Molim sve muslimane da odgovore na sljedeca pitanja.....

Rasprave o vjerskim temama.
sanjica

Post by sanjica »

U želji da ispuni Evropske kriterijume iz Kopenhagena, da bi otpočela proces pristupanja Evropskoj uniji, turska vlada je izglasala vrlo važan paket reformi, koji se sastoji od novog, relativno liberalnijeg krivičnog zakona i izvjesnog broja ustavnih amandmana koji suzbijaju ubistva i mučenja iz časti, omogućavaju veće slobode veroispovjesti, izražavanja i udruživanja, i smanjenja uloge vojske u vladi. Međutim, kasni se sa sprovođenjem ovih reformi. Snage bezbednosti nastavljaju da čine mnogobrojna zlodjela, tj. da muče, tuku i proizvoljno hapse i pritvaraju građane. Iako su posmatrači primjetili da se broj tih zloupotreba smanjio, Evropski komitet za prevenciju torture izvjestio je da lokalne vlasti čine napore da se usaglase sa politikom vlade koja apsolutno ne toleriše torturu. Ubistva iz časti se nastavljaju. Vlada je smanjila restrikcije u vezi sa upotrebom kurdskog i drugih jezika, ali su restrikcije nad slobodom govora i štampe ostale na snazi. (
Izveštaji o stanju ljudskih prava po zemljama za 2004. godinu

Objavila Kancelarija za demokratiju, ljudska prava i rad

28. februar 2005. )

Kad izadje izvjestaj za ovu godinu vidjece se koliko se napredovalo u odnosu na proslu.

U istraživanju sprovedenom na fakultetu u Dijarbakiru, gradu na jugoistoku zemlje, učestvovali su uglavnom muškarci. Na pitanje koja je „odgovarajuća kazna za ženu koja počini prevaru“, čak 37 odsto ispitanika je odgovorilo da bi je trebalo ubiti (!!!), 21 odsto je odgovorilo da bi preljubnici trebalo odsijeći nos ili uši, a samo 25 odsto je reklo da bi suprug trebalo da se razvede.
„Ubistva zbog časti“ podržava čak blizu 40 odsto studenata. To je poražavajući rezultat istraživanja na fakultetu u Dijarbakiru.

Clanice unije gotovo konstantno krse ljudska prava. No, izgleda se to moze kad se jednom udje u uniju a do tad....
danas

Post by danas »

sanjica wrote:
Clanice unije gotovo konstantno krse ljudska prava. No, izgleda se to moze kad se jednom udje u uniju a do tad....
a sta mislis, trebaju li ovi "progresivni" iz donjeg clanka da udju u evropu, ili da se nazivaju evropljanima u bilo kojem smislu? kad ne mlate zene, prodaju ih kao bijelo roblje da rade u javnim kucama po evropi. od ruske mafije nema gore...
elem, uzimajuci sve ovo navedeno -- od nasilja i trgovine zenama, pa do drustvenog kriminala -- sokirana sam da neko do sada nije otkrio da su rusi zapravo muslimani!
(...)
Every hour a woman in the Russian Federation dies at the hand of a relative, her partner or former partner. Violence against women in the family occurs in all 89 regions of the Russian Federation. It occurs in families of different social spheres and ethnic backgrounds; it is not a private matter but affects society as a whole. Amnesty International is concerned that throughout the Russian Federation, too little is done to prevent violence in the family, to protect those who have become victims and to bring to account perpetrators of violence in the family. Violence against women in the family is a human rights violation, a form of discrimination which states are obliged to act against under international law. (...)
kompletan clanak: http://web.amnesty.org/library/Index/ENGEUR460562005

PS ili da otvorim temu -- pitanje svim pravoslavcima? :roll: pa da ih priupitam o javnim kucama punim ukrajinki i ruskinja; o skorpionima i popovima sto ih blagosiljaju; o mladicu koji se krije po crkvama i manastirima... :roll:
Last edited by danas on 27/12/2005 03:57, edited 1 time in total.
sanjica

Post by sanjica »

Nista drugo od tebe nije ni ocekivati danas, nego samo kako ovdje kako onde......
danas

Post by danas »

sanjica wrote:Nista drugo od tebe nije ni ocekivati danas, nego samo kako ovdje kako onde......
ma jasta...
kazem ja, najbolje da otvorim temu, "pitanje svim pravoslavcima"...
i da rascistim sve svoje nedoumice, jel' tako... :D
mostarac

#80 Re: Molim sve muslimane da odgovore na sljedeca pitanja.....

Post by mostarac »

sanjica wrote:1. Smatrate li da svima pripadaju jednaka prava bez obzira na rasu, boju koze, pola, jezika, vjeroispovjesti, politickog ili drugog misljenja, nacionalnog ili drustvenog porijekla, imovine, rodjenja ili drugih okolnosti?

2. Kako bi se osjecali da zivite u zemlji gdje postoji zakon koji omalovazava vasu vjeru i ne da vam da je praktikujete?
Je li ovo govoris o Republici Srpskoj :D
danas

#81 Re: Molim sve muslimane da odgovore na sljedeca pitanja.....

Post by danas »

umro je mostar wrote:
sanjica wrote:1. Smatrate li da svima pripadaju jednaka prava bez obzira na rasu, boju koze, pola, jezika, vjeroispovjesti, politickog ili drugog misljenja, nacionalnog ili drustvenog porijekla, imovine, rodjenja ili drugih okolnosti?

2. Kako bi se osjecali da zivite u zemlji gdje postoji zakon koji omalovazava vasu vjeru i ne da vam da je praktikujete?
i men' se cini :D :D :D da je gospojica sanjica :D bas na njih mislila :D
sanjica

Post by sanjica »

danas wrote:ma jasta...
kazem ja, najbolje da otvorim temu, "pitanje svim pravoslavcima"...
i da rascistim sve svoje nedoumice, jel' tako... :D
ko ti brani...
samo ti otvori pa rasciscavaj koliko te volja...

ocito je da "pitanje svim muslimanima" ostaje samo pitanje bez ikakvih odgovora.
mostarac

#83 Re: Molim sve muslimane da odgovore na sljedeca pitanja.....

Post by mostarac »

danas wrote:
umro je mostar wrote:

i men' se cini :D :D :D da je gospojica sanjica :D bas na njih mislila :D
Doduse oni su pola zemlja, ali furaju se da su cela :lol:
danas

Post by danas »

sanjica wrote:
ocito je da "pitanje svim muslimanima" ostaje samo pitanje bez ikakvih odgovora.
grijesis :D
ja sam recimo :D dobila sve odgovore koji su mi bili potrebni :D
pa i vise od toga... :oops:
sanjica

Post by sanjica »

danas wrote: ja sam recimo :D dobila sve odgovore koji su mi bili potrebni :D
Jel da???.....E bas mi je drago zbog tebe....A ti si meni svojim neodgovaranjem pokazala mnogo toga i koristim ovu priliku da ti se zahvalim
mostarac

Post by mostarac »

sanjica wrote:
Jel da???.....E bas mi je drago zbog tebe....A ti si meni svojim neodgovaranjem pokazala mnogo toga i koristim ovu priliku da ti se zahvalim
s bogati sta ti je pokazala?
Da je "Ceo svet protiv vas" je li :D
Jes mi vas zao u mp3 :lol: :lol: :lol:
danas

Post by danas »

sanjica wrote:
ja ti nemam sta odgovoriti :D draga sanjice :D
naime, ja nisam muslimanka :D
ja sam samo obicna turkinja :lol: :lol: :lol: :lol:
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:
sanjica wrote:
i ima da nas turke opet pobjedite na kosovu ko 1389 :lol: :lol: :lol: :lol:
sanjica

Post by sanjica »

umro je mostar wrote:s bogati sta ti je pokazala?
Pojma nemam o cemu pricas....mozda nisi upucen ali ja nisam bre one vere za koju me hoces ovde prikazati... :-)
danas

Post by danas »

sanjica wrote:
Pojma nemam o cemu pricas....mozda nisi upucen ali ja nisam bre one vere za koju me hoces ovde prikazati... :-)
sanjica je :D dosla tobe... :lol: :lol: :lol: :oops:
mostarac

Post by mostarac »

sanjica wrote:
jok, ti si dzedaj :lol: :lol: :lol:
sanjica

Post by sanjica »

danas wrote:

najdraza danas jel se obicne turkinje ne pridrzavaju Kur' an-a?
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:
sanjica wrote:
sanjica je :D dosla tobe... :lol: :lol: :lol: :oops:
jes jes, bice od nje kvalitetna i uzorna turkinja :lol: :lol: :lol:
danas

Post by danas »

sanjica wrote:
danas wrote:

najdraza sanjice... :D
hajde pisat pa spavat... :oops: :-)
mostarac

Post by mostarac »

sanjica wrote:
danas wrote:

obicne turkinje se ne mogu pokriti, jer je zakonom to zabranjeno u Turskoj :D
Šandor

Post by Šandor »

Image :bih: :D
sanjica

Post by sanjica »

umro je mostar wrote: jok, ti si dzedaj :lol: :lol: :lol:
eh, eh toliko o toleranciji a mrznju da ne spominjem pa ako ko slucajno ima drugacije misljenje treba ga automatski strpati u onu tako "omrzenu" grupu...
mostarac

Post by mostarac »

sanjica wrote:
umro je mostar wrote: jok, ti si dzedaj :lol: :lol: :lol:
eh, eh toliko o toleranciji a mrznju da ne spominjem pa ako ko slucajno ima drugacije misljenje treba ga automatski strpati u onu tako "omrzenu" grupu...
nisam te ja deklarisao ko cetnika, nego ti sama, a znamo ko su bili cetnici :D
danas

Post by danas »

sanjica wrote:
jao, podsjeti me molim te... sta ono bi tvoje "drugacije misljenje"?
jel' ono bijase... o cetnicima... kao anti-fasistima... o tome kako niko nije pobio jevreje u srbiji... o tome kako su partizani bili zlocinci...

ma kako ono ide to tvoje "drugacije misljenje", nikako da popamtim tu naucnu fantastiku... :roll:
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:
sanjica wrote:
jao, podsjeti me molim te... sta ono bi tvoje "drugacije misljenje"?
jel' ono bijase... o cetnicima... kao anti-fasistima... o tome kako niko nije pobio jevreje u srbiji... o tome kako su partizani bili zlocinci...

ma kako ono ide to tvoje "drugacije misljenje", nikako da popamtim tu naucnu fantastiku... :roll:
razumi je bona. Ima cura komplekse. Kad su turci otisli mislili su da je doslo njihovo vrijeme, a onda ih turci-sandzacki partizani 1945. opet narezase pravo i otjerase u ajduke :D
a sta znas koliko je njenih bilotad u ajducima :D
Post Reply