E moj jarane...dje me nadjeuvjek dobar gost wrote:Ima li zivota poslije tridesete, sta se mjenja, gdje smo tad. Kako da se pomirim da imam samo godinu radnog staza, kako da primim podatak da stan moram kupit, svi me pitaju kad se zenim, a ja ramenima samo sljezem. Svi govore da mi je vrijeme da se uozbiljim.... a ja njima na to odgovaram... CUJ....
Jeli mi sad vrijeme da glasam, jesam li sad zreo da bjezim odavde, je li sad vrijeme da se posvetim pravljenju djece, ili je doslo vrijeme da svjet oko sebe gledam drugim ocima?.?! Ma u stvari sto mi se vise blizi trideseta, ja sam sve ludji, nekako valjda sve ono sto sam zbog rata izgubio, sad bi nadoknadio.
Nekako ne ponasam se u skladu sa svojim godinama, zavrsio sam i fakultet, a da me isti nije promjenio. Sta Vi mislite o tome ima li zivota poslije tridesete i ima li potrebe covjek da se ponasa u skladu sa godinama u svojoj guzi ????
Za svoj 30-ti rodjendan sam se sit isplakao. Inace su mi rodjendani uvijek bucni, kakav mi je i zivot, no za trideseti sam izasao sam, napio se dosao kuci i plakao ko malo dijete. E onda sam skuzio da to i nije tako lose.
Sta se mijenja? Malo kod curica, jebi ga, ako se zaljubis u puno mladju od sebe onda ocekuj u startu da ces je 50% izgubiti. Ko zeli da mu roditelji cuju da mu se diujete zabavlja sa frajerom 10 godina starijim (u praxi, to je tako). Prednosti su visestrane, iskrenije ce svako da te voli kad predjes tridesetu. Sto se tice zenidbe, kasno ti nikada nije. Samo ti sam trebas skontati jesi li uopce "materijal" za zenidbu. I pusti price tipa "Kad se zenis". Masu njih su ozenile i udale bas te price pa sada hoce da sto vise raje povuku na dno. Jarane, zajebalo ih se bruka. Osjetices ti kad je trenutak, ne brini.
Sto znaci ponasati se u skladu sa svojim godinama? Opet, ponasati se kako okolina od tebe ocekuje da se ponasas. Ma ne daj se, budi svoj makar dva sata dnevno, ostalo pokloni okolini. I neces pasti, garantiram ti zivotom!
Radni staz. Srecom, postoje danas osiguranja i kompanije koje brinu i o tome. Upaltis neko osiguranje, nije to skupo a nije ni nemoguce zaraditi 100km za to mjesecno. To prije nisi imao u takvom obliku, sad imas-prednost novog doba.
Stambeno pitanje. Tu bih volio da ti mogu dati savjet ali ne mogu. Mladima je uvijek jebeno bilo za to stambeno pitanje. Ranije se cekalo godinama da ga dobijes pa opet placas kiriju drzavi, sad su krediti u modi. E tu trebas posao, a kojeg (ne moras mi ni pricati) nema bas. I tzu ti ne mogu pomoci, a htio bih.
Generalno, ne sekiraj se. Ima losih ali i dobrih stvari u tridesetima. Iz moje prespektive (33 su mi godine) puno boljih. Jednostavno si opusteniji (ne ravnodusan), radis sto zelis i to je to. Nemoj samo da te mahala hrani, zeni i savjetuje, budi svoj kao i do sada i vidjeces da je to jedini ispravan put. Jebo godine. Da mene neko moze vrastiti natrag u dvadesete glatko bih ga odbio, matere mi. Dobro ti ova Lucy kaze, covjek je star koliko se osjeca starim, lijep koliko se osjeca lijepim i tako redom...
Stay cool.