Nađa Dizdarević otpocela strajk gladju

Post Reply
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Hano, znam da ih ti ne slaviš, a od muslimanki i muslimana, jedino su po tvojoj mjeri oni kojima je vrhunac vjerskog djelovanja Bajramski ručak!

Suosjećam, iz principijelnih razloga,zbog duševne boli koja ti je nanesena uhićenjem Gotovine!

Kad uhapse Karadžića i Mladića,vjerovatno ćeš početi sa štrajkom glađu!

Tada ćemo imati dvostruku korist: Ovu dvojicu iza rešetaka i Hanu,koja će izgubiti suvišne kilograme, postati ljepša i zadovoljnija, te samim tim nas manje maltretirati!
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

danas wrote:PS koje 30-oro djece? nije valjda da tip ima 30-oro djece? :?
njih 6 imaju 30 djece!
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ko je nadja?ko su alzirci?ako su iz alzira nek se francuska brine o njima.
Eshek

Post by Eshek »

da su krivi, do sada bi ih ameri osudili i iskoristili medijski kao opravdanje za logore kao što je Guantanamo.

Ali nije bitno jesu li krivi, ili ne. Bitno je da se neko usudio protivno odluci vrhovnog suda, svim pravilima i javnom mijenju, isporuciti ih. Lagumdzija ili ne, treba ga objesiti za jaja. On ih je isporučio. A Terzića treba objesiti za onu nosinu, jer ne čini ništa za te ljude.

Bitno je da državljanin ove prćije od zemlje može biti uhapšen, otet, nazovite to kako god hocete, isti je k..., i da nema nikakvu pomoć od svoje zemlje, barem u smislu osiguravanja da se poštuju njegova ljudska prava.

Nije stvar ni u nadji, ni u teroristima. Problem je u nama.
rei

Post by rei »

hananah wrote:Nemam rijeci, cuj strajkuje :( i sad kao treba da se sazale na teroristu :( Samo naprijed Nadja, ne predaji se dok ne izgubis bar 50 kg :D Onu tezinu u glavi vec si odavno izgubila, ako si je ikad i imala :(

ti i jos par tebi slicinih "demokrata" duze vrijeme sirite mrznju znamo vec kakvim izjavama i ovo me nije zacudilo od tebe ! :( :zzzz: nazalost cini mi se tu moderatori
ne mogu nista :roll:
ili :?
rei

Post by rei »

Svemirski_Jebach wrote:
Babsy wrote:Ko je jebe... nek crkne! :x
:shock: ovo i komentar hannanah je jednostavno stravično!!! :x :shock:

jebo te ne mogu da vjerujem...

mogu se ja ne slagat sa zivotnom koncepcijom nadje dizdarevic i mogu njenog muza osudjivati (za ono sto je NAVODNO) ucinio...

Dokaza ocigledno nema, nema ni optuznice ... nema ni sudjenja. Ti ljudi su prema tome za mene nevini isto kao i npr. ante Gotovina

Ali ovdje se radi o sustinkom vapaju jedne zene za svojim i osnovnim pravima svoga muza! Njen muz se nalazi u pritvoru, bez ikakvih prava, mucen vjerovatno...ona trazi da se nesto po tom pitanju uradi. Neka mu se sudi i neka se osudi ako ima dokaza ili neka se pusti na slobodu...

Ovakvo drzanje beskonacno bez sudjenja jednostavno JE ILEGALNO! Cini mi se da pojedine polupismene osobe vise mrze cinjenicu da je nadja pokrivena i nosi hidžab nego što je u pitanju opasni presedan koji može rezultirati evntualnim opasnostima i po nas same ...

Oni koji ne vide da je u pitanju princip - neznalice su i sljedbenici svoje mrtve ideologije koji ih, evo vidimo, ponovno zasljepljuje...

takvi ne smiju pricati o ljudskim pravima, jer to ne zasluzuju.

Image
danas

Post by danas »

ma da je ovo zena nekog cetnika i da je on uhapsen bez optuznice, bolio bi vas klinac za njena i njegova ljudska prava...

pa ohanite malo svi...
hananah

Post by hananah »

Nista mi draze nego baciti bombicu reiju ahmedu bosancu sa dna kace itd. :lol: :lol: :lol: :lol: pa se onda zabavljam citajuci reakcije koje sam predvidjela :lol: :lol: :lol: :lol:
nego sala vas trojica, sala, malo se igram s vama, iskreno zao mi je zene ali opet nije ni da ona nema masla na glavi, tako da mi je vise zao sto se udala za njega nego sto strajkuje
nego, kad smo sad konstatovali da se igram malo s vama da vas priupitam, nesto vas nema na temama o humanitarnim akcijama, je li vi samo tako na rijecima jaki ili imate namjeru pomoci djeci oko skupljanja novca za lijekove, odjecu i sl. :roll:
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

hananah wrote:Nista mi draze nego baciti bombicu reiju ahmedu bosancu sa dna kace itd. :lol: :lol: :lol: :lol: pa se onda zabavljam citajuci reakcije koje sam predvidjela :lol: :lol: :lol: :lol:
nego sala vas trojica, sala, malo se igram s vama, iskreno zao mi je zene ali opet nije ni da ona nema masla na glavi, tako da mi je vise zao sto se udala za njega nego sto strajkuje
nego, kad smo sad konstatovali da se igram malo s vama da vas priupitam, nesto vas nema na temama o humanitarnim akcijama, je li vi samo tako na rijecima jaki ili imate namjeru pomoci djeci oko skupljanja novca za lijekove, odjecu i sl. :roll:
Koja je ovo suplja....... 8) 8) 8) :shock: :shock: :shock:
hananah

Post by hananah »

Je li ti to "koja je ovo suplja" izgovor da ne pomognes ni u kakvoj humanitarnoj akciji koju prave forumasi :(
hananah

Post by hananah »

kako tema utihne kad se treba nesto konkretno uraditi :(
prava ste laprdala, ali samo po tastaturi :D
a o mojoj licnosti i djelu necu, samo cu reci da sam za vas koje sam prozvala Tito 8)
vryzas

Post by vryzas »

hananah wrote:kako tema utihne kad se treba nesto konkretno uraditi :(
a o mojoj licnosti i djelu necu, samo cu reci da sam za vas koje sam prozvala Tito 8)
JOSIP BROZ :D 8)
vryzas

Post by vryzas »

naklon 8)
rei

Post by rei »

hananah wrote:Nista mi draze nego baciti bombicu reiju ahmedu bosancu sa dna kace itd. :lol: :lol: :lol: :lol: pa se onda zabavljam citajuci reakcije koje sam predvidjela :lol: :lol: :lol: :lol:

hm pa da sam ja tako naivna trebala sam na tvoje tzv "bombice" reagovati
kako sam dosla na ovaj forum, ali ovo moje reagovanje nije zbog tebe kako si se ponadala , tebe i ne citam jer znam da i nemam sta, nego moja podrska svima koji su reagovali, zbog tvoje izjave , i sada zelis nesto popraviti , eh jado .........
a ima njih koji ne dolaze vise na forum i zgadio im se upravo zbog tebe i tebi slicnih...... :oops: :zzzz:
Last edited by rei on 09/12/2005 22:39, edited 1 time in total.
rei

Post by rei »

danas wrote:ma da je ovo zena nekog cetnika i da je on uhapsen bez optuznice, bolio bi vas klinac za njena i njegova ljudska prava...

pa ohanite malo svi...

naravno da ne bih zbog pocetnica, cetnika i tome slicno....
uobicajeno je nazalost da takvi slobodno setaju :shock: :D
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

hananah wrote:Je li ti to "koja je ovo suplja" izgovor da ne pomognes ni u kakvoj humanitarnoj akciji koju prave forumasi :(
Ako te akcije prave forumsai, kao ti, garant ce pare otici na odbranu Gotovine, a mozda i Karadzica...nisam lud.
vryzas

Post by vryzas »

E. Jaganjac wrote:
hananah wrote:Je li ti to "koja je ovo suplja" izgovor da ne pomognes ni u kakvoj humanitarnoj akciji koju prave forumasi :(
Ako te akcije prave forumsai, kao ti, garant ce pare otici na odbranu Gotovine, a mozda i Karadzica...nisam lud.
ma ja...nego de ti nama napisi ko je izdao Bosnu :D :D :D :D :D 8)
ding-dong

Post by ding-dong »

from BaykoNoor and ding-dong

Postovani gospodine......... (ime izostavljeno radi zastite identiteta)

Pisem Vam u vezi sa mailom koji ste uputili gospodinu Tuzlaku u Amnesty International Hvatske povodom strajka gladju gospodje Nadje Dizdarevic. Zelim da Vas obavijestim da mi ovdje u Medjunarodnom sekretarijatu Amnesty International-a u Londonu pomno pratimo slucaj tzv. "alzirske grupe" od momenta kada su bespravno izruceni americkoj Vladi od strane bosanskih vlasti. Mi smo takodje u vezi sa gospodjom Dizdarevic koja je nedavno prisustvovala konferenciji koju su organizovali Reprive i Amnesty International u Londonu. Mogu Vas uvjeriti da cinimo sve sto je u nasoj moci da obznanimo ovaj slucaj i da su aktivisti i simpatizeri AI upoznati sa istim i da aktivno rade na njemu.

Vise informacija o konferenciji na kojoj je gospodja Nadja Dizdarevic ucestvovala mozete da dobijete na sljedecem linku:

http://web.amnesty.org/pages/stoptortur ... 5-news-eng

Uskoro ce na stranicama naseg site-a da se pojavi i izjava gospodje Dizdarevic u cijelosti kao i video zapis sa konferencije.

S postovanjem,

Sanja Spuzic
RCA Balkans Team
Amnesty International
International Secretariat

Tel: + 44 (0) 207 413 5948
ding-dong

Post by ding-dong »

From BaykoNoor and ding-dong

Dear Sir,

I've forwarded your message to the research team working on Bosnia. I will
let you know when I hear from them (or they may contact you directly).

With best wishes,
Ria

Deputy co-ordinator, health and human rights team
Amnesty International, International Secretariat
Tel: (+44) (0)20 7413 5522
http://www.amnesty.org/
ding-dong

Post by ding-dong »

hananah wrote:kako tema utihne kad se treba nesto konkretno uraditi :(

sta si to ti konkretno uradila, gdje i za koga? haj meni reci pls
ding-dong

Post by ding-dong »

Postovani gospodine,

zahvaljujem na obavijesti. Proslijedit cu Vasu poruku nasem istrazivacu za podrucje BiH.

Srdacan pozdrav,
Edin Tuzlak
On Tuesday, Dec 6, 2005, at 14:46 Europe/Zagreb
ding-dong

Post by ding-dong »

Dali smo stotine hiljada zivota, traumatizirano je milione ljudi isto toliko ostalo bez krova nad glavom i svoje imovine. Bosna nije feudalni posjed Vijeca ministara nego je stvorena od strane njenih gradjana.
Treba stvoriti drzavu koja valja i Bosnjacima i Srbima i Hrvatima. Stvoriti drzavu koja valja i muslimanima i katolicima i pravoslavcima. Stvoriti drzavu koja valja i bijelima i crnima i zutima. Stvoriti drzavu koja valja i zenama i muskarcima. Stvoriti drzavu koja valja i homoseksualcima i biseksualcima i heteroseksualcima. Stvoriti drzavu koja valja i cistima i narkomanima. Stvoriti drzavu koja valja i velikima i malima i lijepima i ruznima i debelilma i mrsavima. Jedino u takvom okviru mozemo reci da smo sigurni i da nesto vrijedimo.
Sve drugo je laz.
hananah

Post by hananah »

Ding dong, dovoljno i za mnoge, bez obzira na vjeru i naciju, no ne zelim o tome javno govoriti jer nisam nista uradila zbog tebe i tebi slicnih, odnosno radi hvale vama nego zato sto imam cisto i dobro srce, manje laprdam, manje izgovore trazim (da ce pare otici za obranu zlocinaca) a vise djelujem :)
A to da li si ti uradio nesto dovoljno za sebe govoris, mislim da bi ti korisnije bilo da mozda porazgovaras sa Nadzom, pridji joj i progovori koju s njom nego sto laprdas na forumu i stavljas citate sta je neko drugi ili nije uradio. Posto se toliko zalazes za nju ucini nesto, ja da mi je bas stalo do nje ucinila bih nesto, no imam precih stvari i pomazem onima kojima je pomoc puno potrebnija.
Ja tebi necu uputiti pitanje sta si ti uradio jer to je tvoja stvar, a nisam toliko ni radoznala, niti su dobra djela takmicenje niti komercijala :)
Haj bok
ding-dong

Post by ding-dong »

hananah wrote:Ding dong, dovoljno i za mnoge, bez obzira na vjeru i naciju, no ne zelim o tome javno govoriti jer nisam nista uradila zbog tebe i tebi slicnih, odnosno radi hvale vama nego zato sto imam cisto i dobro srce, manje laprdam, manje izgovore trazim (da ce pare otici za obranu zlocinaca) a vise djelujem :)
A to da li si ti uradio nesto dovoljno za sebe govoris, mislim da bi ti korisnije bilo da mozda porazgovaras sa Nadzom, pridji joj i progovori koju s njom nego sto laprdas na forumu i stavljas citate sta je neko drugi ili nije uradio. Posto se toliko zalazes za nju ucini nesto, ja da mi je bas stalo do nje ucinila bih nesto, no imam precih stvari i pomazem onima kojima je pomoc puno potrebnija.
Ja tebi necu uputiti pitanje sta si ti uradio jer to je tvoja stvar, a nisam toliko ni radoznala, niti su dobra djela takmicenje niti komercijala :)
Haj bok
Papanko mahalska ako vratis malo postove do pocetka vidjeces da sam ja prvi reagovao na tvoje ogavstine. Idiote zenski da imalo imas mozga shvatila bi da je ding dong pisao mailove o Nadji MEDJUNARODNOM SEKRETARIJATU AMNESTY INTERNATIONAL-U i da su ovo odgovori. Toliki si neandertalac da nisi u stanju procitati ni sta i kako neko pise. Shvatila bi da su ovo interne prepiske unutar najvece organizacije za zastitu ljudskih prava od clanova na terenu do lidera timova. Onda bi valjda shvatila da je ding-dong jos na prvoj strani dao izjave "alzirske grupe" u Guantanamu i da ding dong zna odlicno o cemu je rijec i radi nesto, za razliku od tebe mahalasice primitivna pokvarena.
Ti nisi nikad nista uradila jer nemas taj kapacitet. To se odlicno vidjelo iz tvojih postova sa pocetka ove diskusije. Dobra djela nisu ni takmicenje ni komercijala, ona su samo prilika da pokazes ono sto ti nemas-srce. Ti nikad nisi niti ces nekom pomoci. Izdanak si primitivnog mahalskog mentaliteta koji se divi Celi Bajramovicu i jedino za sta mozes djelovati je vlastita guzica. Nosis je u gacama, nosis je i na ramenima i pokazujes po forumu. Bravo "humanitarko" iz naseg sokaka.
Uradila hana nesto humano? Jedino humano sto mozes uraditi jeste postediti ovaj forum svojih verbalnih proljeva kojima obilujes. Fuj stoko primitivna mahalska :x :x :x :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

E. Jaganjac wrote:
e sad cu ti nesto reci:
jos jednom uzmi NASU AKCIJU U TIPKE, popicemo oboje ban jer ti necu ostati duzna sekunde jedne....
drugo, Nadji nista drugo nije preostalo da skrene paznju na taj problem nego da strajkuje gladju...
ja necu ulaziti u to da li je njen muz kriv ili nije, to je na nekom sudu da odluci....
ali vam mogu reci da je zvakanje ove price vise nego degutantno ako se ne moye pomoci....jer dok mi ovdje prdimo je li nadja glupa, jel njen muz terorista, opet ce nam neke stvari promaci...
naime, ESHEK vam je fino napisao , ali vi i dalje pljujte hanu jer ima svoje misljenje....
dok vi hanu prozivate ustasom, dok mene prozivate komunjarom, TIHIC vam i dalje "ladi mooda" u predsjednistvu a do nadje i njenih problema mu je stalo koliko do blata na cipelama...
ali da...treba popljuvati nekoga na forumu...dje ces se suprostaviti vladi...ipak ste ih vi izabrali.....
PS samo da vas obavijestim da su poljoprivrednici jos uvijek u satorskom naselju ispred Parlamenta.....ali to nije bitno, bitno je pljunuti nekoga...
mishevi :x
PS da se razumijemo, napisah na pocetku ove teme da mi je zao nadje i njene djece, ali vasa komunikacija se svela na jedno aberecke abertude i to nacionalisticki... bljak...
Last edited by mIRCerka on 10/12/2005 00:24, edited 1 time in total.
Post Reply