BIKERI

Podforum za motocikliste...
Post Reply
Edis_Jasarevic

Post by Edis_Jasarevic »

DaysleepeR wrote:
@DaysleepeR,

citate sam ti postavila da ti pokazem da na pg.com-u JESTE BILO RIJECI O AKCIJI POMOCI SREBRENICI koju ste pokrenuli...
i jos mi nisi odgovorio, koja je svrha kluba u koji si ti uclanjen?!?!?!?
Hondagirl,

necu da pricam o pungas.com

na forumu se moglo pricati sta god hoces, ali portal je postupio kako je postupio.

A i znam taj thread, pa nije bilo vise od 10 postova na tu temu.

Ja uopste ne pricam o forumu, pricam o portalu.

Latino Bar - BIKER PARTY 03.-04. jun 2005 Banjaluka

Ovo se reklamiralo pa obrati paznju na datum.
Ni rijeci o Srebrenici.
Hajmo moral na stranu za momenat, ali je idiotski furati dernekcic sa 15 motora na prvu stranu a ni rijec o okupljanju vise od 400.
Al poznavajuci "strucnjaka" novinara koji stoji iza svega nije ni cudo.

Ionako je sad slovenacki nije ni domaci vise.

Jebes pungas
Da li su bikeri organizovali humanitarnu organizaciju radi samopromocije?
Ja mislim da nisu...
barem nisu oni cija je to originalna ideja, a ocigledno takvim kao sto si ti cilj ucestvovanja u takvim humanitarnim organizacijama jeste samopromocija.

Otkud znas, da mi do sada nismo napravili neke slicne akcije manjeg obima. Ja sam recimo davao znacajne sume novca ne samo za srebrenicu nego za mnoge druge humanitarne akcije ali smatram da to ne treba razglasavat na sva zvona.

Da PunGas.com napravi takvu akciju, budi siguran da se uopste ne bi ljutili na druge medije da tu informaciju ne objave. Jer meni licno, a vjerujem niti ostalim sa pungas.com (barem onima koje ja poznajem) nije stalo da se pise o tome, i to radim radi zelje da nekome pomognem. Nema potrebe da bilo ko drugi zna za to.

PunGas.com sam po sebi je portal, koji se bavi auto sportom, i kroz sve sto ide uz to. Dakle bavi se ekstremima u automobilizmu, a i u motociklizmu. To je nasa furka da pratimo zbivanja u tome.
Ne treba nas poistovjecivati sa majmunima koji divljaju po gradu, samo zato sto se zove portal a i klub - PunGas i sto je to zvucno ime, pa asocira na extremnu voznju, sto i jeste stvar, ali ne u saobracaju.

PunGas je ime nastalo ciljajuci na Pun Gas na stazama i u kontroliranim uvjetima. Dakle ne vozeci se ulicom Dz.Bijedica, Titovom ili nesto slicno.
Vise puta sam ja licno, a i ostali osudili jurcanje koje ugrozava ostale.
Ime je vjerovatno provokativno, to mu je i bilo cilj. Ali nam nije cilj da divljamo po cesti.
Ja recimo namjeravam kupiti Alfu 164 V6 Q4, ali me neces sa njom vidjeti da divljam po gradu.

P.S.
Vec 10 godina sam clan bikers kluba.
I nisam slovenac :-)
Jedino ako sugeriras da sam slovenac zbog toga sto sam urednik Auto magazina. A imajuci u vidu da je Avto magazin br.1 u sloveniji, a Auto magazin br1 u BiH, onda ti se mogu zahvaliti jer to ''slovenac'', mogu samo prihvatiti kao kompliment.
Edis_Jasarevic

Post by Edis_Jasarevic »

Obzirom da sam stlano u automobilu, nemam neke vece prekrsaje. A imajuci i u vidu kakav nam je zakon, i nije tesko napraviti prekrsaj za prijavu. Recimo napisali su mi prijavu zato sto sam na Fiatu Doblu (sluzbenom) imao naljepnicu 90 a ne 80.
Jel to znaci da sam ubica na cesti?
hondagirl

Post by hondagirl »

@DaysleepeR,

mislila sam da si dosad shvatio bar jedno sto se mene tice - da ja ne pricam price koje cujem, vec pricam o stvarima koje znam.
rekoh ti da se JA cesto vozim navece sa motoristima i uzivam u tim voznjama, tako da si mogao pretpostaviti da sam LICNO vidjela nezaustavljanja pred policijom, dizanje motora na zadnji tocak tik pred policajcem kojem je sapka pala s glave u tom momentu (konkretan slucaj na semaforu kod masinske skole ovog ljeta) i sl.
imenovati raju vjerovatno pretpostavljas da necu...

a ako ce ti srce biti na mjestu, eto potrudicu se da saberem prekrsajne prijave nas 10-tak koji osnivamo klub, a ocekujem od tebe da mi izbrojis (al i ti iskreno) prijave koje imaju clanovi tvog kluba. jel posteno? odmah (bez provjere) ti mogu reci da od nas 10 garantujem za 7 ljudi da nemaju nijednu ili maksimalno jednu prijavu na danasnji dan, ali bukvalno.
jel dovoljan prosjek finih vozaca u skupstini jednog amk?!?!?!?! :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Edis_Jasarevic wrote:
DaysleepeR wrote:
@DaysleepeR,

citate sam ti postavila da ti pokazem da na pg.com-u JESTE BILO RIJECI O AKCIJI POMOCI SREBRENICI koju ste pokrenuli...
i jos mi nisi odgovorio, koja je svrha kluba u koji si ti uclanjen?!?!?!?
Hondagirl,

necu da pricam o pungas.com

na forumu se moglo pricati sta god hoces, ali portal je postupio kako je postupio.

A i znam taj thread, pa nije bilo vise od 10 postova na tu temu.

Ja uopste ne pricam o forumu, pricam o portalu.

Latino Bar - BIKER PARTY 03.-04. jun 2005 Banjaluka

Ovo se reklamiralo pa obrati paznju na datum.
Ni rijeci o Srebrenici.
Hajmo moral na stranu za momenat, ali je idiotski furati dernekcic sa 15 motora na prvu stranu a ni rijec o okupljanju vise od 400.
Al poznavajuci "strucnjaka" novinara koji stoji iza svega nije ni cudo.

Ionako je sad slovenacki nije ni domaci vise.

Jebes pungas
Da li su bikeri organizovali humanitarnu organizaciju radi samopromocije?
Ja mislim da nisu...
barem nisu oni cija je to originalna ideja, a ocigledno takvim kao sto si ti cilj ucestvovanja u takvim humanitarnim organizacijama jeste samopromocija.

Otkud znas, da mi do sada nismo napravili neke slicne akcije manjeg obima. Ja sam recimo davao znacajne sume novca ne samo za srebrenicu nego za mnoge druge humanitarne akcije ali smatram da to ne treba razglasavat na sva zvona.

Da PunGas.com napravi takvu akciju, budi siguran da se uopste ne bi ljutili na druge medije da tu informaciju ne objave. Jer meni licno, a vjerujem niti ostalim sa pungas.com (barem onima koje ja poznajem) nije stalo da se pise o tome, i to radim radi zelje da nekome pomognem. Nema potrebe da bilo ko drugi zna za to.

PunGas.com sam po sebi je portal, koji se bavi auto sportom, i kroz sve sto ide uz to. Dakle bavi se ekstremima u automobilizmu, a i u motociklizmu.

P.S.
Vec 10 godina sam clan bikers kluba.
I nisam slovenac :-)
Jedino ako sugeriras da sam slovenac zbog toga sto sam urednik Auto magazina. A imajuci u vidu da je Avto magazin br.1 u sloveniji, a Auto magazin br1 u BiH, onda ti se mogu zahvaliti jer to ''slovenac'', mogu samo prihvatiti kao kompliment.
Edise bez da ulazim u polemiku sa moralne strane, reklamirati bikers party koji je prosao nezapazeno a ne napisati ni recenicu o okupljanju 400 motora i njihovom konvoju kroz pola drzave! je cista novinarska fula i kiks.

Nemoj se ti kao predstavnik neceg sto se ignorantski ponijelo prema humanitarnoj akciji naustrb reklamiranja pijanke u BL stavljati u polozaj da pokusavas meni da natuknes los osjecaj jer kao ja hocu medalju radi humanitarne akcije.

Ja nisam imao nista sa organizacijom i moj odlazak je bio dobrovoljan kao sto je bio svakog koje bio tamo.

Kakva samopromocija, svi mi vozimo motore iskljucivo radi svog uzitka.

I ne kontam sta ti smeta ako ste vec svjesno odabrali provokativno ime?

Onaj koji svjesno biva provokativan se bas ne nalazi pogodjenim kad naidje na reakcije.

Polazim od sebe koji dnevno dozivim 50% simpatija i 50% zgrazanja.
To je zivot koji sam sam odabrao nije me niko tjerao na to.

Kao covjek koji je vec dio kluba da vam kazem nesto iz iskustva.
To je nasa furka da pratimo zbivanja u tome.
Ne treba nas poistovjecivati sa majmunima koji divljaju po gradu, samo zato sto se zove portal a i klub - PunGas i sto je to zvucno ime, pa asocira na extremnu voznju, sto i jeste stvar, ali ne u saobracaju.

PunGas je ime nastalo ciljajuci na Pun Gas na stazama i u kontroliranim uvjetima. Dakle ne vozeci se ulicom Dz.Bijedica, Titovom ili nesto slicno.
Vise puta sam ja licno, a i ostali osudili jurcanje koje ugrozava ostale.
Ime je vjerovatno provokativno, to mu je i bilo cilj. Ali nam nije cilj da divljamo po cesti.
Ja recimo namjeravam kupiti Alfu 164 V6 Q4, ali me neces sa njom vidjeti da divljam po gradu.
Sta jedan clan kluba uradi trpi citav klub, eto vi sad izjaviste da klub nece postojati da bi se furalo po gradu.
Eto svi smo gradjani ovog grada, praticemo kako se ponasate, do vas je koliko cete ozbiljni ispasti, a ja licno mislim da niste zreli sekunde da bi imali kontrolu.

Ne zalazete se za strozije kazne, za obavezan pojas, za zabranu mobitela, nista.
Nigdje mozga, nigdje evrope, nigdje inicijative, samo prazna prica kao da zivimo u Njemackoj.

To za clanstvo u bikers klubu, to nista ne znaci.

A za slovenca, pametan si ti i tacno znas sta sam htio reci.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

hondagirl wrote:@DaysleepeR,

mislila sam da si dosad shvatio bar jedno sto se mene tice - da ja ne pricam price koje cujem, vec pricam o stvarima koje znam.
rekoh ti da se JA cesto vozim navece sa motoristima i uzivam u tim voznjama, tako da si mogao pretpostaviti da sam LICNO vidjela nezaustavljanja pred policijom, dizanje motora na zadnji tocak tik pred policajcem kojem je sapka pala s glave u tom momentu (konkretan slucaj na semaforu kod masinske skole ovog ljeta) i sl.
imenovati raju vjerovatno pretpostavljas da necu...

a ako ce ti srce biti na mjestu, eto potrudicu se da saberem prekrsajne prijave nas 10-tak koji osnivamo klub, a ocekujem od tebe da mi izbrojis (al i ti iskreno) prijave koje imaju clanovi tvog kluba. jel posteno? odmah (bez provjere) ti mogu reci da od nas 10 garantujem za 7 ljudi da nemaju nijednu ili maksimalno jednu prijavu na danasnji dan, ali bukvalno.
jel dovoljan prosjek finih vozaca u skupstini jednog amk?!?!?!?! :D
Vidim lagano dolaze raja sa pungas da pruze podrsku :D

Pa nisam valjda toliko opasan, ja jedan na vas pet ;)

Pa eto, idite onom starom narodnom, ako moze on mogu i ja pa nemojte ni vi stati policiji, hoce li ti onda biti lakse.
Kad te policija zaustavi mora biti razlog.
Ako se vozis sa motoristima a vec kazes da jurcaju, znaci da ne postujes propise koji vladaju u gradu.

Sto se tice prekrsajnih prijava, nemoj brojati, meni je dovoljan podatak da postoje.
infoSBCMC

Post by infoSBCMC »

Postovani prijatelji, ljubitelji automobilizma i motociklizma,

Povremeno pratimo ovaj forum, a posebno topic "Auto-Moto".

Primijetili smo da se dosta cesto pominje akcija "Voznja za Srebrenicu: pomoc djeci sa posebnim potrebama".

U svakom slucaju, zeljeli bismo da se zahvalimo na verbalnoj i svakoj drugoj podrsci koju ste dali i koju dajete ovoj akciji, a posebno momku i bikeru koji se predstavlja kao DaysleepeR.

No, takodjer zelimo da naglasimo da ovu akciju nisu organizirali "sarajevski motociklisti" niti su se sarajevski motociklisti "samo-organizirali", vec je ovu akciju zamislio, organizirao i realizirao sarajevski moto-klub "Sarajevo Bikers Club" MC uz svesrdnu podrsku SVIH sarajevskih moto klubova i velikog broja moto klubova iz BiH, Hrvatske i Slovenije. Ove godine posebno velika podrska je dosla od moto-kluba "Rajvosa" MC, dok je prosle godine najveci doprinos dao sarajevski klub "Walter" MC.

Na ovu temu "Sarajevo Bikers Club" MC je bio dana 18.10.2005. gost u talk-show emisiji u DRUGOJ drzavi, u Hrvatskoj, u talk-showu "Sanja" TV stanice RTL.

Ovo radi pravilnog informiranja javnosti, a detalje o akciji mozete naci na web stranici http://www.sarajevobikersclub.ba

Pozdrav i drzite gume okrenute ka dolje (i automobilisti, takodjer) !

[email protected]
http://www.sarajevobikersclub.ba
Qler

Post by Qler »

koliko ti imas preksajnih prijava?!

ovo si ti rekao:
svi mi vozimo motore iskljucivo radi svog uzitka.

a eto mi ne vozimo auta radi svog uzitka, nego da obaramo motocikliste po cestama.

daj ba, pa nisu motori jedino sto valja, prije bi vozio onog nissana 350z nego i jednog motora, a dao bi 10 hayabusa za SLK 55AMG!

to je uzitak!
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Qler wrote:koliko ti imas preksajnih prijava?!

ovo si ti rekao:
svi mi vozimo motore iskljucivo radi svog uzitka.

a eto mi ne vozimo auta radi svog uzitka, nego da obaramo motocikliste po cestama.

daj ba, pa nisu motori jedino sto valja, prije bi vozio onog nissana 350z nego i jednog motora, a dao bi 10 hayabusa za SLK 55AMG!

to je uzitak!
Prekrsajnih prijava?

Nijednu.

citat izvucen iz konteksta o nekakvom isticanju zasluga, odgovor na glupu izjavu.

Znam ja da vozite iz uzitka i da je najveci 120 kmh po urbanim dijelovima :D

Auto bolji od motora?

Ja sam po 100 put vozac automobila, i znam kako je voziti i jedno i drugo.

Putovanje motorom do mora je neopisiv osjecaj, tek tad potpuno dozivis put.

I smisao voznje motora nije stici na destinaciju nego sam put.

A auto?

Obicnom sanduku sa 2 osovine, 4 tocka i motorom su morali da dodaju mali milion stvari kako nebi bila dosadna!

Motor je isti od pocetka.
Otkako je napravljena V masina (pronadji na netu kad i kako) ista se pravi i danas.
Zasto mjenjati nesto sto valja?

A kod auta non stop nesto novo, stalno se kvari, crkaje, dimi :D

Pusti ba te price.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Qler wrote:bolje sanduk na 2 osovine i 4 tocka nego tabut na dva tocka!

:D
Zato auto i moze voziti svako, a na motoru prezivi samo onaj ko zna, zato postuj onog na 2 tocka.

;)
Qler

Post by Qler »

postujem ja onog na dva tocka, ali trazim da i mene taj isti postuje.... :-? :roll:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Qler wrote:postujem ja onog na dva tocka, ali trazim da i mene taj isti postuje.... :-? :roll:
Evo ja te postujem.

Prvobitno zato sto simpatises motoriste, a onda i zato sto si regulara covjek za diskusiju.

Jel sad ok?
Qler

Post by Qler »

OK je )
hondagirl

Post by hondagirl »

[quote="DaysleepeR"]
"Vidim lagano dolaze raja sa pungas da pruze podrsku :D"

toliko o nasoj solidarnosti... 8-)

"Pa nisam valjda toliko opasan, ja jedan na vas pet ;)"

da si opasan bio bi na cesti, a ne visio za tastaturom...

"Pa eto, idite onom starom narodnom, ako moze on mogu i ja pa nemojte ni vi stati policiji, hoce li ti onda biti lakse."

meni je lako i ovako, a ti treba samo da priznas da nisi bio u pravu sa konstatacijom od ranije da nezaustavljanje motorista na zahtjev policajca "mozda" nije istina...

"Kad te policija zaustavi mora biti razlog."

da, naravno....

"Ako se vozis sa motoristima a vec kazes da jurcaju, znaci da ne postujes propise koji vladaju u gradu."

ja nisam ni rekla da ne jurcam, vec si ti rekao da motoristi ne jurcaju (sami tim ne predstavljaju opasnost na cesti)...

"Sto se tice prekrsajnih prijava, nemoj brojati, meni je dovoljan podatak da postoje."

nemas nista konkretnije da kazes?!?!?!?! ja rekoh da prebrojimo, jel t omotoristi nemaju nijedne?!?!?!

eto toliko o tome ko je "nepouzdan sagovornik", cak mi postajes i nezanimljiv. izgubio si na svojoj zestini sa pocetka diskusije... :D

pozdrav.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

hondagirl wrote:
DaysleepeR wrote: "Vidim lagano dolaze raja sa pungas da pruze podrsku :D"

toliko o nasoj solidarnosti... 8-)

"Pa nisam valjda toliko opasan, ja jedan na vas pet ;)"

da si opasan bio bi na cesti, a ne visio za tastaturom...

"Pa eto, idite onom starom narodnom, ako moze on mogu i ja pa nemojte ni vi stati policiji, hoce li ti onda biti lakse."

meni je lako i ovako, a ti treba samo da priznas da nisi bio u pravu sa konstatacijom od ranije da nezaustavljanje motorista na zahtjev policajca "mozda" nije istina...

"Kad te policija zaustavi mora biti razlog."

da, naravno....

"Ako se vozis sa motoristima a vec kazes da jurcaju, znaci da ne postujes propise koji vladaju u gradu."

ja nisam ni rekla da ne jurcam, vec si ti rekao da motoristi ne jurcaju (sami tim ne predstavljaju opasnost na cesti)...

"Sto se tice prekrsajnih prijava, nemoj brojati, meni je dovoljan podatak da postoje."

nemas nista konkretnije da kazes?!?!?!?! ja rekoh da prebrojimo, jel t omotoristi nemaju nijedne?!?!?!

eto toliko o tome ko je "nepouzdan sagovornik", cak mi postajes i nezanimljiv. izgubio si na svojoj zestini sa pocetka diskusije... :D

pozdrav.
Solidarnost?
Dosao covjek da pere ljagu sa imena portala, pa on se potpuno ogradio od kluba jer istog momenta kad neko od vas zgazi pjesaka on ce najebat.
Edis_Jasarevic wrote:Ne treba nas poistovjecivati sa majmunima koji divljaju po gradu, samo zato sto se zove portal a i klub - PunGas i sto je to zvucno ime, pa asocira na extremnu voznju, sto i jeste stvar, ali ne u saobracaju.
Neznam gdje ti vidis solidarnost.

Vidi,
ustedila bi sebi i vremena i zivaca da si na moje izvorno pitanje koja je svrha kluba jednostavno odgovorila svrha kluba je to, to i to a ne uletila u raspravu ciji je babo jaci.
Kako god jos ne dobismo odgovor na to pitanje.

Mogla si napisati edukacija u saobracaju, druzenja, putovanja, humanitarni rad i sl.
Ali nisi.
Time dala podlogu koja jos uvijek stoji da je glavna svrha tackanje.
Niko to nicim od vas nije demantirao.

Mislim da se kroz diskusiju pokazala jedna od glavnih odlika postojanja moto klubova kroz vec pomenutu humanitarnu akciju.
Pored toga svrha je kontrola, pogotovo kod klubova koji imaju preiod staziranja za isti, dakle u klub nemoze uci neko ko kroz odredjeni period (godina do dvije) ne pokaze da nije kreten, belajsuz i nepouzdana i labilna individua.
Svrha su druzenja i putovanja, jer kad odes u stranu zemlju ime kluba i ime grada/drzave iz koje dolazis te najbolje predstavlja.

Hvala na procjeni koliko sam opasan necu je komentarisati :D
Da li je svrha auto kluba Pungas da bude opasan?

Jos nisam dobio konkretan slucaj da motorista nije stao policiji i da se izvukao bez kazne.
Samo ja vidio, ja cuo, clanak u novinama bi bio dovoljan dokaz, ja mislim da policija to mora da prijavi, ako nista stalno citamo o vozacima koji bjeze policiji i bivaju zaustavljeni...

Ja sam rekao da ja ne jurcam ali to sam ja, necu ja pricati u ime drugih.
Pazljivo sam pregledao citavu temu i nisam nigdje vidio da sam napisao kako motoristi ne jurcaju.
Neznam sta hoces da postignes izmisljanjem, jedino to dovodi u pitanje sve sto si rekla.
Sto da ja sad vjerujem da je istina i mit kako motoristi ne staju policiji?

Meni je dovoljno da ima prekrsajnih prijava, plus ime Pungas, plus nepostojanje svrhe osim tackanja, sve to cini savrsenu sliku.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

infoSBCMC wrote:Postovani prijatelji, ljubitelji automobilizma i motociklizma,

Povremeno pratimo ovaj forum, a posebno topic "Auto-Moto".

Primijetili smo da se dosta cesto pominje akcija "Voznja za Srebrenicu: pomoc djeci sa posebnim potrebama".

U svakom slucaju, zeljeli bismo da se zahvalimo na verbalnoj i svakoj drugoj podrsci koju ste dali i koju dajete ovoj akciji, a posebno momku i bikeru koji se predstavlja kao DaysleepeR.

No, takodjer zelimo da naglasimo da ovu akciju nisu organizirali "sarajevski motociklisti" niti su se sarajevski motociklisti "samo-organizirali", vec je ovu akciju zamislio, organizirao i realizirao sarajevski moto-klub "Sarajevo Bikers Club" MC uz svesrdnu podrsku SVIH sarajevskih moto klubova i velikog broja moto klubova iz BiH, Hrvatske i Slovenije. Ove godine posebno velika podrska je dosla od moto-kluba "Rajvosa" MC, dok je prosle godine najveci doprinos dao sarajevski klub "Walter" MC.

Na ovu temu "Sarajevo Bikers Club" MC je bio dana 18.10.2005. gost u talk-show emisiji u DRUGOJ drzavi, u Hrvatskoj, u talk-showu "Sanja" TV stanice RTL.

Ovo radi pravilnog informiranja javnosti, a detalje o akciji mozete naci na web stranici http://www.sarajevobikersclub.ba

Pozdrav i drzite gume okrenute ka dolje (i automobilisti, takodjer) !

[email protected]
http://www.sarajevobikersclub.ba
Veliki pozdrav.

Prepoznajem stil pisanja.

Vidjeli smo se danas na momenat.

Rubber side down, or shiny side up!
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Da bi premostili neke razlike stavljam jedan tekst o nama bajkerima cisto da nam se vidi polazna tacka.

Bajkerski Kodeks ponasanja

Od strane nepoznatog autora

Nekada su svi bajkeri imali zajedničku nit, neizgovoreni etički
Kod i ponašanje koje je nadilazilo riječi i koje se zasnivalo na
postupcima.
Nikad nije napisana knjiga sa Bajkerskim Kodeksom ponašanja i
nikad i nije bilo potrebe za njom.
Ali vremena se mjenjaju u čini se da dolaze neki novi
motociklisti.

Danas kada vidite motociklistu kako juri najvjerovatnije je da će
biti u majici kratkih rukava, u šorcu i sa tenama na nogama.
I bajker najgrubljeg, najčvršćeg izgleda pored kojeg ćete se
zaustaviti je najvjerovatnije doktor ili advokat i moguće je da nosi Rolex ispod sve te kože .
Nema ništa pogrešno u tome, sve dok ovi novi motociklisti znaju
Kod koji su stvarali old-timeri.

Biti bajker je značilo imati dovoljno kreativnosti i pretvoriti
krntiju, koristeći samo inovativnost i inspiraciju, u jedistvenu
mašinu koja plijeni pažnju, a onda riskirati vlastiti život na
asfaltu jureći na bajku koji ste sami napravili sa ponosom.

Bajkeri su nosili kožu i bili masni jer su znali da je zlobnicima
pregaziti ih čas posla, tako da su morali da izgledaju
zastrašujuće.

Bili smo vrsta okrenuta sebi, bez sindikata, bez grupe koja nas
podržava, u mnogim slučajevima bez porodice.
Morali smo uspjeti u vlastitom svijetu, protiv svih pravila,
protiv mainstream društva, i protiv svih izgleda za uspjeh.

Preživjeli smo i napredovali zbog Bajkerskog Koda i nikad nismo
trpili sranja niotkoga. Na starijima je da uče mlađe.
S tim na umu, dajemo vam osnovna
pravila ponašanja na dva točka.
Pazite dobro, braćo i sestre, jer je naš Kod svetinja ispunjen sa
čašću i lojalnošću, onakvom kakva nije viđena od doba vitezova:

Ne trpi sranja.

Budi dobar prema ženama, djeci i životinjama, ali ne trpi sranja.
To je najvažniji preduslov ako želiš da se zoveš bajkerom. To je u
vezi sa respektom i čašću. Svako može biti budala tankih živaca.
Budi kul, zauzmi stav i neka tvoja djela prate ono što kažeš.

Nikad ne laži, ne varaj i ne kradi.

Drugi način da se ovo kaže je uvijek govori istinu.
Bajkeri su uvijek loši prljavi i masni momci u filmovima,
ali svaki pravi bajker zna da ga njegova riječ obavezuje.
Tvoja riječ je jedina stvar na ovom svijetu koja 100% pripada tebi.
Čuvaj je sa oprezom i budi plemenit, Jer si ti istinski vitez na cesti.

Ne cinkaj.

Ako vidiš nepravdu, bori se protiv nje, ako išta vrijediš.
Sam ćeš se starati o problemima i
nikad nemoj osjetiti potrebu da nekog drugog cinkaš.
Cinkaroši su najniži oblik života na planeti,
odmah pored kradljivaca motora.

Ne cmizdri.

Apsolutno niko ne poštuje niti voli onoga ko cmizdri.
Drugi način da se ovo kaže je, izdrži to vrijeme u blatu.
Drugi način da se o ovom misli je, "Ne pravi veliku frku oko
sitnica" većina životnih malih neugodnosti se ionako na kraju
same od sebe srede, cmizdrio ti ili ne. Glavu gore, majku mu!
Bajker si, nisi crv...

Nikad ne priznaj poraz i nikad nemoj odustati.

Bilo da je tuča, debata, ili poslovni dogovor, nebitno kako gusto
postane, bajker nikad ne odustaje.

Pomaži drugima.

Kad je brat ili sestra u kvaru pored puta, uvijek se zaustavi i
pomozi im. Čak i kao moralna podrška, ako je to sve što možeš
pružiti, bolje nego da samo prođeš pored.
Zapamti život je putovanje, vožnja, a ne stizanje na destinaciju.
Već si tamo. I nemoj samo pomagati bajkerima, pokaži svijetu da
smo bolji nego imidž koji nas prati.
Ljubaznost ne košta ništa ali ti daje sve.

Drži do sebe.

Uradi ono što kažeš da ćeš uraditi, budi tamo kad kažeš da ćeš
biti. To se zove integritet.
Ovo se takođe odnosi za zauzimanje stava.
Kao što pjesma kaže,
"You've got to stand for something or you'll fall for anything."

Život nije vježba

Da, ovo nije proba kostima. Ovo je život --
izađi i grizi velike komade njega. Nemaš vremena za gubljenje.
Bajkeri ne stoje i ne čekaju da im zabava dođe na noge.
Živi se samo jednom. Sutra možeš poginuti,
zahvaljujući penzioneru koji je zaspao za volanom.
Živi sad, uzmi maksimum od svakog trenutka.

Ok, sad da ponovimo.

Ti si bajker, moderni vitez ceste.

Štiti slabe, Zauzmi stav i budi ponosan.

Tvoja riječ je tvoja obaveza.

Drži do sebe.

Ne trpi sranja.

Život nije vježba.

Sad izađi i vozi.
Kad si u dilemi, vozi.
To je ono što mi radimo...vozimo.
Ako želiš da se voziš okolo u Day-Glo Havajskoj košulji i
sandalama, samo naprijed, ali ako ti je namjera već da izgledaš
kao idiot, barem se nemoj ponašati kao idiot.

Ove upute su samo osnove, mnogo više je potrebno da se bude
bajker od toga da se samo kupi motor.
Ako samo kupiš motor, ti si motociklista.
Biti bajker je način života, ponosan način života koji dijelimo sa
strašću za otvorenim putem.
JD

Post by JD »

DaysleepeR wrote: Vidi,
ustedila bi sebi i vremena i zivaca da si na moje izvorno pitanje koja je svrha kluba jednostavno odgovorila svrha kluba je to, to i to a ne uletila u raspravu ciji je babo jaci.
Halo bolan pa ko si to ti da se tebi odgovara na pitanja, jesi ti to nesto bitan pa da se mi trebamo tebi pravadti da bi ti donio svoj sud o nama??? Sta si se digao nesto, nit nas interesuje tvoje misljenje, nit tvoje misljenje ista znaci... Ti ako si stekao to svoje misljenje ne trebamo se mi sad "slomiti" da ti dokazemo suprotno nisi bitan uopste.
DaysleepeR wrote: Ja sam rekao da ja ne jurcam ali to sam ja, necu ja pricati u ime drugih.
Ti maloprije napisa da klub trpi ako neki od clanova jurca, kako onda da tvoj sveti klub ne trpi kad ti jurcas kroz grad ???? I ne lazi da ne jurcas sad ces nam jos i reci da nisi nikad presao 60 po Sarajevu ??? Kako smijesno.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

JD wrote:
DaysleepeR wrote: Vidi,
Halo bolan pa ko si to ti da se tebi odgovara na pitanja, jesi ti to nesto bitan pa da se mi trebamo tebi pravadti da bi ti donio svoj sud o nama??? Sta si se digao nesto, nit nas interesuje tvoje misljenje, nit tvoje misljenje ista znaci... Ti ako si stekao to svoje misljenje ne trebamo se mi sad "slomiti" da ti dokazemo suprotno nisi bitan uopste.
DaysleepeR wrote: Ja sam rekao da ja ne jurcam ali to sam ja, necu ja pricati u ime drugih.
Ti maloprije napisa da klub trpi ako neki od clanova jurca, kako onda da tvoj sveti klub ne trpi kad ti jurcas kroz grad ???? I ne lazi da ne jurcas sad ces nam jos i reci da nisi nikad presao 60 po Sarajevu ??? Kako smijesno.
Klub valjda registracijom postaje javan pa i njegova svrha.
Ja kao vozac mozda nadjem interesa pa pozelim da se uclanim, ko zna?

I to potpada pod moje pitanje, dakle karakter kluba, da li je otvoren za sve ili je zatvorenog/privatnog tipa.
Ili je otvoren samo za neke.

Pa vi se evo polomiste danima, moglo je to davno bit gotovo.

A naravno da klub trpi od mog loseg ponasanja, zato i jest sastavljen od odgovornih pojedinaca.

A pisao sam o motoru koji vozim, on jednostavno nije napravljen da jurca.
Ticall

Post by Ticall »

Jebote nisam bio 3 dana na netu i odmah haos opsti, ne znam mislim da ste otisli negdje predleko u raspravi mislim da svi mi imamo ovdje priblizna razmisljanja samo nikako da se oko detalja nedjete, ali hajde zato smo i ovdje nezelim se ukljucivati u raspravu ali ako mi nesto padne na pamet......twowheelkamikaza pa sidje covjece kako si dosao u SA nidje te na mapi, vidim da kazes da se nesto zakuhalo oko kluba, znamo neke iste ljude i ova jos neka raja je isto pocela pricati o nekom klubu sto bi zakuhali i bezveze bi bilo da se na dvije strane ode.....Daysleeper ne znam kako ti se da vise crtati ovdje nekima jedne te iste stvari :D
twowheelkamikaza

Post by twowheelkamikaza »

Ticall wrote:Jebote nisam bio 3 dana na netu i odmah haos opsti, ne znam mislim da ste otisli negdje predleko u raspravi mislim da svi mi imamo ovdje priblizna razmisljanja samo nikako da se oko detalja nedjete, ali hajde zato smo i ovdje nezelim se ukljucivati u raspravu ali ako mi nesto padne na pamet......twowheelkamikaza pa sidje covjece kako si dosao u SA nidje te na mapi, vidim da kazes da se nesto zakuhalo oko kluba, znamo neke iste ljude i ova jos neka raja je isto pocela pricati o nekom klubu sto bi zakuhali i bezveze bi bilo da se na dvije strane ode.....Daysleeper ne znam kako ti se da vise crtati ovdje nekima jedne te iste stvari :D
Ticall,

pozdrav haveru, evo i ja pratim ovu diskusiju, slabo postiram, jer ova rasprava je otisla predaleko.
Prijatelju, nisam u Sarajevu, bio sam u seheru nakratko, i ponovo sam na terenu (ima vec skoro dva mjeseca).
Kao sto sam napisao, prakticno smo zavrsili sve detalje vezano za klub, registracija i ostalo, ali odlucili smo da nema smisla pokretati klub u ovom trenutku.
Realno, nas nekoliko koji pokrecemo ovu ideju ne mozemo da uvezemo zajednicko vrijeme u BiH, i par momaka koji su dole, dio osnivacke grupe, ne zele da rade nista bez nas (kao sto ni mi ne bismo bez njih).
Plan je da zapocnemo rad s pocetkom nove sezone, znaci konkretno, pravi klub, s ambicijama prema pisti, ali i otvorenim "programom na cesti". Kao sto smo pricali ranije, svi se zalazu za slobode unutar kluba, znaci nema presija, previse pravila.
Pratim diskusiju, drago mi je da ima jos ljudi koji zele oformiti klub slicnog usmjerenja, neka, treba to pogurati, ne treba biti samo jedan klub buraz.

Puno pozdrava,

2WK
Voughn

Post by Voughn »

@DaysleepeR,
L&R
@Ostali
Nije on sam nego smo mi zauzeti sa drugim obavezama, a sto se tice njegovog pokusaja da pojasni poredak u lancu ishrane, mislim da je uzaludan. Znanje je privilegija i imaju ga samo oni koji ga zasluzuju ili spoznaju. Na ovom postu je malo onih koji ga zasluzuju a imali su privilegiju da spoznaju.
DaysleepeR-u, pusti ih neka sami skontaju da su hrana. Ovo svakako nije bikerski forum a oni koji su zainteresovani za obicaje i kodekse u tom svijetu ce sami naci odgovore ako ih potraze.

81
JD

Post by JD »

On nema nikakvo znanje nego misli da je uzvisen zato sto vozi motor, i misli da je pametniji od svakoga koga ili motori ne interesuju ili nema para za isti. Ali ko ce to vama uzvisenim bicima objasniti.... Ma da umiremo od zavisti pogotovo kad se skrsite tad hocemo crknuti.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ok, sto se mene tice ja sam gotov.
Voughn

Post by Voughn »

JD wrote:On nema nikakvo znanje nego misli da je uzvisen zato sto vozi motor, i misli da je pametniji od svakoga koga ili motori ne interesuju ili nema para za isti. Ali ko ce to vama uzvisenim bicima objasniti.... Ma da umiremo od zavisti pogotovo kad se skrsite tad hocemo crknuti.
To sto nas smatras uzvisenim bicima je tvoja stvar kao i zavist koju spominjes. Kao sto sam vec rekao Daysleeper-u ovo gradivo prevazilazi vase intelektualne sposobnosti i samo gubi vrijeme pokusavajuci da vam objasni kako stvari stoje. Svakako vas ne primjecujemo dok nam ne zasmetate a onda rjesavamo problem na svoj nacin. On je samo pokusao da vam pojasni sta se desava kad vidite na ulici da neki biker izvlaci kroz leptir staklo nekog debila iz Golfa dizela, da ne bi pomislili da je to samo nas nacin pretstavljanja javnosti i neko izigravanje sile. To je ustvari samo iskonska reakcija samoodrzanja izazvana ugrozavanjem imovine i zivota od strane imenovanog subjekta. Prema tome mislim da nema potrebe za daljom diskusijom uopste. Zamolio bih vas da ukoliko nemate pametnijeg posla ne zapocinjete slicne teme ukoliko niste voljni citati komentare za koje tvrdite da su vam nerazumljivi.
Pozdrav

81
JD

Post by JD »

Voughn wrote: To sto nas smatras uzvisenim bicima je tvoja stvar kao i zavist koju spominjes.
Koga ja smatram? Hahah pa jedino je dragi Bog uzviseno bice. Sta ti lupetas molim te pogledaj sta sam napisao, Daysleeper i slicni njemu se smatraju uzvisenim u odnosu na ostale vozace zato sto vozaju motore, eto jel sad kontas ili da ti jos podrobnije objasnim?
Post Reply