N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...
- daduli_sa
Ja cu gledati da kontaktiram ove ustanove koje su navedene ispod i da vidim postoji li mogucnost da dobijem neki pregled broja djece po nekim starosnim grupama tako da mozemo zavisno o kolicini novca koju budemo imali na raspolaganju odluciti finalno za koga sve to raditi.
Dječiji dom Bjelave Centar
Bjelave 52
209-044 tel
212-783 fax
Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju Centar
Asima Ferhatovića 2
440-969 fax
664-523
Centar "Vladimir Nazor" Novo Sarajevo
Azize Šaćirbegović 80
641-354 tel
650-196 fax
Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu OŠ N. Grad
Aleja Bosne srebrne 22 460-745 tel
473-019 tel
473-020 fax
Zavod "Mjedenica" Stari Grad
Mjedenica 34
207-962 tel
207-963 tel/fax
Dječiji dom Bjelave Centar
Bjelave 52
209-044 tel
212-783 fax
Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju Centar
Asima Ferhatovića 2
440-969 fax
664-523
Centar "Vladimir Nazor" Novo Sarajevo
Azize Šaćirbegović 80
641-354 tel
650-196 fax
Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu OŠ N. Grad
Aleja Bosne srebrne 22 460-745 tel
473-019 tel
473-020 fax
Zavod "Mjedenica" Stari Grad
Mjedenica 34
207-962 tel
207-963 tel/fax
-
FortunaBela
Lično sam kontaktirala neke proizvođače dječije robe i vrlo su voljni darivati neke stvari, koje nisu na BiH tržištu....
Preuzela sam na sebe obavezu da to pošaljem i usput s obzirom da radim sa djecom, mogu nabaviti i neke igračke....
Treba mi samo adresa kome to da pošaljem...Tako da i to možete upakovati paketiće....
Preuzela sam na sebe obavezu da to pošaljem i usput s obzirom da radim sa djecom, mogu nabaviti i neke igračke....
Treba mi samo adresa kome to da pošaljem...Tako da i to možete upakovati paketiće....
- stella_k
Ja imam drugaricu u Mjedenici, tako da mislim da cu dobiti informacije iz prve ruke.
Btw, trebalo bi se raspitati i u Vispak u Visokom, oni imaju stvarno extra slatkise....
Nisam sve postove procitala, ali vidim da nam dobro ide!!
SUPER!!!
Btw, trebalo bi se raspitati i u Vispak u Visokom, oni imaju stvarno extra slatkise....
Nisam sve postove procitala, ali vidim da nam dobro ide!!
SUPER!!!
- daduli_sa
100_KA, evo i Vispak jos ako nije frka da im posaljes mail
VISPAK D.D. VISOKO
E-mail:
[email protected]
VISPAK D.D. VISOKO
E-mail:
[email protected]
- flora.sa
ovako, obzirom da su se neki vec ponudili da kontaktiraju domove, prvo treba odluciti koji dom cemo da doniramo. Ja sam se raspitala oko giro racuna. Treba nam neka pisani ugovor sklopljen sa domom, da mozemo otvoriti giro racun na njihovo ime, za uplatu donacija za kupnju tih pakitica.
ovo je samo okvirno, danas cu pokusati detaljnije da se raspitam oko ovome.
ovo je samo okvirno, danas cu pokusati detaljnije da se raspitam oko ovome.
- flora.sa
ovo je moj odgovor na pitanje za otvaranje ovog racuna:
copy/paste
Ako neko hoće postaviti pitanje, možeš mu dati ovu adresu.
Što se tiče pitanja, moguće je otvoriti takav račun za donacije, ali bi neko od ljudi koji npr. rade na tom portalu (ako oni otvaraju račun) trebao doći u banku (ne znam da li su oni registrovani kao udruženje, firma ili su oni zasebno, kao fizička lica – od toga zavisi kakvu će dokumentaciju donijeti za otvaranje računa). Nakon što im se otvori račun, oni ga naravno mogu objaviti bilo gdje i dati bilo kome da uplaćuje na njega.
INFO CENTAR
HVB - Central Profit Banka d.d.
Zelenih beretki 24
71000 Sarajevo
tel: ++387 33 253 731
fax: ++387 33 253 731
inace, e-mail je [email protected]
e sad, da li postoji mogucnost da sa-x portal u ime forumasha otvore ovaj racun?
pa eto, ako su raspolozeni da odgovore.
u prinicpu ne bi ni bilo lose da imamo jedan takav racun otovren od strane sa-x portala, jer bismo u tom slucaju ustedili sebi vrijeme, jer se ne bismo morali muciti oko nekih mogucih buducih donacija.
a za sve ostalo evo svi imate info-mail, pa mozete postavljati pitanja, koja ce direktno biti proslijedjena na osobu koja je zaduzena za odgovore, i dobijate isti u roku od par sati najkasnije.
a ako bude jos nesto trebalo za raspitati se oko ovoga, tu sam...
copy/paste
Ako neko hoće postaviti pitanje, možeš mu dati ovu adresu.
Što se tiče pitanja, moguće je otvoriti takav račun za donacije, ali bi neko od ljudi koji npr. rade na tom portalu (ako oni otvaraju račun) trebao doći u banku (ne znam da li su oni registrovani kao udruženje, firma ili su oni zasebno, kao fizička lica – od toga zavisi kakvu će dokumentaciju donijeti za otvaranje računa). Nakon što im se otvori račun, oni ga naravno mogu objaviti bilo gdje i dati bilo kome da uplaćuje na njega.
INFO CENTAR
HVB - Central Profit Banka d.d.
Zelenih beretki 24
71000 Sarajevo
tel: ++387 33 253 731
fax: ++387 33 253 731
inace, e-mail je [email protected]
e sad, da li postoji mogucnost da sa-x portal u ime forumasha otvore ovaj racun?
pa eto, ako su raspolozeni da odgovore.
u prinicpu ne bi ni bilo lose da imamo jedan takav racun otovren od strane sa-x portala, jer bismo u tom slucaju ustedili sebi vrijeme, jer se ne bismo morali muciti oko nekih mogucih buducih donacija.
a za sve ostalo evo svi imate info-mail, pa mozete postavljati pitanja, koja ce direktno biti proslijedjena na osobu koja je zaduzena za odgovore, i dobijate isti u roku od par sati najkasnije.
a ako bude jos nesto trebalo za raspitati se oko ovoga, tu sam...
-
edu
s obzirom na to da se jos nismo odlucili kojem domu donirati paketice..ja..jos jednom..predlazem da to bude Centar "Vladimir Nazor"..tu se nalaze djeca oboljela od cerebralne paralize..jednom sam bio prisutan u tom centru kada je jedna marketinska agencija organizovala neki hepening za tu djecu..njihovoj radosti nije bilo kraja...
glavna pitanja na koja trebamo odgovore su:
1. Kojem domu cemo donirati paketice? Vladimir Nazor
2. Ziro racun? Veze nemam
3. Ukoliko budemo kupovali vec gotove paketice, od kojeg trznog centra cemo kupovati? Za ovu sam opciju..ali ne znam ko je najjeftiniji
4. Ukoliko se pak odlucimo da ih mi pravimo, koliko se ljudi javlja za taj zadatak? Ako se odlucimo da ih mi pravimo..ja mogu samo vikendom..
5. Prostor u kojem cemo praviti paketice? Veze nemam..
pretpostavljam da ovaj put necemo ukljucivati medije..tako da ne racunate na veliku pomoc bilo kojeg trznog centra jer oni..osim sto zele da prodaju te paketice..drugog interesa nemaju...
glavna pitanja na koja trebamo odgovore su:
3. Ukoliko budemo kupovali vec gotove paketice, od kojeg trznog centra cemo kupovati? Za ovu sam opciju..ali ne znam ko je najjeftiniji
4. Ukoliko se pak odlucimo da ih mi pravimo, koliko se ljudi javlja za taj zadatak? Ako se odlucimo da ih mi pravimo..ja mogu samo vikendom..
pretpostavljam da ovaj put necemo ukljucivati medije..tako da ne racunate na veliku pomoc bilo kojeg trznog centra jer oni..osim sto zele da prodaju te paketice..drugog interesa nemaju...
-
vodolija_33
Mirci nije u kancelariji, na terenu je, ali garantujem da ni ovo neće proći bez nje...farky wrote:nema potrebe ovaj put za medijima
a fakat, gdje je mahalusa mirci
-
digger
Napredujemo, ali jos se vrtimo u krugu oko egzekucije.edu wrote:glavna pitanja na koja trebamo odgovore su:
Predlazem da damo onima koji to inace rade da pakuju. Neko im samo treba odobriti sadrzaj. Jer ako pocnemo sa tim sta kupiti, koliko platiti, gdje i kako pakovati i slicno, bice problema. Cilj je pojednostaviti; ne zakomplikovati. A nije ni fer da svega par ljudi u Sarajevu rade na ovome.
"100_KA" se ponudio da se njegov racun sa Western Union koristi. To bi bila velika pomoc ako sada treba da upetljamo birokraciju i dokumentaciju za otvaranje ziro racuna. Ja imam puno povjerenje u njega. (...a bogami nece stici daleko sa BH pasosem
Ovo bi eliminisalo pitanja pod 3, 4 i 5.
Dakle: prva briga je GDJE SLATI NOVAC?
Druga je da se nakon lokalnog "snimanja trzista" (zvucim kao komi ekonomista) odluci kome dati pakovanje. Kada se raspitujete za isto lokalno, vidite da li ti isti mogu da fizicki prebace poklone djeci (prevoz).
Treca: prikupiti podatke o broju djece kojima realno mozemo poslati poklone.
Obzirom da lova putuje po par dana preko banaka, tu je isto stiska. Mozemo li preliminarno da utvrdimo da bi novac MORAO biti u Sarajevu izmedju 15-20 o.m., da bi ovo sve funkcionisalo? To je svega 10 do 15 dana, a vrijeme leti.
-
Svemirski_Jebach
sto se tice pakovanja mene slobodno pozovite ja mogu vikendom i radnim danom poslije posla...
prema tome sto se vremena pakovanja tice to neka bude poslijepodne ili vikendom...jer vjerujem da vecina forumasha radi u toku sedmice.
a sto se tice prostora - hm...to vec nemam ideju
prema tome sto se vremena pakovanja tice to neka bude poslijepodne ili vikendom...jer vjerujem da vecina forumasha radi u toku sedmice.
a sto se tice prostora - hm...to vec nemam ideju
- daduli_sa
Kontaktirao sam direktora djecijeg doma Bjelave - covjek mi je indirektno rekao da oni ne zele da budu "ucesnici" u tome. Naime, rekao mi je da kao prvo moramo licno doci do njih jer ne mogu davati informacije putem telefona; drugo oni imaju svake godine 28.dec zvanicnu dodjelu paketica kada ih posjete svi njihovi donatori; trece njegove rijeci - "kad bi sve primali to bi onda znacilo da imamo cijeli decembar svaki dan nekoga"
no comment!
Kontaktirao sam zatim centar Vladimir Nazor i tamo susta suprotnost - jako ljubazna godspodja(djica) koja je obecala u toku sutrasnjeg dana poslati mi na mail objasnjenje koliko djece imaju, kako ih grupisu i sve te podatke. U medjuvremenu ce se konsultovati i sa direktorom.
Eto, mislim da se samim tim sveo izbor na Centar Vladimr Nazor. Ostaje da jos vidimo sta je @stella_k uspjeti da sazna o Mjedenici.
@100_KA ocekuje odgovore u toku danasnjeg dana od soping centara.
@digger, jos neki prijedlog, sugestija?! Pomagajte ljudi, nemojte da sta previdimo pa da propadne sve zbog sitnice
Kontaktirao sam zatim centar Vladimir Nazor i tamo susta suprotnost - jako ljubazna godspodja(djica) koja je obecala u toku sutrasnjeg dana poslati mi na mail objasnjenje koliko djece imaju, kako ih grupisu i sve te podatke. U medjuvremenu ce se konsultovati i sa direktorom.
Eto, mislim da se samim tim sveo izbor na Centar Vladimr Nazor. Ostaje da jos vidimo sta je @stella_k uspjeti da sazna o Mjedenici.
@100_KA ocekuje odgovore u toku danasnjeg dana od soping centara.
@digger, jos neki prijedlog, sugestija?! Pomagajte ljudi, nemojte da sta previdimo pa da propadne sve zbog sitnice
-
digger
Ako on misli da to tako moze, cekaj samo dok mu posaljemo Mirci... promjenice on svoju muziku...daduli_sa wrote:... "kad bi sve primali to bi onda znacilo da imamo cijeli decembar svaki dan nekoga"no comment!
![]()
Kada sam ja ranije pokusavao nesto iz Kanade--jah budale--dosao sam u kontakt sa "V. Nazor." Direktor je Majildin Djudja i ako je to jos tacno, njegov mobitel je 061-218-789. Ako treba, idi direktno u glavu ali za sada je odlicno kako si poceo. Tamo radi i pedagog Klinic Berka, vrlo prijazna i susretljiva.Kontaktirao sam zatim centar Vladimir Nazor i tamo susta suprotnost - jako ljubazna godspodja(djica) koja je obecala u toku sutrasnjeg dana poslati mi na mail objasnjenje koliko djece imaju, kako ih grupisu i sve te podatke. U medjuvremenu ce se konsultovati i sa direktorom.
Eto, mislim da se samim tim sveo izbor na Centar Vladimr Nazor.
- flora.sa
Ja sam jos uvijek za opciju da ljudi koji rade na sa-x portalu otvore jedan giro racun u ime ljudi sa foruma, jer cemo tako manje gubiti vrijeme oko administracije, za neko buduce vrijeme, akio vec budemo imali nekih drugih akcija...
ali ako mislite da cemo sada manje vremena potrositi ovako, onda ok.
vikendom i ja mogu pomoci to oko pakiranja, nije problem nikakav...doduse tada cu opet imati neke ispite, ali mogu odvojiti sat-dva za to.
ali ako mislite da cemo sada manje vremena potrositi ovako, onda ok.
vikendom i ja mogu pomoci to oko pakiranja, nije problem nikakav...doduse tada cu opet imati neke ispite, ali mogu odvojiti sat-dva za to.
- daduli_sa
Ma ja sam za to da odustanemo od Bjelava jer realno gledajuci ta je ustanova dosta podrzana, imaju poprilcino ustanova koje brinu o njima. A i sam je gospon direktor rekao... zasto duplirati paketice ako imaju neki koji nemaju nikako ili nesto skromno.
Meni se ovaj centar V.N. cini sasvim ok, a treba uzeti u obzir da se nalaze i u gradu sto olaksava dolazak do njih i eventualno dopremanje paketica.
Mislim da je sad najbitnije i najprioritetnije da rijesimo problem dostavljanja novca jer bi trebalo sto prije imati uvid koja je to suma sa kojom baratamo, onda je sve lakse.
Kakva su vasa iskustva iz ranije akcije, koliki je bio odziv (citaj koliko love je na kraju bilo)?!
Meni se ovaj centar V.N. cini sasvim ok, a treba uzeti u obzir da se nalaze i u gradu sto olaksava dolazak do njih i eventualno dopremanje paketica.
Mislim da je sad najbitnije i najprioritetnije da rijesimo problem dostavljanja novca jer bi trebalo sto prije imati uvid koja je to suma sa kojom baratamo, onda je sve lakse.
Kakva su vasa iskustva iz ranije akcije, koliki je bio odziv (citaj koliko love je na kraju bilo)?!
- daduli_sa
Pa ima li neko ovdje na forumu poznat a da radi negdje u nekoj banci (barem ih sad imamo na svakom cosetu, a pod "radom" u banci mislim da nije rauber)flora.sa wrote:Ja sam jos uvijek za opciju da ljudi koji rade na sa-x portalu otvore jedan giro racun u ime ljudi sa foruma...