Posteno govoreci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Sarafcina

#76 Re: Ma ko koga ovdje vuce za nos!!??

Post by Sarafcina »

Prenj wrote:
Sarafcina wrote:
ako si stvarno bio u studiju ;) trebao bi sutiti narednih pet godina. i samo citati. puno citati. ;) covjek vas je rasturio. tuga je sto toga niste svjesni :). svi ste u par recenica dovedeni u kontradikcije :).
...
Ne bas svi.
Sa mladim prestavnikom SDS-a (onaj krupni sto je postavio pitanje o PDV-u i socijalnim programima) Bakir i nije imao nesporazuma.
Cista ekonomija, kao sto smo svi vec navikli da gledamo.

bolje iko nego niko :D
ma i on je kao napadao terzica ... tuga i bijeda nase OMLATINE :(
citavu emisiju kontaju (ustvari pitanja su naucili napamet, sjeti se ono SNSD kako se ispravlja za gradjanski rat :D) sta da kazu i opet nisu skontali nista da ne dobiju po usima.
ali najbolji mi je na ovoj temi umro je mostar "bakir je pricao kao lijeva opcija" :D
evo ti sad meni sto scapova po goloj guz.. udari, ako iko moze kod nas razdvojiti opcije ;)
lagumdzija je neko ko porijeklom nikako ne pripada radnicima ;)
radnicku partiju bih je osnovao poslodavac ili kapitalista i on je i predsjednik i sve i svasta
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Bas me zanima da li se iza nicka Amadeus krije onaj kreten iz SNSD-a koji nosi prezime kao i lider stranke.
Bio je jos jedan gaf: Kada se ovaj Dodik obraca maloj SDP-ovki sa rijecima kako ce, da pokusaam parafrazirati, "zajednickim snagama SNSD i SDP donijeti boljitak za BiH", a ona na to nije reagovala. Isto kao sto se i Lagumdzija svako malo slika sa Dodikom (Nijaz Durakovic: Dodik je najmilitantniji nacionalista u BiH) i onda se cudi sto SDP ne moze doci na vlast.
Prenj

#78 Re: Ma ko koga ovdje vuce za nos!!??

Post by Prenj »

Sarafcina wrote: ma i on je kao napadao terzica ... tuga i bijeda nase OMLATINE :(
...
Ne znam sta je lose u napadanju Terzica i nase (ne)vlade uopste?

Nista bolji od nacionalista iz RS-a nije bio onaj federalni student koji je uzeo mikrofon da kaze samo "sve se slazem s vama".
Slika i prilika federalnih studenata danas.

Zakukaju samo kad im treba jos koji rok organizovati, a zemlja nam ni sta ne lici.
Skljoco

Post by Skljoco »

A bil ja mogo koje pitanje za Bakira ?
Revolucionar

Post by Revolucionar »

uhhh,koliko podjeljenosti.Mi smo svi bolesni.Kako da nam ljudi daju vizu za neku zapadnu zemlju kad vide od kako opake i zarazne bolesti bolujemo.Dodajte tu jos slike masovnih grobnica.Ni jedan normalan covjek ne zeli imati takve bolesne zvjeri u svojoj blizini.Kad i kako se rjesiti bolesti zvane nacionalizam.Nakon toliko poduka iz istorije,tolikih zrtvi istradanja opet se uplicemo u te kucine koje su proizasle iz bolesnih,morbidnih umova.Zalosno!!!Tito svaka ti cast kad si ovu stoku mogao drzati na okupu,zar je i to moguce?Boze,Allahu,Buda,ko god molim te vrati nam Josipa ucini ga besmrtnim jer samo on ima carobni stapic.I molim vas pozurite jer mi bez njega ne znamo biti ljudi,normalno zivjeti,voliti se, pomagati,raditi,disati.Molim vas ne ostavljajte nas na cjedilu,vratite nam Josipa nek ucini da opet budemo ljudi a ne zivotinje.Jos jedanput vas MOLIM!!!
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

Izgleda da sam ja jedina osoba koja je uspio upratiti Bakirove gafove. Jedanje bio kad je rekao "srpska vojska" a onda se ispravio i rekao "vojska kojaje opkolila Sarajevo". To je glupost jer ne znam u cemu je fora ne reci da je npr El Comunista ili ovaj Amadeus cetnik? Valjda da se cetnici ne uvrijede jer su cetnici. Cetnici su Srbi, i to je tako. Nismo ih mi izmisljali :D :D
@ Amadeus Vala ako si bio u studiju pravo te izlevati covjek. Em bolje izgleda od vas jer se niko od vas nije znao obuci kako treba, em bolje prica, em je sarmantiji. Nego idiote, jel ti stvarno mislis da je Bosnjacima stalo da zive sa Srbima? Jeste, pojedinim Srbima. Ona vecina koja je cinila VRS i koja je napravila zlocine moze komotno ici. I ti medju njima. Recept je sinak jednostavan: ti mrzis mene, ja mrzim tebe, ti meni psujes sve moje, ja tebi psujem sve tvoje, ja se radujem kad cujem da ti ne ide dobro, zelim ti sve nesrece ovog svijeta, ti imas oruzje, ja imam oruzje...i tako dok se neko ne umori. Inace, po svemu sudeci i kako RS ostaje bez ovlasti onaj ko ce se umoriti si ti i tvoj narod :) Znas kak kazu: ko vjetrove sije, oluje zanje. Htjeli ste rat, htjeli ste svu vlast, ubijali ste nas i protjerivali, drzali pod opsadom...sada stoko srpska pati i patices dok ne nestanes :D :D :D :D
Revolucionar

Post by Revolucionar »

A da osim moci zla,koju konzumiramo stoljecima,otkrijemo moc dobra,lako je.Da spalimo sve historijske knjige ako vec imamo tu blokadu pa iz njih izvlacimo samo ono negativno,(kakav paradoks),da djecu ucimo ljubavi,suzivotu.I da za potpirivanje nacionalne mrznje donesemo zakon,da kazne budu od 100-150 god.O kako bi lijepo bilo kad bi svi navijali za BIH.Svi smo ljudi od krvi i mesa,zar je to tako tesko shvatiti. :lol:
Jasho

Post by Jasho »

Dobra nastup Bakira! A šta ako je to sve samo maska i pokušaj da se kupe glasovi za naredne izbore? Bakir nije nikakva cvječka. Mogao bi navesti milion primjera njegovog krajnje drskog i bezobraznog odnosa prema običnim građanima u vrijeme dok je suvereno gospodario zavodom za izgradnju i davao zeleno svijetlo odabranim za poravak ratom uništene imovine, tj. onim koji su bili spremni dobro napuniti njegove džepove, dok se prema poštenom pbičnom čovjeku odnosio krajnje drsko i bezobrazno i vrijeđao ga ( uto se uvjerila lično mama moje prijateljice)! A što se tiće gostiju iz Istočnog Srajeva, šta drugo očekivati od stoke puštene s lanca i iz tora!
Sarafcina

#84 Re: Ma ko koga ovdje vuce za nos!!??

Post by Sarafcina »

Prenj wrote:
Sarafcina wrote: ma i on je kao napadao terzica ... tuga i bijeda nase OMLATINE :(
...
Ne znam sta je lose u napadanju Terzica i nase (ne)vlade uopste?

Nista bolji od nacionalista iz RS-a nije bio onaj federalni student koji je uzeo mikrofon da kaze samo "sve se slazem s vama".
Slika i prilika federalnih studenata danas.

Zakukaju samo kad im treba jos koji rok organizovati, a zemlja nam ni sta ne lici.

sta je lose? ;)
pa lose je to sto je totalno sterilno :(
pod omlatina ... mislim na sve ucesnike ;)

onaj iz Unije...koji klinac je i dolazio ako ce samo reci da se slaze ... ili da diskutuje s drugim gostima... ;)
razumjeli smo se prenj, razumjeli smo se ;)
rei

Post by rei »

Sarafcina wrote:
miop wrote:Pa ljudi dobro vam je ovaj iz "istocnog" sarajeva dobro rekao. NEEECEEE s nama i gotovo. Hoce da se pripoje Srbiji i gotova stvar. To im je cilj i zato nece reforme, RS ne smije izgubiti niti jednu funkciju drzave, pa kad dodje pogodno vrijeme da se odcjepe i pripoje Srbiji. To trebate svi shvatiti i to 99,9 % njih misli (koji procenat gore dolje). Zato i problemi kada "zajednicka" policija treba preci entitetsku liniju. Oni hoce da zacementiraju granicu i da samo cekaju pogodan trenutak. To nam valjda svima treba biti jasno.
Sta u toj situaciji??
Do tada cemo svi ispastati, a kako da se rijesi pojma nemam. Oni nece promijeniti misljenje, mi i dalje jedan korak naprijed, dva nazad, uglavnom pesimista sam veeeeeeeeeeeeeliki
:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

jest da trazi vremena ;)
ali od 96 naovamo ;) u tom pogledu stanje je sve bolje i bolje.
zamisli 97 da imas zajednicku vojsku ;). da su mi to rekli tada, umro bih od smijeha ;).
pitanje je samo hocemo li imati svi zajedno sta jesti dok se neki ahmaci dozovu pameti.

koga briga, neka on ima,
sta li samo ono bi ekonomski
socijalni razvoj, napredak ... :-)
Amadeus II

#86 E vama više niko ne može da pomogne...

Post by Amadeus II »

Ne mogu da vjerujem da ste se toliko naložili da cvrkućete po forumu takve bljuvotine. Ja nikom ne bih rekao da je stoka, da treba da se iseli itd. A što se tiče iseljavanja, vi bi sve Srbe davno iselili, al' samo da ste mogli. A najveći je vic "odbrana BIH" ili "odbrana od agresije". Prvo što "BIH" postoji samo na papiru, a drugo ne znam šta je Armija BIH ikada odbranila ili je mogla da odbrani. Svi znamo da je Armija BIH šaka jada koja se samo slikala pred kamerama i foto-aparatima sa puškama.
Morate ljudi da shvatite da je sve što vi radite samo lajanje na mjesec i da tu vašu priču niko ne šljivi osim mene što sam se malo zanio iz dosade. I što je najvažnije, možete samo da pričate do mile volje....
A što se tiče Babinog sina, čujem da u Opštini Novo Sarajevo svi zainteresovani mogu da dođu srijedom od 12 do 14 sati da mu ližu *upe i guraju jezik u *mar. On je to odlučio zbog velikog interesovanja, i da zaradi malo para.
Amadeus II

Post by Amadeus II »

Mahalac wrote:Citat Amadeus:"da smo bogdo imali sto milijardi maraka da kupimo još oružja, bolje bi se odbranili", "nemojte više da volite neke tamo ljude koje ni ne poznajete" i drugi izlivi mržnje.

Znaci ovo su tebi izljevi mrznje, da smo imali vise oruzja da se odbranimo od agresije jeste dobro si cuo od agresije i primjedba da ne bi trebalo da se nevoli-MRZI zemlja cije ste sastavni dio i u kojoj aktivno zivite, pol. ucestvujete....Ovo su tebi izljevi mrznje, jel?

A ovi zadnji tvoji komentari kako su vam i kinezi drazi od nas i sve ostalo je djelo i misao jednog buduceg akademskog gradjanina??????

jade, jadni bolesni.

Da znate samo, a znate nego necete da priznate spomenik biste digli A. Izetbegovicu koliko je vasih sunarodnjaka spasio tokom rata. Bijedo jedna.
A da znate vi samo koliko je Radovan Karadžić spasao vaših sunarodnjaka što nije poravnao Sarajevo, Bihać, Goražde itd.. Treba i njemu jedan spomenik da dignete i da nazovete barem jednu autobusku stanicu po njemu... Da ste vi imali toliko oružja ja mislim da bi ste gurali do Beograda...
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Amadeus II wrote:
Mahalac wrote:Citat Amadeus:"da smo bogdo imali sto milijardi maraka da kupimo još oružja, bolje bi se odbranili", "nemojte više da volite neke tamo ljude koje ni ne poznajete" i drugi izlivi mržnje.

Znaci ovo su tebi izljevi mrznje, da smo imali vise oruzja da se odbranimo od agresije jeste dobro si cuo od agresije i primjedba da ne bi trebalo da se nevoli-MRZI zemlja cije ste sastavni dio i u kojoj aktivno zivite, pol. ucestvujete....Ovo su tebi izljevi mrznje, jel?

A ovi zadnji tvoji komentari kako su vam i kinezi drazi od nas i sve ostalo je djelo i misao jednog buduceg akademskog gradjanina??????

jade, jadni bolesni.

Da znate samo, a znate nego necete da priznate spomenik biste digli A. Izetbegovicu koliko je vasih sunarodnjaka spasio tokom rata. Bijedo jedna.
A da znate vi samo koliko je Radovan Karadžić spasao vaših sunarodnjaka što nije poravnao Sarajevo, Bihać, Goražde itd.. Treba i njemu jedan spomenik da dignete i da nazovete barem jednu autobusku stanicu po njemu... Da ste vi imali toliko oružja ja mislim da bi ste gurali do Beograda...

rambo, da ti malo ne pretjerujes sa izjavama?????
Qler

#89 Re: E vama više niko ne može da pomogne...

Post by Qler »

Amadeus II wrote:Ne mogu da vjerujem da ste se toliko naložili da cvrkućete po forumu takve bljuvotine. Ja nikom ne bih rekao da je stoka, da treba da se iseli itd. A što se tiče iseljavanja, vi bi sve Srbe davno iselili, al' samo da ste mogli. A najveći je vic "odbrana BIH" ili "odbrana od agresije". Prvo što "BIH" postoji samo na papiru, a drugo ne znam šta je Armija BIH ikada odbranila ili je mogla da odbrani. Svi znamo da je Armija BIH šaka jada koja se samo slikala pred kamerama i foto-aparatima sa puškama.
Morate ljudi da shvatite da je sve što vi radite samo lajanje na mjesec i da tu vašu priču niko ne šljivi osim mene što sam se malo zanio iz dosade. I što je najvažnije, možete samo da pričate do mile volje....
A što se tiče Babinog sina, čujem da u Opštini Novo Sarajevo svi zainteresovani mogu da dođu srijedom od 12 do 14 sati da mu ližu *upe i guraju jezik u *mar. On je to odlučio zbog velikog interesovanja, i da zaradi malo para.
Armija BiH je postojala kao i sto postoji sada BiH! I vi to dobro znate, jer da nije bilo stranaca, i deytona ti bi danas se ponosio svojom novom supom negdje kod granice sa bugarskom! Ja nesto nigdje ne vidim na nekim takmicenjima, svjetskim, ili slicnim dogadjajima da se vijori zastava "RS" ili da svira njena himna, koliko znam svi se pod zastavom BiH i slusate himnu BiH! Jel' tako?!

Kakav ti je pasos?

A sto se tice tog lajanja na mjesec, pa to vi najbolje radite, od '95 pa na ovamo ste ostali bez vojske, ostajete polako bez policije, bez pola funkcija na entitetskom nivou, lagano se RS raspada, a vi i dalje lajete da nedate srpsku nikome, a sve vam se polako gasi, nestaje....

i nemoj mi pricati da nisi nikada izasao u Sarajevo, prvo malo trolom, pa onda na tramvaj, da se malo i tome nacudite, onda opet u svoje CC da vidite bijedu u koju ste SAMI SEBE DOVELI.

A mogli smo svi biti evropa..........

P.S.
Jesi li to ti isao kod Bakira pa znas kada je "otvoren" za stranke? :P :D
rei

Post by rei »

Amadeus II wrote:

jade, jadni bolesni.

sta li ono bi ekonomski, socijalni razvoj, napredak... :lol:
sudnjidan

#91 Re: E vama više niko ne može da pomogne...

Post by sudnjidan »

Amadeus II wrote:Ne mogu da vjerujem da ste se toliko naložili da cvrkućete po forumu takve bljuvotine. Ja nikom ne bih rekao da je stoka, da treba da se iseli itd. A što se tiče iseljavanja, vi bi sve Srbe davno iselili, al' samo da ste mogli. A najveći je vic "odbrana BIH" ili "odbrana od agresije". Prvo što "BIH" postoji samo na papiru, a drugo ne znam šta je Armija BIH ikada odbranila ili je mogla da odbrani. Svi znamo da je Armija BIH šaka jada koja se samo slikala pred kamerama i foto-aparatima sa puškama.
Ma, garant je onaj SNSD-ovac, Dodik junior. Vidi se po "argumentaciji". Sacuvaj me Boze hrvatske kulture i srpskih socijaldemokrata. :D
papak_eliminator

super vam ide....sa emisije skrenuli na psihoanalizu jednog lika...
mashala....
Revolucionar

Post by Revolucionar »

papak_eliminator wrote:super vam ide....sa emisije skrenuli na psihoanalizu jednog lika...
mashala....
Ne valja jah,ali da bi se nasao pravi lijek prvo treba uspostaviti pravilnu dijagnozu.Za dobrobit drustva. :P
papak_eliminator

Revolucionar wrote:
papak_eliminator wrote:super vam ide....sa emisije skrenuli na psihoanalizu jednog lika...
mashala....
Ne valja jah,ali da bi se nasao pravi lijek prvo treba uspostaviti pravilnu dijagnozu.Za dobrobit drustva. :P
pa jel se ovdje lijeci Amadeus, ili je problem i tema diskusije nesto drugo??
jer, ruku na srce, dvije do cetiri stranice su cisto zachatavanje.....nema veze s temom....
pitt

Post by pitt »

nisam ja :D:D:D
pitt

Post by pitt »

nisam ja :D:D:D
nebi

Post by nebi »

evo ga...pitt zacatava.dupli post :D
Amadeus II

Post by Amadeus II »

Što bi reko uzoriti gospodin Arči,samo vi mene liječite, to me pali
aaaaaaaaaaah!

A što se tiče kojekakvih trolejbusa, tramvaja... baš patim za tim čarima velegrada!

Grad ne čine zgrade nego ljudi!
Bitna je unutrašnjost a ne fasada!

Sretan sam što osjećam da nisam kao drugi
ne zatupljuju me medijima
u podsmijehu sam prvi!
SD-6

Post by SD-6 »

"sidjimo u gradove, da bijemo gadove" :music:,by Rasho
dobar si ti rambo :)

...za olesit :oops:
SD-6

Post by SD-6 »

umro je mostar wrote:
SD-6 wrote:
umro je mostar wrote:Bakir je sinoc bio odlican i govorio je kao pripadnik lijeve politicke opcije, ali to njemu nije prvi put i imao je on jos dosta odlicnih nastupa i u federalnom parlamentu. Sa mnom je problem sto mu ja malo toga vjerujem iz razloga sto je na terenu praksa mnogo drugacija, a "posteno govoreci" on je stvarni predsjednik SDA i moze uticati na te stvari. Dakle sve ono sto je on rekao ja podrzavam 100%, ali bi bio sretan da tako i misli u sto sumnjam. Medjutim ono sto gledamo svaki dan na nasim ulicama i u stvarnosti pokazuje da on i nije bas onog razmisljanja kakvo nam je sinoc prezentovao u emisiji Duske Jurisic. Bakir je vrlo inteligentan, sinoc je ispao gospodin covjek, nemam stav o njemu kao o negativnoj licnosti, za razliku od njegovog oca, jer jednostavno nije se nigdje mnogo eksponirao kao vlastodrzac, mada je on siva eminencija SDA. Bakir ima priliku da nam dokaze da stvarno misli ono sto govori, medjutim njegova stranka radi suprotno, a on je najuticajniji covjek stranke. Znaci ja mu malo toga vjerujem, mada bi bio sretan da misli ono sto govori. Sinoc je prodao dobru folusku narodu i na tome mu svaka cast.
nije bakir siva eminencija,niti vuce poteze iz drugog plana kao sto je to opste misljenje u krugovima SDP-a...valjda je poznato da se on i tihiceva struja nimalo ne mirisu a ovi tihicevi su sad glavni...rijesi se predrasuda,to sto pojedini mediji serviraju takvu sliku u njemu ne znaci da je to istina(sta bi od visemjesecne kampanje protiv Fazlica,Cengica,Mehmedovica?svi listom oslobodjeni od svih optuzbi,ali to neces cuti na 60min,cuces samo kas se podigne optuznica)...to je(ovaj stereotip) uglavnom lancana reakcija,jerbo ni njegovog oca nisu bas simpatisali iako je neke(tipa avdica i njegovog lista)bukvalno podigo na noge(avdic je prizno da mu je aliaj dao pare iz tajnih fondova SDA)...ali to nije smetalo moralnim hijenama da pljunu u siniju iz koje su se podgojili.. .cim ih je uprego selimovicev ratnoprofiterski i u osnovi kvislinski lobi zaboravili su i ko su i sta su, ne zanima ih ni istina ni argumenti,oni zbog svoje nezajezljive pohlepe vise ne razlikuju dobro od zla(kome je u interesu da se u svijetu odasalje slika da je BiH leglo Al-qaide?i time se nanese nepopravljiva steta ,dzabe je sad glancati,to mogu samo placenici bez skrupula)
...o Bakirovoj inteligenciji meni najvise govori fakat da se nije ni kandidovo za predsjednika stranke,iako bi po svim pokazateljima rastocio tihica...covjek je klikeras,zna da su mu suzene mogucnosti djelovanja za eventualni sveopsti napredak i da su mu vezane ruke i to iz objektivnih razloga... covjek je shavtio da se za sada ne moze boriti protiv daytona,prekomplikovanog birokratijskog aparata , protiv dva konstitutivna naroda ciji izabrani prestavnici 24h rade na podjeli Bosne,i ne zele ni pomisliti na suzivot i da shvate cinjenicu da je Bosna njihova domovina...ne moze on (niti bilo ko) sastavljat koliko sile razdora vuku na svoju stranu,i na kraju ne moze protiv instaliranih predstavnika MZ-e bez cijeg AMINA se ne rijesava nijedna bitnija stvar,a njih zanima samo dayton tj njegovo ocuvanje,ne briga ih pravda ,niti boljitak niti ih zanima ko je zrtva a ko dzelat,a ustvari mozda je njihovo djelovanje ustvari mnogo "veca politika" tj njena izvorna pozadina..
svaki sljedeci visoki predstavnik(valjda jos jedan) prije svega MORA dobro-dobro poznavati historiju ovog podneblja da bi mogao razumjeti ovu zamrsenu pricu i njen pocetak i uzrok i posljedice i ostale trice i kucine...ne moze neko biti VP a da ne zna sta pise u najvaznijem srpskom djelu,o korijenima svih zala(ja imam posebnu teoriju )...ne moze biti onaj ko ne zna tsa je uzrok belaja na marakani i sta znaci odnosno cemu onakva atmosfera,rekviziti i ikonografija...mora znati gdje su granice,odnosno sta je korijen i sta je nadjubravaljo taj korijen za ideologiju "konacnih rjesenja"
vidim ja da si ti dobro upucen i blizak centrali samo ove dvije podebljane izjave su ti u kontradikciji jedna sa drugom :D
Ko dakle vlada onom sa kojom je svaka godina najteza :D

Bakir je dobio najvise glasova na kongresu. Istina je da nije bio sa Tihicem na istom listicu, ali zna se za koga bi se kongres odlucio i pricas bajke. Svi mi znamo da je Bakir broj 1 u stranci. Zasto mislim da ce Izetbegovic jr. bit novi kandidat za Predsjednistvo pa su se zaletili svi da ga nahvale kao lijepog, pametnog, postenog, dobronamjernog :D
Nas narod bi reko: "Krilo ne pada daleko od beka" :D
vjeruj ti sta ti kod zlaćko poturi :oops: ...da ti kaze "sine -x- vjeruj svom babi dobicemo sljedece izbore :shock: ti bi povjerovo :? :D
terza je isto dobro proso :-? a Bakir je wehbiju jahica isturio :cry:nije zelio sebe na celu stranke...objasnio sam zasto :oops:
Post Reply