Jugoslavija danas

Post Reply

Da li danas opet uspostavili Jugoslaviju?

Ja bih
20
29%
Ja nebi
45
64%
Neznam
5
7%

Total votes: 70

gavrilo

Post by gavrilo »

kekec wrote:[Krv se mnoga za te prolila,
borba te je nasa rodila,
radnička te ruka stvorila.
zivi sretna u slobodi,
ljubav nek te nasa vodi,
Jugoslavijo, Jugoslavijo.

:sad:
kekec

Post by kekec »

Ona Yugoslavija je, za sada, nemoguca. Mozda nekada, kada ovi danasnji kenjci, koji nas "vode", a i dobar dio naroda, dodju pameti. A za one, koji nisu zivjeli u YU, niti okusili sve ono sto je istu cinilo velikom i vaznom u ocima mnogih, njenih stanovnika, a i stanovnika ostale Evrope, pa i svijeta, postavljam nekoliko slika koje predstavljaju samo dio jedne velike bogate riznice, koja se zvala JUGOSLAVIJA.

Image
Image
ImageImageImage
Image
ImageImageImage
Image
ImageImage
ImageImage
Image
ImageImageImage
ImageImage
ImageImage
Image
ImageImage
itd, itd...
i jos mnogo, mnogo lijepog, dobrog, poznatog i priznatog.
zzzzz

Post by zzzzz »

Ma jebo' Jugoslaviju

engleska ubleha
digger

Post by digger »

Jebem ti kekec... sto me bolan rastuzi?

Il' sto rece "kick off" nisam YU ni znao. Eh, pa prije nego sta kazem, treba da dodam da ja zalim za onim sto sam imao, ali vi mladji koji se toga ne sjecate, ne trebate. I ne bi bilo pravo.

Ja zalim za velikom drzavom koja je imala sve: i skolstvo, i zdravstvo. I neki red. I zaposljenje. I dobre penzije. I slobodu kretanja i govora izuzev politickih javnih istupa (sto je bila jako mala cijena za sve dobro i rado bih to zamjenio za bolje danas).

Zalim za crvenim pasosem s kojim je svako mogao da putuje... a ogroman broj je imao sredstava i vlastiti auto za takvo nesto. Za morem koje je bilo "nase." Za nasim Dubrovnikom gdje danas strani placaju $300 po noci a ja placao $10--u Excelsioru. Za pijanke u Skadarliji, i Opatiji. Za koncerte u Zagrebu i pokusaj penjanja na Triglav. Zalim za Mljetom, Korculom, Lopudom, Lokrumom... koje ja mogu danas posjetiti kada hocu, ali nisu vise "moji."

A cijena toga je bila mala: ne diraj u Tita i u partiju. I mozda cara Pucara... hmmm druga Pucara. Mogao si kritikovati i Dzemu, i Ugljesu (zajedno smo igrali kosarke) i Kosovca... i to nije bio problem.

Ja stvarno vjerujem u sutra i nadam se boljem i to najvise za vas. Ja sam imao svoj zivot.

Ali nemojte me tjerati da zaboravim sve gornje samo zato sto vi za bolje ne znate.
Fair Life

Post by Fair Life »

zzzzz wrote:Ma jebo' Jugoslaviju

engleska ubleha
Jebo sve prije "naseg" rata i piramide.
kekec

Post by kekec »

Ali nemojte me tjerati da zaboravim sve gornje samo zato sto vi za bolje ne znate.
:thumbup:
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Kakva Juga, kakvi bakaraci. Sama je sebe unistila. Najvise se bojala da ce je neko drugi unistiti, pa ispade da njeni, zavedeni, drzavljani je dokrajcise za sva vremena. Da je svak imo ista prava, da su svi njeni drzavljani bili ravnopravni, danas bi cvjetala. Iznutra je unistena, tako da je sama pala sama se ubila.
digger

Post by digger »

Bosanac_21 wrote:Kakva Juga, kakvi bakaraci. Sama je sebe unistila. Najvise se bojala da ce je neko drugi unistiti, pa ispade da njeni, zavedeni, drzavljani je dokrajcise za sva vremena. Da je svak imo ista prava, da su svi njeni drzavljani bili ravnopravni, danas bi cvjetala. Iznutra je unistena, tako da je sama pala sama se ubila.
Danas kada smo "slobodni" i "demokrate," vazno je da smo to sve lijepo sredili i napravili kako treba. :roll:
kekec

Post by kekec »

Bosanac_21 wrote:Kakva Juga, kakvi bakaraci. Sama je sebe unistila. Najvise se bojala da ce je neko drugi unistiti, pa ispade da njeni, zavedeni, drzavljani je dokrajcise za sva vremena. Da je svak imo ista prava, da su svi njeni drzavljani bili ravnopravni, danas bi cvjetala. Iznutra je unistena, tako da je sama pala sama se ubila.
Ako se zezas, mogao bih gornje i prihvatiti,
a ako mislis ozbiljno, odgovor bi bio malo drugaciji. :)
Fair Life

Post by Fair Life »

@ Kekec, Digger...

Onima koji su cijelog svog kratkog zivota jeli sljivu i jedino sljivu... nemoguce je opisati okus mediteranskog voca.

Sve sto im se moze reci je...

"... ni nalik na sljivu."
zzzzz

Post by zzzzz »

Kako god

ostade ubleha
Fair Life

Post by Fair Life »

zzzzz wrote:Kako god

ostade ubleha
Ublehasima jeste bila ubleha. Ublehasi ne mogu dobaciti dalje od piramide...

To im je... domet.
zzzzz

Post by zzzzz »

Fair Life wrote:
zzzzz wrote:Ma jebo' Jugoslaviju

engleska ubleha
Jebo sve prije "naseg" rata i piramide.
Prije bih rekao jebo sve nakon Franca Ferdinanda...iz njegovih kandzi bi se lakse iscupali nego iz ovih satro-jugoslovenskih....sa manje posljedica
1234

Post by 1234 »

Lupajte djeco lupajte Nek vi mozete reci da ste ono sto mislite da ste a ko sisa prazan stomak ko sisa placanje lijekova bolnica ko sisa nemogucnosti skolovanja na visim skolama ... Samo nek imate slobodu reci ko ste a i prije vam nije niko to branio Sta mislite da u SAD Engleskoj kao demokratske zemlje imate 'demokratska prava' Probaj da dirnes u drzavu pa ces okusiti ta prava.Bilo je lakse skinuti Milosevica Tudmana Izetbegovica nego izbrisati zemlju ali eto desi se I zato ne optuzujte one koji nisu htjeli iz nje
Fair Life

Post by Fair Life »

1234 wrote:(...)
Bilo je lakse skinuti Milosevica Tudmana Izetbegovica nego izbrisati zemlju ali eto desi se I zato ne optuzujte one koji nisu htjeli iz nje
Dovoljno je bilo Milosevica... jer ova dvojica bi i dalje ostali ono sto su bili - nista.

Ali eto ti ne skide Mislosevica... i nastase belaji.

I... razliciti su razlozi bili za ostati ili izaci iz Jugoslavije (Miloseviceve)... Kazem Miloseviceve... jer iz one koja je vrijedila niko nije ni pomisljao izlaziti.

Jugoslavija po mjeri Milosevica pokazala se pretijesnom i njemu samom... Kao sto ti je poznato na kraju je i on iz nje "izisao".
1234

Post by 1234 »

a ODKUD ONDA TOLIKA MRZNJA AKO JE SAMO mILOSEVIC U PITANJU aKO JE SAMO JEDAN COVJEK U PITANJU ONDA SE TO RADI DRUGACIJE NPR RASPISE SE REFERENDUM A ONO SE POKAZALO NA SAMOM POCETKU RATA NIKO NIJE MOGAO DOCEKATI DA SE TO DESI
Fair Life

Post by Fair Life »

1234 wrote:a ODKUD ONDA TOLIKA MRZNJA AKO JE SAMO mILOSEVIC U PITANJU aKO JE SAMO JEDAN COVJEK U PITANJU ONDA SE TO RADI DRUGACIJE NPR RASPISE SE REFERENDUM A ONO SE POKAZALO NA SAMOM POCETKU RATA NIKO NIJE MOGAO DOCEKATI DA SE TO DESI
Cuuuuuuj...

Gdje si ti zivio od 1992. do 1995.
U to vrijeme se ratovalo... streljalo, klalo, silovalo, odvodilo u logore, palilo, kralo... masovne grobnice da ne spominjem.

Heeeeeej Columbooooo !!!
senada

Post by senada »

digger wrote:(...)Zalim za crvenim pasosem s kojim je svako mogao da putuje... a ogroman broj je imao sredstava i vlastiti auto za takvo nesto. Za morem koje je bilo "nase." Za nasim Dubrovnikom gdje danas strani placaju $300 po noci a ja placao $10--u Excelsioru. Za pijanke u Skadarliji, i Opatiji. Za koncerte u Zagrebu i pokusaj penjanja na Triglav. Zalim za Mljetom, Korculom, Lopudom, Lokrumom... koje ja mogu danas posjetiti kada hocu, ali nisu vise "moji."(...)
Svaki "Demokrata90" od '90. ima diplomatsku vizu, dvojno drzavljanstvo i ogromna zdanja sirom Dalmacije i cijeloga svijeta.Za "Demokrate90"sve je dobro dok su na farmama ovce i sitna stoka na broju.
vesela

Post by vesela »

kekec wrote:Ona Yugoslavija je, za sada, nemoguca. Mozda nekada, kada ovi danasnji kenjci, koji nas "vode", a i dobar dio naroda, dodju pameti. A za one, koji nisu zivjeli u YU, niti okusili sve ono sto je istu cinilo velikom i vaznom u ocima mnogih, njenih stanovnika, a i stanovnika ostale Evrope, pa i svijeta, postavljam nekoliko slika koje predstavljaju samo dio jedne velike bogate riznice, koja se zvala JUGOSLAVIJA.

Image
Image
ImageImageImage
Image
ImageImageImage
Image
ImageImage
ImageImage
Image
ImageImageImage
ImageImage
ImageImage
Image
ImageImage
itd, itd...
i jos mnogo, mnogo lijepog, dobrog, poznatog i priznatog.
Vrijedilo je jos jednom pogledati! :D
taxi_driver

Post by taxi_driver »

pitao sin oca "stari sta ti mislis o onih 50 god mraka"?
"jebem ga ko je upalio svijetlo " ódgovara otac

bosanac sam bio i ostat cu ali ipak sam za jugu ali naravno onu s titom kao predsjednikom.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

1234 wrote:a ODKUD ONDA TOLIKA MRZNJA AKO JE SAMO mILOSEVIC U PITANJU aKO JE SAMO JEDAN COVJEK U PITANJU ONDA SE TO RADI DRUGACIJE NPR RASPISE SE REFERENDUM A ONO SE POKAZALO NA SAMOM POCETKU RATA NIKO NIJE MOGAO DOCEKATI DA SE TO DESI
Covjece znas li ti stavljat tacke, zareze itd? A evo sto su svi docekali, znas "Islamska Deklaracija" i sve te lazi o serijatskoj drzavi koje je ko fol Izetbegovic htio sprovest? Eh pa to je to sto je Milosevic ustvari htio napravit sa Jugoslavijom, Srbi dominiraju i vladaju a ostali su im sluge. Samo gledaj transformaciju JNA u srpsku silu il kako su Srbi davno polahko skroz preuzimali svu moc. Pa u Prijedoru su svi Bosnjaci i Hrvati medijasi smaknuti od SDS-a 91´ kad se rat nije sanjao. Pa gledaj sta je bilo sa Kosovom i Vojvodinom? Covjece nemoj mislit take gluparije da nije bilo srpske agresivne politike o velikoj Srbiji zbog cega su i htjeli ostat u Jugoslaviji nebi Bosnjaci bjezali. A kada se Bosna i Hercegovina koja je stoljecima starija od Jugoslavije koja je kolko je god dobra bila bila vjestacka drzava onda svi znamo sta se desilo. Prestani vise sirit svoju mrznju ovda i pogledaj malo sta se stvarno desilo...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

zzzzz wrote:Kako god

ostade ubleha
Sta bi bilo od Bosne da ne bi Amerikanaca?
Nemoj mi samo o hiljadugodisnjoj istoriji, zivota ti!

Ne zaboravi, "Alija je potpisao Dejton da bi zaustavio rat jer se vise nije moglo!"
nineac

Post by nineac »

Ono je bila drzava! Ovo sad je cista tragi-komedija.
1946 su ljudi golim rukama sagradili prugu Samac-Sarajevo, danas deset godina poslije rata ovi retardosi nemogu vec izgradjenu prugu pustiti u promet kako treba, a za tih deset godina sagradili su 11.5km auto puta. O tome da si u onoj drzavi mogao zaspati u po parka da te niko nedirne netreba trositi rjeci. Danas kada ulazim u ulaz sve se okrecem da me neko neslozi nekom palijom i opljacka. Al eto imamo "slobodu" govora, i skole u kojima vlada segregacija!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

nineac wrote:Ono je bila drzava! Ovo sad je cista tragi-komedija.
1946 su ljudi golim rukama sagradili prugu Samac-Sarajevo, danas deset godina poslije rata ovi retardosi nemogu vec izgradjenu prugu pustiti u promet kako treba, a za tih deset godina sagradili su 11.5km auto puta. O tome da si u onoj drzavi mogao zaspati u po parka da te niko nedirne netreba trositi rjeci. Danas kada ulazim u ulaz sve se okrecem da me neko neslozi nekom palijom i opljacka. Al eto imamo "slobodu" govora, i skole u kojima vlada segregacija!
Mnogi se kod nas igraju pojmom "demokratija" kao sto se bebe igraju zveckama!
Bitno je da zveci, a sto zveket nista ne znaci, ne mora biti da ne zvuci dobro!
Yebes posao, besplatne skole, besplatno zdravstvo, slobodu kretanja...

Sta je to za "demokratiju"? :D :D
1234

Post by 1234 »

Mr Bosnjak u zemlji u kojoj zivim niko te ne pita o tackama,zarezima pravilnom pisanju rijeci ali te pita ako ne radis OK.Pa ti uze Prijedor za primjer evo ja cu Novi Travnik gdje su jos 90 novine iz Srbije bile zadrzavane u Zenici nisu nam ih dostavljali Rukovodstvo se smjenjivalo i poceli dolaziti podobni muslimaniU skolama se nalazili spiskovi srpske djece koju treba likvidiratiOd kcerke moje tkz jedne od najboljih drugarica uhvacen spisak i da ne nabrajam A sta mislis dokle bi mi stigli ako podemo sa ovim Zato dok god budes ovo "ganjao" neces imati stabilnu drzavu pa kako god da je zoves
Post Reply