Aerodrom - protest
- danas
slazem se...Alfons Kauders wrote:Glumice, donekle se slazem, medjutim...
Kako to da od 1980. do 1990. aerodrom nije ponijeo ime J.B. Tita, a sad, tek 2 godine nakon smrti prvog i posljednjeg predsjednika republike treba da nosi njegovo ? Ovi danas tako pljuju po komunizmu i smijesnom i pateticnom kultu licnosti, a sada stvaraju jedan novi kult licnosti, vezan za krajnje kontraverznu licnost... E zato je jako bitno i ime aerodroma, jer predstavlja krkanski akt koji vrijedja dobar dio stanovnika ove zemlje, jer pokazuje sav papanluk i nedostatak sluha novih vlasti, koje sve vise lice na svinje u Zivotinjskoj farmi... Oink, oink...
i sama cesto pomislim kao i ti glumice; dokle se ulizaivati onima kojima je BH zadnja rupa na svirali... ali, ja se ne protivim promjeni imena aerodroma zato da bih se "dodvorila" srbima i hrvatima, vec zbog nas samih. ako padamo ponovo na idolopoklonstvo (i to covjeka koji nam nije nista dobro ostavio u amanet iza svoje vladavine) onda bolje nismo ni zasluzili... sta srbi i hrvati misle, nije me briga... ali mi smeta da se otimaju objekti izgradjeni od komunista i "preimenuju" u politicke svrhe... (vec sam rekla, neka SDA izgradi aerodrom gradu, pa nek ga naziva kako hoce...)... a to sto je tebi svejedno je upravo ono na sta se ozbiljno racuna... sve nam je sada svejedno...
- Alfons Kauders
Vidis, nije ni ta losa, ima tu nesto... Ima vukova, ali ima puno vise kerova u nasim narodima... Mozda da ga nazovemo Floki, ili Rex ?tech10 wrote:Ja bih ga nazvao "Vucko". Zahvaljujuci njemu aerodrom se modernizovao i citav grad dozivio procvat. A vukova ima medju sva tri naroda tako da bi bio opste prihvacen.
- Alfons Kauders
Nikad one, moj pitt, i ne prestaju... Samo bude poluvrijeme, a ako se nakon produzetaka nista ne rijesi... Valja pucat penale, il' rokat granate...pitt wrote:Pujdo-Bosanski TOrnjak
Ma ovo su samo predizborne igre..........pocele nesto ranije:D
- Alfons Kauders
Ups, to samŠeha wrote:Floki moze Rex ne moze zbog komunistickih konotacijaAlfons Kauders wrote: Vidis, nije ni ta losa, ima tu nesto... Ima vukova, ali ima puno vise kerova u nasim narodima... Mozda da ga nazovemo Floki, ili Rex ?![]()
-
Davy Crockett
Mada bi najbolje bilo da bude "Čoban" da nas podjeća na Čobane iz sva tri tora.tech10 wrote:Ja bih ga nazvao "Vucko". Zahvaljujuci njemu aerodrom se modernizovao i citav grad dozivio procvat. A vukova ima medju sva tri naroda tako da bi bio opste prihvacen.
-
Glumica
ajmo redom...
@ danas...
ne mislim da se iko protivi preimenovanju da bi se dodvoravao ovom ili onom... izvinjavam se ako je neko tako protumacio...
dalje, zao mi je sto to nekome smeta, ali meni je stvarno, istinski SVEJEDNO hoce li se taj aerodrom zvati alije izetbegovica ili guzičići... moze na to da racuna ko hoce... nije me stid reci da mi je svejedno, sto ne povlaci za sobom da mi je svejedno za sve ostalo... boriti cu se za stvari koje smatram da su bitne, stvari koje su meni vrijedne truda... pa cu cijeli dan provesti promovirajuci dan bez automobila, nagovarati ljude na reciklazu, pa cu volontirati u drustvu za zastitu zivotinja, pa cu raditi sa djecom bez roditelja, graditi dom na prenju, cistiti kanjon neretve, promovirati sport, uciti, obrazovati se... raditi stvari koje su mi potrebne, koje mi znace... a do daljnjeg, dok 98%gradjana ove drzave ne bude moglo ni jednom u 10 godina sjesti u avion pa poletjeti sa tog aerodroma, meni je SVEJEDNO kako se on zove i zalosno mi je sto je tom istom narodu veci problem i sto se digne kad je u pitanju ime...
@seha
merhaba...
multikulture, da se razumijemo-NEMA, iz jednostavnog razloga sto nema kulture...
imam drugu opciju... zivim samo svoj zivot... sa ljudima za koje mi nije bitno kako se zovu...
znam ja da to mozda sve drugacije izgleda sa odredjene distance... i ja se nadam da nisam u pravu... ali iskreno, iskreno smatram da pomirenja nema... jer ne mogu da shvatim sta bi pomirenje uopste znacilo... sta se pod tim podrazumijeva...
zivi se podijeljeno... a ocito se i prije rata zivjelo podijeljeno, samo nismo bili svjesni tog jaza...
@pitt
merhaba rode, kako si ..... ti?
@alfons
"jer pokazuje sav papanluk i nedostatak sluha novih vlasti"
eno kao sad odjednom... a meni se cinili sve dosad kao fini i dobri ljudi, koji su nas oslobodili i dali nam slobodu... vidi vraga! e tek sad poslije aerodroma vidim koliko nam je vlast losa...
postoje stvari valjda u gradjanskom drustvu (a mi bi jelte, da smo nesto nalik tome) koje se mogu poduzeti u ovakvim situacijama... peticije, inicijative... pa bujrum... zasto ne... ako je to nekome dovoljno vazno, neka uradi nesto po tom pitanju... energiju je dobro pretociti u bilo sta...
@ danas...
ne mislim da se iko protivi preimenovanju da bi se dodvoravao ovom ili onom... izvinjavam se ako je neko tako protumacio...
dalje, zao mi je sto to nekome smeta, ali meni je stvarno, istinski SVEJEDNO hoce li se taj aerodrom zvati alije izetbegovica ili guzičići... moze na to da racuna ko hoce... nije me stid reci da mi je svejedno, sto ne povlaci za sobom da mi je svejedno za sve ostalo... boriti cu se za stvari koje smatram da su bitne, stvari koje su meni vrijedne truda... pa cu cijeli dan provesti promovirajuci dan bez automobila, nagovarati ljude na reciklazu, pa cu volontirati u drustvu za zastitu zivotinja, pa cu raditi sa djecom bez roditelja, graditi dom na prenju, cistiti kanjon neretve, promovirati sport, uciti, obrazovati se... raditi stvari koje su mi potrebne, koje mi znace... a do daljnjeg, dok 98%gradjana ove drzave ne bude moglo ni jednom u 10 godina sjesti u avion pa poletjeti sa tog aerodroma, meni je SVEJEDNO kako se on zove i zalosno mi je sto je tom istom narodu veci problem i sto se digne kad je u pitanju ime...
@seha
merhaba...
multikulture, da se razumijemo-NEMA, iz jednostavnog razloga sto nema kulture...
imam drugu opciju... zivim samo svoj zivot... sa ljudima za koje mi nije bitno kako se zovu...
znam ja da to mozda sve drugacije izgleda sa odredjene distance... i ja se nadam da nisam u pravu... ali iskreno, iskreno smatram da pomirenja nema... jer ne mogu da shvatim sta bi pomirenje uopste znacilo... sta se pod tim podrazumijeva...
zivi se podijeljeno... a ocito se i prije rata zivjelo podijeljeno, samo nismo bili svjesni tog jaza...
@pitt
merhaba rode, kako si ..... ti?
@alfons
"jer pokazuje sav papanluk i nedostatak sluha novih vlasti"
eno kao sad odjednom... a meni se cinili sve dosad kao fini i dobri ljudi, koji su nas oslobodili i dali nam slobodu... vidi vraga! e tek sad poslije aerodroma vidim koliko nam je vlast losa...
postoje stvari valjda u gradjanskom drustvu (a mi bi jelte, da smo nesto nalik tome) koje se mogu poduzeti u ovakvim situacijama... peticije, inicijative... pa bujrum... zasto ne... ako je to nekome dovoljno vazno, neka uradi nesto po tom pitanju... energiju je dobro pretociti u bilo sta...
-
St.Germain
ne znam da li je to vec neko spomenuo na ovoj temi, ali cak je i OBERBALIJA F. Alispahic primjetio da je ovo naprdjivanje sa cetnicima i ustasama...SRAMOTA!!!
- danas
istinskog pomirenja nema bez pravde... a pravde nema na vidiku... i zato (da narod ne bi primjetio da nema pravde) na posluzavniku mu se iznosi -- izmedju ostalih slicnih zamajavanja -- i ime aerodroma (ko biva, i mi nesto "svoje" imamo...)...Glumica wrote:ali iskreno, iskreno smatram da pomirenja nema... jer ne mogu da shvatim sta bi pomirenje uopste znacilo... sta se pod tim podrazumijeva...
sa cijlem da se zamazu oci i pokupe jeftini politicki poeni... eto.
Last edited by danas on 10/10/2005 21:21, edited 1 time in total.
-
Glumica
tacno...
a jos jedan problem sa pomirenjem i pravdom (kad se vec vrtimo u krug) je i taj da pravda meni i nekom drugom nuzno ne znaci istu stvar... a u ovom konkretnom slucaju bosne, ni u ludilu ne znaci istu stvar... dakle pomirenja ce biti, racunajuci sve korake u pozitivnom i negativnom smjeru, kad na vrbi rodi grozdje, a mozda ni tad...
a jos jedan problem sa pomirenjem i pravdom (kad se vec vrtimo u krug) je i taj da pravda meni i nekom drugom nuzno ne znaci istu stvar... a u ovom konkretnom slucaju bosne, ni u ludilu ne znaci istu stvar... dakle pomirenja ce biti, racunajuci sve korake u pozitivnom i negativnom smjeru, kad na vrbi rodi grozdje, a mozda ni tad...
- danas
slazem se uveliko... nazalost...Glumica wrote:tacno...
- pitt
Pravi dijasporashŠeha wrote:Samo da cevabdzinice i kafane ne zatvore i ja sam dobarpitt wrote:gori su oni sto padaju na te jeftine smicalice:D To je namjerno skretanje paznje sa orucih problema opste egzistencije koji polako stizu do klimaxa. AL eto sad ce izbori........igre bez granica po ko zna koji put
- pitt
nisi cula...s.eha ozenio pakistanku i dobio 7-eleven (granap) u mirazGlumica wrote:e lijepo se napricasmo... nego kako ste vi ljudi inace...
seha? ozenio se?![]()
i gdje nam je kolega ..... ?
A kolega nam je tu....samo se maskirao .....****** mi
-
St.Germain
nije to skretanje s problema nego su ovo konkretne politicke odluke ili zapisavanje teritorija. Sramota je da se aerodrom glavnog grada drzave zove po imenu Alije Izetbegovica, covjeka koji je igrom slucaja bio prvi predsjednik i covjeka s kojim se ideolosko-politicki moze sloziti ipak manjina gradjana ove drzave. Ovim se daje jasan znak da za ostale koji ne misle kao oni u SDA Sarajevo nije pozeljno a izgleda da ni vecina gradjana ne shvata pogresnost ove odluke, sto je jos vise strasno. Zasto se onda cuditi ulici Mate Bobana, Trgu Karadzica i ostalih gnjida iz blize i dalje proslosti, ako mi Bosnjaci kao najodgovorniji za sudbinu i boljitak ove drzave nismo spremni da niske strasti drzimo pod kontrolom zarad tolerancije i opstanka nase drzave i ako ne shvatamo pogubnost ovakve i slicnih odluka. ovim se daje samo argument protumisljenicima, da je Bosnjacima kao najbrojnijem narodu u BIH -a tog misljenja sam u medjuvremenu i sam- stalo da se jami sto se jamit moze i da im je do Bosne i Hercegovine stalo ko do lanjskog snijega. sramota, sramota i jos jednom sramota!pitt wrote:gori su oni sto padaju na te jeftine smicalice:D To je namjerno skretanje paznje sa orucih problema opste egzistencije koji polako stizu do klimaxa. AL eto sad ce izbori........igre bez granica po ko zna koji put
s ovim vodjstvom BIH putuje u podjelu i nestanak, a vi kako hocete.
-
sve ce doci na svoje
rajvosa wrote:Dokazimo demokratsku svijest i odanost Bosni.
To je sve za sta vas molim
Potpisujem.
-
Glumica
evo pljujem triput i pomjeram se s mjesta...
kad bude svadba znat ce se naravno, bit ce negdje na sa-x vijestima...
seha, nek je sa srecom i nek su zivi i zdravi, neka djece sucur Allahu...
a ni granapu nije mane...
pitt, udadel se tebi sestra? ima li nade da bude sehi 2 zena?
(jel se ovdje sta mjenjalo, hoce nas neko zik sto trunimo?)
kad bude svadba znat ce se naravno, bit ce negdje na sa-x vijestima...
seha, nek je sa srecom i nek su zivi i zdravi, neka djece sucur Allahu...
pitt, udadel se tebi sestra? ima li nade da bude sehi 2 zena?
(jel se ovdje sta mjenjalo, hoce nas neko zik sto trunimo?)