Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

riko-ga

#76 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by riko-ga »

HAVANA wrote:
PipiDugaDevetka wrote:up! Refreshed!

Image

Haj nek digne dva prsta ko se kačio na ovom braniku iza zadnjih vrata :-)
Kako me stari odro od batina :cry: :lol: on prolazio autom kad ugleda sinčinu NA tramvaju umjesto U tramvaju i napravi mi dobrodošlicu kući...

Nas rekord iz Masinske je 10 zakaceni za jedan tramvaj. :dance: Tri na zadnja vrata tri na prezadnja i cetiri pozadi.Relacija Masinska-Zeljeznicka i naravno obrnuto.Ko se kacijo prema Zeljeznickoj zna za onaj zeljezni stub prije ulaska tamo na plato.Ako se nisi dobro priljubijo uz vrata mogao si ga poljubiti.Ludo vrijeme bilo.Eto sada srecom toga nema.
maxell_sarajevo

#77 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by maxell_sarajevo »

Image

Hajmo jedan đir :D :bih:
cappy_tempo

#78 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by cappy_tempo »

:lol: :lol: mi sto se nismo kacili nek nas je stid,posrami nas baba :D
nottenera

#79 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by nottenera »

Nedavno sam razgovarala sa jednim italijanskim pukovnikom,čikicom napolitancem od nekih 60-tak godina,kaže mi da je 96' god. došao u prvu vojnu misiju u BiH i hodajući Sarajevom ugledao neke dječačiće koji su se zakačili na tramvaj i tad je oplakao kao malo dijete....sjetio se,veli,svog djetinjstva,jer je isto to i on radio kao dječačić u rodnom Napoliju.....
mrtva kokoš

#80 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by mrtva kokoš »

ja sam se jednom pokusao zakaciti za fijaker na vrelaku ali samo jednom... :mrgreen:
a u slobodno vrijeme smo znali otkaciti po koju trolu sa zica, tramvaj nam i nije bio bas na ruku... :mrgreen: :-) :run:
upaljac83

#81 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by upaljac83 »

Splinter wrote:ja sam se jednom pokusao zakaciti za fijaker na vrelaku ali samo jednom... :mrgreen:
a u slobodno vrijeme smo znali otkaciti po koju trolu sa zica, tramvaj nam i nije bio bas na ruku... :mrgreen: :-) :run:
:lol: :lol:
ja.neron

#82 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by ja.neron »

HAVANA wrote:
PipiDugaDevetka wrote:up! Refreshed!

Image

Haj nek digne dva prsta ko se kačio na ovom braniku iza zadnjih vrata :-)
Kako me stari odro od batina :cry: :lol: on prolazio autom kad ugleda sinčinu NA tramvaju umjesto U tramvaju i napravi mi dobrodošlicu kući...
neka se javi ko se kačio za trolejbuse one prijeratne sa malim merdevinama na kraju 8-)
Brisbane

#83 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by Brisbane »

hahahaha, jedna od najacih tema na forumu :thumbup: .
Sjecam se bio je derbi, mozda 1988 krenuli mi na Kosevo znam da je na troli bilo toliko ljudi da nisi mogao vidjeti zadnje staklo :D
Bordolini

#84 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by Bordolini »

kako je to dobar sport bio :). Pravo mi fali. Trebao bih ovdje u podzemnoj probat :lol:
sofist

#85 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by sofist »

Bordolini wrote:kako je to dobar sport bio :). Pravo mi fali. Trebao bih ovdje u podzemnoj probat :lol:
:lol: :thumbup: Kad smo mi upraznjavali ekstemne sportove... 8-) :D
Edin H.

#86 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by Edin H. »

Bordolini wrote:kako je to dobar sport bio :). Pravo mi fali. Trebao bih ovdje u podzemnoj probat :lol:
Ma samo naprijed, ja sam se svojevremeno kacio za voz :oops:
Kako to fura :D
be highirly

#87 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by be highirly »

tema je :thumbup: ....od stupa do ilidze, adrenalin te bas prodrma, fakat lijep period odrastanja...meni se bio gust zakaciti za fijaker dok vozim baciklo i ono jos ako je kakva ekskurzija pa malo muntanja ali na oprezu od onih kandzijasa :-).. kako koza puca kad te derne, namah se spisas :D
AmADin_gospo

#88 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by AmADin_gospo »

ma u srednjoj imao GRASovu mjesečnu, a 2 godine se kačio po tramvajima, poslje kad nisam kupovao kartu, vozao se unutra :lol:

BTW, sve su ture po gradu bile nako, bezze, ali tura od stupa do iliđe ili obratno je bio dokaz hrabrosti i ludosti... kad ga šofer potjera preko 7 banki a tramvaj skače po šinama ko pliska po vodi jedva fatajući šine :D

ko se jednom vozio na zadnjem djelu tramvaja, može zamisliti kako je onom što se zakaći na "kuku" i rukama čuva za mašču namazani kotur sajle :lol: ....

... to su bili dani :dance:
kod65

#89 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by kod65 »

Ja sam se prije rata kacio za one stare trolejbuse, tek u osnovnu krenuo. Zimi u ratu sam se kacio za auta (karambolka), auta isla 10-20 na sat zbog neciscenja ulica. Kad su tramvaji poceli sa radom kacili smo se za vrata tramvaja (jos se sjecam te bandere :cry: )
Last edited by kod65 on 21/07/2010 11:45, edited 1 time in total.
cappy_tempo

#90 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by cappy_tempo »

vidim ovdje mnogi imaju traume od bandera :D
pringless

#91 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by pringless »

maxell_sarajevo wrote:Image

Hajmo jedan đir :D :bih:

A divi njih u tramvaju sviju ti :D :D :D :D :D :D najludji su
breezzz

#92 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by breezzz »

8. sekretar SKOJ-a wrote:Na otvaranje ove teme inspirisao me nezaboravni i nikada prežaljeni FAN magazin.

aaaaaaaaaa FAN magazin!!! Ima li još iko ijedan primjerak? Možda da skenirate i zaradite sevapa?
cappy_tempo

#93 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by cappy_tempo »

ja danas na marin dvoru idem iza nekih njemaca,starij ljudi i taman je tramvaj stao i neki cigan dijete izadje i ode nazad da se zakaci,a njemac vidio to i stao ono u cudjenju "sta ba ovaj sad radi",stoji lik i sjebo se,ne moze da vjeruje sta je upravo vidio :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#94 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by Truba »

bio ja u italiji na exkurziji i listam neke novine na kiosku
kad tamo neki army list i kao neka reportaža o italijanskoj vojsci u bosni
i slika punog tramvaja i zakačenih desetak likova nazad i za vrata :lol: :lol: :lol: :lol:
šteta nisam znao prevesti šta piše ispod :D :D :D
Kruler

#95 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by Kruler »

Prije rata nisam, bio sam još mali. Ali kada je proradio tramvaj, još tokom rata i nakon, za vrata, pozadi, jednom čak izvukao one ručke što su bile pored srednjih vrata, popeo se na tramvaj i vozao dvije stanice.

Iako, nakon srednje nisam više nijednom.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#96 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by PipiDugaDevetka »

Image
Zabezeknuti turista iz Italije gleda učesnike ''sarajevskog sporta'' zvanog, kačenje.
Snimljeno nedavno.
JBT

#97 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by JBT »

Nije bilo sanse da udjem u tramvaj od maja do septembra. Osim ako nije bila neka jutarnja smjena pa pohladno ujutro. :)
Stojim pozada i gledam raju u tramvaju kako se guzvaju, znojavi, svakakvi, a ja gotiva. Miris Sarajeva. :)

P.S. Izmedju Nedzarica i Stupa je bilo dobrog drmanja. :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#98 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by Truba »

nikad se nisam kačio
a jednom se vrata zatvoriše i to naprijed i ostadoh na prvim vratima jednu stanicu izvan tramvaja dok mi je torba i ruka bila unutra :lol: :lol: :lol:
rina*

#99 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by rina* »

Ja sam se jednom zakacila od zeljeznicke do skenderije i ako je konacna destinacija bila drvenija :oops:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#100 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by PipiDugaDevetka »

komi wrote:nikad se nisam kačio
a jednom se vrata zatvoriše i to naprijed i ostadoh na prvim vratima jednu stanicu izvan tramvaja dok mi je torba i ruka bila unutra :lol: :lol: :lol:
Nije to ništa ja sam izlazio iz tramvaja ''vašingtonca'' kroz prozor.

Na početku šezdesetih desila se svečanost otvaranja ''normalne'' pruge, pa sam se odvojio od oca u masi naroda na stanici na Ilidži i ušao u tramvaj da se provozam prvim tramvajem okićenim zastavama (Valjda je bio 1. maj ili takav neki praznik).

Uplašeni otac je bio ''skontao'' gdje bih mogao biti, te me je neko od odraslih ''proturio'' kroz prozor nazad u naručje oca.
:-D

Od tada sam mislio da ću postati vozač tramvaja ili barem, kondukter. U vašingtoncima su, u početku, bile ugrađene kabine-sjedišta za konduktere koji su na licu mjesta naplaćivali karte.
Post Reply