InfraRedRidinghood wrote:Druže direktore, nisam bila online![]()
Dobro sam prošla, mogao si me poslati po cigare, pa u kuhinju gdje mi je i mjesto![]()
![]()
![]()
Manjaca!!
- GandalfSivi
Kad je vec tema otisla u neku stvar, da i ja dam misljenje. Ja, kao onaj zadnji ateista, mislim da Fair jeste pretjerao, nazivajuci bilo koju religiju onako kako je nazvao. Ali opet, on je jedan dobar lik, za razliku od ovih pacijenata sa pomenute web stranice, koji su je trebali nazvati islamsaudia.com, a ne islambosna. Njihov Islam ima veze sa Bosnom koliko i ja imam veze sa pingvinima... Da je neka normalna atmosfera, mislim da bi bilo malo ljudi koji napadaju bilo koju religiju, ali nazalost gdje god pogledas, okruzen si ekstremistima svih religija. I tu je najveci problem. Tebi Ahmmede svaka cast, vise manje ti je svaki post umjeren i bavis se onim cime bi se normalan vjernik trebao baviti, a to je ljepota religije i kako praktikovati istu, za razliku od mnogih koji ovdje koriste taj religijski temelj da pricaju protiv drugih religija, drustava, sistema i tako dalje. Mogu samo sazaljevati mnoge likove koji se pojavljuju ovdje s vremena na vrijeme (kao oko nove godine) i koji lupaju takve idiotluke da mi zamalo nisu smucili i samo vjerovanje (u bilo sta, nevezano za jednu religiju). I iskreno da ti kazem, bio sam u Sarajevu cijeli rat, koji nije cak ni bio rat nego agresija i meni niko ne treba reci sta je istina, jer sam je sam vidio svojim ocima, ali kad se porede ove vehabije (btw, velika vecina njih koje ja licno znam su bivsi narkomani, ali je to mozda do mene, zato sto sam se kretao u odredjenim drustvima) i cetnici, ja i ne vidim neke razlike. Zato nije daleko od istine kad Bosanac kaze ovi isti k'o Srbi (samo bih ja rekao cetnici), iz svih razloga koje je on vec naveo...
- Ivy
"... Paviljoni su puni bala ljudske kose, zubnih i drugih proteza, kostiju, osobnog pribora, zlata i nakita…svega što je nekoliko miliona Jevreja sa sobom ponijelo na put bez povratka – Auschwitz! Kako to strašno zvuči. Kao Jasenovac, Gradiška, Blaiburg, Omarska, Manjača, Vukovar, Srebrenica…JEZIVO (to vrijeme ministar Joschka Fischer naziva moralnim dnom njemačkog naroda).
Ulazimo u plinsku komoru, naš vodič je više nego uvjerljiv, Ciklon B zlokobno gleda sa zidova. Nestaje nam zraka, srećom opet smo brzo napolju. Pred nama se sive vješala, tu je pogubljen komandant logora Rudolf Höss, (ne)čovjek za kojeg se tvrdi da je volio obitelj i ljude. Koje?! Definiraj voljeti!... "
-
basta sljezove boje
ne kontam kakvo je to drustvo kojem smeta sto su se narkomani izvukli iz pakla droge i okrenuli religiji? Kome smetaju Cenacolo, Ilijas, Marijanovac, Bastasi, komune za lijecenje ovisnika koje se ne financiraju iz drzavnog proracuna? Narkomani se lijece od ovisnosti vrlo cesto religijom, a ne komunizmomGandalfSivi wrote:Kad je vec tema otisla u neku stvar, da i ja dam misljenje. Ja, kao onaj zadnji ateista, mislim da Fair jeste pretjerao, nazivajuci bilo koju religiju onako kako je nazvao. Ali opet, on je jedan dobar lik, za razliku od ovih pacijenata sa pomenute web stranice, koji su je trebali nazvati islamsaudia.com, a ne islambosna. Njihov Islam ima veze sa Bosnom koliko i ja imam veze sa pingvinima... Da je neka normalna atmosfera, mislim da bi bilo malo ljudi koji napadaju bilo koju religiju, ali nazalost gdje god pogledas, okruzen si ekstremistima svih religija. I tu je najveci problem. Tebi Ahmmede svaka cast, vise manje ti je svaki post umjeren i bavis se onim cime bi se normalan vjernik trebao baviti, a to je ljepota religije i kako praktikovati istu, za razliku od mnogih koji ovdje koriste taj religijski temelj da pricaju protiv drugih religija, drustava, sistema i tako dalje. Mogu samo sazaljevati mnoge likove koji se pojavljuju ovdje s vremena na vrijeme (kao oko nove godine) i koji lupaju takve idiotluke da mi zamalo nisu smucili i samo vjerovanje (u bilo sta, nevezano za jednu religiju). I iskreno da ti kazem, bio sam u Sarajevu cijeli rat, koji nije cak ni bio rat nego agresija i meni niko ne treba reci sta je istina, jer sam je sam vidio svojim ocima, ali kad se porede ove vehabije (btw, velika vecina njih koje ja licno znam su bivsi narkomani, ali je to mozda do mene, zato sto sam se kretao u odredjenim drustvima) i cetnici, ja i ne vidim neke razlike. Zato nije daleko od istine kad Bosanac kaze ovi isti k'o Srbi (samo bih ja rekao cetnici), iz svih razloga koje je on vec naveo...
-
Leonid Breznjev
ne smetaju nikom izlijeceni ovisnici teskih opijata, samo je problem u njihovom ekstremizmu.. nemaju mjere, kao sto istu nemase ni u opijatama.. nije samo ovisnost o drogi opasna...basta sljezove boje wrote:ne kontam kakvo je to drustvo kojem smeta sto su se narkomani izvukli iz pakla droge i okrenuli religiji? Kome smetaju Cenacolo, Ilijas, Marijanovac, Bastasi, komune za lijecenje ovisnika koje se ne financiraju iz drzavnog proracuna? Narkomani se lijece od ovisnosti vrlo cesto religijom, a ne komunizmomGandalfSivi wrote:Kad je vec tema otisla u neku stvar, da i ja dam misljenje. Ja, kao onaj zadnji ateista, mislim da Fair jeste pretjerao, nazivajuci bilo koju religiju onako kako je nazvao. Ali opet, on je jedan dobar lik, za razliku od ovih pacijenata sa pomenute web stranice, koji su je trebali nazvati islamsaudia.com, a ne islambosna. Njihov Islam ima veze sa Bosnom koliko i ja imam veze sa pingvinima... Da je neka normalna atmosfera, mislim da bi bilo malo ljudi koji napadaju bilo koju religiju, ali nazalost gdje god pogledas, okruzen si ekstremistima svih religija. I tu je najveci problem. Tebi Ahmmede svaka cast, vise manje ti je svaki post umjeren i bavis se onim cime bi se normalan vjernik trebao baviti, a to je ljepota religije i kako praktikovati istu, za razliku od mnogih koji ovdje koriste taj religijski temelj da pricaju protiv drugih religija, drustava, sistema i tako dalje. Mogu samo sazaljevati mnoge likove koji se pojavljuju ovdje s vremena na vrijeme (kao oko nove godine) i koji lupaju takve idiotluke da mi zamalo nisu smucili i samo vjerovanje (u bilo sta, nevezano za jednu religiju). I iskreno da ti kazem, bio sam u Sarajevu cijeli rat, koji nije cak ni bio rat nego agresija i meni niko ne treba reci sta je istina, jer sam je sam vidio svojim ocima, ali kad se porede ove vehabije (btw, velika vecina njih koje ja licno znam su bivsi narkomani, ali je to mozda do mene, zato sto sam se kretao u odredjenim drustvima) i cetnici, ja i ne vidim neke razlike. Zato nije daleko od istine kad Bosanac kaze ovi isti k'o Srbi (samo bih ja rekao cetnici), iz svih razloga koje je on vec naveo...