Car-x, informisi se malo bolje.o ovom sam i ja cito, i svaka im cast.. ali to samo dokazuje jednu stvar, da je to pacurlija koja ima para.. a o navijanju srcem i dusem imaju jos sto sta nauciti..
BHFanaticosi su nastali na staroj mrezi Lesinara. Vecina momaka kojima je sada 25-30 godina nisu ni mogli biti nikakve vodje navijaca prije rata, jer se voda nije postajalo sa 14 godina. Ali su bili navijaci. S toga, okani se svoje glupe price. Osim Lesinara, ima i dio Red Army-ja koji je ucestvovao u radu i dan danas postoje fotografije sa prvih gostovanja na kojima su transparenti Red Army-ja iza tribine sa BHFanaticima.
Od tih dviju grupa su nastali, manje vise Fanaticosi, a jedan od razloga je taj, sto je Banjalucki Borac postao cetnicka institucija, a Mostarski Velez propao finansijski i otisao u Prvu Ligu, iz koje se nije vratio do danasnjeg dana. Tako, da ovi navijaci su nasli adekvatnu zamjenu u pracenju BiH repke. Nadalje. BHF kop je vecinom sastavljen od pravih momaka, koji idu na utakmice po hiljadu kilometara, dovoljno je samo da se sjetim Europskog kosarkaskog prvenstva, kad je Bosna igrala u grupi na sjeveru Svedske. Tj. Iz Goeteburga i Stokholma je jednaka distanca bila doci u Bosnu i otici na sjever u gradic u kojem su igrali BiH kosarkasi. Na toj utakmici nije bilo nikakvih "pravih navijaca" sa vodjom, ako takvih danas i ima. Vremena Djilde i Sirka su iza nas. Mozda mi ne znamo kako da navijamo drukcije ili ne priznajemo to navijanje, ali to je samo stvar naseg nerazumjevanja. A, to se najbolje ljeci znas kako. Sljedeci put kad Bosna zaigra, ti se fino spremi, pa na tribinu da vidis ko su ti ljudi. Ovako, pricati o onome sto si cuo, a da nikad nisi sa njima bio, nijednog dana ili sata, je sudjenje nekom bez uvidaja.
BHF su jedina grupa, koja je bila u Litvaniji na utakmici. Bili su u Rumuniji na utakmici. Bili su u Spaniji, obadva puta. U San Marinu. Belgiji. Norveskoj. Luksemburugu. Holandiji. Danskoj. Misija BHF nije da dolazi u BiH bodriti reprezentaciju vec da ih ide bodriti na strani. I, cesto su te utakmice, samo da spomenem Belgiju, Dansku i Norvesku, te utakmice su bile bolje od utakmica kod kuce. Jer, Sarajlijama nije u interesu da plate 20km ulaznicu Muniru Usanovicu da im pokaze tim, koji je "trenutno na prodaju". To je za baustelce i druge seljake koji na taj dan se spreme u svecano odijelo, pa put Sehera, da kupe i zadnju ulaznicu i gledaju reprezentaciju u teatarskom raspolozenju, ponekad povikakvsi Bosna, Bosna, i ubrzo za tim, Munire, majku ti hajducku....E, to je to. I, kao takvi, oni ne smetaju. Ne smetaju ni Belay Boysi iz Beca, kad dodju pred Katedralu Sarajevsku sa bijelim kukuljama i palestinskim zastavama, i vicu "Sve Srbe na Vrbe." Njih je jadnike, za sazaliti. Kao i one Sarajlije koje se ibrete i kazu, gledaj ovih BHFanatikosa. Njima su svi emigranti Bosanski koji dodju na utakmicu u BiH isti. Nema separacije. Sve jedno te isto smece.
Medjutim nadje se uvijek extra razlog da BHF ne pase. A glavni bi bio taj, sto nisu nikome potaman. E, kao takvi su najvise i potrebni. Jer, nisu niciji zekeat ni nicija nafaka. A, kod nas se takvi primaju ko saucesce. Zato bi im trebao, vodja. Jedan od onih koje placaju, "da vodi srcem i dusom". Znam te. Poznato su mi. I poznato mi je kuda vode divlje svinje. Neka hvala. BHF-u ne zatrebao. Dokle god ima momaka i djevojaka, koji ovo rade amaterski i iskreno, pa kako da je. Poklonu se ne gleda u zube. A, ako ima ko da zna i moze bolje, bujrum odmah. Da vidim. Gdje ce, kako ce i koliko dugo ce. Volonterski. A, ja. Zaboravih da je to strana rijec za nas, od kako postadosmo demos-kratos. Kao sto je i strana rijec hvala. Nas mozes samo natjerati ili podplatiti da nesto uradimo. A, za uradjeno mozes samo ocekivati da ti zahvale ko Titi mrtvom, ili gore.
Znas nas...
p.s.
Ja sam se i sam ogradio o komentarisanju cetnika, u pjesmi, u svom prvom postu. Medjutim, voljeo bih one, koje to vrijeda, da se zajedno dogovore i organizuju jednu utakmicu BiH reprezenacije, u Banja Luci ili Bijeljini. Ne trebaju navijati. Ne treba im biti drago ako pobijede. Ni ako izgube, ne trebaju zaliti. Samo neka ne tuku, ne zvizde, ne psuju i vrijedaju, ne vjesaju "Noz, zice....". E, kad to ostvare, moci ce ne samo komentarisati druge vec i komandovati BHFanaticosima. Jel posteno? Nek svak pljevi korov okolo svoje basce...