plac
0, NULA BODOVA!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Izvor?nineac wrote:Viper? Array znas li ti da Viper ispod haube ima 8.3 ltr V10 motor iz dostavnog kamiona koji je modifikovan za potrebe Vipera???
Izvor?nineac wrote:Stoga to auto nemozes porediti sa evropskim autima, jer prvi Viper je imao puno nedostataka. Npr. Put kocenja prvog Viper koji je imao isto 8.3 ltr motor je bio 43m, sto je losije od Golfa IV SDI!!!
Izvor?nineac wrote:Sadasnji Viper ima kocioni skolp koji je upotpunosti razvijen od EVROPSKOG (italijanskog) Bremba, dok su ovjes radili Njemci.
Medjutim motor je i dalje tehnika iz 80-tih godina.
Izvor?nineac wrote:Isto tako u engleskoj imas neki tamo Lotus koji sa 192 ks ide za 3.5 sec!
Dobro.nineac wrote:Sada uporedi taj motor iz Vipera sa motorom iste konfiguracije iz BMW-a, tj. V10 sa 507ks, ali sa 5ltr zapremine.
To nije izvor. Izvor je jedan link cijem se autoru moze vjerovati. Pretpostavimo da je tak clanak izasao tako kako si ga napisao. Pogledaj samo tu recenicu u vezi kauboja i desetocilindrasa. Recenica je puna zavisti i mrznje prema svemu sto je americko pa i ovom monstrumu od auta Dodge Viperu. Ozbiljan novinar nikad ne bi napisao takvu glupost koja se opet ne temelji na cinjenicama. Odakle njemu podatak da je taj motor iz kamiona? To sto gore pise je tipicna evropska pizdoca jer Dodge Viper je brzi i bolji od svakog Njemackog auta.dugi wrote:Za array-a
Drugo izdanje dodge vipera oslanja se na klasične čari, brutalan izgled i nabildani lim. SRT-10 izgleda kao jedan jedini veliki, homogeni mišić na kotačima i pobuđuje automobilske prainstinkte. Najvažnije geslo: obujam motora ne može se ničim zamijeniti osim još većim obujmom. Tako su američki kauboji deseterocilindrašu (koji inače potječe iz teretnjaka) poklonili rekordne 8,3 litre, što svakom pojedinom cilindru daje približno ukupni obujam daewoo (pardon, chevrolet) matiza.
Izvor Auto Bild
E u tome i jeste poenta. Ako neko auto kosta 80000 i vise dolara jebes ti njegovog vlasnika ako on nemoze platiti gorivo za njega. Za takve je auto na baterije. Da ja mogu kupiti Vipera, jebe se meni koliko njegov motor trosi i je li motor iz kamiona ili nije. Bitno je da sam ja brzi od svakog auta oko mene na cesti.dugi wrote:Ameri voze takva auta jer im je benzin jeftiniji od vode, a kad bi bio tri puta skuplji, kao sto je slucaj u Evropi, mislim da bi drugacije razmisljali. Ovo se odnosi na vecinu, oni sto imaju milione njima je svejedno koliko kosta benzin i koliko auto trosi
dobro, M5 5ltr masina viper 8.3ltr?! DOBRO?!?!array wrote: Dobro.
BMW M5 ubrzanje 0-60 mph 4.5 s Viper: manje od 4 s
BMW M5 maksimalna brzina 155 mph Viper: 190 mph
Eto tebi M5 a ja cu Vipera pa da vidimo ko ce biti brzi!

hehe trebo si ga ostavit da se malo skolujenineac wrote:A da Mc Laren F1. Vidi cuda u njemu BMW-ov motor V12 sa 48 ventila. ah da, taj Mc laren koji se pojavio 1992godine je brzi od sadasnjeg Mc larena F1 sa Mercedesovim Biturbo motorom!
Ali Array kako ovaj auto moze biti najbrzi auto na svijetu ako nije iz Amerike???
Chevrolet Camaro ZL1nineac wrote:A da Mc Laren F1. Vidi cuda u njemu BMW-ov motor V12 sa 48 ventila. ah da, taj Mc laren koji se pojavio 1992godine je brzi od sadasnjeg Mc larena F1 sa Mercedesovim Biturbo motorom!
Ali Array kako ovaj auto moze biti najbrzi auto na svijetu ako nije iz Amerike???

u pravu si radi se o fabrickim cijenamalarado wrote:Ovaj bugati je fakat perverzija, mislim...ono...ima li dalje jebo te?garant su ga sklopili u Detroitupa ovako dobro izgleda, sta mislis array?
btw. mr2, ja mislim da sam negdje procito da mu je cijena veca od 750 milja, cini mi se nesto oko 1.25 mill.![]()
A pogledaj samo sliku ovog camara, ima li ikakvih dodirnih tacaka sa ove gore dvije zvijeri? Pa ja mu nebi dao da se kraj mene parkira