Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?

Post Reply

Lagumdzija je za vas...

pozitivina licnost
64
51%
negativna licnost
61
49%

Total votes: 125

kike

Post by kike »

umro je mostar wrote:
kike wrote:ufffffff
Navikao na privilegije jos iz onog sistema njih je grabio gdje i kao je stigao
Na pocetku agresije salje dijete u centar politickog plana genocida, a on upada u tudji stan, odakle su ga jedva istjerali. Ali nije Zlatko usao tamo jer je bio izbjeglica, usao je jer mu se svidjalo.
Studentima se skoro ne pojavljuje na predavanjima
Ponasao se prema beiha gradjanima kao da su njegovo vlasnistvo
Bio pudlica Izetbegovica samo da bude uz vlast ratnih godina
Nikada poslije izgubljenih izbora nije dao ostavku, to za njega ne postoji
Veliki politicki oportunista makar to islo i protiv zemlje
Ne daje nikada utisak da voli ovu zemlju, daje utisak da voli vlast i samo vlast
Sada pravi privatne aranzmane oko koridora C, odnosno zove svoje komunjarske havere i njihove firme da uberu kajmak dok mi placamo poreze
jedini osjecaj koji mi budi Lagumdzija je nagon za povracanjem
ko i ti meni kad ovoliko mozes nasrat a tako malo teksta napisat, a uz to jos da je pola istina valjalo bi. Eh da sad i ti reci da si glasao nekad za SDP ono kad smo dobili. Jebote ko da smo imali milion glasova koliko vas se javlja da ste glasali za nas
Ovo nije nastrtaj nego istina. to što je istina ponekad bolna druga je priča.
Ne3giraj bilo što od ovoga i kaži da nije istina...
Nije ušao u tuđi stan? Nije poslao dijete u Beograd? Dao ostavku poslije izbornog pada? Nije hodao sa Izetbegovićem po svijetu?
Koga ti šaltaš, bolan, sa upadicom...Nije istina
jašta je neg istina
mostarac

Post by mostarac »

Navikao na privilegije jos iz onog sistema njih je grabio gdje i kao je stigao
Na pocetku agresije salje dijete u centar politickog plana genocida, a on upada u tudji stan, odakle su ga jedva istjerali. Ali nije Zlatko usao tamo jer je bio izbjeglica, usao je jer mu se svidjalo.
Studentima se skoro ne pojavljuje na predavanjima
Ponasao se prema beiha gradjanima kao da su njegovo vlasnistvo
Bio pudlica Izetbegovica samo da bude uz vlast ratnih godina
Nikada poslije izgubljenih izbora nije dao ostavku, to za njega ne postoji

Veliki politicki oportunista makar to islo i protiv zemlje
Ne daje nikada utisak da voli ovu zemlju, daje utisak da voli vlast i samo vlast
Sada pravi privatne aranzmane oko koridora C, odnosno zove svoje komunjarske havere i njihove firme da uberu kajmak dok mi placamo poreze

I ja sam na pocetku agresije krenuo u Beograd, a oba brata mi bila u Armiji. jednostavno roditelji me nisu imali gdje drugo poslati. Na moju srecu ili nesrecu nisam dospio u Beograd, ali sam se vratio u Mostar, gdje sam u ratu kvalitetno nastradao.

Ove boldirane izjave bi molio da mi pojasnis i malo argumentujes
mostarac

Post by mostarac »

kike wrote:Recite mi ime i prezime samo jednog politicara u BiH koji pored obrazovanja, znanja, elokvencije, manira, ima i javni nastup i background kojeg se ne treba stidjeti i ja cu onda reci da je Lagumdzija bezrazlozno narcisoidan.

Na primjer Haris Silajdžić. Ima to sve što tražiš.
A glede "elokvencije" lagumdžije, he he he, pa čovjek ima čak blažu govornu manu. :?
Mozes mislit onda koliko je superioran nad ovom bagrom kad im i s tom govornom manom onako kulturno sukne i ostavi ih bez teksta, jer jednostavno nemaju sta reci u svoju odbranu, jer lazu narod
kike

Post by kike »

OBjesnicu ne radi tebe, jer si slijepi militant i namjerno negiraš činjenice, nego radi drugih ljudi koji možda ne žive ovdje pa ne znaju.

Razmaženo komunističko dijete sa komunističkim pedigreom dobio je mjesto profesora fakulteta ne preko stipendija niti prosjeka, nego preko štela, familije i političke podobnosti.
1993 ulazi sa svojom tadašnjom ljubavnicom, a današnjom suprugom u stan u ulici Mehmeda Spahe, pa vlasnici pri povratu imaju silnih problema da ga odatle istjeraju. Stan ima oko 120 km2, a tada su borci armije spavali po sšupama i podrumima.
Studentima se pojavi svako peto predavanje....otiđi na Ekonomiju pa provjeri
Famozna grupa Alžiraca, kojoj nikada niti jedan sud nije dokazao nikakvu krivnju je imala beiha pasoše. Ženidbom, ali ko je od nas kompetentan da procjenjuje ljubav i želju za brakom između dvoje ljudi dvije različite države. Tu gdje bi se svaki političar opirao da na pladnju daje svoje građane, Zlatako ili kako mu ovdje tepate, Zlaja, ih isporučuje kao da su njegovo privatno vlasništvo drito u Gvatanamo.
Nikada, ali baš nikada ženi jednoj od njih rođenoj Bosanki ne daje nikakvo objašnjenje. FUJ.
A ti sada, izvoli, pa negiraj išta od ovog traženog "objašnjenja"

ps. Za koridor C, zaista ne mogu više, jer bi bila napisana imena i prezimena ljudi, a za to nemam ovlaštenja
mostarac

Post by mostarac »

kike wrote:OBjesnicu ne radi tebe, jer si slijepi militant i namjerno negiraš činjenice, nego radi drugih ljudi koji možda ne žive ovdje pa ne znaju.

Razmaženo komunističko dijete sa komunističkim pedigreom dobio je mjesto profesora fakulteta ne preko stipendija niti prosjeka, nego preko štela, familije i političke podobnosti.
1993 ulazi sa svojom tadašnjom ljubavnicom, a današnjom suprugom u stan u ulici Mehmeda Spahe, pa vlasnici pri povratu imaju silnih problema da ga odatle istjeraju. Stan ima oko 120 km2, a tada su borci armije spavali po sšupama i podrumima.
Studentima se pojavi svako peto predavanje....otiđi na Ekonomiju pa provjeri
Famozna grupa Alžiraca, kojoj nikada niti jedan sud nije dokazao nikakvu krivnju je imala beiha pasoše. Ženidbom, ali ko je od nas kompetentan da procjenjuje ljubav i želju za brakom između dvoje ljudi dvije različite države. Tu gdje bi se svaki političar opirao da na pladnju daje svoje građane, Zlatako ili kako mu ovdje tepate, Zlaja, ih isporučuje kao da su njegovo privatno vlasništvo drito u Gvatanamo.
Nikada, ali baš nikada ženi jednoj od njih rođenoj Bosanki ne daje nikakvo objašnjenje. FUJ.
A ti sada, izvoli, pa negiraj išta od ovog traženog "objašnjenja"

ps. Za koridor C, zaista ne mogu više, jer bi bila napisana imena i prezimena ljudi, a za to nemam ovlaštenja
PRVO: Zlatko je bio univerzitetski profesor na mnogo uglednijem univerzitetu od sarajevskog na kojem je postao profesor tek nakon povratka u BiH
Sto se tice ulaska u stan, jedan je od prvih koji je napustio tudji stan
Zlatko je i meni bio profesor i ocjenjen kao najlosiji uprkos cinjenici da su studenti znali da je on tu samo da se ispit moze ovjeriti, a ne da drzi predavanja. Takav je aranzman imao dogovoren sa fakultetom. Medjutim politicka opredjeljenja su ipak odlucila i okani mi se tih SDA floskula.
Alzirci - gore je objasnjeno u onom velikom tekstu uz jos jedan dodatak da je i sam Alija rekao "Havala bogu pa ja nisam bio na Zlatkovom mjestu u alzirskom slucaju", a ja sam lichno bio prisutan kad je jedna od tih zena dosla u njegov kabinet u SDP-u.

Dakle lazes, a nisi nista govorio o onom boldiranom za sta sam te pitao. Jednostavno tebi nije cilj istina, nego slijepo pljuvanje po Lagumdziji bez ikakvih dokaza i razloga, a iz samo tebi znanih ciljeva.

edit: Ti si mnogo informisan izgleda samo nista ne smijes da pises, jer znas da pises gluposti. Te ne smijes ovo, te ne smijes ono, ali smijes pljuvat bez dokaza. Hajmo Imena i prezimena, jer ovako pricas uprazno.
Ili mozda ti nisu dali prave informacije pa vidis da se prosipas.
kike

Post by kike »

Na sve boldirano je dato objašnjenje, na šta ti tepaš Lagumdžiji.

Da, preskočen je politički oportunizam, koji se vidi ovih dana na sarajevskim ulicamo gdje je organizirao linč protiv PDV, jer jadan, više nema kud, a žal za vlasti je veliki.
Uglavnom, nisi negirao ništa od napisanog, nego si čak potvrdio, pa neka onaj ko čita zaključi ko laže, ko govori argumentom, a ko je portavoz SDP.
By the way, mogao je naći i nekog pametnijeg...

edit...pokazujes svoj kucni odgoj sa svojim epitetima. trazis nekakve dokaze, a ne dajes nista. dajes da je lijep i pametan ha ha ha
ponavljam za koridaor C kao jedinu stavku necu da dajem imena ljudi jer za to nemam ovlastenja. ostalo ti je sve napisano.
Last edited by kike on 07/10/2005 16:47, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

kike wrote:Na sve boldirano je dato objašnjenje, na šta ti tepaš Lagumdžiji.

Da, preskočen je politički oportunizam, koji se vidi ovih dana na sarajevskim ulicamo gdje je organizirao linč protiv PDV, jer jadan, više nema kud, a žal za vlasti je veliki.
Uglavnom, nisi negirao ništa od napisanog, nego si čak potvrdio, pa neka onaj ko čita zaključi ko laže, ko govori argumentom, a ko je portavoz SDP.
By the way, mogao je naći i nekog pametnijeg...
zasto mislim da si dio vladajucih struktura :D

Nije linch protiv PDV-a, nego protiv jedne stope

A cuj nisam negirao. Pa odakle ona zena jednog od Alziraca u njega u kabinetu, a ti reche da nije nikad itd itd itd... :D
kike

Post by kike »

Za tvoju informaciju nisam dio vladajućih struktura. čak i ne glasam SDA, jer mi se od Tihića okreće želudac i znam mnoge njegove aferime.
Jednostavno je pozicija...Terzić ili Lagumdžija i ja je u tom uskom i jadnom izboru opredjeljujem.

A sanjam trećeg aktera. Ni korumpiranog, ni istrošenog i ako je ikako moguće bez oraha u džepovima
mostarac

Post by mostarac »

kike wrote:Za tvoju informaciju nisam dio vladajućih struktura. čak i ne glasam SDA, jer mi se od Tihića okreće želudac i znam mnoge njegove aferime.
Jednostavno je pozicija...Terzić ili Lagumdžija i ja je u tom uskom i jadnom izboru opredjeljujem.

A sanjam trećeg aktera. Ni korumpiranog, ni istrošenog i ako je ikako moguće bez oraha u džepovima
Pa ne moras bit dio SDA da budes dio vladajucih struktura. Mozes ti i u one vazda prisutne na vlasti, a vidim da im na sva usta hvalis osnivacha pa se namece zakljucak sam od sebe, a kako spominjes Vc de mi reci ko je ono vlasnik Bosmala, ali stvarni. Da nije onaj sto je osnovao SBiH :D
kike

Post by kike »

Jesi li ti pri sebi?

Počinješ sa jefitinim politikanstvom bez argumenata, onda krećeš u detektivske akcije otkrivanja identiteta i net zaključaka komunističkih paranoja.
Sa takvim stavom samo ofiraš stranku za koju se do krvi boriš, a ako ti je lakše ja sam Tihić lično i osobno :D
MedoX

Post by MedoX »

Dosada ujednaceno glasanje. Ipak, potvrđuje se moja terorija, da postoji skupina ljudi koja samo čeka teme ovog tipa,kako bi SDA bacila u koš sa SDSom i HDZom,a SDP vinula u nebeske visine...

No ni SDA struja ne zaostaje,premda oni nisu toliko izdresirani i spremni sa 50 recenica koje ce potvrditi kvalitete njihovog velikog vođe,kao što je slučaj sa SDPovcima...

Lahko se moze zakljuciti da na Forumu postoji veliki broj pristalica SDA, koji su dosta tiši od SDPovaca koji vrište na sve strane,pa se daje utisak, da su oni ovdje vecina....
zlata

Post by zlata »

kike wrote:Za tvoju informaciju nisam dio vladajućih struktura. čak i ne glasam SDA, jer mi se od Tihića okreće želudac i znam mnoge njegove aferime.

Pa hajmo tebe...izabrati. Ako nista...zvucis posteniji! Gore ne mere biti...neg'sto vec jest'! :roll:
List

Post by List »

zlata wrote:Gore ne mere biti...neg'sto vec jest'! :roll:
Uvijek može još gore.
zikamu

Post by zikamu »

I ova, kao uostalom i tolike druge prethodne teme zasigurno potvrdjuje onu staru da svaki narod zasluzuje vlast koju ima. Protiv Zlatka drvlje i kamenje kao da je najveca olos koja se na nasim prostorima ikada pojavila. I to sve od onih koji docekase svojih pet minuta (15 godina) "blagostanja i rahatluka". Ne daj boze, mogli bi se crveni opet vratiti pa ko bi jos trpio taj teror, gluho bilo. Sjetimo se samo 50 godima mraka, neimastine, nazadka, nepriznatosti u svijetu...da ne nabrajam. BiH me umnogome, sto se vlasti i naroda tice, potsjeca na USA. Narod pojeo govno i cetiri godine trpio kretena nevidjenog cak i za US uslove. Sjeb'o im sa svojim jaranima ekonomiju, privredu...milione doveo na rub egzistencije, zaprijetio svjetskom miru...I sta se poslije cetiri godine desava na izborima; opet pobjedjuje, ubjedljivije negoli prvi put. U drugom mandatu doticni motherfucker nadmasuje sebe i dokazuje da moze jos i gore voditi zemlju i politiku, ali dzabe...kad bi se danas ponovo glasalo, vjerujem da bi opet pobijedio. Ako nista, barem u necemu smo bare-bare sa amerima. Samo sto ce ameri kad-tad doci pameti, nije im prvi put. A mi? :x
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

kike wrote:
nisi jedini sa svojim snovima o novom bh lideru :roll: :roll: :roll:
Qwert

Post by Qwert »

zikamu wrote:I ova, kao uostalom i tolike druge prethodne teme zasigurno potvrdjuje onu staru da svaki narod zasluzuje vlast koju ima. Protiv Zlatka drvlje i kamenje kao da je najveca olos koja se na nasim prostorima ikada pojavila. I to sve od onih koji docekase svojih pet minuta (15 godina) "blagostanja i rahatluka". Ne daj boze, mogli bi se crveni opet vratiti pa ko bi jos trpio taj teror, gluho bilo. Sjetimo se samo 50 godima mraka, neimastine, nazadka, nepriznatosti u svijetu...da ne nabrajam. BiH me umnogome, sto se vlasti i naroda tice, potsjeca na USA. Narod pojeo govno i cetiri godine trpio kretena nevidjenog cak i za US uslove. Sjeb'o im sa svojim jaranima ekonomiju, privredu...milione doveo na rub egzistencije, zaprijetio svjetskom miru...I sta se poslije cetiri godine desava na izborima; opet pobjedjuje, ubjedljivije negoli prvi put. U drugom mandatu doticni motherfucker nadmasuje sebe i dokazuje da moze jos i gore voditi zemlju i politiku, ali dzabe...kad bi se danas ponovo glasalo, vjerujem da bi opet pobijedio. Ako nista, barem u necemu smo bare-bare sa amerima. Samo sto ce ameri kad-tad doci pameti, nije im prvi put. A mi? :x

Ovo tvoje nekako zvuci k'o da si je plasirao u bezgravitacino polje i onako lunja bez cilja i mogucnosti da se obuzda. :-) :D :-)
addem

Post by addem »

Zlatko je svojom pohlepom i zeljom za vlascu odjerao mnoge face iz SDP-a, najjacu opozicionu stranku srozao na niske grane. Steta jer SDP na celu sa Lagumdzijom super odgovara SDA. Iskreno mislim da SDP nema sanse da pobjedi na izborima dokle god je on na celu stranke. Previse je argumenata koji idu u korist drugih Stranaka ( citaj SDA, SBIH ), za koje je sam Lagumdzija kriv. Nemojte zavoravit: Isporucio je gradjanje BIH (kakvi su takvi su ) bez ikakve pravne procedure u Guatanamo, prekrsio sva moguca ljudska prava. Borce Armije BiH uporedio sa razjarenom gomilom koja je rusila temelje Ferhadije u Banjaluci.
Isto tako jako bitno ima cijelu Islamsku zajednicu u BiH protiv sebe.
mito

Post by mito »

Nemam nista protiv Zlatka, nisam neki njegov ljubitelj ali kad vidim, cujem, procitam sta drugi rade nesto mi odmah drag postane.
I gledam ga evo zadnjih dana na Tv-u, izronio je opet, cini mi se spreman i dalje prepotentan, i neka je, pametno zbori. Eto, nahvali ga ja.
I skontam da iduce godine izlazim na glasanje.
Kad ce ova zemlja imati jednog predsjednika, a ne tri karikature?
nineac

Post by nineac »

E momak iz SDP-a je dobro pojasnio, zlatko ej covjek i pravi greske. Jel argoantan? Mislim da jeset, ali evo mog iskustva kada sam poceo razmisljati da je onidealna licnost u dati okolnostima da na spredstavlja.
Zima 2002 ja sam radio u nekom restoranu u Detroitu, zavrsio smjenu i sjeo za sank da pivu popije, a na TV-u otvaranje zimskih olimpijskih igara. U stadion ulaze Bush, a iza njega Collin Powel i Zlatko Lagumdzija!!! Ko kod da je bio ja sam bio ponosan na svoju drzavu. Kakvo god misljenje mi imali o Bushu (ja licno ga mrzim iz petnih zila) to je predsjednik najjace ekonomije na svijetu, od koje mi itekako zavisimo. Naravno, na TV-u (mislim da je bio FOX) su prikazali ko je taj covjek sa Collinom Powel-om i da predstavlja nasu drzavu!
De sada zamislite Terzica ili Tihica u toj poziciji? terzicu je najveca zivotna zelja (kako on kaze) bila da upozna Anu Mirjanu racanovic, a ne da mu ime drzave zajedno sa njegovim imenom bude prikazano na jednoj od najjacih svjetskih TV kuca!
Koliko god bili protvi Zlatka i SDP-a, pogledajte sljedece cinjenica za vrijeme avladavine alijanse.
1.Vladali su 18 mjeseci
2. od tih 18 mjeseci, 6 mjeseci su proveli smirujuci kriminalce iz HDZ i njihovu samoupravujer su vidjeli da pravna drzava dolazi!
3. Morali su oformiti koaliciju sa SBiH koju je vodio Haris Silajdzic iz Turske putem sitnih kriminalaca!
4. Nisu imali nikakvu podrsku na uspostavljanju centralne vlasti od strane RS-a, ali su ipak uspjeli da nas uvedu u Vjece Evrope!
5. Smanjili su porez 2%
6. kada je gorivo poskupilo sa 1.15km na 1.30-1.42km Vlada Federacije na celu sa Alijom Behnmenom i Nikolom Grabovcem odrekla se poreza na gorivo na 3 mjeseca, i vratila cjenu na 1.16km!

Saberite sve ovo, kao i nedostatke, pa uporedite sa sadasnjom garniturom nacionalista!
Terzic nemoze okupiti vjece ministara koje je on sastavio, a da nam "drzavu" vodi!
nebi

Post by nebi »

:thumbup:

nineac,of kors
nineac

Post by nineac »

Izvini, ali nisam u americi stalno, dole vise vremena provodim, tako da i mene to direktno pogadja. Meni nije jasno kako neko moze glasati za SDA, i onda gledati kako prave koaliciju sa SDS ili hadz-om?
Da to SDP uradi, nikada nebi ni za njih glaso, da su zlatni!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

......

Ne zaboravi gurnuti dva prsta!
U usta, da ne bude zabune!
Bice ti lakse!

Ja pokusao kad sam procitao tvoje komentare ali - ne stigoh si pomoci...
Huknulo samo! :roll: :zzzz:
Husko Kotrljanjić

Post by Husko Kotrljanjić »

SDP ce mozda u neka bolja vremena i doci na vlast ali Zlatko Lagumdzija sigurno nece.Zivi bili pa vidjeli.
Dok je Lagumdzije SDA nema potrebe da se brine za vlast,ona joj je zagarantovana. :lol:
zikamu

Post by zikamu »

Ovo tvoje nekako zvuci k'o da si je plasirao u bezgravitacino polje i onako lunja bez cilja i mogucnosti da se obuzda. :-) :D :-)[/quote]

De mi, ziv bio, malkice pojasni ovaj tvoj komentar.
kike

Post by kike »

A ja često na forumima vidim istu temu...Šta mislite o Zlatku Lagumdžiji...

Bez želje za paranojom neke mi se asocijacije nameću............. :lol:
Post Reply