Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zena wrote:
...zato u pocetku nisam ni reagirala...al vidim natezete se pa rekoh...da pojasnim...jer znam detalje...pa rekoh ne bi li okoncala raspravu dok nisu pale uvrede, al eto
Ne treba ovo shvatiti kao "natezanje" vec kao ucenje. Siguran sam da dobar dio onih koji su ovo citali su upotrebljavali kad tad ovi rijec a da nisu znali njeno znacenje.
Francuzi imaju jednu izrecicu kad se ovako nesto , na prvi pogled banalno nauci a to je :
savjest wrote:
Sjecam se kad sam citao Moliera na francuskom. Uf! pa to nema nikakve veze sa sadasnjim francuskim. To je muka citatati.
pa isto je i sa shakespear-om... otpala mi kosa citajuci original...
Sekspira ne bih mogao citati jer mi je engleski "prosjecan" .. a istine radi ne bih ja ni ovoga Moliera da nije bilo obaveze radi... Nisam bas neki fan tog teatarskog napucavanja.
Ja__ wrote:Al sto jes,jes,ne saznasmo mi odakle potice rijec MERHABA
Rijec ,,Merhaba,, je turcizam tj. Turska rijec u Bosanskom jeziku...a u prevodu znaci...ZDRAVO...
Gledao sam kaubojske filmove na Turskoj tv sinhronizovane na Turski jezik...ulazi Dzon Vejn u salun i onako sa vrata skida prashnjavi sheshir sjeda za shank i kaze shankisti...MERHABA ARKADASH(drug)...
Rijec ,,Merhaba,, je turcizam tj. Turska rijec u Bosanskom jeziku...a u prevodu znaci...ZDRAVO...
Gledao sam kaubojske filmove na Turskoj tv sinhronizovane na Turski jezik...ulazi Dzon Vejn u salun i onako sa vrata skida prashnjavi sheshir sjeda za shank i kaze shankisti...MERHABA ARKADASH(drug)...
Citati ono sto je napisano na zadatom topicu ako vec zelis da se javljas na istom.
Dakle hajd' sad ponovo iz pocetka.
Citati ono sto je napisano na zadatom topicu ako vec zelis da se javljas na istom.
Dakle hajd' sad ponovo iz pocetka.
Na moje javljanje ne moze uticati niciji post...ja imam svoje mishljenje o svemu... ne vezano za nicije postove...