Zasto Avaz mrzi Tuzlu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Apos

Post by Apos »

Fair Life wrote:
Apos wrote:Tačno. Ulica šepavog zagorca je viška,.
Tacno... i zato je treba zamjeniti imenom glupavog Alije.
Čini mi se da si ti glupav, a ne čovjek koji je čitav život podredio jednoj ideji.
Prenj

Post by Prenj »

Apos wrote:
Fair Life wrote:
Čini mi se da si ti glupav, a ne čovjek koji je čitav život podredio jednoj ideji.
Koja je to ideja bila?
Fair Life

Post by Fair Life »

Apos wrote:
Fair Life wrote:
I te kako je glupav...

Treba li da ti postiram dvadesetak stranica njegovih gluposti iz kojih ces lako zakljuciti u koje doba dana su izgovarane.
Last edited by Fair Life on 14/11/2005 12:45, edited 1 time in total.
rei

Post by rei »

Prenj wrote:
rei wrote: vec sam ti jednom rekla ako ti lobiras to je tvoj problem .....
ne moze se braniti odluka tako sto ce se ljudi ni krivi ni duzni
napadati, gospoda iz SDP trebala je o ovome misliti prije donosenja
ovakvih odluka, ali kad su vec usrali , valja se nekako vaditi
tako sto ce se napadati Almasa ili Avaz nevazno.... ma hajde
ba kako ih nije sramota FUUJJJJJJ ..... sto me to jednoumlje nervira...
Rei, nije valjda da mislis da treba ukinuti ulicu Bosanskih vladara u Tuzli?

ako nemamo nekog veceg izbora a zelimo da preimenujemo u ul. A.I.
ne bi mi bilo zao ukinuti tu ulicu i mozda neku drugu ulicu preimenovati
u ul. B. vlada ako je toliko bitna, meni nije.... :-)
Apos

Post by Apos »

Prenj wrote:
Apos wrote:
Fair Life wrote: Tacno... i zato je treba zamjeniti imenom glupavog Alije.
Koja je to ideja bila?
Ideja države Bosne u kojoj se niko neće stiditi reći šta je i koje. U kojoj češ rad stvarati svoju budučnost, a ne rođačkim i političkim vezama. Ima toga još. Ono što je najtužnije je da je njegovu ideju izdao njegov vlastiti sin.
Apos

Post by Apos »

Fair Life wrote:
Apos wrote:
Fair Life wrote:Tacno... i zato je treba zamjeniti imenom glupavog Alije.
I te kako je glupav...

Treba li da ti postiram dvadesetak stranica njegovih gluposti iz kojih ces lako zakljuciti u koje doba dana su izgovarane.
Glupost i greška nije isto. Grešku činiš kad nemaš dovoljno raspoloživih činjenica za donošenje prave odluke. Glupost činiš kad zatvoriš oći pred očiglednim i doneseš sud na osnovu onog što hočeš da vidiš. Kao na primjer što ti sada radiš.
Prenj

Post by Prenj »

rei wrote:
Prenj wrote:
rei wrote: vec sam ti jednom rekla ako ti lobiras to je tvoj problem .....
ne moze se braniti odluka tako sto ce se ljudi ni krivi ni duzni
napadati, gospoda iz SDP trebala je o ovome misliti prije donosenja
ovakvih odluka, ali kad su vec usrali , valja se nekako vaditi
tako sto ce se napadati Almasa ili Avaz nevazno.... ma hajde
ba kako ih nije sramota FUUJJJJJJ ..... sto me to jednoumlje nervira...
Rei, nije valjda da mislis da treba ukinuti ulicu Bosanskih vladara u Tuzli?

Tolike ulice u Tuzli ...
Nije valjda da se nije mogla naci neka druga za Aliju I., umjesto ulice Bosanskih vladara
rei

Post by rei »

Prenj wrote:
rei wrote:
Prenj wrote: Rei, nije valjda da mislis da treba ukinuti ulicu Bosanskih vladara u Tuzli?

Tolike ulice u Tuzli ...
Nije valjda da se nije mogla naci neka druga za Aliju I., umjesto Bosanskih vladara
pa nije.... kako sam vec rekla ul. bo. vlada nije toliko ni vazna....
ali.... ali neka ih je sramota sto su uopce to doveli u pitanje i prave
pitanje od ovog svega... neka... neka..... :roll: glupaci pa et :zzzz:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ww.google.com
REAGOVANJE SDP BIH NA POKUŠAJ NAMETANJA VOLJE STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE OPĆINSKOM VIJEĆU TUZLA

Da u javnim istupima čelnika OO SDA Tuzla nisu iznesene grube neistine, njihova nekontrolirana reakcija ne bi zavrijedila nikakve pažnju. Naime ne postoji niti jedna stvar koja nije do kraja i dosljedno provedena onako kako je dogovoreno na Odboru za obilježavanje druge godišnjice smrti Alije Izetbegovića.

Pokušaj jednostranog nametanja SDA-ovske volje Općinskom vijeću Tuzla ispunjavanje je partijskog naloga centrale SDA koji nema nikakve direktne veze sa zvaničnim obilježavanjem godišnjice smrti prvog predsjednika Predsjedništva BiH. To što je u SDA normalno i logično da se direktni nalozi bespogovorno izvršavaju, odraz je demokratičnosti same stranke.

SDP BiH, pa ni OO SDP Tuzla, ili vijećnici u OV Tuzla ne spore, niti su ikad sporili da postoji potreba da se značajni događaji i ličnosti i iz novije istorije BiH, među koje svakako spada i pokojni g. Alija Izetbegović, obilježe i imenovanjem ulica, trgova, javnih ustanova i sl.
SDP BiH nikad neće i ne može prihvatiti da takva odluka bude plod bilo čijeg ishitrenog jednostranog zahtjeva. Pogotovo kad je taj zahtjev, a to pokazuje i reakcija OO SDA Tuzla, motiviran isključivo politikantskim i dnevnopolitičkim razlozima, a ne istinskim osjećajem poštovanja prema osobi ili događaju. Ne pokazavši niti minimum spremnosti da ovu odluku donesemo zajedno, SDA Tuzle je, za razliku od njihovih stranačkih kolega u Sarajevu, samo pokazao koliko je nezreo, nedemokratičan i isključiv.
Prenj

Post by Prenj »

Apos wrote:
Prenj wrote:
Apos wrote: Čini mi se da si ti glupav, a ne čovjek koji je čitav život podredio jednoj ideji.
Koja je to ideja bila?
Ideja države Bosne u kojoj se niko neće stiditi reći šta je i koje. U kojoj češ rad stvarati svoju budučnost, a ne rođačkim i političkim vezama. Ima toga još. Ono što je najtužnije je da je njegovu ideju izdao njegov vlastiti sin.
Kad covjek ima takvu ideju za drzavu, valjda ce je primjenjivati svugdje gdje to moze.
Kakva je SDA bila, jos dok je Alija bio ziv, nego organizovana po "rodjackim i politickim vezama"?
Kako bi inace bilo moguce da ministar spoljnih poslova bude Sacirbey, sin Alijinog velikog jarana?
Ko je Aliji bio sef kabineta, a ko sekretarica za vrijeme rata?

Gdje je uopste Alija primijenio ideju "U kojoj češ rad stvarati svoju budučnost, a ne rođačkim i političkim vezama."???
Sve sto je organizovao u zivotu, to je bilo po jaranstvu i rodjackim vezama.
Apos

Post by Apos »

Draga Micka čija ti je to zastava? Liči na rumunsku.
digger

#87 Re: Zasto Avaz mrzi Tuzlu?

Post by digger »

mIRCerka wrote:Fahro, ako si vec toliki zaljubljenik u lik i djelo AI, zasto svojim tornjevima nisi dao njegovo ime????
U sridu. :)
rei

Post by rei »

mIRCerka wrote:ww.google.com
REAGOVANJE SDP BIH NA POKUŠAJ NAMETANJA VOLJE STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE OPĆINSKOM VIJEĆU TUZLA

Da u javnim istupima čelnika OO SDA Tuzla nisu iznesene grube neistine, njihova nekontrolirana reakcija ne bi zavrijedila nikakve pažnju. Naime ne postoji niti jedna stvar koja nije do kraja i dosljedno provedena onako kako je dogovoreno na Odboru za obilježavanje druge godišnjice smrti Alije Izetbegovića.

Pokušaj jednostranog nametanja SDA-ovske volje Općinskom vijeću Tuzla ispunjavanje je partijskog naloga centrale SDA koji nema nikakve direktne veze sa zvaničnim obilježavanjem godišnjice smrti prvog predsjednika Predsjedništva BiH. To što je u SDA normalno i logično da se direktni nalozi bespogovorno izvršavaju, odraz je demokratičnosti same stranke.

SDP BiH, pa ni OO SDP Tuzla, ili vijećnici u OV Tuzla ne spore, niti su ikad sporili da postoji potreba da se značajni događaji i ličnosti i iz novije istorije BiH, među koje svakako spada i pokojni g. Alija Izetbegović, obilježe i imenovanjem ulica, trgova, javnih ustanova i sl.
SDP BiH nikad neće i ne može prihvatiti da takva odluka bude plod bilo čijeg ishitrenog jednostranog zahtjeva. Pogotovo kad je taj zahtjev, a to pokazuje i reakcija OO SDA Tuzla, motiviran isključivo politikantskim i dnevnopolitičkim razlozima, a ne istinskim osjećajem poštovanja prema osobi ili događaju. Ne pokazavši niti minimum spremnosti da ovu odluku donesemo zajedno, SDA Tuzle je, za razliku od njihovih stranačkih kolega u Sarajevu, samo pokazao koliko je nezreo, nedemokratičan i isključiv.

sta sad ovo treba da znaci.... jer razumije iko ista ..... njihovo ne glasanje (SDP) ZA pravdaju napadima na nekoga, ma dajte nemojte me
nasmijavati ..... joj sad ce ispasti da sam sdeaovka hahahah :lol: :lol:
bjez ba... dosta mi je ..... i :roll:
Last edited by rei on 14/11/2005 13:08, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Apos wrote:Draga Micka čija ti je to zastava? Liči na rumunsku.
:lol:
htjedoh napravit madjarsku al mi ne ide...
poenta je u tekstu...
al nebitno...
ovdje se ne smije biti protiv SDA, moemntalno te razapnu...
long live tetris...
pa-paa
Apos

Post by Apos »

Koja je to ideja bila?[/quote]
Ideja države Bosne u kojoj se niko neće stiditi reći šta je i koje. U kojoj češ rad stvarati svoju budučnost, a ne rođačkim i političkim vezama. Ima toga još. Ono što je najtužnije je da je njegovu ideju izdao njegov vlastiti sin.[/quote]

Kad covjek ima takvu ideju za drzavu, valjda ce je primjenjivati svugdje gdje to moze.
Kakva je SDA bila, jos dok je Alija bio ziv, nego organizovana po "rodjackim i politickim vezama"?
Kako bi inace bilo moguce da ministar spoljnih poslova bude Sacirbey, sin Alijinog velikog jarana?

Gdje je uopste Alija primijenio ideju "U kojoj češ rad stvarati svoju budučnost, a ne rođačkim i političkim vezama."???
Sve sto je organizovao u zivotu, to je bilo po jaranstvu i rodjackim vezama.[/quote]
SDA je nakon rata pukla po svim šavovima. Istina je da je Alija na neka mjesta postavio sebi bliske ljude. Stvar povjerenja u kriznim situacijama. Ali poslije rata je stranka podpala pod ruke ljudi nad kojima nije bilo kontrole. Tu je pala SDA. Alija nije bio svemoguć. Ona je sam bio FACA i to Faca s idejom za razliku od većine.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Apos wrote:
Fair Life wrote:
Apos wrote:Čini mi se da si ti glupav, a ne čovjek koji je čitav život podredio jednoj ideji.
I te kako je glupav...

Glupost i greška nije isto. Grešku činiš kad nemaš dovoljno raspoloživih činjenica za donošenje prave odluke. Glupost činiš kad zatvoriš oći pred očiglednim i doneseš sud na osnovu onog što hočeš da vidiš. Kao na primjer što ti sada radiš.
Kao na primjer sto je AI uradio.

Samo mi nabroj sta je ispunio od tih ciljeva koje si sam naveo?
Apos

Post by Apos »

_BosanaC wrote:
Apos wrote:
Fair Life wrote: I te kako je glupav...

Neznalico. Za počeak je omogučio da termin Bosanac ne ostane samo istorijski i imigracijski pojam.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Apos wrote:
_BosanaC wrote:
Apos wrote: Glupost i greška nije isto. Grešku činiš kad nemaš dovoljno raspoloživih činjenica za donošenje prave odluke. Glupost činiš kad zatvoriš oći pred očiglednim i doneseš sud na osnovu onog što hočeš da vidiš. Kao na primjer što ti sada radiš.

Neznalico. Za počeak je omogučio da termin Bosanac ne ostane samo istorijski i imigracijski pojam.
...pa ga je ukinuo, uveo pojam Bosnjak koji oznacava Bosanske muslimane, i natjerao sve koji to nisu da se svrstaju pod Srbi, Hrvati & ostali.
Apos

Post by Apos »

_BosanaC wrote:
Apos wrote:
_BosanaC wrote: Kao na primjer sto je AI uradio.

...pa ga je ukinuo, uveo pojam Bosnjak koji oznacava Bosanske muslimane, i natjerao sve koji to nisu da se svrstaju pod Srbi, Hrvati & ostali.
Opet lupaš
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Apos wrote:
_BosanaC wrote:
Apos wrote: Neznalico. Za počeak je omogučio da termin Bosanac ne ostane samo istorijski i imigracijski pojam.
Opet lupaš
Eto de me ti prosvjetli. Samo me interesuje u kojem svijetu ti zivis. Uostalom, sad tek vidim da se dzaba i raspravljam. Prozivi opet razdoblje 95.-05. pa onda mozemo pricati.

Naravno, ako nisi i ti jedan od amidzica...
Prenj

Post by Prenj »

Apos wrote:
Prenj wrote:
Apos wrote: Ideja države Bosne u kojoj se niko neće stiditi reći šta je i koje. U kojoj češ rad stvarati svoju budučnost, a ne rođačkim i političkim vezama. Ima toga još. Ono što je najtužnije je da je njegovu ideju izdao njegov vlastiti sin.
Prenj wrote: Kad covjek ima takvu ideju za drzavu, valjda ce je primjenjivati svugdje gdje to moze.
Sve sto je organizovao u zivotu, to je bilo po jaranstvu i rodjackim vezama.
SDA je nakon rata pukla po svim šavovima. Istina je da je Alija na neka mjesta postavio sebi bliske ljude. Stvar povjerenja u kriznim situacijama. Ali poslije rata je stranka podpala pod ruke ljudi nad kojima nije bilo kontrole. Tu je pala SDA. Alija nije bio svemoguć. Ona je sam bio FACA i to Faca s idejom za razliku od većine.
Ideja je bila cista demagogija svo vrijeme. Kada neko ima ideju, onda je dosljedno primjenjuje cijeli zivot i na svakom mogucem mjestu.

Ideja nikad i nigdje nije bila primijenjena, pocevsi od njegovog ratnog kabineta, u kojem su bili kcerka i sin.

Kako je samo lako prihvatio naziv "Republika Srpska", nakon svega sat vremena i par blefova.

Holbrooke: "To End a War"
Image

Sta rece Sacirbey (inace cisti Bosanac koji ni jezik nije znao kako treba): "Bice mu vrlo tesko to objasniti svojim ljudima."
BECHO

Post by BECHO »

_BosanaC wrote:
Apos wrote:
_BosanaC wrote: Kao na primjer sto je AI uradio.

Cuj natjerao, anamo one tamo! :shock: Koliko mi je poznato, Srbi i Hrvati su se i prije "preimenovanje u u pojam Bosnjak" izjasnjavali onako kako se izjasnjavajui danas. :wink:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

@Becho,

Posto ti izgleda moram nacrtati da bi me shvatio: sta je sa Markom u Sarajevu koji nije krsten ni u jednoj crkvi, nisu mu roditelji krsteni, jebavo se po linijama citav rat i branio taj grad, bio od prvog dana s Vikicem, i koji se danas ne moze u svom gradu izjasniti kao Bosanac, nego moze biti Srbin, Hrvat ili Bosnjak (Bosanski musliman), odnosno ostali?

Da ne spominjemo jos i svu djecu iz mjesanih brakova?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:@Becho,

Posto ti izgleda moram nacrtati da bi me shvatio: sta je sa Markom u Sarajevu koji nije krsten ni u jednoj crkvi, nisu mu roditelji krsteni, jebavo se po linijama citav rat i branio taj grad, bio od prvog dana s Vikicem, i koji se danas ne moze u svom gradu izjasniti kao Bosanac, nego moze biti Srbin, Hrvat ili Bosnjak (Bosanski musliman), odnosno ostali?

djeca iz mjesanih brakova su isfrustrirana i retardirana.
reche Latic...
jesi to i ti retard ko i ja?
8-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:@Becho,

djeca iz mjesanih brakova su isfrustrirana i retardirana.
reche Latic...
jesi to i ti retard ko i ja?
8-)
Ja sam mozda i veci, posto ni moji nisu "cisti", a sta ce tek moje biti... 8-) :lol:
Post Reply