Shalu na stranu, ali puno srce covjeku bude kad cuje komentar da Srbi Sanskog Mosta treba da podignu spomenik Atifu Dudakovicu!
Pa ma gdje bili!
Kamenjem su mogli gadjati kolone Srba koje su bjezale. Ali bjezale prije svega
ispred pushaka Arkanovih zlikovaca a onda domacim djubretarima odanih "pripadnika vojske RS" koju tako u nebesa dize slavni nam El_
cetnik!
A oni, prakticno, ni metka ispalili nisu niti sishli u grad sve dok se ti ljudi nisu sklonili!
A ja vrlo dobro znam i sam sta su sve prosli i oni koji su bili na brdu a posebno clanovi njihovih porodica koje su prezivjele (ako su prezivjele!) ono sto se u istom tom Sanskom Mostu izdesavalo! Zato, kapa dole sve i jednom od njih! Od Dudaka do onog zadnjeg vojnika u pozadini!
Svima onima koji se pitaju u cemu je bila razlika izmedju
boraca Armije BiH i
onih koji su vodili srpske "branioce" u proteklom ratu, ovaj primjer bi trebao biti barem poticaj da se zapitaju neke stvari...
Ali, dabooogda...
p.s. molio bih samo da se ne javljaju oni koji bi mi mogli navesti neke pojedinacne slucajeve zlocina koje su ev. uradili pripadnici tog korpusa u toku troipogodisnjeg izivljavanja cetnika nad cijelom bihackom enklavom, a posebno nad cijelom Bosanskom krajinom u pocetku rata nad golorukim narodom!
Gade mi se takvi!