Vi ste meni smijesnimeskox wrote:postoje neke stvari koje zapad jednom normalnom bosancu (bar je to moj osjecaj) nikada u zivotu nemoze pruziti, to jest:
DERBI Sar-zelj, Koncerti, od stefanovskog do dugmeta, popiti kafu s nekim normalnim, sve se to odigrava pred vratima nasih kuca, stanova apored nas prolazi
znam sve to imas i na zapadu ali kako i skim. nazalost je Bec pun nekih bosanaca iz nekih mjesta za koje nisam prije rata nikad ni cuo, kontakt stim ljudima mi vrlo tesko pada pogotovo kada cujes da momak od 25 godina govori "citiram" goramo, dolamo ili umjesto ba, bo.
nazalost je vecina takva i nisam uspio upoznati puno ljudi da se moze normalno pricati a da nebude glavna tema "kolku sam kucu na Modracu napravio bo ko vila" nisam nacionalista i ne mrzim svoj narod ali para mi to usi i nemogu ih jednostavno slusati.
eh sad je pitanje: hocu li ja svojoj djeci pruziti takav jedan zivot da imaju
dosta toga sto im recimo u sarajevu mozda nebih mogao pruziti od Playstationa do Xbox ili cu gledati na njihovo sutra i pustiti ih da odrastu u Bosanskom duhu a ne da mi sutra prica neki izmjesano njemacko-bosanski sto je u austriji veoma popularno.
Odosmo jedno 100 km od teme!!!
I ako cemo spominjat koncerte i sl. pa mislim da niko nije budala da samo zbog toga napusti svoju zemlju