http://speedwave.elanskis.com/mac.asp?xpath=&xpathid=
Skijanje / Oprema
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
whow
Zvuci dobro samo nema nikakvih podataka o gabaritima. Po karakteristikama bih rekao da ce Speedwave serija zamjeniti S- seriju . Odlicna vizuelna prezentacija o tehnologiji . Grafika je takoder vrlo dobra mada pod utjecajem Nordica- Hot Rod, Hot Fuel serije. Siguran sam da ce ovo serija definitivno biti prihvacena i kod mladih generacija zbog izgleda.dinash wrote:moj mokri san su trenutno Elan SpeedWave 12 ... cijena? sitnica. 600EUR ... fakin bastards ...![]()
http://speedwave.elanskis.com/mac.asp?xpath=&xpathid=
Moracu cekati da se pojavi demo pa da oprobam. Elan je uvijek imao kvalitetan proizvod tako da ne sumnjam da ce i ova serija biti dobra. Cijena i nije tako visoka ako se uzme u obzir konkurencija . Sacekaj godinu dana i kupi ih na rasprodaji za 50% vrijednosti negdje u Sloveniji ili Austriji.
-
nineac
E ja blago tebi whow. Ja ove godine bio u BiH ukupno 28 dana, od toga efektivno skijo 7, jer kada sam dosao jugo zapuho i snijeg se otopio.
Ja iduce sezone ako bog da kupujem skije HEAD SL Chip CP13
Od 5 godine sam na Elanu i Head-u pa nekako su mi pri srcu.
Inace gledao sam cjene Atomic GSII i nesto mi cjena nije bas odgovarala
-
whow
Trenutno moja omiljena skija je Atomic Metron B5 pa onda naravno Elan S-12 . Evo i jedna slika iz Jaspera proslog vikenda. Staze nisu bile bas idealne: rocks and other shit tako da su B5 ostale u autu a Elan je dobio svoju shansu. S-12 su stvarno odlicne skije na strminama i pri pristojnom ubrzanju . Pri sporoj voznji ova skija nece biti tako dinamicna dakle ski fast. S-12 je takoder veoma raznovrsna skija za sve vrste staza i snjega.nineac wrote:E ja blago tebi whow. Ja ove godine bio u BiH ukupno 28 dana, od toga efektivno skijo 7, jer kada sam dosao jugo zapuho i snijeg se otopio.

Skiing is like going heaven without dying !!!!
-
tataratira
opet ja
kupio sam i pancerice Lange crl 80 fr
i malo su uske, mada su medium fit, Lange nema šire
a onaj iz Lorisa što je radio bootfiting odselio u SLO pa sam bio prinuđen da ih feniram do iznemoglosti i upalilo je u nekih par milimetara
carving ide mnogo lakše u njima u odnosu na stare SanMarco c155
i vezove sam našao, stari centro 412 su preslabi za moju težinu (100kg)
i brzinu, imao sam nekoliko neugodnih ispadanja pancerice na malo težem snijegu a sve je zavrnuto do kraja na 12ku, našao sam Atomic 1018
za 100 evrića
kupio sam i pancerice Lange crl 80 fr
i malo su uske, mada su medium fit, Lange nema šire
a onaj iz Lorisa što je radio bootfiting odselio u SLO pa sam bio prinuđen da ih feniram do iznemoglosti i upalilo je u nekih par milimetara
i vezove sam našao, stari centro 412 su preslabi za moju težinu (100kg)
i brzinu, imao sam nekoliko neugodnih ispadanja pancerice na malo težem snijegu a sve je zavrnuto do kraja na 12ku, našao sam Atomic 1018
-
nineac
Vidjet cu pred sljedecu zimu, ako nebudem HEAD uzimao uzet cu Elan. Imao sam priliku ove zime probati te skije, meni su se pravo svidjele, ali posto sam kratko bio u BiH nisam htio uzimati nista novo. Uzeo sam samo nove vezove Marker M1100, za tu cijenu su odlicni, 125km, posto sam prosle godine slomio vezove skijajuci 
-
tataratira
nema veza bez metala, džaba svenineac wrote:Vidjet cu pred sljedecu zimu, ako nebudem HEAD uzimao uzet cu Elan. Imao sam priliku ove zime probati te skije, meni su se pravo svidjele, ali posto sam kratko bio u BiH nisam htio uzimati nista novo. Uzeo sam samo nove vezove Marker M1100, za tu cijenu su odlicni, 125km, posto sam prosle godine slomio vezove skijajuci
ja sam imao stare Marker M48 titanium, još ih imam
ali je prednji vrisnuo još prije rata i ostao privremeno montiran stari M46
ovi Centro 412 su smješni na Beta Race skiji, sreća pa nađem ove 1018 na skijanje.co.yu (koštali 900$) a na skijanje.hr prodam ove Centro 412 za 50 evrića
u Intersportu vidim Atomic gs11 i na njima isto ovako plastični najslabiji vez Atomic-a a ko to od 50-60 kg može saviti ovu skiju, da ne pričam kako ovu skiju nema smisla voziti polako...meni se par puta otkačila nakon greške u zavoju koju bi inače mogao ispraviti prestupanjem
samo da je skija ostala na nozi...bio je to pad sezone bez premca
po mojoj slobodnoj procjeni za opremu kojom bi bio zadovoljan
trebao bih dati najmanje 2.000 KM ako hoću novu iz prodavnice,
samo skije i vezovi
-
whow
Nova Sezona samo sto nije pocela, jos par sedmica i pocinje smucanje.
Ove sezone sam rasprodao svu staru opremu osim Atomic B5 05 model te trzio tri para novih smucki
sto po radnjama sto na e-bay-u.
Dakle za sezonu 06/07 line up je slijedeci:
1.) Atomic Metron B5 sa Atomic Neox 412 vezovima. (162 cm) platio
$ 800 prosle godine ( nove).
2.) Elan Megfire 10 Fusion (168 cm) $ 599 u oktobru ove godine
3.) Volkl P60 Slalom Carver 163 cm sa integrated Marker vezovima$ 350 polovne preko na e-bay-u
4.) STOCKLI STORMRIDER XL 164 sa Look vezovima $ 400 za polovne smucke preko e-bay-a.
Sada se nadam da ce biti dosta snijega u planinama te da cu uspijeti da oprobam novu opremu.
Kakva je situacija kod vas.
Ove sezone sam rasprodao svu staru opremu osim Atomic B5 05 model te trzio tri para novih smucki
Dakle za sezonu 06/07 line up je slijedeci:
1.) Atomic Metron B5 sa Atomic Neox 412 vezovima. (162 cm) platio
$ 800 prosle godine ( nove).
2.) Elan Megfire 10 Fusion (168 cm) $ 599 u oktobru ove godine
3.) Volkl P60 Slalom Carver 163 cm sa integrated Marker vezovima$ 350 polovne preko na e-bay-u
4.) STOCKLI STORMRIDER XL 164 sa Look vezovima $ 400 za polovne smucke preko e-bay-a.
Sada se nadam da ce biti dosta snijega u planinama te da cu uspijeti da oprobam novu opremu.
Kakva je situacija kod vas.
-
whow
[quote="tataratira"]pa šta radis sa ovoliko skija ?[/quote\
Pa skijam zavisno od terena i od toga kako su uredene staze . Recimo Volkl je izuzetno dobar na zaledenim stazama , naprosto se urezuje u podlogu , sa druge strane moze biti prilicno "nezgodan" na mekanim ili neuredenim stazama. Stockli je pilicno tvrd jer ima dva sloja titanijuma i fiberglasa te drveno jezgro te mid fat side cut i relativno veliki radijus. Sto znaci da je prilicno brza skija koje moze da se vozi brzo po uredenim stazama ali i cijelcu. Magfire su slicne B5 s tim da su nesto mekse i lakse. Eto tako.
Pa skijam zavisno od terena i od toga kako su uredene staze . Recimo Volkl je izuzetno dobar na zaledenim stazama , naprosto se urezuje u podlogu , sa druge strane moze biti prilicno "nezgodan" na mekanim ili neuredenim stazama. Stockli je pilicno tvrd jer ima dva sloja titanijuma i fiberglasa te drveno jezgro te mid fat side cut i relativno veliki radijus. Sto znaci da je prilicno brza skija koje moze da se vozi brzo po uredenim stazama ali i cijelcu. Magfire su slicne B5 s tim da su nesto mekse i lakse. Eto tako.
-
tataratira
i za to ti trebaju ove Megafire 10 i taj Volkl...dovoljno, propada ti oprema bezveze
i ja gledam sta da uzmem za popodne, cim se uniste staze
postaje opasno na vecim brzinama, imam male (158) Head XP80
odlicna skija, titanijuma ima vise od Beta Race jer je teza o nje a niza 30 cm...radi sirine...lopate su prave
ili cu kupiti neke druge, jos sam napet cekajuci snijeg da bi se i na guzici spustao samo da vec pocne
dodji na http://www.bhski.ba
i ja gledam sta da uzmem za popodne, cim se uniste staze
postaje opasno na vecim brzinama, imam male (158) Head XP80
odlicna skija, titanijuma ima vise od Beta Race jer je teza o nje a niza 30 cm...radi sirine...lopate su prave
ili cu kupiti neke druge, jos sam napet cekajuci snijeg da bi se i na guzici spustao samo da vec pocne
dodji na http://www.bhski.ba
-
Svemirski_Jebach
trenutno skijam na Nordica SUV 12...recimo da sam intermediate stepen.
Razmisljam o Nordica Hot Rod...vasa iskustva?
I jos nesto - da li koristite kacigu prilikom skijanja, kod nas mi se cini da nije popularno ali ih ovdje svi nose.
wow - kako je u Alberti? Ja skijam u Vermontu, nemam love da idem igdje dalje, mada bi volio u Park City ili Vail...
Razmisljam o Nordica Hot Rod...vasa iskustva?
I jos nesto - da li koristite kacigu prilikom skijanja, kod nas mi se cini da nije popularno ali ih ovdje svi nose.
wow - kako je u Alberti? Ja skijam u Vermontu, nemam love da idem igdje dalje, mada bi volio u Park City ili Vail...
-
tataratira
nova igračka
Magfire 12 07/08
...samo se hvalim
Magfire 12 07/08
...samo se hvalim
-
inspire_me
#90 Re: Skijanje / Oprema
Visoka sam oko 170 i imam oko 60 kg. Pocetnik sam totalni u skijanju i tek sad razmisljam o kupovini opreme. Bolje mi odgovaraju krace skije (140 cm), mada me svi navracaju da kupim duze, tj. min 150 cm. Ima li neko neki savjet sta kupiti i gdje? Ima li neko broj tog tipa iz Breze o kojem svi pricaju i je li tamo stvarno tako jeftino kao u bajci

-
melac
#91 Re: Skijanje / Oprema
Kraće skije ti odgovaraju zato što ti je s njima lakše motati, jer nemaš ni snage a ni tehnike, pa ti to sve izgleda lakše i lijepše, no problem će nastupiti kada budeš napredovala u tehnici, a i snazi, jer će ti biti prekrate. Jer kada budeš išla brže i kad budeš vozila po većim strminama nećeš se osjećati ugodno na tako kratkim skijama. Zato uzmi ove od barem 150 cm, ako ne i 155.inspire_me wrote:Visoka sam oko 170 i imam oko 60 kg. Pocetnik sam totalni u skijanju i tek sad razmisljam o kupovini opreme. Bolje mi odgovaraju krace skije (140 cm), mada me svi navracaju da kupim duze, tj. min 150 cm. Ima li neko neki savjet sta kupiti i gdje? Ima li neko broj tog tipa iz Breze o kojem svi pricaju i je li tamo stvarno tako jeftino kao u bajci![]()
-
inspire_me
#92 Re: Skijanje / Oprema
Ok, hvala najljepsa na brzom odgovoru. Imas li neki prijedlog koji model skije uzeti? Pocetnik sam i ne skijam tako cesto i jos uvijek ne na teskim stazama, a kako se ovaj snijeg poceo topiti, garant cu ostati pocetnik i slijedece godinemelac wrote:Kraće skije ti odgovaraju zato što ti je s njima lakše motati, jer nemaš ni snage a ni tehnike, pa ti to sve izgleda lakše i lijepše, no problem će nastupiti kada budeš napredovala u tehnici, a i snazi, jer će ti biti prekrate. Jer kada budeš išla brže i kad budeš vozila po većim strminama nećeš se osjećati ugodno na tako kratkim skijama. Zato uzmi ove od barem 150 cm, ako ne i 155.inspire_me wrote:Visoka sam oko 170 i imam oko 60 kg. Pocetnik sam totalni u skijanju i tek sad razmisljam o kupovini opreme. Bolje mi odgovaraju krace skije (140 cm), mada me svi navracaju da kupim duze, tj. min 150 cm. Ima li neko neki savjet sta kupiti i gdje? Ima li neko broj tog tipa iz Breze o kojem svi pricaju i je li tamo stvarno tako jeftino kao u bajci![]()
BTW Imaju li kakve skije da se mogu razvlaciti po duzini
-
melac
#93 Re: Skijanje / Oprema
Nemam prijedlog za skije, jer ne poznam dovoljno modela skija da bih ti nešto preporučio. Kod skija je zafrkano što nema pravila u nazivima skija, pa nikada ne znaš što možeš očekivati od nekih skija samo na osnovu naziva. No probaj s nekim ženskim modelima, oni su uvijek rozi/ bijeli/ ljubičasti, i tako malko feminizirani, skontat ćeš kada ih budeš vidjela. Uglavnom imaš na ovoj stranici recenzije mnogih skija, pa istražuj: http://www.skijanje.hr/oprema/skije/inspire_me wrote:Ok, hvala najljepsa na brzom odgovoru. Imas li neki prijedlog koji model skije uzeti? Pocetnik sam i ne skijam tako cesto i jos uvijek ne na teskim stazama, a kako se ovaj snijeg poceo topiti, garant cu ostati pocetnik i slijedece godine
BTW Imaju li kakve skije da se mogu razvlaciti po duziniAko ne, da patentiram
![]()
Imaju skije da se razvlače po dužini, probaj u Metalnom Zenica da ti nešta iskuju.
-
otsam
#94 Re: Skijanje / Oprema
ganjaj 155 165 , s radijusom 13-15 minspire_me wrote:Visoka sam oko 170 i imam oko 60 kg. Pocetnik sam totalni u skijanju i tek sad razmisljam o kupovini opreme. Bolje mi odgovaraju krace skije (140 cm), mada me svi navracaju da kupim duze, tj. min 150 cm. Ima li neko neki savjet sta kupiti i gdje? Ima li neko broj tog tipa iz Breze o kojem svi pricaju i je li tamo stvarno tako jeftino kao u bajci![]()