bajram
-
Skljoco
--------------Alfons Kauders wrote:Ja mislim da si i Stvoritelju dragom dosadio s tom bosanskohercegovackom nacijom i bosanskohercegovackim narodom, a pogotovo si dosadio pripadnicima bosanskohercegovacke nacije i bosanskohercegovackog naroda koji koriste ovaj bosanskohercegovacki forum u duhu tolerancije svojstvene bosanskohercegovackim muslimanima koji danas slave Bajram, kao i bosanskohercegovackim pravoslavcima i bosanskohercegovackim katolicima koji zajedno cine bosanskohercegovacki narod i bosanskohercegovacku naciju...Skljoco wrote:Bajram Serif Mubarak Olsun ,
Sarajevo-X forum -> Religija
<< Prethodna tema :: Sljedeća tema >>
Autor: Skljoco Poslano: 02. nov. 2005. 19:14
... svim iskrenim i postenim vjernicima islamske religije ovoga dunajluka !
A svim muslimanima pripadnicima
- bosanskohercegovacke nacije i
- bosanskohercegovackog naroda
Zelim fine i sretne bajramske dana i da im ovaj Bajram bude posljednji kojeg praznuju pod "bosnjacko"- hrvatsko-srpskom okupacijom !
-------------------------
p.s.
Ogradjujem se od "mubareklija" koji svim muslimanima cestitaju Bajram pa tako i od uvodne cestitke na ovoj temi.
Hvala ,
Skljoco
Kontas ?![]()
![]()
Bio ja dosadan ili ne Fino te citati ,
+12
Uspio sam ,
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Nisi vise ni dosadan. Postao si naporan.Skljoco wrote: Bio ja dosadan ili ne Fino te citati ,
+12![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Uspio sam ,
Covjece, ... ovdje se ljudima cestita praznik. Cestitaj ili se ne javljaj.
-
bolje_grob_nego_rob
Nisam siguran da li je turska ili perzijska, ali se udomacila u nasem jeziku i nema nikakve smetnje !Nesferatu wrote:Eid Mubarak....
Nego zna li mi ko objasniti sto mi koristimo ovaj izraz, Bajram Serif Mubarek Olsun, kad to nisam nikog drugog (muslimana koji nije iz Juge) cuo da koristi. Jel ovo neki Turski pozdrav i cestitka, umjesto Arapskog ili kako li?
Ramazanski bajram se na arapskom jeziku kaze EID-al FItr
A sto se tice nacina cestitanja koji je koristio Poslanik s.a.w.s , on glasi : TEKABELLAHU MINNA WE MINKUM , sto u prijevodu znaci : "ALLAH PRIMIO OD NAS , I OD VAS" ( Ramazanski post, molitve i ostale ibadete )
A odgovara se : AMIN, WE IJJAKE ! ( amin ( uslisaj) , takodjer ( i vama )
Zato draga braco i sestre, TEKABELLAHU MINNA WE MINKUM I BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN
- Bambi_na_kofeinu
Bajram Mubarek Olsun.
Da nam Allah dz.s. primi nas post, nase namaze i dove te da ramazan i sve ono sto on predstavlja ostavi traga na nasoj dusi, srcu i prirodi.

Da nam Allah dz.s. primi nas post, nase namaze i dove te da ramazan i sve ono sto on predstavlja ostavi traga na nasoj dusi, srcu i prirodi.
-
SUNCICA_SA
Bajram barcula, evo i mene u zakasnjenju, ali s dobrim zeljama 
-
FFK as Lucy01
Sretan Bajram, da ga u dobrom zdravlju, miru i sreci proslavite sa svojim najmilijima 
-
FFK as Lucy01
Bogami, ja samo nase domace peksimite za Bajram, nista Hamerickopitt wrote:Nego lucinka.....jel bila baklava ili pecan pie?
Jel' ti ko im'o baklavu napravit', srce
- pitt
Jesi luda........gdje cu to jestiLucy01 wrote:Bogami, ja samo nase domace peksimite za Bajram, nista Hamerickopitt wrote:Nego lucinka.....jel bila baklava ili pecan pie?![]()
Jel' ti ko im'o baklavu napravit', srce, nemoj mi samo reci da si jeo one Grcke ili Arapske
![]()
to nije baklava
![]()
-
FFK as Lucy01
Nisi normalan, pa da propustim sogan dolmu, domacu pogacu-slaganu, begovu corbu, teletinu sa povrcem, 2 vrste supe, sarmu, hurmasice, baklavu, 2 vrste torte i sok mutavac
moja majka kad pravi za Bajram, ko da 50 ljudi dolazi
....doduse, toliko se i izredalo ova dva dana.
Nijedne mi pantole ne mogu u struku

Nijedne mi pantole ne mogu u struku
-
begefendija
Selam,
Ugodne Bajramske bladane svima (mislim da nije kasno)

Ugodne Bajramske bladane svima (mislim da nije kasno)

-
Skljoco
----------------------pape wrote:Nisi vise ni dosadan. Postao si naporan.Skljoco wrote: Bio ja dosadan ili ne Fino te citati ,
+12![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Uspio sam ,
Covjece, ... ovdje se ljudima cestita praznik. Cestitaj ili se ne javljaj.
Pa i ja sam cestitao ?
Ti mislis drugacije ?
-
Curranphill
#96 bajram mubarek
bajram mubarek posebno onima koji su nesto radili za vrijeme ramazana (molili se Bogu) i koji nisu samo muslimani samo po imenu a i ovim ostalim takodje cestitam bajram uz poruku da dodju sebi! i toplo preporucam da ne pijete za Bajram. znam da ne mogu puno izmijeniti niciji stav i ponasanje ali je moja obaveza da to uradim! nemojte se stiditi svoje vjere! ne zaboravite da postoji drugi svijet gdje cemo morati pologati racune za sve ono sto radili na ovom! puno pozdrava i selama! volio bih da se niko ne uvrijedi ovom porukom jer to mi nije namjera!