sefer u 60 minuta

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

joker

Post by joker »

Mislim da je Delić bio komandant glavnog staba komande Oruzanih Snaga BiH, a Halilovic nacelnik staba ARBiH...

A sto se tice Dejtona, nije dobar, ali u onom momentu... Pritisci su to, puno je ljudi vec bilo poginulo, ljudi izgubili vjeru u pravedno rjesenje svega, demoralisali se, stranci izvrsili pritisak da se to sve zaustavi (trebalo njima u tom momentu takvo rjesenje), odbijes li-"vise ti nece pomoci"... I na kraju svega, nakon potpisa, Srbi su protiv Dejtona, a mi se borimo za njegovu provedbu. U tom momentu je to nasa pobjeda, dobijamo drzavu kakvu takvu iako je fakticki u tom momentu upitan njen opstanak. Vremenom Dejton biva prevazidjen, mi trazimo izmjenu, a Srbi se uhvatili Dejtona kao davljenik za slamku. Sad se oni zalazu za njegovu striktnu primjenu jer se nadaju da ce im on omoguciti ostanak ovakvog stanja.

Naravno da Dejton ima dosta losih, negativnih strana, ali u tom momentu je cini mi se glavni cilj bio zaustaviti rat i ocuvati BiH u njenim granicama. To je i ucinjeno. Dalja izgradnja BiH u pravcu jedne funkcionalne, normalne i moderne drzave je zadatak ovih danasnjih politicara. Toga me je i strah.

P.S. Zvuci mi neukusno i bezobrazno da Dejton kritikuju oni koji su se ispalili iz BiH i bili u dijaspori citav rat, dio rata ili poslije rata. Jer nepotpisivanje Dejtona je znacilo nastavak rata na odredjeni period, jos mrtvih, gladnih i sl. A to ove u dijaspori nije doticalo... Nek se ne nadju sad uvrijedjeni zbog ovoga. Ako vec zele kritikovati Dejton, neka ga kritikuju sa aspekta implementacije i nuznosti njegovih promjena, a ne sa aspekta njegovog potpisivanja. Nadam se da ce ostali forumasi uvidjeti opravdanost ovakve sugestije.
Apos

Post by Apos »

umro je mostar wrote:Hrabrost nije nedostatak straha, nego sposobnost spoznaje da postoje stvari koje su vaznije od naseg straha
Hrabrost nije nedostatak straha nego naša moć da spoznamo vlastiti strah i kontrolišemo ga bilo da ga neutrališemo ili ga upotrebimo za povećanje svog potencijala.
Apos

Post by Apos »

Prenj wrote:
papa wrote:sefer nije prvi komadant, vec prvi nacelnik PL-a...nije se zvanicno vodio ko komadant jer u to vrijeme nije ni bilo komadanta, vodio se ko nacelnik, tek kad odlazi skupstina imenuje delica ko komadanta :-D :-D
on jest prvi komadant nako kad se gleda, al na papirima nije.. :D

opro se covjek u emisiji nema sta.. :D :D :D
Ako Sefer nije zapovijedao Armijom do 9/6/1993., kada je Delic imenovan na mjesto komandanta, ko je onda?
A ti bi volio da znaš.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

joker wrote: P.S. Zvuci mi neukusno i bezobrazno da Dejton kritikuju oni koji su se ispalili iz BiH i bili u dijaspori citav rat, dio rata ili poslije rata. Jer nepotpisivanje Dejtona je znacilo nastavak rata na odredjeni period, jos mrtvih, gladnih i sl. A to ove u dijaspori nije doticalo... Nek se ne nadju sad uvrijedjeni zbog ovoga. Ako vec zele kritikovati Dejton, neka ga kritikuju sa aspekta implementacije i nuznosti njegovih promjena, a ne sa aspekta njegovog potpisivanja. Nadam se da ce ostali forumasi uvidjeti opravdanost ovakve sugestije.
Sta mai domoljube? :zzzz:
stella_sa

Post by stella_sa »

Vodenjak wrote:
joker wrote: P.S. Zvuci mi neukusno i bezobrazno da Dejton kritikuju oni koji su se ispalili iz BiH i bili u dijaspori citav rat, dio rata ili poslije rata. Jer nepotpisivanje Dejtona je znacilo nastavak rata na odredjeni period, jos mrtvih, gladnih i sl. A to ove u dijaspori nije doticalo... Nek se ne nadju sad uvrijedjeni zbog ovoga. Ako vec zele kritikovati Dejton, neka ga kritikuju sa aspekta implementacije i nuznosti njegovih promjena, a ne sa aspekta njegovog potpisivanja. Nadam se da ce ostali forumasi uvidjeti opravdanost ovakve sugestije.
dje si ba shejtane? :D luftas, luftas... :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

stella_sa wrote:
Vodenjak wrote:
Ma shuti ba shejtanuso, ubi me ova tudjina... :-)
A kad me praavo safata, izvucem jokera i sve mi nekako ljepshe i mirisnije... :D
stella_sa

Post by stella_sa »

Vodenjak wrote:
stella_sa wrote:
Vodenjak wrote: Sta mai domoljube? :zzzz:
A kad me praavo safata, izvucem jokera i sve mi nekako ljepshe i mirisnije... :D
:lol: :lol: :lol:
hoces ti u tudjinu :D ovdje jokera na pasja preskakala :D i sve smrrrrrrrdddddddiiiiiii :D
Apos

Post by Apos »

Stela Haj fino s Vodenjakom na PP, a ne nabijaj metražu na topicu.
joker

Post by joker »

stella_sa wrote:
Vodenjak wrote:
stella_sa wrote: dje si ba shejtane? :D luftas, luftas... :D
:lol: :lol: :lol:
hoces ti u tudjinu :D ovdje jokera na pasja preskakala :D i sve smrrrrrrrdddddddiiiiiii :D
Ja napisah da se ne nadju uvrijedjeni, a sto se neki prepoznase i postidise svojih sranja, to je njihov problem. Kad se zamisle shvate sustinu onoga sto sam im rekao, i shvate da sam u pravu.
A onda iz kompleksa pocnu sa prizemnim forama misleci da su kao suknuli nekome nesto.

Ako cemo tako, nije problem. Recite. Nije da je moj nivo, ali...

Frustracije i kompleksi mogu nastati, izmedju ostalog, i zbog seksualne nemoci. Zato Vodenjak, obzirom na tvoje godine, razumijem te, ali ti takve postupke ne mogu opravdati. Trebao bi to pokusati kontrolisati...
stella_sa

Post by stella_sa »

joker wrote:Mislim da je Delić bio komandant glavnog staba komande Oruzanih Snaga BiH, a Halilovic nacelnik staba ARBiH...

A sto se tice Dejtona, nije dobar, ali u onom momentu... Pritisci su to, puno je ljudi vec bilo poginulo, ljudi izgubili vjeru u pravedno rjesenje svega, demoralisali se, stranci izvrsili pritisak da se to sve zaustavi (trebalo njima u tom momentu takvo rjesenje), odbijes li-"vise ti nece pomoci"... I na kraju svega, nakon potpisa, Srbi su protiv Dejtona, a mi se borimo za njegovu provedbu. U tom momentu je to nasa pobjeda, dobijamo drzavu kakvu takvu iako je fakticki u tom momentu upitan njen opstanak. Vremenom Dejton biva prevazidjen, mi trazimo izmjenu, a Srbi se uhvatili Dejtona kao davljenik za slamku. Sad se oni zalazu za njegovu striktnu primjenu jer se nadaju da ce im on omoguciti ostanak ovakvog stanja.

Naravno da Dejton ima dosta losih, negativnih strana, ali u tom momentu je cini mi se glavni cilj bio zaustaviti rat i ocuvati BiH u njenim granicama. To je i ucinjeno. Dalja izgradnja BiH u pravcu jedne funkcionalne, normalne i moderne drzave je zadatak ovih danasnjih politicara. Toga me je i strah.

P.S. Zvuci mi neukusno i bezobrazno da Dejton kritikuju oni koji su se ispalili iz BiH i bili u dijaspori citav rat, dio rata ili poslije rata. Jer nepotpisivanje Dejtona je znacilo nastavak rata na odredjeni period, jos mrtvih, gladnih i sl. A to ove u dijaspori nije doticalo... Nek se ne nadju sad uvrijedjeni zbog ovoga. Ako vec zele kritikovati Dejton, neka ga kritikuju sa aspekta implementacije i nuznosti njegovih promjena, a ne sa aspekta njegovog potpisivanja. Nadam se da ce ostali forumasi uvidjeti opravdanost ovakve sugestije.
Jokeru zaista ti se izvinjavam, ovaj tvoj post je izvanredan i, ne mogu vjerovati, ali u cijelosti se slazem. Hebi ga, kad je Dejton potpisan, svi smo, barem mi u Sarejvu, bili presretni. Sretan je bio svako ciji su clanovi porodice bili po Zuci, Igmanu, Treskavici...i koji se djetinjstvo proveli u podrumu a ostali, sto se mene tice nemaju nikakvo pravo da uopste diskutuju. Dejton ce se naravno mijenjati i to, nadam se tako da ce ustav skrojiti po mjeri nas Bosanaca i Hercegovaca :bih:
PS: moj komentar iz proslog posta je bio vezan za tvoje dosadasnje djelo s kojim se gotovo u pravilu ne slazem :)
joker

Post by joker »

Treba znati priznati gresku. Vidis stella_sa, to vecina forumasa nije u stanju. Time si se bar malo izdigla iznad vecine.

Ti ocito ne spadas u ovu "organizovanu grupu" cim se u necemu slazes sa mnom. :-)
Na ovom forumu se vecina njih ili slaze u svemu ili ne slaze ni u cemu. To mi je nevjerovatno, jer to znaci da vlada jednoumlje, citaj svi isto misle (ovdje mislim na pomenutu grupu). Ja i ti smo se ovdje slozili, i to mi je drago. Ali, mala zamjerka, iako se po svim ostalim pitanjima gotovo u pravilu ne slazemo (kako ti rece, mada bi bilo dobro da ih pomnije procitas-sigurno ih ima jos s kojim ces se sloziti) ipak je isuvise nisko davati onakav komentar. Meni ne smeta to, ali ti sama sebe diskreditujes kao respektabilnog forumasa s kojim vrijedi polemisati.

U svakom slucaju mi je drago zbog ovog tvog posta.

P.S. Najgore je pristupiti s predrasudom necemu. Pa tako, ako neko osjeca animozitet prema jokeru, osuditi i kvalifikovati sve njegove postove kao lose (jer se Boze moj s njim nije mogao sloziti na nekoj drugoj temi) je pogresno.
Post Reply