---------------------------novalic wrote:da ti bi.. ne zaboravi da je jedan dio tih istih dijasporasa proveo duze godina u bosni nego tima zovi ti mene kako god hoces, rodjena, zivim, radim , u BiH, em ona mene malo koristi em ja nju, nego sta je sa vas dijasporasa za koju godinu vi cete biti bosanci i hercegovci al' pod navodnicima.... Roll![]()
i sada bi se ti nasla da nekome ospris pravo na.. bosanstvo..
ne bi moglo.. probali mnogi.. ali ne ide..
sto li je tebi dijaspora trn u oku.. toliko.. da mi je znati..
i nemoj mi rece sto se mijesa...
nije dijaspora kriva.. sto joj je veza sa domovinomomogucena internetom.. i drugim nacinima moderne komuikacije, pa, mada u dalekoj svici... na obali zenevskog jezera.. ja se zacas osjecam.. kao kod svoje kuce...
skljoco..
" Novi ... i srce na dlanu "
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Skljoco
-
FortunaBela
Pape evo i ja tebi žmigam.... 
-
FortunaBela
Čuj on mene samo, oću i ja tebe, vako, de nacali se..... 
-
Stari
Primjecujem isto ko i Pape da se stvari na ovoj temi pocinju kretati posve indiskretnim tokom koji ima sve manje dodirnih tacaka sa sukobom Dijaspora - Domaci. Buduci da sam pocesto ja taj koji u turbulentnim vremenima ipak donekle uspijeva zadrzati prisustvo takta, poduzecu neke mjere kako bi ova tema ponovo zazivjela lako prepoznatljivim duhom relacije izmedju ranije spomenute stran(k)e.
Da pocnemo sa slijedecim:
Aooj dijasporo i svevisnjem si ...teska.
Toliko istinito a tako poetski formulisano ...
Da pocnemo sa slijedecim:
Aooj dijasporo i svevisnjem si ...teska.
Toliko istinito a tako poetski formulisano ...
Last edited by Stari on 28/11/2005 14:39, edited 1 time in total.
-
FortunaBela
Jes pape moje, a gdje su toje oke?....pape wrote:... mmmmmm
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
FortunaBela wrote:Jes pape moje, a gdje su toje oke?....pape wrote:... mmmmmm
-
FortunaBela
Ne mogu Pape, ja moram sve da vidim.... 
-
rei
novalic wrote:da ti bi.. ne zaboravi da je jedan dio tih istih dijasporasa proveo duze godina u bosni nego tima zovi ti mene kako god hoces, rodjena, zivim, radim , u BiH, em ona mene malo koristi em ja nju, nego sta je sa vas dijasporasa za koju godinu vi cete biti bosanci i hercegovci al' pod navodnicima.... Roll![]()
i sada bi se ti nasla da nekome ospris pravo na.. bosanstvo..
sto li je tebi dijaspora trn u oku.. toliko.. da mi je znati..
i nemoj mi rece sto se mijesa...
nije dijaspora kriva.. sto joj je veza sa domovinomomogucena internetom.. i drugim nacinima moderne komuikacije, pa, mada u dalekoj svici... na obali zenevskog jezera.. ja se zacas osjecam.. kao kod svoje kuce...
skljoco..
gdje si ti to procitala da ja nekom osporavam,ili da mi je trn u oku dijaspora, tobe jarabi zene, to je bio moj odgovor Skljoci koji ustvari osporava meni pravo i kaze da ne mogu biti BOSNJAKINJA I BOSANKA U ISTO VRIJEME, zato sam mu i objasnila da ja i Bosna jedna drugu zivimo ,pa nek me smjesta u sta hoce, ujedno sam pitala sta je
sa Bosanaca i Hercegovaca koji su otisli a mozda iz raznoraznih razloga postanu stvarno pod navodnicma BiH recimo dvojna drzavljanstva ne mogu imati pa se opredjele za ono u kojoj drzavi zive ili jednostavno puna im usta Bosne i nista vise ....
nedaj boze da ja kome osporavam...
-
Stari
Ovo vec pocinje zvucati puno manje falsh za moje stiha i lijepe rijeci uvijek zeljne usi... od onih vulgarnih i nistavnih izlijeva osjecanja u vidu zvaljenja , namigivanja , virtualnog pipkanja stipkanja i cega sve ne.
Tako je rei...tako to treba da zvuci. Svima dakle onemoguciti pravo da se zajebavaju unaokolo sa dva pasosa...pa cemo vidjeti ko tu koga prci (dok telefon zvrci...sa oprostenjem na izrazu)
Dijaspora je nista drugo osim bulumenta skorojevica zaglibljenih u vlastitu krizu identiteta i osjecaja pripadnosti. Pazite vi molim vas gospodo draga cime se oni sve ne bave...cak i skrnavljenjem imidza vjekovne cistote BiH kulture...vidio sam na vratima klozeta na trajektu koji saobraca na liniji Trelleborg -Rostock grafit sljedece sadrzine...
"Deder mala odmah gace svuci
od Stockholma drzim ga u ruci"
"BL u srcu ...Borac do groba"
Grozomorno ...tome treba stati u kraj
Tako je rei...tako to treba da zvuci. Svima dakle onemoguciti pravo da se zajebavaju unaokolo sa dva pasosa...pa cemo vidjeti ko tu koga prci (dok telefon zvrci...sa oprostenjem na izrazu)
Dijaspora je nista drugo osim bulumenta skorojevica zaglibljenih u vlastitu krizu identiteta i osjecaja pripadnosti. Pazite vi molim vas gospodo draga cime se oni sve ne bave...cak i skrnavljenjem imidza vjekovne cistote BiH kulture...vidio sam na vratima klozeta na trajektu koji saobraca na liniji Trelleborg -Rostock grafit sljedece sadrzine...
"Deder mala odmah gace svuci
od Stockholma drzim ga u ruci"
"BL u srcu ...Borac do groba"
Grozomorno ...tome treba stati u kraj
-
FortunaBela
Pape, haj joj reci odakle oke na temi....Lace wrote:otkud ovo na ovoj temipape wrote:FortunaBela wrote: Jes pape moje, a gdje su toje oke?....Pokvarena mi Webcam, ...
... ali ... docaraj sebi moje oke nekim raspuklim kestenom, ...
... eto .... takve su.
![]()

... mmmmmm