Poligamija se širi Bosnom
- Kurt_Kombajn
...a vajnim muskarcinama bih preporucio da se radije dovijaju kako da otvaraju firme i da dignu platu na par hiljada maraka...nego da kontaju kako ce legalno pokarati cetiri...sve jebac do jebaca...
-
Prenj
Cemu???Kurt_Kombajn wrote:Pricali su mi da, u onim kucama sa crvenim kandiljem, mozes imati i cetiri, i pet...koliko hoces...sve u zavisnosti od salajbuka...potpuno legalno...prema tome, ne znam cemu dizanje graje
Potrebno je neprestano dizati prasinu oko ovakvih stvari dok troglava azdaja ne rasproda drzavu!
Jos jedna dimna zavjesa za sirotinju.
- Mahalac
Pa ne razumijem odakle vam samo toliko mrznje i nerazumjevanja prema necemu sto je normalno dok se cijeli svijet pretvara u pedersko-lezbejsko bolesnu drzavu.
Ponavljam nema prisile, nema prodaje bilo koga, nema zatvaranja nikoga u kucu , sve je apsolutno stvar dobre volje...
Musko i zensko dobrovoljno prihvate i zasto im to ne omoguciti pogotovo zasto ne omoguciti mnogim zenama da se legalno porode i uzivaju u blagodetima imanja djeteta nego provoditi zivot sama i sputavati natalitet.
Ja stvarno u tome ne vidim nista lose, pogotovo danas i u danasnjoj BIH.
Ponavljam "ko hoce".
A o ovim pederlucima i takvim poredjenjima je suvisno razglabati, ipak je bolest, OPAKA bolest.
Ponavljam nema prisile, nema prodaje bilo koga, nema zatvaranja nikoga u kucu , sve je apsolutno stvar dobre volje...
Musko i zensko dobrovoljno prihvate i zasto im to ne omoguciti pogotovo zasto ne omoguciti mnogim zenama da se legalno porode i uzivaju u blagodetima imanja djeteta nego provoditi zivot sama i sputavati natalitet.
Ponavljam "ko hoce".
A o ovim pederlucima i takvim poredjenjima je suvisno razglabati, ipak je bolest, OPAKA bolest.
-
rei
ne podrzavam bracne zajednice pedera, lezbejki pa ni poligamne....Mahalac wrote:Pa ne razumijem odakle vam samo toliko mrznje i nerazumjevanja prema necemu sto je normalno dok se cijeli svijet pretvara u pedersko-lezbejsko bolesnu drzavu.
Ponavljam "ko hoce".
-
Prenj
Zanimljivo je da su samo neki muski clanovi foruma za poligamiju.Mahalac wrote:Pa ne razumijem odakle vam samo toliko mrznje i nerazumjevanja prema necemu sto je normalno dok se cijeli svijet pretvara u pedersko-lezbejsko bolesnu drzavu.
Ponavljam "ko hoce".
Sto li?
- Kurt_Kombajn
...ja se bojim da mi, ipak, ponajprije sebi sami dizemo prasinu...od pocetka ove teme, gdje je spomenuto da se poligamija siri, pa do sada, a to su samo cetiri stranice, ispade vec da treba i donijeti zakon, i da je taj zakon maltene vec donesen, i sta ti ja znam vec...
tipicna tracarska, na jednom kraju sela prdnes, na drugom ispadne da si se usro...ja se dobro sjecam reportaze iz osamdesetih godina, o jednom tipu sto je zivio sa dvije zene...
i, sta se desava...ovi jedni brane vjeru, ovi drugi brane drzavu, a rjecnik svima isti...vrijedjanje, psovanje, pljuvanje, pjena na usta, cim se spomene onaj drugi...bez obzira koja tema da se otvori, svako jedva doceka da istresa svoje agresije i da pljuje po onome sto mu ne pase, bez obzira imalo to veze s temom ili ne...
...sjevernoafricke zemlje su to rijesile vrlo mudro: po islamu je to dozvoljeno (ali ne i obavezno, kao sto je i sa ropstvom isti slucaj), ali samo ukoliko su u stanju postupati prema svim suprugama isto...posto to nije moguce, sto ce reci da ljudi nisu kompjuteri, i ne mogu emocije itd. raspodijeliti na cetiri jednaka dijela, da roditelj ni vlastitu djecu ne voli podjednako, a kamo li zene...onda su takvi brakovi zabranjeni...cica mica i gotova prica, vuk sit i ovce na broju... a mi ovdje samo docekamo da padne tako neka glupa tema, i odmah drvlje i kamenje na ono sto nas boli...
...ko o cemu, baba o ustipcima...
tipicna tracarska, na jednom kraju sela prdnes, na drugom ispadne da si se usro...ja se dobro sjecam reportaze iz osamdesetih godina, o jednom tipu sto je zivio sa dvije zene...
i, sta se desava...ovi jedni brane vjeru, ovi drugi brane drzavu, a rjecnik svima isti...vrijedjanje, psovanje, pljuvanje, pjena na usta, cim se spomene onaj drugi...bez obzira koja tema da se otvori, svako jedva doceka da istresa svoje agresije i da pljuje po onome sto mu ne pase, bez obzira imalo to veze s temom ili ne...
...sjevernoafricke zemlje su to rijesile vrlo mudro: po islamu je to dozvoljeno (ali ne i obavezno, kao sto je i sa ropstvom isti slucaj), ali samo ukoliko su u stanju postupati prema svim suprugama isto...posto to nije moguce, sto ce reci da ljudi nisu kompjuteri, i ne mogu emocije itd. raspodijeliti na cetiri jednaka dijela, da roditelj ni vlastitu djecu ne voli podjednako, a kamo li zene...onda su takvi brakovi zabranjeni...cica mica i gotova prica, vuk sit i ovce na broju... a mi ovdje samo docekamo da padne tako neka glupa tema, i odmah drvlje i kamenje na ono sto nas boli...
...ko o cemu, baba o ustipcima...
- Mahalac
Zasto....smeta mi sto se to ovdje pokusava istaci kao islamska dekadencija sto je naravno glupost, naprotiv na razvijenom zapadu se te iste zene, curice se "LEGALNO" fino stave u izlog pa izaberes za 100EUR koju ces...ne moras cak "ni babe da im pitas" (kako neko rece).
Odakle nam dodjose sve bolescine.
Toliko o tome
Toliko o tome
-
Prenj
Pa otkud te i takve bolestine kod nas, pored tolikih dzamija?Mahalac wrote:Zasto....smeta mi sto se to ovdje pokusava istaci kao islamska dekadencija sto je naravno glupost, naprotiv na razvijenom zapadu se te iste zene, curice se "LEGALNO" fino stave u izlog pa izaberes za 100EUR koju ces...ne moras cak "ni babe da im pitas" (kako neko rece).
Toliko o tome
Za vrijeme bezboznog rezima prostitucija je postojala samo u "Drini" i gdje jos?
Sud osudi Dzenana Golica i ostale umijesane u tuznu sudbinu i smrt Ilene Popik na smijesne kazne, a niko se od dezurnih moralista nije nasao da ih osudi.
Ni Zelene beretke, ni reis, ni bilo ko drugi?
I sad ce nas ko poligamija rijesiti prostitucije????
Hoce, u istoj mjeri u kojoj je pozar u sumi moguce sprijeciti sadnjom cvijeca.
Nidje veze.
- Mahalac
Nije mi to cilj ni dokazati, dragi Prenj. Mislim da sam u prethodnom postu bio dovoljno jasan.
Jos da dodam tj da pitam zar nije bolje da cure, zene, udovice..imaju zakonski brak i zakonsku djecu da budu ciste pred bogom, pred sobom, pred ljudima nego da zive same i odustaju od radjanja blagodeti imanja djece.
Ponavljam "ko hoce".
Jos da dodam tj da pitam zar nije bolje da cure, zene, udovice..imaju zakonski brak i zakonsku djecu da budu ciste pred bogom, pred sobom, pred ljudima nego da zive same i odustaju od radjanja blagodeti imanja djece.
Ponavljam "ko hoce".
-
rei
Mahalac wrote:Nije mi to cilj ni dokazati, dragi Prenj. Mislim da sam u prethodnom postu bio dovoljno jasan.
Ponavljam "ko hoce".
upravo ne donosenje takvog zakona i sprecava ljude da ulaze u takve veze
koje su za moj pojam vrlo diskutabilne...
- SiSaJuMe
Znas ono Ispitivanje:
Pitanje - "Ovdje pise da si bio dorovoljac" -
Odgovor - "Ma ja uhvatili me i napisali dobrovoljac!
Prema tome cisto sumljam da bi neka zena za zdravim mozgom pristala na ovako nesto. Zapitam se kako moze neko da u 21 stoljecu toliko zenu podcjenjuje. Hadzija ima love i moze ''izdrzavat'' vise zena pa daj mu jos i to zadovoljstvo. A sta je sa Zenama dali i one mogu imati vise muzeva. Cuj ima i bogatih zena koje mogu izdrzavat vise muskaraca.
A sto se tice bolescurina sta mislis da se nebi sta izleglo u kombinaciji 1 muskarac i 4 zene. Il obrnuto.
I Bil bio ponosan da kazes da ti je sestra udata za hairliju koji pored nje ima jos 3 zene?
Pozdrav.
Prema tome cisto sumljam da bi neka zena za zdravim mozgom pristala na ovako nesto. Zapitam se kako moze neko da u 21 stoljecu toliko zenu podcjenjuje. Hadzija ima love i moze ''izdrzavat'' vise zena pa daj mu jos i to zadovoljstvo. A sta je sa Zenama dali i one mogu imati vise muzeva. Cuj ima i bogatih zena koje mogu izdrzavat vise muskaraca.
A sto se tice bolescurina sta mislis da se nebi sta izleglo u kombinaciji 1 muskarac i 4 zene. Il obrnuto.
I Bil bio ponosan da kazes da ti je sestra udata za hairliju koji pored nje ima jos 3 zene?
Pozdrav.
- Fair Life
Onaj ko je imao 10 godina 1992. sad ima 23. Djevojcica 92. djevojka danas... vaspitavana konzervativno u duhu religije... na poniznost prema muskim clanovima porodice, prvenstveno prema ocu, pa starijoj braci...SiSaJuMe wrote:(...)
Gledali ste ratne nadrealiste i poslusnu "Sarajevsku pepeljugicu"...
Ta poniznost pomalo prelazi u poslusnost i lako se postaje cetvrta zena... nekome ko ima punu kesu. Mnoge ce kceri otici zelenasima za otplatu dugova... kamata...
- Kurt_Kombajn
Mahalac, vidim da insistiras na slobodnoj volji, dakle "ako hoce"
...s tim se, nacelno, slazem, dakle svako bi trebao da ima prava da radi sta god hoce dok ne dira drugoga, ako je vec nekoj zeni stalo da bude druga, peta, deseta...onda me to ni najmanje ne zanima, sve dok nije prisiljena...
1. kako, po tvom misljenju, biti siguran da se svaki put radi o slobodnom izboru?
2. kako onda gledas na homoseksualne brakove, koji se takodjer zasnivaju na slobodnom izboru, dakle "ako homoseksualci tako zele", i pritom ne diraju nikoga?
3. sta je sa narkomanima...i drogiranje je njihov "slobodan izbor"?
...s tim se, nacelno, slazem, dakle svako bi trebao da ima prava da radi sta god hoce dok ne dira drugoga, ako je vec nekoj zeni stalo da bude druga, peta, deseta...onda me to ni najmanje ne zanima, sve dok nije prisiljena...
1. kako, po tvom misljenju, biti siguran da se svaki put radi o slobodnom izboru?
2. kako onda gledas na homoseksualne brakove, koji se takodjer zasnivaju na slobodnom izboru, dakle "ako homoseksualci tako zele", i pritom ne diraju nikoga?
3. sta je sa narkomanima...i drogiranje je njihov "slobodan izbor"?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
jedno od objasnjenja je cisto ekonomsko...SiSaJuMe wrote:Znas ono Ispitivanje:
Pozdrav.
imate udovice sa djecom, one se preudaju, onaj koji ih ozeni i spasi bijede i NE DAO BOG PROSTITUCIJE je zaradio sevapa...
sve je to moguce jer jedan covjek vrijedi koliko dvije zene...
eto, po serijatu, mozes dovesti dva svjedoka (muskarca) ili jednog muskarca i dvije zene...
nepravda...
ali zene pristaju na to...
i ja im ne branim....
ja znam da bi mom medi bila posljednja recenica JA BI JOS JEDNU ZENU...
jer bi ja kao prva trebala aminovati drugu, onda trecu aminujem prvo ja pa druga zena...a ja nikad aminovala ne bih, pa bi medo bio masakriran...
bukvalno....
-
da pamtis
estagfirula sto su ti zene (nesto)ja znam da bi mom medi bila posljednja recenica JA BI JOS JEDNU ZENU...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
rekoh, ne branim drugim zenama da to urade..........ali medo bi bio masakriran...a zna on zastoda pamtis wrote:estagfirula sto su ti zene (nesto)ja znam da bi mom medi bila posljednja recenica JA BI JOS JEDNU ZENU...![]()
nid*e demokratije
a kamo li serijata
po serijaty je ovako 3+1 , pa ko moze, nikakve to veze nema
koliko je odnoz zena / muskarac u svijetu danas???? 7:1, 11:1 ????
- manijak1
- manijak1
Duhovno
pa i materijalno
pa rokovnik
........a onda one mogu da se žale