"Poturceni"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

rei

Post by rei »

Skljoco wrote:
rei wrote:
stelium wrote: Koliko covjeku mora biti dosadno u zivotu da bude prinudjen da se zajebava nacionalnim sastavom imenika jedne drzave?! :-) :roll:

pa ja sam se iznenadila koliko prebiru ovdje na forumu i kako ih
zanimaju korijeni Bosnjaka ehhhh nije lahko da budes
Bosnjak, cekaj da ti oni odrede i ispitaju svako krvno zrnce :lol:
------------
Ne postoje ni "bosnjacki" korijeni nit "bosnjacka" krvnazrnca .
Daj malo da razgovarama sa valjanim argumewntima a ne da valjamo nesto sto je bez veze .

eto Skljoco od neki dan mi te zao,pa cu samo napisati
no comment :-?
Last edited by rei on 11/11/2005 21:53, edited 1 time in total.
Skljoco

Post by Skljoco »

rei wrote:
Skljoco wrote:
rei wrote:
pa ja sam se iznenadila koliko prebiru ovdje na forumu i kako ih
zanimaju korijeni Bosnjaka ehhhh nije lahko da budes
Bosnjak, cekaj pa kad da ti oni odrede i ispitaju svako krvno zrnce :lol:
------------
Daj malo da razgovarama sa valjanim argumewntima a ne da valjamo nesto sto je bez veze .

------------------------
Kaze narod,
Kad su ljubomorni na tebe znaj da si uspio a kad te pocnu zaliti znaj da si najebo ?
Jel znas za ovu narodnu ?
I kojim povodom da me pocnes zaliti ?
stella_k

Post by stella_k »

rehaktor wrote:
seka wrote:
breskva wrote:Ako bih ja smela da primetim, cesto se desi da se ljudi sa ovog foruma poistovecuju sa turcima.... tipa, navijaju za Tursku u fudbalu( mada bi mogli za bilo koju drugu repku), ili na Eurosongu, ili odlaze tamo na skolovanje.
Zasto je to tako ako moze neko da mi objasni?
koreni :oops: :D
a zasto ne za tursku, ako vec kaze da moze bilo koja, zasto iskljucujes tursku?
Sto da ne, moj cojek navija za Manchester :-)
rei

Post by rei »

Skljoco wrote:
rei wrote:
Skljoco wrote: ------------

------------------------
Kaze narod,
Kad su ljubomorni na tebe znaj da si uspio a kad te pocnu zaliti znaj da si najebo ?
Jel znas za ovu narodnu ?
I kojim povodom da me pocnes zaliti ?

pa znas nekako bi se ja (kao Bosnjakinja) i ti dogovorili za ovu
nasu Bosnu i Hercegovinu samo sumnjam da bi i sa "ostalima"
:wink:
Last edited by rei on 11/11/2005 21:55, edited 1 time in total.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Skljoco wrote:I znas sta , Zamoli kojeg jaceg teoreticara da vodi rasprave sa mnom jer "Skljoco" neja vremena za ovakve plitke kao sto je gornji tekst kojeg si mi ponudio na razmatranje .
U prvi mah nisam ga ni procitao pa sam se nadao necem jacem i evo dva sahata sam potrosio dok sam nasao ovu temu i onda se duboko razocarao .
Nista od bilo kakvog argumenta da poljulja moju tezu !
'ebi ga ! Zao mi je :(
Evo ovako "Skljoco".
Da se drzava zvala Sandzak ime naroda bi bilo Sandzaklije, Sandzaci, Sandzani neznam sigurno ali nije tako nego Bosnjaci.
Lijepo da si luto dva sata bar smo se malo odmorili.
I mene boli briga ako se tebi odgovor svidio ili ne jer nekima istina boli. I ti mi postajes gori od onih nekih Srba i Hrvata na forumu(ne svi) sto stalno tvrde nekosrpskohrvatsko porijeklo Bosnjaka.
Haj cao.
Panasonic

Post by Panasonic »

Bosnjaci/Bosnjani je narod BiH bez obzira na vjeru, kao sto i Srbi mogu biti muslimani, odnosno Hrvati budisti itd...

Nasi Srbi (oni porijeklom odavde, ne doseljenici iz Srbije) su uzeli srpsku naciju. Zapravo, ne dobrovoljno, vec misionarskim putevima Srbije, ciji je cilj oduvijek bio zauzimanje Bosne i izlazak na more. Srbijanci iz Srbije oduvijek proppvijedaju da su svi pravoslavci ustvari Srbi, a tim zele da stvore konfuziju u zemljama kako bi ih lakse zauzeli (kao sto je slucaj sa BiH npr.). Slicno i za nase Hrvate, koji su bili Bosnjaci katolici. Ima milion dokaza da je tako bilo, cak u BiH ima i tzv"Hrvata" sa prezimenom 'Bosnjak' gdje i budale zakljucuju na njihovo porijeklo. Do osporavanja ovih cinjenica dolazi iz razloga sto neki jos uvijek nisu dovoljno upuceni, a neki misle i da je neistina jer su im zapadne i istocne komsije utuvile u glavu neku drugu stvar, kao sto sam rekao radi stvaranja hegemonije na Balkanu.

Drugim rijecima, da odgovorim i na temu!

Mi nismo poturceni Srbi, kao sto bi to Srbi htjeli. Onaj ko ovo uopste slusa i uzima za ozbiljno treba dobro da vidi je li sa njim nesto u redu.(btw. Srbi samo govore sta njima odgovara.)

Mi smo poislamljeni bogumili (a postojala je i manja grupa muslimana i prije Turaka), a oni (bh. Srbi) su POSRBLJENI BOSNJACI!(Bosnjaci-pravoslavci koji su primili srpsku naciiju, a oni su Srbijancima samo sluzili za osvajanje teritorija... za stvarnje konfuzije u zemlji, znaci bili su nesto kao pijuni, ali oni to ne kontaju / ili ne zele da kontaju)
afilado

Post by afilado »

Pa sta i da jesam poturcen i da je tako,so what??ß
To sto majmuni urlicu ubij turcina ili opcenito "turci",
meni to nesmeta,zasto bi???
I koga interesuje ko od koga potice,evo svi smo tu.
ti kao vlah,ja kao turcin,onaj treci kao iz nekog sela
iz stare perzije (cro).
Skljoco i svi ostali,kada prestanete upotrebljavati
sve te turske rijeci u vasem jeziku,obavljati sve te
cejfove turske,onda mozda jednog dana kazem,
eh aferim,vratio si se svojim korijenima,vlah si ,naravno
cisti,neposrbeni.....
List

Post by List »

breskva wrote:Ako bih ja smela da primetim, cesto se desi da se ljudi sa ovog foruma poistovecuju sa turcima.... tipa, navijaju za Tursku u fudbalu( mada bi mogli za bilo koju drugu repku), ili na Eurosongu, ili odlaze tamo na skolovanje.
Turska igra sutra u 20:45. Image
Panasonic

Post by Panasonic »

afilado wrote:Pa sta i da jesam poturcen i da je tako,so what??ß
iz stare perzije (cro).
cisti,neposrbeni.....
Nisu to turske rijeci, vec turcizmi ustaljeni u bosanskom jeziku
afilado

Post by afilado »

Nisu to turske rijeci, vec turcizmi ustaljeni u bosanskom jeziku[/quote]

Daj mi primjere tih "turcizama",a ja cu tebi mozde jos
vise turskih rijeci 1:1 koje se kod nas i u srbiji a malo
manje u cro upotrebljavaju,ko zna,mozda budes iznenadjen... :-D
manijak1

Post by manijak1 »

Nakurčeni a ne vide čarape ispod jorgana ? :D :D
:oops:
Turska igra sutra u 20:45.
Novo ......... :( :( :( :( znaš moram biti iskren :D :D pa ti reći da navijam za :oops: Turke sutra a tebe ću tješiti :D :D do drugog meča :oops: :D .
afilado

Post by afilado »

Evo,da budemo jednog misljenja,manijak,
FORZA TÜRKIYE!! :-D
Cube

Post by Cube »

Ako bih ja smela da primetim, cesto se desi da se ljudi sa ovog foruma poistovecuju sa turcima.... tipa, navijaju za Tursku u fudbalu( mada bi mogli za bilo koju drugu repku), ili na Eurosongu, ili odlaze tamo na skolovanje.

Neki dan se u Banjaluci plaho za Bosnu navijalo :-) , a i Sirokom se pjevala bosanska himna sts pricat :-)

A evo mi Bosnji cemo za Japan, da budemo moderniji :oops: :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Đe nađe Japan pored Kine :? :D
\/\/\/

Post by \/\/\/ »

Otkad srbi boluju od potrebe da iz sebe išćeraju azijatske, turske gene, pa se svete na svjetloputim Bošnjacima, traje ispisivanje jedne od najvećih ironija u političkoj i kulturnoj historiji svijeta. Srbi vazda Bošnjake optužuju da su Turci, što ne može biti, jer su Srbi Turci, a Bošnjaci su Slaveni. Evo, prije neki dan je na objektu privatnika Džemila Ćurića osvanuo grafit "Turci van",
što bi po genetskoj logici trebalo značiti da Srbi išćeruju sami sebe. A da sve ovo ne bi bilo tumačeno kao nacional-šovinistički stav, prizvat ćemo mišljenje
uglednog i svjetskog priznatog pisca, kojeg štuju svi multikulturalci, Predraga Matejevića. On je usred Zagreba, govoreći o problemu identifikacije bosanskih muslimana, rekao sljedeće: "Ako igdje ima turskog elementa, onda ga ima u Srbiji, jer su turski vojnici voljeli mlade snaše". to redizajniranje genetske strukture Srba trajalo je 500 godina, što je bilo dovoljno da se kritična masa Srba genetski poturči. Zato su Srbi, u većini, mrki, zdepasti, okrugli, brkati, jednom riječju - turski. Slaveni koji su prešli na islam uživali su zaštitu turske vlasti, pa je logično što muslimanske žene nisu bile na oku turskim vojnicima.
Cube

Post by Cube »

manijak1 wrote::oops: Đe nađe Japan pored Kine :? :D
ma nisam bas dobar sa jednoumljem...
afilado

Post by afilado »

To je ta psihoza koju srbi imaju prema turcima vec
vise nego 600 godina.Nije lahko ,kako kaze predhodni kolega,
srbima prihvatiti cinjenicu sto su osmanlije osjemenjavale snase
toliko godina i tako tu neku genetsku strukturu promjenili.
Pogledaj Vuka nam Draskovica,stavi mu Fes na glavu,zavij ga
u osmanlijsko odijelo,jos mu malo brcice zavij,i eto ga
pravi Pasa iz Beograda :)
Fair Life

Post by Fair Life »

afilado wrote:Pa sta i da jesam poturcen i da je tako,so what??ß
iz stare perzije (cro)
.
cisti,neposrbeni.....
afilado wrote:To je ta psihoza koju srbi imaju prema turcima vec
vise nego 600 godina.Nije lahko ,kako kaze predhodni kolega,
srbima prihvatiti cinjenicu sto su osmanlije osjemenjavale snase
toliko godina i tako tu neku genetsku strukturu promjenili.
Pogledaj Vuka nam Draskovica,stavi mu Fes na glavu,zavij ga
u osmanlijsko odijelo,jos mu malo brcice zavij,i eto ga
pravi Pasa iz Beograda
:)
I... sad poslije ovakve tvoje retorike upitaces se zasto su u ovom ratu uslijedila ovolika silovanja Bosnjakinja...

Proradio turski obicaj silovanja.

PS...@afilado... ti si budala. Takvi poput tebe se ne trebaju radjati...

Trebalo te je abortirati... bas kao i stotine hiljada drugih.
afilado

Post by afilado »

UUUUhhhhhh Fair Life,jeli to proradio turski mentalitet....
Nedaj se,bre....,vjerujem ti da sve te cinjenice bole....
Jeli to tvoja argumentacija,tvoje demantovanje,tvoj nacin
svega ovog.
Aferim,abi (znam da razumijes) :lol: :lol: :lol:
perke

Post by perke »

Panasonic wrote:
Nasi Srbi (oni porijeklom odavde, ne doseljenici iz Srbije) su uzeli srpsku naciju. Zapravo, ne dobrovoljno, vec misionarskim putevima Srbije, ciji je cilj oduvijek bio zauzimanje Bosne i izlazak na more. Srbijanci iz Srbije oduvijek proppvijedaju da su svi pravoslavci ustvari Srbi, a tim zele da stvore konfuziju u zemljama kako bi ih lakse zauzeli (kao sto je slucaj sa BiH npr.). Slicno i za nase Hrvate, koji su bili Bosnjaci katolici. Ima milion dokaza da je tako bilo, cak u BiH ima i tzv"Hrvata" sa prezimenom 'Bosnjak' gdje i budale zakljucuju na njihovo porijeklo. Do osporavanja ovih cinjenica dolazi iz razloga sto neki jos uvijek nisu dovoljno upuceni, a neki misle i da je neistina jer su im zapadne i istocne komsije utuvile u glavu neku drugu stvar, kao sto sam rekao radi stvaranja hegemonije na Balkanu.

Drugim rijecima, da odgovorim i na temu!

Mi nismo poturceni Srbi, kao sto bi to Srbi htjeli. Onaj ko ovo uopste slusa i uzima za ozbiljno treba dobro da vidi je li sa njim nesto u redu.(btw. Srbi samo govore sta njima odgovara.)

Mi smo poislamljeni bogumili (a postojala je i manja grupa muslimana i prije Turaka), a oni (bh. Srbi) su POSRBLJENI BOSNJACI!(Bosnjaci-pravoslavci koji su primili srpsku naciiju, a oni su Srbijancima samo sluzili za osvajanje teritorija... za stvarnje konfuzije u zemlji, znaci bili su nesto kao pijuni, ali oni to ne kontaju / ili ne zele da kontaju)
:-) izvinite, u koju ste vi skolu isli :?

@FairLife... da je vise takvih kao ti
:roll:
bilo bi nam ljepse ovo mjesto
micika

Post by micika »

Neznam dokle ste :roll: :? :D al ja bih samo da se prijavim :D :D turkinja sam na kvadrat :oops: :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

afilado wrote:UUUUhhhhhh Fair Life,jeli to proradio turski mentalitet....
Nedaj se,bre....,vjerujem ti da sve te cinjenice bole....
Jeli to tvoja argumentacija,tvoje demantovanje,tvoj nacin
svega ovog.
Aferim,abi (znam da razumijes) :lol: :lol: :lol:
Ti si djecak jedno deriste nakljukano glupostima... Poradi na postovima koje sam napisao u zadnje dvije godine, a to "bre" mozes odnijeti u zavicaj.

Sebe poistovjecujes sa Turcima na nacin da se nasladjujes cinjenici da su Turci 600 godina koristili pravo "na prvu bracnu noc" sa mladom (u ovom slucaju Srpkinjom) i dolazis do zakljucka da su oni Srbi... Turci. Na takvim konstatacija bi ti pozavidio i Shime Dzodan.

E sad... mislis li ti da neko od onih stotina pritajenih citalaca ovog foruma nije zabiljezio tvoj post i tvoju konstataciju ? Sigurno da jeste, jer ovakve gluposti se lako i dugo pamte...

E sad, opet... u slijedecem ratu (sto se kaze "ne daj boze da ga bude") taj neko susretne tvoju sestru i pozeli da joj vrati sve one turske gene koje je neka njegova praprababa davno piozajmila od nekakvog bega ili age... Veselo, ha? Ne dopada ti se ?

Dok god na nasim prostorima budu zivjeli mladi sa takvim razmisljanjima (bez obzira na vjersku ili neku drugu pripadnost) i koji u svojoj gluposti salju kretenske poruke poput tvoje, kod nas ce teci krv potocima... i jebavace se tudje sestre (citaj: silovace se), matere... i ko gdje koga stigne... da vrati dugove proslosti.

Sta da ti covjek pise... kad ne kontas.

Mozda kad ostaris da ti se samo kaze... a do tada trebalo bi te svaki dan vaspitno shamarati i umjesto "laku noc" pred spavanje... usmjeravati prema krevetu nogom u guzicu.

PS. . .Gospodar si samo onih rijeci koje nisi izgovorio (u ovom slucaju... napisao).
Shoshana

Post by Shoshana »

dr. wrote:
zlata wrote:
dr. wrote: Najviše mi se gade ljudi koji u svom neznanju ismijavaju druge ljude. Čovjek je upravu, što se tiče ovog boldiranog dijela. Stari Bošnjani su se susreli s islamom u 12. stoljeću, kada se među njih doselila grupa hazarskog plemena Kalisija, po kojima je današnja Kalesija dobila ime. Zatim odmah poslije Kosovskog boja, došao je jedan kontingent osmanlija u Bosnu, derviši o kojima će pisati katolički misionari žaleći se Papi, jer ih domaće heretičko stanovništvo više gotivi od katoličanstva itd. itd.
Sad jopet *ranje na *ranje...pa nikad kraja. Da...jedva cekali da dodju Turci....da im okupiraju zemlju....ubiju kralja....zarobe kraljevica. Sve uz kapric Vatikanu!!! Jel'da? Ispada da su ti stari Bosnjani stvarno bili prokleti...prepuni mrznje...i vise mrzili katolike neg'sto su vol'li sebe i svoju zemlju. Iz kaprica presli na Islam! Jel'da? Jos ih Bos.Crkva kumovala! Mashallah!

Bilo je kod mog komsiluka nekol'ko sela Sasa..pa razmisljam razvit'teoriju kako smo Svabe. Ko'zna...da je Hitler bio pobjednik...mozda bi nam stvarno vjerovali. A ima nas zuti na izvoz.
Džaba se sad glupiraš. Tačnije lupetaš, čovjek ti je fino rekao činjenicu, da su Bošnjani došli u dodir s islamom prije dolaska Osmanlija 1463. Ko ti je kriv što svoje neznanje pretvaraš u frustracije i vrijeđanje i priču o pošumljavanju Meseca, koju niko od nas nije spomenuo. Daj se malo saberi.

Potpuno se slazem da je nebitno gdje, kad, kako i "od koga" su oni koji se danas nazivaju Bosnjacima postali, ali moram da reagujem kada se neistinosti navode kao argumenti.

Da li, i kada su Hazari (Khazari) posjetili Kalesiju - ne znam, al' da su Khazari bili Tursko pleme cija je religija bila JUDEIZAM (a ne islam) - to zasigurno znam. Zabiljezili historicari. Ko ne vjeruje - evo stranica (turskog porijekla - da ne bude, ne daj boze, da je krscanska ili cija druga propaganda!)
http://72.14.207.104/search?q=cache:gsK ... azar&hl=fr
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ma da objasnim sta sam mislio sa ovom temom. Naime, nema veze ako necija baka/nana bila sa nekim nekad davno. Mozda i ja imam turske krvi a da imam arapske je sigurno jer mi je otac bio Palestinac znaci Arap. Ali on je otisao prije nego sto sam se rodio i neosjecam ikakvu srodnost sa njegovom nacijom i familijom. Znaci ja sam iz Bosne, pripadam njenom autohtonom stanovnistvu i tako sam Bosnjak a teritorijalno Bosanac. Ima Bosnjaka koji su rodzeni izvan Bosne opet oni su Bosnjaci.

Srbi su Srbi, ali stvar je sto oni imaju neki kompleks sa Turcima i uvijek to svaljuju na Bosnjake nazivajuci ih "poturicama" i izdajicama koji se moraju istrjebit i takve gluposti, a isto rade i Hrvati. Ja samo zelim dokazat sa ovim uvodnim postom da su to nebuloze i da Bosnjaci kao i svi drugi svoj narod a ne neke "poturice" odnosno izdajice ili sta ja znam. Ali kao obicno odma neki dolaze sa svojim glupim tezama da je prihvatanje islama od Turaka "poturcivanje", pa i bosnjanski kraljevi i banovi su mnogi prihvatili katolicanstvo zbog pritiska Vatikana. Opet oni su ostali lojalni Bosni i Bosnjani a ne neki Italijani ili sta ja znam. I samo bogumilstvo je odnekle stiglo. Ja sam nacionalno Bosnjak i imam bosnjacko porijeklo, jeste imam i arapsko cega se nestidim ali sam Bosnjak i u slucaju rata Bosne i Palestine nema govora na ciju bih stranu isao. Pa i neznam beknut arapskog a kamoli ona slova citat. A jos me identifikuju sa nekim Turcinom jer su se moji preci ko "poturcili". Diskusije u formi "poturice" samo pokazuju zrelost Srba i Hrvata i narucito ovih prvih.
Haj cao
rei

#100 Re: "Poturceni"

Post by rei »

SD-6 wrote:
mr__bosnjak wrote:Da nesto razjasnim sto me vec dugo nervira.
Da bi se neko "poturcio" potrebno je prihvatiti tursku nacionalnost, turski jezik, turske obicaje najmanje vjeru jer Turcin moze biti i pravoslavac i katolik ako zeli. Islam nije vjera stvorena od Turaka nego je pocela se ispovijedat u Saudijskoj Arabiji i vecinom su vjeru sirili Arapi, najvjerovatnije su Turci prihvatili islam od Arapa jeli su se oni "poarapili" ili su svoj narod?
Turci jesu doveli islam u Bosnu ali Bosnjaci koji su ga prihvatili su ostali Bosnjaci, nastavaili govoriti bosanski jezik, nastavili sa bosnjackim obicajima i prihvatili orijentalni nacin zivota.
Da su se Bosnjaci "poturcili" oni danas nebi postojali nego bi bili nacionalno Turci znaci Turci bi bili jedan od naroda Bosne i Hercegovine i nebi postojao bosanski jezik nego turski jezik i jos stvari.
Znaci "poturceni" je samo izraz kojeg upotrebljavaju oni koji zele da umanje Bosnjake kao narod a nije ikakva greska biti Turcin ali jeste greska kada te neko tako zove kada to nisi.
pajdo ti si jedna od vecih pički na forumu(sorry but jbg)..otvoriš temu,šmugneš i onda iz hladovine uzivaš kako se pojedinci kolju čija je mitologija tačnija...ti si jedan od razloga zašto se na ovom forumu reinkarniraju xy puta već dokazane fašiste i mitoljupci tipa stipana tomaša&co...trebam li dodati da ti je znanje uistinu pretanko za bilo kakvu ozbiljniju raspravu.. ...ponavljam... ti si glavni razlog zašto se ovdje kloniraju vec raznorazni guslari i poglavnici s Istoka i Zapada...ohladi malo,utuši nas

tacno ili ne , ja se pitam kako im se vise ne gadi palamuditi.... :oops:
Post Reply