Glasati za SDP "i pored svega, jer SAMO oni imaju sansu

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

uzet sve teme sa ovog foruma a da su vezane za glasanje i izbore, sabrati broj postova, to podijeliti sa brojem forumasha sto su se javili i onda to pomnoziti sa 100 i dobicemo realnu cifru koliko ce ljudi izaci na izbore....

Zlaja jeste shoopak cesto, ali mene to nece sprijeciti da glasam za SDP, jer SDP nije Zlaja....on je samo poglavica....
ako cu se ja kaciti za njegov stan, onda pobogu svi oni sto glasaju za SAD bi trebali da se kace Ganicu za bijelu vilu, ili Bakiru za kucu na Poljinama (u neposrednoj Zlatkovoj blizini :lol: )
ovo je jos jedna rasprava OD TRNA U TVOM OKU NE VIDIM STABLO U MOM :D:D:D:D:D

narode, opustite se, ima jos vremena do izbora....
mostarac

Post by mostarac »

Kakav god Zlaja da je bio i kakvi god bili poltroni oko njega SDP je stvorio
Damira Hadzica, Ljubisu Markovica, Jasmina Imamovica, Zeljka Komsica, Denisa Becirevica... a i ako su poltroni onda su jebeno kvalitetni poltroni, a uz to su i dosta mladi.

Ovi za 15 godina nisu uspjeli stvoriti zajedno ovoliko ljudi da vrijede, a ima ih jos u SDP-u osim ovih 5.
stella_sa

Post by stella_sa »

umro je mostar wrote:Kakav god Zlaja da je bio i kakvi god bili poltroni oko njega SDP je stvorio
Damira Hadzica, Ljubisu Markovica, Jasmina Imamovica, Zeljka Komsica, Denisa Becirevica... a i ako su poltroni onda su jebeno kvalitetni poltroni, a uz to su i dosta mladi.

Ovi za 15 godina nisu uspjeli stvoriti zajedno ovoliko ljudi da vrijede, a ima ih jos u SDP-u osim ovih 5.
ima, ima :D niko tebe da spomene :D
senada

Post by senada »

Svaka stranka ima prepoznatljivu svoju boju svoga sajta.... SDA-zelena, SDP crvena, LDS plava i zvuci nekako neutralno....... one sarene nisu slucajno sarene.
mostarac

Post by mostarac »

stella_sa wrote:
umro je mostar wrote:Kakav god Zlaja da je bio i kakvi god bili poltroni oko njega SDP je stvorio

ima, ima :D niko tebe da spomene :D
neka hvala :D
Fair Life

Post by Fair Life »

senada wrote:Svaka stranka ima prepoznatljivu svoju boju svoga sajta.... SDA-zelena, SDP crvena, LDS plava i zvuci nekako neutralno....... one sarene nisu slucajno sarene.
Image
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

"Glasati za SDP "i pored svega, jer SAMO oni imaju sansu"

Ne mislim da oni samo imaju sansu da bilo sta promjene na ukidanju entiteta. Da bi se to uspjelo mora se stvoriti jedan zajednicki patriotski BH blok svih pro BH politicara, stranaka, raznih udruzenja, organizacija, gradjana Bosanaca i hercegovaca u zemlji i dijaspori. Da taj jedan takav zajednicki blok zahtjeva ukidanje entiteta i promjenu politicke i ekonomske situacije u zemlji. Individualno sam SDP ili neke druge tzv BH stranke tip SDA i slicni samostalno nista niti mogu a izgleda i da mogu nece da odrade jer mi odgovara danasnja teritorijalna podjela drzave gdje svi animiraju birace samo za svoje licne i privatne ciljeve.
Vingo

Post by Vingo »

Ja stvarno nisam imala priliku procitati programe svih stranaka, ali sta mislite koliki je procenat prosjecnih glasaca procitao program bilo koje stranke...

Evo veoma plitke analize koja cak ne dopire do programske orjentacije stranaka, jer to prosjecnog biraca ne zanima, ali evo sta ga zanima:

SDU- Imam osjecaj da ova stranka po default-u moze funkcionisati jedino kao opozicija
HSS - Ne znam niti jednog Bosnjaka ili Srbina koji ce glasati za stranku sa hrvatskim prefiksom ili nazivom
Radom za boljitak - iskomrpomitovani raznim finansijskim aferama...previse hrvatski za ukus prosjecnog bosanca koji nije Hrvat
BOSS - Zna li neko jos nekog clana osim Mirnesa?
LS - Dolaskom Lamije Tanovic (opet zahvaljujuci njenoj harizmi i ugledu) dobivaju na vrijednosti. Medjutim, koliko ljudi izvan Sarajeva zna uopste ko je ona
NHI - vidi pod HSS
SDP
BPS - Zna li neko jos nekog iz BPS osim Sefera (Molim ne koristiti trazilice)
HKDU - vidi pod NHI
SNSD - Dodik i Co bi trebali navuci dresove BiH reprezentacije i tako ostati do kraja zivota ako zele dobiti ijedan glas u FBiH, a koji nije srpski
Republikanska stranka - Ja fakat nemam pojma jel postoje.Prosle godine su postojali. Opskurni su skroz. Ko je jos osim Stjepana u toj stranci?
GDS - d.j.l. Ibro
Za stranke koje u prefiksu ili nazivu imaju bosanski ili bosnjacki ili srpski...vrijedi isto sto i za HKDU & Co....samo s izmijenjenom strukturom konstitutivnih naroda
senada

Post by senada »

Fair Life wrote: Image
mjesavinom svih boja crno nam se pise.... trebamo prepoznati dominantnu boju.... ovdje mi se cini dominantnom zelena.....nas sustinski problem je nas politicki daltonizam....
senada

Post by senada »

Novi_Nick wrote:"Glasati za SDP "i pored svega, jer SAMO oni imaju sansu"
Ne radi se o njihovoj nego o nasoj sansi. SDP samo kao alternativa poziciji ima najvece sanse, ali to je jos uvijek veoma rano predvidjati, ko zna? Licno ja cu glasati za one koji se najbolje dokazu prije izbora, bez obzira ko su.
Vingo

Post by Vingo »

Ne radi se o njihovoj nego o nasoj sansi.

Senada, udaj se za mene!
addem

Post by addem »

Ovdje ko god pobijedi na izborima bit ce sluga medjunarodne zajednice i radice tacno onako kako oni kazu, jer ce u suprotnom izgubiti ono sto ima - VLAST. Ljudi koji dodju na vlast bice isti misevi kao sto su i ovi danas, silice se na neduznom narodu a lizace straznice svima u inostranstvu. Trebate svi jednom da shvatite da je demokratija velika zabluda. Kao kaze se neka narod vlada. Upamtite vlada onaj ko je jaci i bogatiji. Mi mozemo birati vlast kakvu god hocemo nista se nece promijeniti jer ce biti onako kao glavesina iz SAD i EU zele.
senada

Post by senada »

addem wrote:Ovdje ko god pobijedi na izborima bit ce sluga medjunarodne zajednice i radice tacno onako kako oni kazu, jer ce u suprotnom izgubiti ono sto ima - VLAST. Ljudi koji dodju na vlast bice isti misevi kao sto su i ovi danas, silice se na neduznom narodu a lizace straznice svima u inostranstvu. Trebate svi jednom da shvatite da je demokratija velika zabluda. Kao kaze se neka narod vlada. Upamtite vlada onaj ko je jaci i bogatiji. Mi mozemo birati vlast kakvu god hocemo nista se nece promijeniti jer ce biti onako kao glavesina iz SAD i EU zele.
a sto u prijevodu treba da znaci, kako je bezsmislen svaki pokusaj promjene vlasti, sto nije tacno.
Zasto onda H.Genjac, bas sada, kao nikada ranije, javno, na udarnom dnevniku, izrazava silni strah za glasove iz dijaspore?
Vingo

Post by Vingo »

I sta predlazes addeme?
Propast1

Post by Propast1 »

Koliko boze dragi diskusije dok se raspravi koja stranka hoce a koja nece preci prag.

Dok se vi dogovorite koja je najbolja opoziciona stranka utom ce i oktobar i SDA ce (naj)vjerovatnije osvojiti ponovo vlast.

Neznam ali mozete li o bilo cemu drugom osim o tim po hiljadu puta ispricanim pricama ko je a ko nije kakva opozicija.

O ovome se prica 10 godina i evo gdje smo dosli. Zar ne vidite da ako zelimo nesta drugačije napraviti potpuno novi pristup. jer ako nakon mjesec dana se i složite da je SDP najbolja opoziciona stranka i da za nju treba glasati, a da je BOSS potpuni politički idiotizam ili bilo sta drugo, sta onda?

Trebali bi razmisliti zbog čega i ko je prvi uveo i zbog čega lične karte ili pasoše vjerujem da bi time lakše došli do rezultata koji se želi postici ovom temom.
Prenj

Post by Prenj »

addem wrote:Ovdje ko god pobijedi na izborima bit ce sluga medjunarodne zajednice i radice tacno onako kako oni kazu, jer ce u suprotnom izgubiti ono sto ima - VLAST. Ljudi koji dodju na vlast bice isti misevi kao sto su i ovi danas, silice se na neduznom narodu a lizace straznice svima u inostranstvu. Trebate svi jednom da shvatite da je demokratija velika zabluda. Kao kaze se neka narod vlada. Upamtite vlada onaj ko je jaci i bogatiji. Mi mozemo birati vlast kakvu god hocemo nista se nece promijeniti jer ce biti onako kao glavesina iz SAD i EU zele.
Zar je Energopetrol prodat po nalogu stranaca?
addem

Post by addem »

Da se ja pitam ja bih vlast mijenjao svake 4 godine i nikada ne bi dozvolio da isti ljudi imaju dva mandata. Recimo da sam Visoki predstavnik, sad bih terzicu rekao da je sa njegovom karijerom gotovo uradio je sto je uradio neka pusti nekom drugom da proba . Ne bi mu dozvolio da vise ikada bude premijer, isto kao sto ne bi dozvolio Lagumdziji da bude premijer jer je vec jednom bio. Imali su sansu i jedan i drugi, neka brate idu nek se bave nekim zanimanjem drugim. Opet kada bih ja birao premijera birao bih Damira Hadzica, nacelnika opcine Novi Grad. Medjutim mene niko nista ne pita i ja sam putpuno nebitan, al eto mogu da kazem sta mislim na ovom forumu. Isto tako narod na izborima bira vlast, a vlast slusa sta joj ljudi iz vana govore a narod tetosi. Dakle mi NAROD smo obicne OVCE.
addem

Post by addem »

Prenj wrote:
Energopetrol kupuju stranci, ko kakve uloge ima i kakvi su talovi medju politicarima to ptice znaju.
senada

Post by senada »

addem wrote: Dakle mi NAROD smo obicne OVCE.
Jesmo li blejali za svojim pastirima i za svojim torovima?
Vingo

Post by Vingo »

Ja nisam ovca...nemojte generalizirat.
I vratimo se analizi....dosta filozofije!
Prenj

Post by Prenj »

addem wrote:
Prenj wrote:
Energopetrol kupuju stranci, ko kakve uloge ima i kakvi su talovi medju politicarima to ptice znaju.
Stranci ... iz Hrvatske?
wanderer

Post by wanderer »

senada wrote:
Ne radi se o njihovoj nego o nasoj sansi. SDP samo kao alternativa poziciji ima najvece sanse, ali to je jos uvijek veoma rano predvidjati, ko zna? Licno ja cu glasati za one koji se najbolje dokazu prije izbora, bez obzira ko su.
Sa upravo ovakvim razmisljanjem i dobar dio glasaca SDA evo decenju i pol glasa bas za njih. "Samo SDA ima sanse kao alternativa srpskom nacionalizmu, pa ja svoj glas dajem njima". Ni oni, a ni ovi sto zbog toga fixno glasaju za SDP, senchi, nazalost ne vide dalje od nosa.
addem

Post by addem »

senada wrote:
addem wrote: Dakle mi NAROD smo obicne OVCE.
Jesmo li blejali za svojim pastirima i za svojim torovima?
Ti recimo blejis ovdje za SDP, drugi bleje za SDA, siguran sam da je na forumima po RS slicno izmedju SNSD i SDS. Ja se potpuno slazem da nama trebaju promjene, i na narednim izborima cu glasati vjerovatno za SDP, ali oni ako dobiju mandat nista nece uradit od onoga sto im medjunarodna zajednica ne odobri. Dakle sad je terza uveo PDV zato sto su mu tako izvana rekli, a siguran sam da ni on sam taj PDV ne konta kako treba. Sa vana su rekli da bude reforma policije, i evo SDS se bori za reformu policije (dodje ti da places od smijha). Sa vana su rekli da RS ostaje kao entitet i moze Tihic da prica sta hoce i koliko hoce RS ce ostati entitet dokle god to stranci zele. Da ne pricam kad su Ameri trazili da im isporuce alzirsku grupu a Lagumdzija ih sutradan zapakovo i DHL-om poslo u Guantanamo. Nasi politicari su nebitne pojave isto koliko smo i mi jedna mala i nebitna nacija. Svi nam govore sta treba da radimo i mi moramo da slusamo.
Svi mi zelimo da nam bude bolje i normalno da zelimo promjenu vlasti, al sljedeci mandat ko god da ga dobije bice mnogo tezi od ovog proslog, jer BH nema ni teoretske sanse da u iducem mandatu udje u EU, u najboljem sluacaju ce nam u naredne 4 godine ukinuti vize. Pdv ce siromasne napraviti jos siromasnijima, firme ce se i dalje privatizirati sa malu lovu, a opozicija ma ko god da to bude optuzivace vlast da su za stanje krivi oni. A mi cemo i dalje pisati po ovome forumu pred lokalne izbore i kontati sta to valja i ne valja.
mostarac

Post by mostarac »

wanderer wrote:
senada wrote:
Sa upravo ovakvim razmisljanjem i dobar dio glasaca SDA evo decenju i pol glasa bas za njih. "Samo SDA ima sanse kao alternativa srpskom nacionalizmu, pa ja svoj glas dajem njima". Ni oni, a ni ovi sto zbog toga fixno glasaju za SDP, senchi, nazalost ne vide dalje od nosa.
ti samo kritikujes, ali ne predlazes, a kritika bez predloga nema efekat niti smisao. Dakle predlozi ko ima REALNE sanse i infrastrukturu i aparat, a da je alternativa ovima i obrazlozi zasto se odlucujes za tu opciju i mi cemo te poslusat.
nemoj samo reci da nema niko, jer to onda nije nikakav odgovor.
wanderer

Post by wanderer »

Jbg, ako sa ovom pricom ("decaci koji obecavaju", od kojih je btw i Zlaja bio jedan), ovom statistikom (pet ljudi iz najvece opozicione stranke) i pristajanjem na SDA kao nekakvu referencu agitujes za SDP, ne ocekuj i moj glas.

Ipak, tvoj post dobro ilustrira i jednu od osnova problema.
Post Reply