Vecerasnjih "60 minuta"
-
zelenikamen
Mene interesuje sta je to bio cilj emitovanja tog priloga?
Da nam se da naznanje da zivimo sa fasistima i da je suzivot nemoguc, pa ako zele da imaju svoj entititet to nebi bilo tako ni lose???
Da nam se da naznanje da zivimo sa fasistima i da je suzivot nemoguc, pa ako zele da imaju svoj entititet to nebi bilo tako ni lose???
-
nebi
Ti jedes svinjetinu??Toozla wrote:....pa valjda smo skontali da moze kupiti svinjetine u SA, bas kao sto je ja kupih prije par dana, a moze i da gusla do mile volje.....i onako niko pametno nista nije ni ocekivao od njega.....melina wrote:i gdje bi se tu uklapale gusle u raspravi ???
argument ti je jedan .
....i onda se zali da je ugrozen.....cetnicka posla.....
Sokiran sam.....
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Inace svinjsko meso je vrlo blisko povezano sa nacionalisticko fasistickim razdvajanjem djece po skolama. Ako vec postavljas pitanje neka onda ono bude smisleno i vezano za temu a ako te to toliko boli onda otvori temu "ZASTO NEMA SVINJSKOG MESA U SARAJEVU" pa cemo pricati i o tome mada grijesis cisto radi tvog informisanja.Divizija22 wrote:A gdje se u Sarajevu moze npr. kupiti svinjsko meso?
Lakse je kupiti drogu u Sarajevu, nego svinjsko meso.
- hrasno38
Prijatelju izvini ali trudim se da ostanem pristojan na ove tvoje nebuloze. Srbima u Sarajevu je bilo najteze u periodu od 92-95 kad su ih sa brda nemilice ubijali njihovi sunarodnjaci. Kad vec tako tvrdis stvari koje nisu tacne (mada uvijek postoje izuzetci) a sto se ne upitas sto je to tako i ako je tako kako tvrdis koji je osnovni razlog tome. U centru Sarajeva se nalaze i dvije pravoslavne netaknute crkve, zar ne. Na Pofalicima se nalazi netaknuta opet Pravoslavna crkva. Gle cuda, u Sarajevu nisu odgovorili na bestijalna rusenja dzamija i katolickih crkvi. A gle Katedrala stoji postojano gdje je uvijek i stajala i to netaknuta. Vidis u Sarajevu djeca idu skupa u skolu a kada podju u prvi razred dobiju dva papirica za roditelje. Da se izjasne hoce li i na koju vjeronauku ici i koji ce jezik uciti, Bosanski, Srpski ili Hrvatski. I gle cuda moje dijete upravo ovih dana uci prva slova cirilice u strasnom "Islamskom" Sarajevu.Divizija22 wrote:Sta mislis kako je Srbinu u Sarajevu?PR80. wrote:Ja mislim da se nabavka svinjskog mesa i slobodno kretanje civila/ posebno djece NE MOZE NIKAKO UPOREDITI.Divizija22 wrote:A gdje se u Sarajevu moze npr. kupiti svinjsko meso?
Lakse je kupiti drogu u Sarajevu, nego svinjsko meso.
Djeca su bitnija... Muslimani na dosta mjesta ne mogu nabaviti Halal meso pa predju po 200 - 300 km i nabave za citav mjesec.
Zato... molim te.... ne laprdaj!
Svi ga smatraju cetnikom, jebu mu mater kad izmedju sebe pricaju Muslimani, u centru se nalazi iranski islamski kulturni centar, zabradjene zene, puno novih dzamija sa kojih odjekuju ezani kao da je koncert...i svaki dio zivota u Sarajevu, odise islamom.
A gradom setaju zabradjene djevojke i zene zbog kojih svako ko dodje ovdje mrsko mu da ide nazad. Zabradjenje sa kratkim suknjicama, sarenim majicicama itd itd. Ne znam Djogo je "tragicno" nestao u Zvornickom jezeru ali izgleda da je ostavio dobre nasljednike iza sebe.
Vidis ja sam katolik a zena mi je pravoslavka, ateisti smo i oboje se izjasnjavamo kao Bosanci. Cijeli rat smo bili u Sarajevu jer je to nasa rodna gruda. Nismo pobjegli niti u brda niti u kamenjar da bi rusili i palili svoj rodni grad. Za takvu odluku moras imati muda i moras biti covjek a zvanje covjeka se ne stice samo s tim da hodas na dvije noge i da znas pricati nego djelima.
A vidis i ovaj forum je "prepun islamskih fundamentalista" sa kojima mozes pricati o cemu hoces, koji se nazivaju Bosancima, koji vole svoju zemlju, svoje sugradjane, svoju reprezentaciju, svoj grad. Koji napadju sve sto ne valja bilo to njihovo ili tudje.
A grad ko grad kompletan odise islamskim duhom pa malo malo dodju pjevacke zvjezde iz Srbije, Hrvatske pa bude puno ko sipak. Pa dodje i prodje Koperfild, pa pored dzamije na Otoci se gradi Olimpijski bazen. Kosarkasice Zelje igraju utakmice u sorcevima a grad prepun minjaka. I sve to dok se cuju ezani i zvona sa crkava.
A gradom setaju i Srbi i Hrvati i Bosnjaci i u brk se smiju svakoj zatucanoj faci.!!!!!!!
- revolver amidza
#89 Re: Vecerasnjih "60 minuta"
Mogu da ti zakljucim da si ti iskompleksirani naci kreten.Divizija22 wrote:Prikazivali su odnose medju djecom u tim podjeljenim skolama u Federaciji.
Oni se mrze, isto kao i odrasli. Vec znaju, da se ne druze jedni sa drugima, jer su razlicite vjere. Ako neko misli, da BiH ima buducnost, neka pogleda reprizu te emisije.
Kao da ti nije bilo jasno da nas zbog takvih kao ti ceka isto stanje i sranje s pocetka te emisije.Bijeda,glad neimastina obicnih ljudi u RS.
Pa eto Srbi su dobili samostalan entitet,i postene politicare kao i FBiH,vjerske hramove,radnici rafinerije uBos.Brodu djecu ispisuju iz skola,nema veze sto je nastava na srpskom.
Ja sam u skolu isao prije rata,i mogu samo da zalim ovu djecu sto nikada nece imati ono sto sam imao ja,ali naradost takvih fasista kao sto si ti,kojih je na zalost sve vise!
-
rei
hrasno38 wrote:Prijatelju izvini ali trudim se da ostanem pristojan na ove tvoje nebuloze. Srbima u Sarajevu je bilo najteze u periodu od 92-95 kad su ih sa brda nemilice ubijali njihovi sunarodnjaci. Kad vec tako tvrdis stvari koje nisu tacne (mada uvijek postoje izuzetci) a sto se ne upitas sto je to tako i ako je tako kako tvrdis koji je osnovni razlog tome. U centru Sarajeva se nalaze i dvije pravoslavne netaknute crkve, zar ne. Na Pofalicima se nalazi netaknuta opet Pravoslavna crkva. Gle cuda, u Sarajevu nisu odgovorili na bestijalna rusenja dzamija i katolickih crkvi. A gle Katedrala stoji postojano gdje je uvijek i stajala i to netaknuta. Vidis u Sarajevu djeca idu skupa u skolu a kada podju u prvi razred dobiju dva papirica za roditelje. Da se izjasne hoce li i na koju vjeronauku ici i koji ce jezik uciti, Bosanski, Srpski ili Hrvatski. I gle cuda moje dijete upravo ovih dana uci prva slova cirilice u strasnom "Islamskom" Sarajevu.Divizija22 wrote:Sta mislis kako je Srbinu u Sarajevu?PR80. wrote: Ja mislim da se nabavka svinjskog mesa i slobodno kretanje civila/ posebno djece NE MOZE NIKAKO UPOREDITI.
Djeca su bitnija... Muslimani na dosta mjesta ne mogu nabaviti Halal meso pa predju po 200 - 300 km i nabave za citav mjesec.
Zato... molim te.... ne laprdaj!
Svi ga smatraju cetnikom, jebu mu mater kad izmedju sebe pricaju Muslimani, u centru se nalazi iranski islamski kulturni centar, zabradjene zene, puno novih dzamija sa kojih odjekuju ezani kao da je koncert...i svaki dio zivota u Sarajevu, odise islamom.
A gradom setaju zabradjene djevojke i zene zbog kojih svako ko dodje ovdje mrsko mu da ide nazad. Zabradjenje sa kratkim suknjicama, sarenim majicicama itd itd. Ne znam Djogo je "tragicno" nestao u Zvornickom jezeru ali izgleda da je ostavio dobre nasljednike iza sebe.
Vidis ja sam katolik a zena mi je pravoslavka, ateisti smo i oboje se izjasnjavamo kao Bosanci. Cijeli rat smo bili u Sarajevu jer je to nasa rodna gruda. Nismo pobjegli niti u brda niti u kamenjar da bi rusili i palili svoj rodni grad. Za takvu odluku moras imati muda i moras biti covjek a zvanje covjeka se ne stice samo s tim da hodas na dvije noge i da znas pricati nego djelima.
A vidis i ovaj forum je "prepun islamskih fundamentalista" sa kojima mozes pricati o cemu hoces, koji se nazivaju Bosancima, koji vole svoju zemlju, svoje sugradjane, svoju reprezentaciju, svoj grad. Koji napadju sve sto ne valja bilo to njihovo ili tudje.
A grad ko grad kompletan odise islamskim duhom pa malo malo dodju pjevacke zvjezde iz Srbije, Hrvatske pa bude puno ko sipak. Pa dodje i prodje Koperfild, pa pored dzamije na Otoci se gradi Olimpijski bazen. Kosarkasice Zelje igraju utakmice u sorcevima a grad prepun minjaka. I sve to dok se cuju ezani i zvona sa crkava.
A gradom setaju i Srbi i Hrvati i Bosnjaci i u brk se smiju svakoj zatucanoj faci.!!!!!!!
e odavno bolji komentar ne procita , svaka cast
-
car-x
jarane sve stima, ali ovo katolik-pravoslava-ateista-bosanac, to meni nije nikako jasnohrasno38 wrote:Prijatelju izvini ali trudim se da ostanem pristojan na ove tvoje nebuloze. Srbima u Sarajevu je bilo najteze u periodu od 92-95 kad su ih sa brda nemilice ubijali njihovi sunarodnjaci. Kad vec tako tvrdis stvari koje nisu tacne (mada uvijek postoje izuzetci) a sto se ne upitas sto je to tako i ako je tako kako tvrdis koji je osnovni razlog tome. U centru Sarajeva se nalaze i dvije pravoslavne netaknute crkve, zar ne. Na Pofalicima se nalazi netaknuta opet Pravoslavna crkva. Gle cuda, u Sarajevu nisu odgovorili na bestijalna rusenja dzamija i katolickih crkvi. A gle Katedrala stoji postojano gdje je uvijek i stajala i to netaknuta. Vidis u Sarajevu djeca idu skupa u skolu a kada podju u prvi razred dobiju dva papirica za roditelje. Da se izjasne hoce li i na koju vjeronauku ici i koji ce jezik uciti, Bosanski, Srpski ili Hrvatski. I gle cuda moje dijete upravo ovih dana uci prva slova cirilice u strasnom "Islamskom" Sarajevu.
- revolver amidza
kao sto rekoh djeca su zatrovana tom pogani kao i nasa "22 divizija" tako da ih je sve vise,pa makar bili maloljetni,ali zahvaljujuci takvim kao divizioner!
- hrasno38
To sam samo figurativno rekao da bi covjek lakse shvatio jer dostojanstvo mi ne dozvoljava da se zovem Hrvatom a zeni da se zove Srpkinjom pored nase rodne BiH. Ne mogu sa jednim dupetom sjediti na dvije stolice.car-x wrote:jarane sve stima, ali ovo katolik-pravoslava-ateista-bosanac, to meni nije nikako jasnohrasno38 wrote:Prijatelju izvini ali trudim se da ostanem pristojan na ove tvoje nebuloze. Srbima u Sarajevu je bilo najteze u periodu od 92-95 kad su ih sa brda nemilice ubijali njihovi sunarodnjaci. Kad vec tako tvrdis stvari koje nisu tacne (mada uvijek postoje izuzetci) a sto se ne upitas sto je to tako i ako je tako kako tvrdis koji je osnovni razlog tome. U centru Sarajeva se nalaze i dvije pravoslavne netaknute crkve, zar ne. Na Pofalicima se nalazi netaknuta opet Pravoslavna crkva. Gle cuda, u Sarajevu nisu odgovorili na bestijalna rusenja dzamija i katolickih crkvi. A gle Katedrala stoji postojano gdje je uvijek i stajala i to netaknuta. Vidis u Sarajevu djeca idu skupa u skolu a kada podju u prvi razred dobiju dva papirica za roditelje. Da se izjasne hoce li i na koju vjeronauku ici i koji ce jezik uciti, Bosanski, Srpski ili Hrvatski. I gle cuda moje dijete upravo ovih dana uci prva slova cirilice u strasnom "Islamskom" Sarajevu.
A gradom setaju i Srbi i Hrvati i Bosnjaci i u brk se smiju svakoj zatucanoj faci.!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
car-x
ma znam, ali je smijesno da kazes katolik-ateista.. ili si vjernik ili si ateista.. a katolik je vjernik..hrasno38 wrote: To sam samo figurativno rekao da bi covjek lakse shvatio jer dostojanstvo mi ne dozvoljava da se zovem Hrvatom a zeni da se zove Srpkinjom pored nase rodne BiH.
ali razumijem te u potpunosti.. udomacili su se ti izrazi, hrvat, srbin, musliman, pa je kad kazes bosanac totalno nedovoljno ljudima.. na zalost..
-
da pamtis
fakat ja sam u teskoj situaciji..................ali boli me kita sto je nekome "totalno nedovoljno"....car-x wrote:ma znam, ali je smijesno da kazes katolik-ateista.. ili si vjernik ili si ateista.. a katolik je vjernik..hrasno38 wrote: To sam samo figurativno rekao da bi covjek lakse shvatio jer dostojanstvo mi ne dozvoljava da se zovem Hrvatom a zeni da se zove Srpkinjom pored nase rodne BiH.
ali razumijem te u potpunosti.. udomacili su se ti izrazi, hrvat, srbin, musliman, pa je kad kazes bosanac totalno nedovoljno ljudima.. na zalost..
- Fair Life
Ko ne razumije napisano... zasiljiti olovku i nacrtati, makar na tarabi. Kab bi takvima "kojima je nedovoljno" nacrtao pifku... istupili bi qurac o tarabu.da pamtis wrote:fakat ja sam u teskoj situaciji..................ali boli me kita sto je nekome "totalno nedovoljno"....
-
Pralina
Sve sto se desavalo u BH u posljednih 15 godina nije proizvod napravljen preko noci. Sve sto je u "60 minuta" receno je kompilacija iz pomenutog perioda plus jos 50 godina, samo sto je razlika u tome sto se otvoreno o tome govori i otvoreno se daje na znanje da niko nece odstupti od svog: Srbi od policije, Hrvati od "ustavom zagarantovanog prava na hrvatski jezik", Bosnjaci (citaj istinski Bosanci) od Bosne i Hercegovine. Scenario 1992 samo upakovan u ljepsi sareni papir. Mislim da je nastupio period kad dejtonska BH puca po svim savovima, nazalost... Djeca su tu samo mehanizam prekrajnja.....
-
Drug_Tito
Meni ova djeca bila simpaticna.
Zalosno, ali smjesno. Pogotovo kada sam se sjetio Nadrealista i Slozne Brace, tada sam se odvalio smijati, njima treba skola Slozna Braca. Ali djeca ce biti djeca, mozda kada odrastu doce pameti, piti pivu zajedno i jebati Titu.