...kad bi odradio jednu dezuru koja se placa 20km, sve bi ti se samo kazalo.Duh bez sjekire wrote:Isto tako ne razumijem korumpiranost i iskvarenost bolnickoga osoblja u mojoj zemlji.
Provociranje pokrivenih zena u porodilistu u Zenici!!!
-
rei
nista oni nisu ni u boljem ni u gorem polozaju od ostalih zaposlenihfelichi wrote:...kad bi odradio jednu dezuru koja se placa 20km, sve bi ti se samo kazalo.Duh bez sjekire wrote:Isto tako ne razumijem korumpiranost i iskvarenost bolnickoga osoblja u mojoj zemlji.
u drugim institucijama, mada bih ja rekla da su cak i u boljem
polazaju....
-
hananah
ghandi zasto se vi vjernici vazda nesto napadnuti nalazite ako vam neko ne klima glavom i ako iznese svoje stavove koji su drugaciji od vasih
ne kontam jer znam puno ljudi (doduse starijih) koji su vjernici i jako ih postujem upravo zato jer nikog ne vrijedjaju niti se nalaze napadnuti 
rei u pravu si, takva nam je situacija, i onda kontas li ti ogorcenost onih koji rade a primaju mizeran l. dohodak, na one koji ne rade nista a primaju novce samo zato jer su vjernici
gdje je tu pravda, i gdje je tu jednakost
p.s. sad ce opet neko u nedostatku argumenata reci da sirim mrznju
hebla vas mrznja, pa ja nikog ne mrzim koji vam je klinac je li to sve sto imate da kazete kad nemate argumenta.
p.s. Ghandi ja necu o tvome IQ komentirati, sve si sam rekao
rei u pravu si, takva nam je situacija, i onda kontas li ti ogorcenost onih koji rade a primaju mizeran l. dohodak, na one koji ne rade nista a primaju novce samo zato jer su vjernici
p.s. sad ce opet neko u nedostatku argumenata reci da sirim mrznju
hebla vas mrznja, pa ja nikog ne mrzim koji vam je klinac je li to sve sto imate da kazete kad nemate argumenta.
p.s. Ghandi ja necu o tvome IQ komentirati, sve si sam rekao
-
gandhi
[quote="hananah"]ghandi zasto se vi vjernici vazda nesto napadnuti nalazite ako vam neko ne klima glavom i ako iznese svoje stavove koji su drugaciji od vasih :-? ne kontam jer znam puno ljudi (doduse starijih) koji su vjernici i jako ih postujem upravo zato jer nikog ne vrijedjaju niti se nalaze napadnuti :)
rei u pravu si, takva nam je situacija, i onda kontas li ti ogorcenost onih koji rade a primaju mizeran l. dohodak, na one koji ne rade nista a primaju novce samo zato jer su vjernici :sad:
gdje je tu pravda, i gdje je tu jednakost :(
p.s. sad ce opet neko u nedostatku argumenata reci da sirim mrznju :(
p.s. Ghandi ja necu o tvome IQ komentirati, sve si sam rekao :D[/quote]
:zzzz:
rei u pravu si, takva nam je situacija, i onda kontas li ti ogorcenost onih koji rade a primaju mizeran l. dohodak, na one koji ne rade nista a primaju novce samo zato jer su vjernici :sad:
gdje je tu pravda, i gdje je tu jednakost :(
p.s. sad ce opet neko u nedostatku argumenata reci da sirim mrznju :(
p.s. Ghandi ja necu o tvome IQ komentirati, sve si sam rekao :D[/quote]
:zzzz:
- Ahmmed
Da, baš referentan izvor, frizerka koja šiša djevojčice pokrivene žene, koja se ,eto ,pohvalila,da širenje njene obitelji stimulira Islamska zajednica.
Hananah, ne osjećam se napadnutim od tebe , jer sam iz dobro obaviještenih izvora čuo da si ti jedna fina,blaga osoba, koja,jednostavno,voli da "puca" kontru
Hananah, ne osjećam se napadnutim od tebe , jer sam iz dobro obaviještenih izvora čuo da si ti jedna fina,blaga osoba, koja,jednostavno,voli da "puca" kontru
-
hananah
Upravo to i ja mislim o sebi Ahmede tako ko god ti je to rekao nije te slagao, samo ja tu "kontru" ne bih tako nazvala, ja jednostavno jasno i glasno govorim svoje misljenje i sad sto se neko ne slaze s njim sta ja tu mogu. Ne bi valjalo da smo svi isti, neko ce vrijedjati ja necu, ja smatram da je normalno prihvatiti razlicitost i ne bi ni valjalo da smo svi isti.
A ako si pratio citavu temu mogao si procitati da i drugi imaju slicne informacije kao moj "izvor"
prema tome nije patka nikakva
jer su i drugi potvrdili 
A ako si pratio citavu temu mogao si procitati da i drugi imaju slicne informacije kao moj "izvor"
-
SUNCICA_SA
hana se vratila, to je divno. Hano, mi mislili ti otisla zauvijek, pa smo bili tuzni
mislili smo kako vise nece imati ko da siri dezinformacije i mrznju po ovome forumu, al' nek' si se ti nama vratila, bar ce nam biti sad zabavno. Ovih dana je bilo bas dosadno na forumu.
dobrodosla Hano
dobrodosla Hano
-
hananah
suncice ja nisam nikad ni rekla da idem
nego sam rekla "ovo je moj zadnji post" e sto se tice mrznje ma ko hoce da se pronadje u necemu kao neko ko je mrzen uvijek ce se pronaci i u necem bezazlenom 
nego bas si mi nesto slatka
cak pokusavas i da satiricna budes
ne radja se svako za to suncice moja, ne polazi bas svakom to ni od ruke 
nego ako ne vjerujes citaj
nego bas si mi nesto slatka
nego ako ne vjerujes citaj
- Ahmmed
Hananah, o tome se već drugo vremena "govorucka",no niko još,a ne govorim naravno samo o ovom forumu, nije ponudio adekvatne dokaze
Evo, ja sad ovdje mogu napisati da "neka" organizacija plaća ženama da se "otkriju", javit će se još neko ko će,reda radi, potvrditi moje pisanje i eto.....
Evo, ja sad ovdje mogu napisati da "neka" organizacija plaća ženama da se "otkriju", javit će se još neko ko će,reda radi, potvrditi moje pisanje i eto.....
-
SUNCICA_SA
draga Hano, hvala ti sto mislis da sam slatka, a stose tice satire, ja u mom postu upucenom tebi, ne viidm satiru. vidim objektivno promisljanje o tvom karakteru, a sto se tice drugog dijela, da mi je drago, pa i jeste, a ti ne moras vjerovati
-
hananah
gdje ima dima ima i vatre
vidis lijepo mi je vidjeti vjernika bilo koje vjerske konfesije, onoga ili onu koja to u srcu ima koja druge postuje, koja nije nametljiva stavovima koja/koji je spramna pomoci bilo kome ma ko on bio (npr. kad se daje krv ne pita se ko je nego se ide za tim da se spasi neciji zivot, zar ne?)
e sad fakat prokontaj, u gradu je sve vise pokrivenih cura, lijepo obucenih sto je jako mi drago vidjeti, sve studiraju a iz radnickih su obitelji a zna se kakva su primanja.
E sad lijepo je sto IZ daje moralnu i materijalnu podrsku i sto se na neki nacin bori protiv bijele kuge. Lijepo je sto to i crkva cini. A ja opet kazem nisam ljubomorna, ipak previse dugo prakticiram Budizam i osobine kao sto su ljubomora, mrznja, zavist itd. su nama strane, ali se pitam sta je sa onima koji nisu vjernici. Sta da rade? Da li da se pretvaraju da su vjernici i time lazu i sebe i druge (kao sto mnogi na zalost cine)? ili sto im je drugo ciniti? Gdje je tu jednakost? Ne kazem da se treba pomoc uskratiti vjernicima ali treba da bude i za one koji bas nisu pokriveni, odnosno pokrivene, jer i one imaju pravo na djecu.
Neko ce ovo protumaciti kako mi vise volimo npr. Spaniju za godisnji nego dijete. A to nije tacno, o Spaniji ni govora, nema se para btw. Svi mi imamo pravo na neku podrsku moralnu i materijalnu, a samo je neki imaju? E to mi nije pravedno, trebali bi je svi imati!
vidis lijepo mi je vidjeti vjernika bilo koje vjerske konfesije, onoga ili onu koja to u srcu ima koja druge postuje, koja nije nametljiva stavovima koja/koji je spramna pomoci bilo kome ma ko on bio (npr. kad se daje krv ne pita se ko je nego se ide za tim da se spasi neciji zivot, zar ne?)
e sad fakat prokontaj, u gradu je sve vise pokrivenih cura, lijepo obucenih sto je jako mi drago vidjeti, sve studiraju a iz radnickih su obitelji a zna se kakva su primanja.
E sad lijepo je sto IZ daje moralnu i materijalnu podrsku i sto se na neki nacin bori protiv bijele kuge. Lijepo je sto to i crkva cini. A ja opet kazem nisam ljubomorna, ipak previse dugo prakticiram Budizam i osobine kao sto su ljubomora, mrznja, zavist itd. su nama strane, ali se pitam sta je sa onima koji nisu vjernici. Sta da rade? Da li da se pretvaraju da su vjernici i time lazu i sebe i druge (kao sto mnogi na zalost cine)? ili sto im je drugo ciniti? Gdje je tu jednakost? Ne kazem da se treba pomoc uskratiti vjernicima ali treba da bude i za one koji bas nisu pokriveni, odnosno pokrivene, jer i one imaju pravo na djecu.
Neko ce ovo protumaciti kako mi vise volimo npr. Spaniju za godisnji nego dijete. A to nije tacno, o Spaniji ni govora, nema se para btw. Svi mi imamo pravo na neku podrsku moralnu i materijalnu, a samo je neki imaju? E to mi nije pravedno, trebali bi je svi imati!
-
gavrilo
mozda se mene ova teme ne tice mnogo... ali jednostavno ne mogu da vjerujem zbog cega se vi svadjate.
ako neko zeli da ima 4 djece, neka ih ima. njegova/njena odluka... neka su ta djecica samo ziva i zdrava.
ako neko ne zeli da ima ili ne osjeca se spreman i dovoljno odgovoran da dobije djete... neka. njegova/njena odluka...
a sto se tice uvreda... svaka diskriminacija treba da bude sprijecena, nebitno da li je to marama, homoseksualnost, vjerska, nacionalna i narodna pripadnost itd
ako neko zeli da ima 4 djece, neka ih ima. njegova/njena odluka... neka su ta djecica samo ziva i zdrava.
ako neko ne zeli da ima ili ne osjeca se spreman i dovoljno odgovoran da dobije djete... neka. njegova/njena odluka...
a sto se tice uvreda... svaka diskriminacija treba da bude sprijecena, nebitno da li je to marama, homoseksualnost, vjerska, nacionalna i narodna pripadnost itd
- Ahmmed
Mislim da stvari ne treba banalizirati: Veliki broj pokrivenih djevojaka uzrokovan je ,ipak, sasvim drugačijim motivima, nego što bi to bila finansijska podrška kojom bi se žene " stimulirale " na pokrivanje.
Vjerujem da među pokrivenim djevojkama i ženama ima i onih koje su iz radničkih obitelji, no puno ih je i iz obitelji intelektualaca, poljoprivrednika,....Dakle,ima ih u svim slojevima našega društva.
Ja,zaista, nikada nisam čuo da neko dobija novac,zbog činjenice da nosi mahramu na glavi. Duboko sam uvjeren da mahrama na glavi, predstavlja nešto što nema nikakve veze sa novcem i što se novcem ne može platiti.
Vjerujem da među pokrivenim djevojkama i ženama ima i onih koje su iz radničkih obitelji, no puno ih je i iz obitelji intelektualaca, poljoprivrednika,....Dakle,ima ih u svim slojevima našega društva.
Ja,zaista, nikada nisam čuo da neko dobija novac,zbog činjenice da nosi mahramu na glavi. Duboko sam uvjeren da mahrama na glavi, predstavlja nešto što nema nikakve veze sa novcem i što se novcem ne može platiti.
- CiCiban
?hananah wrote:Logika ti nije bas jaca strana, pogotovo logika proizasla iz "tumacenja" necijih postova. Ja sam samo bila ironicna i nisam nista "tvrdila"
i ne pise mi se vise na ovu temu rekla sam sto sam imala a to je po 28 put osudjujem bolnicko osoblje ali ih razumijem.
Haj bok
nisi nista tvrdila?.. osim da ''razumijes '' bolnicko osoblje je li
ne mozes me uvjeriti da je... To grozdje na grani, kiselo
nije kiselo.. vec slatko i zrelo..
ni svo ''razumijevanje'' bolnickog osoblja svijeta,
ni sva moja zavist .. pretvorena u prezir i ironiju..
ne moze mi pomoci
divno je..samo su moje ruke prekratke da ga dokucim..
neka me to boli, ne drugi
Last edited by CiCiban on 20/11/2005 17:23, edited 1 time in total.
-
SUNCICA_SA
Ahmmede, naravno da mahrama na glavi nema nikakvu vezu sa novcem. I suludo je o tome ovdje uopće raspravljati. Nego, nekima je suvise dosadno, a neki nemaju druga posla, pa krenu pricati o necemu s cim nemaju nikakve veze
- taxi_driver
da je prica obrnuta i da je npr:dosla ortodoksna srpkinja i radjala svoje 7-mo dijete i bila je vrijedjana u bolnici od bolnickog osoblja,kao da gledam kako bi isao forum.ovi sto sada brane nindju, napadali bi ,a cini mi se hannanaanaan bi opet istu pricu pricala.
neznam samo da li se ovoliko o ovoj temi raspravlja samo zato sto je zena muslimanka plus tome nindja ili zato sto je kao zena koja radja svoje 6-to dijete uvrijedjena od bolnickog osoblja.
sto se tice nasih doktora i med osoblja ,nema se sta pametovati.ko donese u kesi vise dobit ce i tretman kakav dolikuje sadrzaju kese.
neznam samo da li se ovoliko o ovoj temi raspravlja samo zato sto je zena muslimanka plus tome nindja ili zato sto je kao zena koja radja svoje 6-to dijete uvrijedjena od bolnickog osoblja.
sto se tice nasih doktora i med osoblja ,nema se sta pametovati.ko donese u kesi vise dobit ce i tretman kakav dolikuje sadrzaju kese.
-
_BaykoNoor_
ne znam jesam li ti dobro shvatio cijeli post. ovo kad kazes o pomoganju vjerskih zajednica vjernicima. pod A) niko nije prisiljen da postaje clanom nijedne vjerske zajednice, pod B) kad si postao clanom bilo koje vjerske zajednice pristao si i na dogmu. za tebe reis onda vise nije Mustafa nego reis Mustafa ef Ceric i Benedikt nije Benedikt nego Sveti Otac, pod c) ako hoces biti clanom bilo koje zajednice vjernika moras se pridrzavati pravila dogme, pod d) ako neces, ne moras i put je otvoren a vrata siroka, pod e) ako izadjes iz te zajednice ona nema vise nikakvih obaveza prema tebi, pod f) te obaveze se protezu i na materijalnu pomoc koju ne moras dobijati, pod g) ako hoces materijalnu pomoc od nekog onda nadjes Crveni krst ili Sluzbu za socijalni rad kojima je to primarni posao, pod h) cilj svake vjerske zajednice je ekspanzija i svaka je vjerska zajednica naklonjena prozelitizmu pa tako vjerovati da ce neko onako dieliti pare ne ocekujuci nista ne ide...hananah wrote:gdje ima dima ima i vatre
- dizZaster
hananah , što si tako tvrdoglava.hananah wrote:gdje ima dima ima i vatre
imaš li fakte za IZ ili nemaš ( ne izmišljaj)!!!
-
_BaykoNoor_
hana je titoCiCiban wrote:?hananah wrote:Logika ti nije bas jaca strana, pogotovo logika proizasla iz "tumacenja" necijih postova. Ja sam samo bila ironicna i nisam nista "tvrdila"
i ne pise mi se vise na ovu temu rekla sam sto sam imala a to je po 28 put osudjujem bolnicko osoblje ali ih razumijem.
Haj bok
nisi nista tvrdila?.. osim da ''razumijes '' bolnicko osoblje je li..
ne mozes me uvjeriti da je... To grozdje na grani, kiselo
nije kiselo.. vec slatko i zrelo..
ni svo ''razumijevanje'' bolnickog osoblja svijeta,
ni sva moja zavist .. pretvorena u prezir i ironiju..
ne moze mi pomoci
divno je..samo su moje ruke prekratke da ga dokucim..
neka me to boli, ne drugi
-
rei
hananah wrote:g
rei u pravu si, takva nam je situacija, i onda kontas li ti ogorcenost onih koji rade a primaju mizeran l. dohodak, na one koji ne rade nista a primaju novce samo zato jer su vjernici![]()
recimo da je sve to sto pricas istina, i sta sad, svi isfrustrirani zbog
svojih niskih primanja i drugii nezadovoljnici zbog 1001 razloga trebali
bi da budu ogorceni na takvo sto, ma o kakvoj ti pravednosti i jednakosti pricas ti ovdje jednostavno manipulises ljudima, naravno onim koji
to sebi i dozvole
Last edited by rei on 20/11/2005 18:05, edited 2 times in total.
-
Duh bez sjekire
Prije neki dan nisam znao u kojoj si ti vojsci bio ali danas znam.taxi_driver wrote:da je prica obrnuta i da je npr:dosla ortodoksna srpkinja i radjala svoje 7-mo dijete i bila je vrijedjana u bolnici od bolnickog osoblja,kao da gledam kako bi isao forum.ovi sto sada brane nindju, napadali bi ,a cini mi se hannanaanaan bi opet istu pricu pricala.
Sta je to Nindja-posebno obuceni pripadnik samurajske kaste u Japanu.
Ali cini mi se da je to kod tebe naziv za zenu muslimanske vjeroispovijesti.
- taxi_driver
ahmed kad sam ja za njih cafir i one su za mene nindje.a sad ti meni reci kakva je razlika izmedju lesli eldridja tj nindje i zena pokrivenih.pa zene su muslimanke.da sam bilo koga nazvao nindjom ne bi mi to napisao ali posto si ti ahmed a one muslimanke nista se drugo i nisam nadao.
- Ahmmed
Driver,
Mislim da ne trebamo ići u pravcu " Šta bi bilo, kad bi bilo" .....
Nisi bio u prilici da vidiš kako bih ja reagirao u nekoj drugačijoj" obrnutoj" situaciji, pa mislim da nije ok da razgovor baziramo na prepostavkama!
I dalje tvrdim da je nepristojno epitetirati pokrivene muslimanke na način na koji ti radiš,a to radiš na osnovu pretpostavki da bap tebe,sve pokrivene muslimanke,nazivaju ćafirom.
Kad pitaš ra razliku, razlika je velika. Samo je treba vidjeti.....
Mislim da ne trebamo ići u pravcu " Šta bi bilo, kad bi bilo" .....
Nisi bio u prilici da vidiš kako bih ja reagirao u nekoj drugačijoj" obrnutoj" situaciji, pa mislim da nije ok da razgovor baziramo na prepostavkama!
I dalje tvrdim da je nepristojno epitetirati pokrivene muslimanke na način na koji ti radiš,a to radiš na osnovu pretpostavki da bap tebe,sve pokrivene muslimanke,nazivaju ćafirom.
Kad pitaš ra razliku, razlika je velika. Samo je treba vidjeti.....
- taxi_driver
ahmede odkud znas da nisam prozvan cafirom.
duh sa sjekirom,neznas ti jos nista sto se tice toga u kojoj sam vojsci bio.
i usput treba mi starom u bosni iscijemati 10 metara drva pa kad vec imas sjekiru bilo bi dobro da te preporucim
duh sa sjekirom,neznas ti jos nista sto se tice toga u kojoj sam vojsci bio.
i usput treba mi starom u bosni iscijemati 10 metara drva pa kad vec imas sjekiru bilo bi dobro da te preporucim