosi, a jedan od razloga je taj, sto je Banjalucki Borac postao cetnicka institucija, a Mostarski Velez propao finansijski i otisao u Prvu Ligu, iz koje se nije vratio do danasnjeg dana. Tako, da ovi navijaci su nasli adekvatnu zamjenu u pracenju BiH repke. Nadalje. BHF kop je vecinom sastavljen od pravih momaka, koji idu na utakmice po hiljadu kilometara, dovoljno je samo da se sjetim Europskog kosarkaskog prvenstva, kad je Bosna igrala u grupi na sjeveru Svedske. Tj. Iz Goeteburga i Stokholma je jednaka distanca bila doci u Bosnu i otici na sjever u gradic u kojem su igrali BiH kosarkasi. Na toj utakmici nije bilo nikakvih "pravih navijaca" sa vodjom, ako takvih danas i ima. Vremena Djilde i Sirka su iza nas. Mozda mi ne znamo kako da navijamo drukcije ili ne priznajemo to navijanje, ali to je samo stvar naseg nerazumjevanja. A, to se najbolje ljeci znas kako. Sljedeci put kad Bosna zaigra, ti se fino spremi, pa na tribinu da vidis ko su ti ljudi. Ovako, pricati o onome sto si cuo, a da nikad nisi sa njima bio, nijednog dana ili sata, je sudjenje nekom bez uvidaja.

BHF su jedina grupa, koja je bila u Litvaniji na utakmici. Bili su u Rumuniji na utakmici. Bili su u Spaniji, obadva puta. U San Marinu. Belgiji. Norveskoj. Luksemburugu. Holandiji. Danskoj. Misija BHF nije da dolazi u BiH bodriti reprezentaciju vec da ih ide bodriti na strani. I, cesto su te utakmice, samo da spomenem Belgiju, Dansku i Norvesku, te utakmice su bile bolje od utakmica kod kuce. Jer, Sarajlijama nije u interesu da plate 20km ulaznicu Muniru Usanovicu da im pokaze tim, koji je "trenutno na prodaju". To je za baustelce i druge seljake koji na taj dan se spreme u svecano odijelo, pa put Sehera, da kupe i zadnju ulaznicu i gledaju reprezentaciju u teatarskom raspolozenju, ponekad povikakvsi Bosna, Bosna, i ubrzo za tim, Munire, majku ti hajducku....E, to je to. I, kao takvi, oni ne smetaju. Ne smetaju ni Belay Boysi iz Beca, kad dodju pred Katedralu Sarajevsku sa bijelim kukuljama i palestinskim zastavama, i vicu "Sve Srbe na Vrbe." Njih je jadnike, za sazaliti. Kao i one Sarajlije koje se ibrete i kazu, gledaj ovih BHFanatikosa. Njima su svi emigranti Bosanski koji dodju na utakmicu u BiH isti. Nema separacije. Sve jedno te isto smece.

Medjutim nadje se uvijek extra razlog da BHF ne pase. A glavni bi bio taj, sto nisu nikome potaman. E, kao takvi su najvise i potrebni. Jer, nisu niciji zekeat ni nicija nafaka. A, kod nas se takvi primaju ko saucesce. Zato bi im trebao, vodja. Jedan od onih koje placaju, "da vodi srcem i dusom". Znam te. Poznato su mi. I poznato mi je kuda vode divlje svinje. Neka hvala. BHF-u ne zatrebao. Dokle god ima momaka i djevojaka, koji ovo rade amaterski i iskreno, pa kako da je. Poklonu se ne gleda u zube. A, ako ima ko da zna i moze bolje, bujrum odmah. Da vidim. Gdje ce, kako ce i koliko dugo ce. Volonterski. A, ja. Zaboravih da je to strana rijec za nas, od kako postadosmo demos-kratos. Kao sto je i strana rijec hvala. Nas mozes samo natjerati ili podplatiti da nesto uradimo. A, za uradjeno mozes samo ocekivati da ti zahvale ko Titi mrtvom, ili gore.

Znas nas...

p.s.
Ja sam se i sam ogradio o komentarisanju cetnika, u pjesmi, u svom prvom postu. Medjutim, voljeo bih one, koje to vrijeda, da se zajedno dogovore i organizuju jednu utakmicu BiH reprezenacije, u Banja Luci ili Bijeljini. Ne trebaju navijati. Ne treba im biti drago ako pobijede. Ni ako izgube, ne trebaju zaliti. Samo neka ne tuku, ne zvizde, ne psuju i vrijedaju, ne vjesaju "Noz, zice....". E, kad to ostvare, moci ce ne samo komentarisati druge vec i komandovati BHFanaticosima. Jel posteno? Nek svak pljevi korov okolo svoje basce...
car-x

Post by car-x »

Nesferatu wrote: Car-x, informisi se malo bolje.

BHFanaticosi su nastali na staroj mrezi Lesinara. Vecina momaka kojima je sada 25-30 godina nisu ni mogli biti nikakve vodje navijaca prije rata, jer se voda nije postajalo sa 14 godina. Ali su bili navijaci. S toga, okani se svoje glupe price. Osim Lesinara, ima i dio Red Army-ja koji je ucestvovao u radu i dan danas postoje fotografije sa prvih gostovanja na kojima su transparenti Red Army-ja iza tribine sa BHFanaticima.

Od tih dviju grupa su nastali, manje vise Fanaticosi, a jedan od razloga je taj, sto je Banjalucki Borac postao cetnicka institucija, a Mostarski Velez propao finansijski i otisao u Prvu Ligu, iz koje se nije vratio do danasnjeg dana. Tako, da ovi navijaci su nasli adekvatnu zamjenu u pracenju BiH repke. Nadalje. BHF kop je vecinom sastavljen od pravih momaka, koji idu na utakmice po hiljadu kilometara, dovoljno je samo da se sjetim Europskog kosarkaskog prvenstva, kad je Bosna igrala u grupi na sjeveru Svedske. Tj. Iz Goeteburga i Stokholma je jednaka distanca bila doci u Bosnu i otici na sjever u gradic u kojem su igrali BiH kosarkasi. Na toj utakmici nije bilo nikakvih "pravih navijaca" sa vodjom, ako takvih danas i ima. Vremena Djilde i Sirka su iza nas. Mozda mi ne znamo kako da navijamo drukcije ili ne priznajemo to navijanje, ali to je samo stvar naseg nerazumjevanja. A, to se najbolje ljeci znas kako. Sljedeci put kad Bosna zaigra, ti se fino spremi, pa na tribinu da vidis ko su ti ljudi. Ovako, pricati o onome sto si cuo, a da nikad nisi sa njima bio, nijednog dana ili sata, je sudjenje nekom bez uvidaja.
dalje nisam cito.. sam si sve reko..
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Samo za tebe.

Privremena verzija videa Nas Stav. Koristi Qick Time player za optimalnu sliku.

http://rapidshare.de/files/11046713/NAS_STAV.mov.html
Edin H.

Post by Edin H. »

Premda nisam clan BH Fanaticosa putovao sam skoro na sva gostovanja nase reprezentacije i bio zajedno sa tim momcima i pokojom djevojkom. I stvarno svaka im cast. Napravili su nesto o cemu nasi politicari nikada nisu ni razmisljali. Ima npr. par momaka koji su rodjeni u inostranstvu, cak tesko govore nas jezik, ali dolaze i bodre nasu reprezentaciju (ne poput nasih fudbalera koji izgleda jedva cekaju da zaigraju za neku stranu reprezentaciju - pozdrav ljubiteljima lika i dijela Z. Ibrahimovica). Ima li boljeg nacina borbe protiv asimilacije?

Ali sto se tice pjesme premda razumijem (Marakana) mislim da su pogrijesili i to upravo zbog onoga sto je rekao Murat Sabanovic.

Nazalost u nasem jeziku kada kazes cetnik to precesto znaci identifikaciju sa srpskim narodom (premda ne bi trebalo), a ne smije se zaboraviti da su i Srbi navijaci i igraci reprezentacije BiH.

Stoga ipak su trebali upotrijebiti termin fasisti.

Ali nadajmo se da se na greskama uci.
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Nemas sta cetnike fasistima zvati. Zoves ih imenom koji su sami sebi dali. Sto je sasvim drukcije od termina balija. Koji je ekvivalent terminu vlah. Da u pjesmi kaze, gazi sve Vlahe, znalo bi se o kome/cemu se radi ovako cetnici ostaju cetnici i odnosilo se je na ove sa slike:

Image
Edin H.

Post by Edin H. »

Dobar pokusaj sa slikom Nesferatu, ali jos uvijek, nazalost nije odgovor nepobitnoj cinjenici iz mog prethodnog posta da je rijec "cetnik" postala precesto sinonim kada se govori o pripadnicima srpskog naroda.
shadow

Post by shadow »

Edin H. wrote:Dobar pokusaj sa slikom Nesferatu, ali jos uvijek, nazalost nije odgovor nepobitnoj cinjenici iz mog prethodnog posta da je rijec "cetnik" postala precesto sinonim kada se govori o pripadnicima srpskog naroda.
Kakav sinonim? Nemoj ga praviti sinonimom i nece ni biti. Ja stvarno ne znam zasto mi trazimo nacin da nekome tepamo ili ublazimo nacin na koji izgovaramo ono sto su sami izabrali. Svi cetnici su srbi, svi srbi nisu cetnici, ali svi oni koji se osjecaju prozvanim kad cuju rijec cetnik su isto tako cetnici. Jasno ko dan, nemojmo komplikovati!
Fair Life

Post by Fair Life »

shadow wrote:
Edin H. wrote:Dobar pokusaj sa slikom Nesferatu, ali jos uvijek, nazalost nije odgovor nepobitnoj cinjenici iz mog prethodnog posta da je rijec "cetnik" postala precesto sinonim kada se govori o pripadnicima srpskog naroda.
Kakav sinonim? Nemoj ga praviti sinonimom i nece ni biti. Ja stvarno ne znam zasto mi trazimo nacin da nekome tepamo ili ublazimo nacin na koji izgovaramo ono sto su sami izabrali. Svi cetnici su srbi, svi srbi nisu cetnici, ali svi oni koji se osjecaju prozvanim kad cuju rijec cetnik su isto tako cetnici. Jasno ko dan, nemojmo komplikovati!
Edoooooooo Hhhhhh...
1234

Post by 1234 »

mostarac wrote:Pjesma je kurac iz dva razloga:
1. Jebes navijacku pjesmu u kojoj se poziva na mrznju protiv drugog kluba, drzave, grupacije, jer onda ta pjesma govori da ti navijaci ne navijaju za svoj klub ili repku nego protiv ovih drugih, sto onda granici sa idiotizmom.
2. Drugi razlog je taj da su BHF inace puni mrznje, a jezgro im je van Bosne, a vole se ovako kurchit. Koga ce oni po Stockholmu gazit samo da mi je znat? Okanite se sad price o Beogradu i sta je tamo bilo, jer tu smo pricu ispricali.

Dakle pjesma je kurac jer jednostavno nit je tekst nesto posebno, a najmanje govori o ljubavi prema repki, a BHF bi kao trebali biti simbol teljubavi, a ta ljubav bi se pod broj 1 trebala izrazavati kroz pjesme. Da ne govorim o ratnickoj melodiji, koja je blago receno kurac. Toliko.
Doduse nije se nista bolje ni ocekivalo.
Mostarac E vala ti
1234

Post by 1234 »

Bosanac in Lederhosen wrote:
gavrilo wrote:
Bosanac in Lederhosen wrote:
kod njih je druga situacija. Srbi iz Srbije i Hravati iz Hrvaatske to mogu zato sto su im drzave haman sve jednonacionalne. Vise od polovine stanovnika BiH nisu bosnjaci.

murate upravo tako ... :wink:
A otkud ti Bosanac u Lederhosen kad Vi kazete da nema Srba u BiH
Je li to vasa mozda privilegija da jedino Vi mozete imati svoju nacionalnost gdje god da ste

a ti u lederhosen... srbija jednonacionalna????
Sad sam bio malo prebrz.

Murate naravno u pravu si.

za gavrila:

67,7 % SCG su Srbi !

Image
1234

Post by 1234 »

Za Bosanca in Lederhosen
Otkud ti Bosanac u Lederhosen
Je li to mozda Vasa privilegija da samo Vi imate pravo izjasniti se nacionalno ma gdje god bili a drugi narodi to nemaju pravo u Bosni-i Herc.
1234

Post by 1234 »

1234 wrote:Za Bosanca in Lederhosen
Je li to mozda Vasa privilegija da samo Vi imate pravo izjasniti se nacionalno ma gdje god bili a drugi narodi to nemaju pravo u Bosni-i Herc.
I otkud svi ovi narodi u Srbiji zar tamo nisu svi Srbi bas kao 'Bosanci " u Bosni i H
sl@ven

Post by sl@ven »

Ma dosadni ste vise s tim glupim pricama. Srbi ovo, Bosanci ono.

BHFanaticos je najorganizovanija i najmnogobrojnija skupina navijaca reprezentacije BiH. Kada sam htio u BG obratio sam se BHFu, kada sam htio u Lukavac na rukomet, obratio sam se BHFu.

Znaci javis se i ljudi ti organizuju prevoz, kartu i sve ostalo. Znaci omogucavaju mi da gledam utakmice svoje reprezentacije. I to je jedina organizacija koja mi to omogucava dok nasi savezi djele i na utakmice vode svoje novinarcice i familije. Uz to su dobri momci, prava raja i vole svoju zemlju do jaja. Uz to nisu zadovoljni situacijom u zemlji, kao ni ja.

BHF je moj i ja sam BHFov. Ne serite. Ukljucite se, dodjite i vidite (i Srbi i Hrvati i Muslimani), dajte prijedloge i onda djelujte. Ili sutite. BHF nikome ne mora podnositi racune ni za sta.

BHF je otvoren za sve koji vole ovu zemlju, a pogotove njene reprezentacije. BHF pomaze svoje clanove, skuplja lovu za reprezentaciju u sijedecoj odbojci. BHF RADI NESTO!!! Onoliko koliko moze. BHF pravi majice, salove, transparente, pjesme, spotove... BHF se sam finansira. U BHFu su svi volonteri.

BHF drzi ljude iz BiH u Evropi vezanim za svoju zemlju. BHF ljudima u BiH daje nadu i omogucava i onome iz Kozarca, Lukavca, Teocaka, Bihaca, Brckog itd... da vidi svoje reprezentacije.

Vi sto samo serete (serem bogami i ja i to previse) i pricate, nemate sta reci BHFu. U redu, kritika je dobrodosla, ali brate uclanite se u BHF i pomozite, oblikujte, ispravljajte, pokusajte BHF uciniti jos boljim.

Hajd uzdravlje,
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

sl@ven wrote:Ma dosadni ste vise s tim glupim pricama. Srbi ovo, Bosanci ono.

BHFanaticos je najorganizovanija i najmnogobrojnija skupina navijaca reprezentacije BiH. Kada sam htio u BG obratio sam se BHFu, kada sam htio u Lukavac na rukomet, obratio sam se BHFu.

Znaci javis se i ljudi ti organizuju prevoz, kartu i sve ostalo. Znaci omogucavaju mi da gledam utakmice svoje reprezentacije. I to je jedina organizacija koja mi to omogucava dok nasi savezi djele i na utakmice vode svoje novinarcice i familije. Uz to su dobri momci, prava raja i vole svoju zemlju do jaja. Uz to nisu zadovoljni situacijom u zemlji, kao ni ja.

BHF je moj i ja sam BHFov. Ne serite. Ukljucite se, dodjite i vidite (i Srbi i Hrvati i Muslimani), dajte prijedloge i onda djelujte. Ili sutite. BHF nikome ne mora podnositi racune ni za sta.

BHF je otvoren za sve koji vole ovu zemlju, a pogotove njene reprezentacije. BHF pomaze svoje clanove, skuplja lovu za reprezentaciju u sijedecoj odbojci. BHF RADI NESTO!!! Onoliko koliko moze. BHF pravi majice, salove, transparente, pjesme, spotove... BHF se sam finansira. U BHFu su svi volonteri.

BHF drzi ljude iz BiH u Evropi vezanim za svoju zemlju. BHF ljudima u BiH daje nadu i omogucava i onome iz Kozarca, Lukavca, Teocaka, Bihaca, Brckog itd... da vidi svoje reprezentacije.

Vi sto samo serete (serem bogami i ja i to previse) i pricate, nemate sta reci BHFu. U redu, kritika je dobrodosla, ali brate uclanite se u BHF i pomozite, oblikujte, ispravljajte, pokusajte BHF uciniti jos boljim.

Hajd uzdravlje,
Prijatelju prije svega malo se spusti na zemlju jer ovdje uglavnom pricas sa ljudima koji su ti omogucili da navijas za svoju zemlju i da postoji razlog za postojanjem BH Fanaticosa. Svaka cast BHF na njihovim ciljevima i organizaciji jer pokazuju kako se voli svoja zemlja ali.. Nemojte tu ljubav imputirati ljudima koji su ovdje citavo vrijeme ili sto bi rekla poslovica "Nemojte uciti oceve kako se djeca prave". Negdje je neko rekao da su u BHF-u ljudi koji su pobjegli od cetnickih kama. Slazem se oni su uspjeli pobjeci ali masa je ostala i sa tim kamama se druzila 4 godine. Prema tome uporedjivati BHF sa Hordama, Manijacima i ostalim navijackim skupinama ciji su simpatizeri iznjeli ovaj rat na svojim plecima je bezobrazno. Stadioni su bili puni i prije BHF-a a nakon njihovog pojavljivanja sve tome je dodan poseban smek. I da se jos jednu stvar razumijemo 50% nasih izbjeglica nije protjerano nego je pobjeglo a tu je razlika ogromna (naravno mislim na muski dio stanovnistva).
E sad da se vratimo pjesmi. Onaj dio sa cetnicima je vise nego nepotreban i to iz vise razloga. Prvi razlog je sto se ovdje radi o sportu u kojem politiku, nacionalizam i sve sto lici na to treba istjerati glavom bez obzira. Drugi razlog je sto to nece imati nikakve veze recimo kad budemo igrali sa svim ostalim reprezentacijama osim sa SCG-om a sa njima smo u 15 godina odigrali 3 utakmice i nadam se da sad zadugo necemo igrati.
Treci razlog je sto nam zaista ne trebaju nikakvi pozivi na gazenja i slicna sranja jer nam je ovdje u Bosni pun k.... toga a BHF-u ocito da nije. Bilo bi puno ljepse da ste 95 godine napravili jedinicu BHF pa onda sa tom pjesmom dosli u Bosnu pa da onda zajedno gazimo. I jos jednom vas molim nemojte vise nikada uporedjivati navijacke grupe iz BiH sa BHF-om jer iz tih grupa puno ljudi je dalo zivote za ovu drzavu, reprezentaciju i za vas koji ste van BiH.
Pozdrav!!!
armin00

Post by armin00 »

a jel ti mislis da su svi u BHF-u preko 30 godina? jesam li ja sa nekih 10ak godina trebo ic da ratujem??? nigdje veze

Slavene svaka cast!!

i jesu stadioni bili puni prije BHF-a u BiH al kolko nas je bilo na gostovanjima tada, a koliko sada??

I ko nebi volio da se politika ne mjesa sa sportom, al jarane to je nemoguce, sto se jasno vidjelo na marakani, mi smo dosli da bodrimo nasu repku a oni su dosli da uzdizu ratka i radovana, i da naprave masakr...

ja se ne nadam, da zadugo necemo vise igrat s njima, ja molim Boga da ih sad krajem januara OPET IZVUCEMO :x makar se nikad ne plasirali na neko takmicenje!!

slazem se s tim da ne treba poredit manijake, horde, robijase itd sa BHF-om jer to i ne ide, jer su ovi klupski navijaci a BHF iskljucivo navijaci reprezentacija i kao sto rekoh ima dosta manijaka, hordasa, robijasa, red army-a itd koji su clanovi BHF-a.
sl@ven

Post by sl@ven »

hrasno38 wrote:

Hajd uzdravlje,
Prijatelju prije svega malo se spusti na zemlju jer ovdje uglavnom pricas sa ljudima koji su ti omogucili da navijas za svoju zemlju i da postoji razlog za postojanjem BH Fanaticosa. Svaka cast BHF na njihovim ciljevima i organizaciji jer pokazuju kako se voli svoja zemlja ali.. Nemojte tu ljubav imputirati ljudima koji su ovdje citavo vrijeme ili sto bi rekla poslovica "Nemojte uciti oceve kako se djeca prave". Negdje je neko rekao da su u BHF-u ljudi koji su pobjegli od cetnickih kama. Slazem se oni su uspjeli pobjeci ali masa je ostala i sa tim kamama se druzila 4 godine. Prema tome uporedjivati BHF sa Hordama, Manijacima i ostalim navijackim skupinama ciji su simpatizeri iznjeli ovaj rat na svojim plecima je bezobrazno. Stadioni su bili puni i prije BHF-a a nakon njihovog pojavljivanja sve tome je dodan poseban smek. I da se jos jednu stvar razumijemo 50% nasih izbjeglica nije protjerano nego je pobjeglo a tu je razlika ogromna (naravno mislim na muski dio stanovnistva).
E sad da se vratimo pjesmi. Onaj dio sa cetnicima je vise nego nepotreban i to iz vise razloga. Prvi razlog je sto se ovdje radi o sportu u kojem politiku, nacionalizam i sve sto lici na to treba istjerati glavom bez obzira. Drugi razlog je sto to nece imati nikakve veze recimo kad budemo igrali sa svim ostalim reprezentacijama osim sa SCG-om a sa njima smo u 15 godina odigrali 3 utakmice i nadam se da sad zadugo necemo igrati.
Treci razlog je sto nam zaista ne trebaju nikakvi pozivi na gazenja i slicna sranja jer nam je ovdje u Bosni pun k.... toga a BHF-u ocito da nije. Bilo bi puno ljepse da ste 95 godine napravili jedinicu BHF pa onda sa tom pjesmom dosli u Bosnu pa da onda zajedno gazimo. I jos jednom vas molim nemojte vise nikada uporedjivati navijacke grupe iz BiH sa BHF-om jer iz tih grupa puno ljudi je dalo zivote za ovu drzavu, reprezentaciju i za vas koji ste van BiH.
Pozdrav!!!
E jarane, nemoj se uvrijedit. Cijenim svacije misljenje, ali ti po mom rezonovanju lupas gluposti. Nemam ja vremena ni zivaca se ovde dokazivati s nekim po forumima nit pricat o Manijacima, Hordama ili bilo kojoj drugoj navijackoj grupi. U ovu pricu ti njih uvlacis. Ja ih nisam nigdje spomenuo.

I samo jos da znas da nemas pojma o BHFu to je sigurno .Za tvoju informaciju. Ja jesam bio u BiH cijelo vrijeme kao i veliki broj momaka koji u majicama BHFa stoje sa mnom na tribini, iako ne vidim zasto ti to potenciras. Nidje veze.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

sl@ven wrote:
hrasno38 wrote:

Hajd uzdravlje,
Pozdrav!!!
E jarane, nemoj se uvrijedit. Cijenim svacije misljenje, ali ti po mom rezonovanju lupas gluposti. Nemam ja vremena ni zivaca se ovde dokazivati s nekim po forumima nit pricat o Manijacima, Hordama ili bilo kojoj drugoj navijackoj grupi. U ovu pricu ti njih uvlacis. Ja ih nisam nigdje spomenuo.

I samo jos da znas da nemas pojma o BHFu to je sigurno .Za tvoju informaciju. Ja jesam bio u BiH cijelo vrijeme kao i veliki broj momaka koji u majicama BHFa stoje sa mnom na tribini, iako ne vidim zasto ti to potenciras. Nidje veze.
Pa dobro nek ja lupam gluposti a neka ti pricas pametno i podrzavas u jednoj navijackoj pjesmi reprezentacije "gazi cetnike". Kod mene "nidje veze" a kod tebe sve sa vezom. Navijaci i nisu postojali u BiH dok se nije pojavio BHF!!! E to je vec "nidje veze" i ni malo me ne cudi ako tako pricaju svi iz BHF-a sto je bilo vec konflikata sa pojedinim navijackim grupama iz BiH a jednoj sam bio svjedok tj. salvi zvizduka sto je BHF-ovac dozivio u Skenderiji na utakmici Bosne.
Mahalac

Post by Mahalac »

Utusiste

Image
Nesferatu

Post by Nesferatu »

I ti ga hrasno, uz duzni respekt, odradi po sablonu, crno-bijelo.

Siguran sam da su ti Gazije pasali mnogo vise ko navijaci. To su dakako bili ti koji zvizde u Skenderiji BHF-ovcima, a inace su najvecim sastavom navijaci Sarajeva, mada ih ima i iz Celika, kad se sjetim 1996 i utakmice sa Italijom i Danskom, i tadasnjih pjesmama, tipa:

Alija sokole, Horde su uz tebe.

Ili.

Sarajevo, Sarajevo, podno Trebevica, mi smo vojska, mi smo vojska, Izetbegovica.

Od kako je SDA sredila FCS, nakon sto je prebacila sve i jednog igraca koji je vrijedio nesto u Djerzelez Zenicu, tako i navijaci FCS prestadose ici na utakmice Bosanske repke, a Gazijski pokret nakon sto je nastao u duhu provincije predje i fizicki na plecke iste. Nakon toga, imamo medju HZ struju jednu plemenitu, koja sjedi u kladionicama i svaki put kad igra Bosna i Hercegovina, stavljaju pare, na poraz iste i hajde i to vec se tim porazima i raduju. Bojkotuju lafo odlazak na utakmice repke. Ko kano protestuju na to sta radi Savez, u ligi. Vidim, produktivno nakon 10 godina, postignuto je nesto sa svim tim protestima.

Cinjenica je da je vecina Sarajevskih navijaca iz tri kategorije: sminkera - jajara - luzera. Pogledaj samo silne derbije, izmedju Sarajeva i Zelje, pa mene ne cudi Marakana, cak bih tamo radije otisao na utakmicu, nego da me komsije Manijaci bombarduju komadima stepenista sa svog stadiona, koji eto nesto cijene, ili da me degenece Dinamovi mangupcici po Sarajevu, dok im druge Sarajlije, uljudno cuvaju automobile. E, to su ti navijaci, koji zavrijeduju respekt od BHF-a, siguran budi. Za spomenuti je i to, da je cak 1 manijak isao sa BHF-anaticosima u Beograd. Sto zasigurno, govori, samo po sebi, o tome kako svi junaci nikom, ponikose. Drzava Zeljo smije u svako Bosansko seoce otici, al' usuditi se u Beograd, tesko. Valjda ona epizoda iz Banjaluke, sa Noz zicom Srebrenicom, je bila dovoljno avanturisticka a za neke i edukativna za sljedecih 10 godina.

Sto se tice veterana i djece sehida, dio BHF clanarine ide direktno za pomoc invalidnim odbojakasima i za pomoc obiteljima sehida. Jos dodatno se uplacuju donacije pa svaki put kad igraju invalidni odbojaksi negdje u Europi uruci im se skromna sumica. Ja ne znam nijednu jos navijacku grupu, koja ima slican sistem, a, mozda bi veterane trebali malo vise cijeniti HZ, Manijaci, Robijasi, od onih koji odose "tamo daleko"? I, mozda bi veterani trebali traziti svoj respekt od pseudo drzave koju napravise, umjesto od emigrantske djece koja su to postala na ovaj ili onaj nacin. A sto se tice politike, kad se bude napravila tampon zona, da politika ne zazire u sport, bice ekvivaletno od sportista i navijaca, ostavljena politika i oni sto talasaju na miru. Ovako mi imamo vec dugi niz godina jednog Popusima, drota, ministra policije iz rata, politickog namjesnika, kao predsjednika Saveza, i jos plus inih suradnika, od kojih neki nisu znali do juce, da je lopta okrugla, a kamoli stogod jos. Imamo tesku podzemnu mrezu kupo-prodaje dresova, reklamiranje igraca, nepozivanje najboljih kandidata, ucjenjivanje istih za pare, nabijanje po 20km ulaznice za utakmice BiH s kojima se pune kase i neciji dzepovi ulitimativno, jer ja ne vidjedoh nigdje dugorocne investicije u BiH sport odatle, osim ako ne govorimo o cehu koji se ostavlja na Bazenima...
Sike_

Post by Sike_ »

Oko cega se raja svadja ovde?
Oko pjesme koju nikad vise od 50-tak ljudi zajedno nece biti u stanju otpjevati? Pitanje je hoce li je ikad iko uspijeti otpjevati do kraja.
Neko spominje Gazije. Gazije kao navijacka skupina nikad nisu postojale, ne znam sto neko spominje njih i poredi se sa njima. Par puta su po novinama pisali da lafo postoje i to je to.
Beograd se spominje tisucu puta. Svi koji nisu isli su picke tvrde neki. Zato je one koji su isli tamo njihov vlastiti Munim popljuvo. I tvrdio da su oni izgrednici. Zato raja nije isla. Bas zbog toga. Isto tako niko nije lud da plati 20 maraka za tekmu tipa one protiv Litvanije, gdje se patimo i igramo fudbal kakav se igro 70-tih. A i nema se tih 20 maraka da se razumijemo.
BHF jesu ozbiljna navijacka grupa, ali samo u poredjenju sa drugim navijackim grupama nase reprezentacije, a one su minorne.
Naime pjesme tipa Bosnom behar probeharao, Bosna je sampion oooo kao i zastitni znakovi skupine kao sto je na primjer neki ker, kojeg usput koristi jos 10 000 drugih navijackih skupina sirom svijeta je mora se priznati srednja zalost. Ovo je sve dobronamjerna kritika, nemojte se molim vas ljutiti vi koji sacinjavate BHF.
Sto se tice humanitarnih aktivnosti tu vam svako mora kapu skinuti.
Dokazali ste dosta puta do sada da ste tu i spremni za pomoc onda kada to nekome najvise treba.
Bosanac in Lederhosen

Post by Bosanac in Lederhosen »

Sad sam malo zbunjen ? Koga mislis sa "Vi" ?

Nisam nigdje napiso da drugi narodi u BiH nemaju pravo se izjasniti nacionalno ! bas suprotno. probo sam dojasnit da mi u BiH moramo sa tim nacionalnim izjavama biti oprezniji nego nase komsije...

:? :-)
Bosanac in Lederhosen

Post by Bosanac in Lederhosen »

1234 wrote:
I otkud svi ovi narodi u Srbiji zar tamo nisu svi Srbi bas kao 'Bosanci " u Bosni i H
Moje je misljenje je da Srbiju nemores uporedit sa BiH. (troclano predjsednistvo... :-) :lol: )

Kruzitürken, herrgotsakrament, brunzvarrekt nomoij, a sauhaufen ! :x

Raja, vratimo se temi ! :roll:
armin00

Post by armin00 »

1.3. prijateljska tekma Japan-BiH u Njemackoj!! Evo prilike da se veliki navijaci pokazu na djelu ;)
BECHO

Post by BECHO »

Murat Sabanovic wrote:
BECHO wrote:
Murat Sabanovic wrote:da malo okrenemo stvar
sta bi bosnjaci osjecali kada bi navijaci SCG napisali "gazi balije"
da li bi se svaki bosnjak osjecao uvrijedjen ili bi mislio da se navijaci SCG obracaju samo balijama a ne svim bosnjacima....
Eto, to ko biva nema natpisa o gazenju balija, nozeva, zica, Srebrenica i sl.! :roll: :zzzz: Hej Murate, spavas. Cete i Srbi nisu jedno te isto, nisu svi Srbi cetnici ali su svi cetnici Srbi. Zasto bi BHF u kojem je oko 99% clanova Bosnjaka trebao gaziti nekog drugog osim cetnika? Jesil bio u ratu? u Beogradu? Jesili dozivio 'gostoljubivost' brace ti iz Republike Srpske? Kada bi BHF kojim slucajem imao namjeru da sa gazenjem cetnika ironizuje minoriziranje Srba, onda bi minorizirali i one sto igraju u repki (Milenkovica, Misimovica itd.). Skocili bi sami sebi u usta, jel tako? Dakle, svaka kritika nije na mjestu, pjesma treba da ostane kakva jeste, cetnike treba i dalje gazit i fertig! ;)
nisam nista reko protiv pjesme osim da bi je ja jos agresivniju napiso nakon onoga u beogradu .prelistaj temu,vidjet ces....
becho nisi skonto ,sta hocu da kazem....
neki na forumu rekose da se normalni srbi ne bi trebali osjecati napadnuti ovom pjesmom,vec samo cetnici ... eh problem je u tome sto ce se 99posto srba(ne cetnika) osjecati napadnutim ovom pjesmom, isto kao sto bi se bosnjaci osjecali kada bi se ova pjesma pojavila sa njihove strane pod nazivom "gazi balije". u tome je poenta....
ja nikoga nisam ni branio ni napado...

ali kad si kod rata becho , ne provociraj me s ovakvim pitanjima.
ne provociraj mene i moju drinu,s koje sam prognan i vucam se ko pasce po citavoj evropi,...evo ni sam ne znam koliko godina....ne znam odakle si ti ,federacija ili ono drugo govno od entiteta ...
prvo skontaj sta sam htjeo s mojim komentarom da kazem,pa me onda napadaj.
pozdrav prijatelju
^

Dobro prijatelju, u pravu si. Izvini...

Pozdrav ;)
Edin H.

Post by Edin H. »

armin00 wrote:1.3. prijateljska tekma Japan-BiH u Njemackoj!! Evo prilike da se veliki navijaci pokazu na djelu ;)
U kom gradu se igra?

Je li ovo 100%

Vrijeme je da se kupuju avionske karte, ali sto se mene tice nema spominjanja cetnika :D
Post Reply