GY 2005-2006.Svi za Bosnu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply

MOZE LI BOSNA DO FINALA

DA
30
51%
NE
20
34%
MOZDA
9
15%

Total votes: 59

Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

DA LI BI bez VASILJEVIC POBIJEDILI PROTIV ZAGREBA I ZADRA?
NE
vryzas

Post by vryzas »

solidna igra protiv hemofarma...cestitke 8)
davis.ba

Post by davis.ba »

Solidna igra?

Za dobiti onakvog Hemofarma treba mnogo više od solidne igre. Ali eto lako je pljuvati kad ne valja ovo, kad ne valja ono, a kada odigramo odlično, onda je to eto samo solidno. Jadni mi sa ovakvim mentalitetom.

Kad smo imali seriju od 3 pobjede jedva komentara da se vidi. Nakon jednog poraza od Vojvodine na početku, odmah su se pravile teme kako ovo sad, propali igrači, niko pojma nema itd.

Da je sreće da imamo pobjednički mentalitet i zdravu sredinu, gdje bi nam granica bila, ne samo u sportu.
DonDavudes

Post by DonDavudes »

citam jutros izvjestaje sa utakmice (super tekma, bajdvej) i niko nigdje ne spomenu T.Tomovica :roll:

momak je odiograo genijalno :oops: (mozda je igrac utakmice).
kada je preuzeo onog crnca, koji nas je u prvom poluvremenu unistavao :x , niger se nije vidio.
skoro da nije mogao primiti loptu. savrsena odbrana. :oops:
zzzzz

Post by zzzzz »

Meni se cini da dosta brze igraju kako je dosao ovaj Vasiljevic. Nije to neka super-kontra ali je poboljsanje u odnosu na proslu sezonu.
vryzas

Post by vryzas »

davis.ba wrote:Solidna igra?

Za dobiti onakvog Hemofarma treba mnogo više od solidne igre. Ali eto lako je pljuvati kad ne valja ovo, kad ne valja ono, a kada odigramo odlično, onda je to eto samo solidno. Jadni mi sa ovakvim mentalitetom.

Kad smo imali seriju od 3 pobjede jedva komentara da se vidi. Nakon jednog poraza od Vojvodine na početku, odmah su se pravile teme kako ovo sad, propali igrači, niko pojma nema itd.

Da je sreće da imamo pobjednički mentalitet i zdravu sredinu, gdje bi nam granica bila, ne samo u sportu.
kritike? :-) :-) ...igra je bila solidna...mislim da ima jos prostora za napredak pogotovo u napadu i tranziciji...skok je bio na momente kriza...pozrtvovanje i srcanost za 10!...jos jednom cestitke igracima i strucnom stabu!!! 8)
Murat Sabanovic

vidjet cemo koliko ce pobjeda izvuci u narede 4 utakmice...
bosna je u sarajevu jaka,ali u gostima obicno zalutaju...
pitam se, kako se u opste kuci vrate...
Santos

Post by Santos »

Bosna je jaka treba samo otjerat onog trenera kretena Bajramovica.Uvalio se u Bosnu i Repku ali ljudi on je nikakav trener.Ima puno boljih i kvalitetnijih.Sa ovakvim igracima Bosna treba biti u vrhu.
edu

Post by edu »

kojim bolan igracima? izuzmi markovica..williamsa..i vasiljevica..ko ti ostaje od "igraca"...
davis.ba

Post by davis.ba »

Santos wrote:Bosna je jaka treba samo otjerat onog trenera kretena Bajramovica.Uvalio se u Bosnu i Repku ali ljudi on je nikakav trener.Ima puno boljih i kvalitetnijih.Sa ovakvim igracima Bosna treba biti u vrhu.
Navedi mi te puno bolje i kvalitetnije koji bi bili spremni doći u Bosnu i koje bi KK Bosna mogla platiti.

Kojim igračima? Imamo četiri solidna igrača i to je to.
AG

Post by AG »

..."sudijska kradja".....boze sacuvaj teksta u avazu...nigdje opisa te "sudijske kradje"...statistika to ne pokazuje, olimpija je sutnula 5 slobodnih bacanja vise, bosna je napravila jedan prekrsaj vise...znaci ujednacen kriterij...ali naravno treba opravdati profitere "tivoli ne pamti ovakvu igru jedne gostujuce ekipe u prvom poluvremenu"..."rapsodija ali sudije babaroge"......ne prihvatam ovu davisovu opasku o dovodjenju igraca...bosna ove sezone ima veliki budzet ali te njuske nisu u stanju da dovedu kvalitetnog igraca....da li davise, mislis da americkog igraca interesuje gdje ide ukoliko je dobra lova?...ljudi igraju u saudijskoj arabiji, libanu, na filipnima....travis best koji je igrao 10 dobrih sezona u NBA sada igra u Kazanu, hej u unicsu iz KAZANA....olimpija je ove sezone bila pred bankrotom, ljudi imaju manji budzet od bosne...evo dobar primjer, jimmy oliver, koji je sinoc trojkama izbusio ovu komediju od ekipe je proslu sezonu igrao u raspalom splitu, sigurno mozes da zamislis koja je to lova bila....oliver ima 36 godina ali u pitanju je jedan od najboljih sutera u evropi u posljednih 10 godina...upravo ono sto treba kk "profiterskoj bandi"...ali valjda od njegove agencije nema tala...ili kosta milion $....i onda banditi trube o sudijskoj kradji a vode 16 razlike na poluvremenu...pogledajte katastrofalan procenat suta za dva poena bosne u toku utakmice(oko 35%)... da li tim koji sudije kradu moze da uputi 37 suteva za dva poena?...ali bitno je da konakovic i avdic malo poziraju, da sjednu u kakav ziri...ko jebe kvalitetna pojacanja....
Last edited by AG on 28/12/2005 18:18, edited 1 time in total.
Santos

Post by Santos »

Sto branite trenera .Pa evo dokaza.I repka i Bosna juce prvo poluvrjeme odlicni sta se desi kasnije.Pusiona.Igraci pogledaj kako je igro Perkovic za Siroki .Kovacevic.Ikonic za Leotar.Sto su sad slabi ja neznam ali moz bit do trenera.Bajramovic je nula.
vryzas

Post by vryzas »

Santos wrote:Bosna je jaka treba samo otjerat onog trenera kretena Bajramovica.Uvalio se u Bosnu i Repku ali ljudi on je nikakav trener.Ima puno boljih i kvalitetnijih.Sa ovakvim igracima Bosna treba biti u vrhu.
daj neki argument ako nije problem 8)
koji vrh?koji igraci?...ne kontam
kvalitetniji treneri u BiH :? :shock:
Bosna_E

Post by Bosna_E »

*Unreal* wrote:Neno the king
:
Markovic? Nisam bas u toku sastava ali ako je rijec o njemu on je king kingova...
davis.ba

Post by davis.ba »

AG wrote:..."sudijska kradja".....boze sacuvaj teksta u avazu...nigdje opisa te "sudijske kradje"...statistika to ne pokazuje, olimpija je sutnula 5 slobodnih bacanja vise, bosna je napravila jedan prekrsaj vise...znaci ujednacen kriterij...ali naravno treba opravdati profitere "tivoli ne pamti ovakvu igru jedne gostujuce ekipe u prvom poluvremenu"..."rapsodija ali sudije babaroge"......ne prihvatam ovu davisovu opasku o dovodjenju igraca...bosna ove sezone ima veliki budzet ali te njuske nisu u stanju da dovedu kvalitetnog igraca....da li davise, mislis da americkog igraca interesuje gdje ide ukoliko je dobra lova?...ljudi igraju u saudijskoj arabiji, libanu, na filipnima....travis best koji je igrao 10 dobrih sezona u NBA sada igra u Kazanu, hej u unicsu iz KAZANA....olimpija je ove sezone bila pred bankrotom, ljudi imaju manji budzet od bosne...evo dobar primjer, jimmy oliver, koji je sinoc trojkama izbusio ovu komediju od ekipe je proslu sezonu igrao u raspalom splitu, sigurno mozes da zamislis koja je to lova bila....oliver ima 36 godina ali u pitanju je jedan od najboljih sutera u evropi u posljednih 10 godina...upravo ono sto treba kk "profiterskoj bandi"...ali valjda od njegove agencije nema tala...ili kosta milion $....i onda banditi trube o sudijskoj kradji a vode 16 razlike na poluvremenu...pogledajte katastrofalan procenat suta za dva poena bosne u toku utakmice(oko 35%)... da li tim koji sudije kradu moze da uputi 37 suteva za dva poena?...ali bitno je da konakovic i avdic malo poziraju, da sjednu u kakav ziri...ko jebe kvalitetna pojacanja....
Da li su mogli bolje igrače dovesti, ne znam, vjerovatno jesu. Ono što sam ja rekao jeste da ovaj sastav se ni počemu ne ističe čak šta više, igrački ne možemo parirati igračima 7-8 prvih ekipa. To sam htio reći, ljudi imaju nerealnu sliku o našim igračima.
Murat Sabanovic

nije prvi put da bosna ima solidnu prednost pa da je u 3/4 i 4/4 izgubi...
podledajte proslu sezonu a i predhodne utakmice
sve isto ...
sto bosna popusti u 3/4 treba postaviti pitanje treneru....
mada ne krivim bajramovica za poraz ,ali mu se non stop ovo desava..
u nekoj jacoj ekipi davno bi pakovo kofer i pravac u nepoznato..
Santos

Post by Santos »

To je taj problem.Nije moje da govorim koji je jaci trener i nije bitno jel u Bosni ili vani.Ali ovaj ponavlja greske za greskom.Pogledaj malo ponasanje za vrjeme tekma.Kolko je dosad dobio tehnickih.Sto kaze Murat Bosna nije mal tim dabi se zadovoljila nekakvim pley offom ili sredinom.
vryzas

Post by vryzas »

Ljudi vecinom posmatraju stvari pojedinacno i ne vide citavu sliku...
1.Finansije su trenutno ok, ali nisu idealne(kako dovesti "dobrog" igraca bez para)
2.Igracki kadar...kada je Neno najbolji igrac to sve govori(Neno je klasa,legenda, da me neko pogresno ne razumije, mislim na godine i temperament)
3.Trener...mislim da boljeg trenutno nema u BiH koliko god mi bili zadovoljni ili ne
4.Navijaci...kada se dvorana napunila ove sezone kao sto je bio slucaj u 90% utakmica prosle godine?
Ponavljam opet da je stvaranje igraca dug proces koji traje godinama(KK Bosna je pocela ozbiljno da radi sa mladjim kategorijama od momenta kada je dosla nova uprava).Primjer kvaliteta nasih igraca...dok se igraci iz Hrvatske,Slovenije i SCG prodaju u 3-4 najkvalitetnije lige u Evropi(ne svi naravno), nas Keno Bajramovic(kao najbolji igrac lige) ode u neki klub za koji prvi put cujem...
Mislim da je klub na dobrom putu...uspjeh ce doci,treba imati strpljenja!
davis.ba

Post by davis.ba »

Santos wrote:To je taj problem.Nije moje da govorim koji je jaci trener i nije bitno jel u Bosni ili vani.Ali ovaj ponavlja greske za greskom.Pogledaj malo ponasanje za vrjeme tekma.Kolko je dosad dobio tehnickih.Sto kaze Murat Bosna nije mal tim dabi se zadovoljila nekakvim pley offom ili sredinom.
Ja mislim da je ovo problem naših ljudi, što su nerealni. Mislim po čemu zaključuješ da mi nismo mali da se zadovoljavamo plasmanom na završni turnir? To je potpuno proizvoljna procjena. I ja bih želio da je Bosna najbolja,ali pogledaj činjenice:

-Bosna finansijski nije ni blizu vrhu lige, obični prosjek, bolji smo nego lani ali opet daleko je to od vrha
-Bosna igrački također ne može parirati jačima
-Bosna radom sa mlađim kategorijama još ne može parirati drugima. Imamo talenata ali za dobrog igrača potrebno je mnogo više od talenta. To tek očekujemo.

Dakle ovako stvari stoje. Normalno da bi bili svi razočarani ako ne budemo u prvih 8 ali mislim da moramo biti mnogo objektivniji.
Murat Sabanovic

davis.ba wrote:
Santos wrote:To je taj problem.Nije moje da govorim koji je jaci trener i nije bitno jel u Bosni ili vani.Ali ovaj ponavlja greske za greskom.Pogledaj malo ponasanje za vrjeme tekma.Kolko je dosad dobio tehnickih.Sto kaze Murat Bosna nije mal tim dabi se zadovoljila nekakvim pley offom ili sredinom.
Ja mislim da je ovo problem naših ljudi, što su nerealni. Mislim po čemu zaključuješ da mi nismo mali da se zadovoljavamo plasmanom na završni turnir? To je potpuno proizvoljna procjena. I ja bih želio da je Bosna najbolja,ali pogledaj činjenice:

-Bosna finansijski nije ni blizu vrhu lige, obični prosjek, bolji smo nego lani ali opet daleko je to od vrha
-Bosna igrački također ne može parirati jačima
-Bosna radom sa mlađim kategorijama još ne može parirati drugima.

Imamo talenata ali za dobrog igrača potrebno je mnogo više od talenta. To tek očekujemo.

Dakle ovako stvari stoje. Normalno da bi bili svi razočarani ako ne budemo u prvih 8 ali mislim da moramo biti mnogo objektivniji.
sve je to tacno sto si naveo ,ali meni ne ide u glavu da bosna uvijek poklekne u 3/4. pogledaj samo rezultate predhodnih utakmica
sve je dobro ,sve ide ,ali kad dodje 3/4 igraci ili trener kao da nisu u dvorani.svak ih tu jebenu 3/4 razbije.
mora da se istusiraju hladnom vodom na nakon ponovnog izlazaka na teren,pa im treba malo vise da se zagriju
edu

Post by edu »

velika glupost ove uprave je pustanje jazvina...
vryzas

Post by vryzas »

edu wrote:velika glupost ove uprave je pustanje jazvina...
gdje ono ode on?
Murat Sabanovic

kao i svaki put bosna usra u 3/4...
vryzas

Post by vryzas »

Murat Sabanovic wrote:kao i svaki put bosna usra u 3/4...
jah :-?
Santos

Post by Santos »

Nije kriv trener igraci neznaju.Dabogda osto dozivotni trener Bosne Memsudin Bajram.Eto vam ga.
Post Reply