kralju, oce, boze, sahu forumaToozla wrote:...posto su Katolicki i Pravoslavni Bogovi konstitutivni na teritoriju BIH, bojim se da Allah nece moci nista uraditi bez saglasnosti njih dvojice....faraon_ wrote:....i nikad je niko nece moci podijeliti osim ako Allah ne odluci suprotno...
buduci bosanci i hercegovci...
-
mostarac
-
da pamtis
Toozla koliko ja vidim njih se trojice nece nikad sloziti sto se tice BiH, moje pitanje je sta raditi, kako rijesiti problem?umro je mostar wrote:Toozla wrote:...posto su Katolicki i Pravoslavni Bogovi konstitutivni na teritoriju BIH, bojim se da Allah nece moci nista uraditi bez saglasnosti njih dvojice....faraon_ wrote:....i nikad je niko nece moci podijeliti osim ako Allah ne odluci suprotno...
mrtvi mostaru
jos u dubljem offsideu kad smo vec kod offsida prenijet cu ti prognozu sa istoka nase BiHŽUTO-PLAVO U OFFSIDE-U
1.SRBIJA
2.Spanija
3.Belgija
4.Litvanija
5.San Marino
i nema dalje,ovaj 6 ucesnik ce se raspasti do pocetka prvenstva,hehehe
- danas
umro je mostar wrote:kralju, oce, boze, sahu forumaToozla wrote:...posto su Katolicki i Pravoslavni Bogovi konstitutivni na teritoriju BIH, bojim se da Allah nece moci nista uraditi bez saglasnosti njih dvojice....faraon_ wrote:....i nikad je niko nece moci podijeliti osim ako Allah ne odluci suprotno...![]()
![]()
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
I ovdje je tema, koja je po meni licno jedna od najvaznijih u nasem jadnom drustvu, otisla sa kolosijeka da se probamo malo vratiti na nju. U ovoj temi je pitanje buduci ili buducnost mladih BH gradjana. Ja ne znam kako mozemo pricati o toleranciji nekih budicih generacija ako se sada djeca razdvaju u njima najvaznijim mjestima, u skolama. Da bi bili tolerantni i da bi shvatili sve nase razlicitosti upravo trebaju da sjede jedni pokraj drugih, da razgovaraju, da upucuju jedni druge na svoje razlicitosti i na kraju sto je najvaznije za to doba da se igraju.
Istorija/povijest ili nazovite je kako hocete je nesto sto su uvijek pisali pobjednici ali istina je jedna, okom vidljiva svim danasnjim generacijama i o njoj treba razgovarati. Pedagogija je nauka ali na zalost danas se tom naukom bave figurativno receno piljari, dupeuvlakaci i poslusnici. Direktori skola su posebna prica a ministri nisu ni za price nego za zatvora. Iako nisam Bosnjak moje dijete uci Bosanski jezik samo zato sto se zove Bosanski i jer je moje dijete Bosanac kao i ja i moja supruga. da se zvao Bosnjacki ne bi ga ucio kao sto nece ni Srpski a niti Hrvatski. To je moj stav i ne mora biti ispravan.
I dok mi ovdje pricamo o glupostima jedan djecak ne moze da nastavi svoju skolu, ne moze da krene u 5 razred, ne moze da stice znanje, ne moze da se druzi. A on to hoce i kroz suze zeli iz svog srca. I masa djece iz ove zemlje nemaju uslova za skolovanje a jos uvijek ne znaju sta je to nacionalizam. Studenti nam samo razmisljaju gdje i kada ce otici jer nema posla i perspektive a srednjoskolci svoje frustracije lijece unistavajuci imovinu i ispoljavajuci huliganstvo na raznim mjestima. A onaj djecak hoce samo da se skoluje. I dobro ako ne moze se uciti zajednicka istorija, jezik sve ostalo moze jer na svim jezicima 1+1=2. Zaboga zar samo radi dva predmeta ih treba tjerati u torove i u jos neizvjesniju buducnost.
Istorija/povijest ili nazovite je kako hocete je nesto sto su uvijek pisali pobjednici ali istina je jedna, okom vidljiva svim danasnjim generacijama i o njoj treba razgovarati. Pedagogija je nauka ali na zalost danas se tom naukom bave figurativno receno piljari, dupeuvlakaci i poslusnici. Direktori skola su posebna prica a ministri nisu ni za price nego za zatvora. Iako nisam Bosnjak moje dijete uci Bosanski jezik samo zato sto se zove Bosanski i jer je moje dijete Bosanac kao i ja i moja supruga. da se zvao Bosnjacki ne bi ga ucio kao sto nece ni Srpski a niti Hrvatski. To je moj stav i ne mora biti ispravan.
I dok mi ovdje pricamo o glupostima jedan djecak ne moze da nastavi svoju skolu, ne moze da krene u 5 razred, ne moze da stice znanje, ne moze da se druzi. A on to hoce i kroz suze zeli iz svog srca. I masa djece iz ove zemlje nemaju uslova za skolovanje a jos uvijek ne znaju sta je to nacionalizam. Studenti nam samo razmisljaju gdje i kada ce otici jer nema posla i perspektive a srednjoskolci svoje frustracije lijece unistavajuci imovinu i ispoljavajuci huliganstvo na raznim mjestima. A onaj djecak hoce samo da se skoluje. I dobro ako ne moze se uciti zajednicka istorija, jezik sve ostalo moze jer na svim jezicima 1+1=2. Zaboga zar samo radi dva predmeta ih treba tjerati u torove i u jos neizvjesniju buducnost.
-
rei
hrasno38 wrote:I ovdje je tema, koja je po meni licno jedna od najvaznijih u nasem jadnom drustvu, otisla sa kolosijeka da se probamo malo vratiti na nju. U ovoj temi je pitanje buduci ili buducnost mladih BH gradjana. Ja ne znam kako mozemo pricati o toleranciji nekih budicih generacija ako se sada djeca razdvaju u njima najvaznijim mjestima, u skolama. Da bi bili tolerantni i da bi shvatili sve nase razlicitosti upravo trebaju da sjede jedni pokraj drugih, da razgovaraju, da upucuju jedni druge na svoje razlicitosti i na kraju sto je najvaznije za to doba da se igraju.
ja ne znam ispravi me,ja sam shvatila da Hrvati ne zele da se mijesaju
sa Bosnjacima a mislim da su i Srbi u Brčkom tako trazili da se
ne mijesaju djeca.
mislim da u Irskoj sada traze mijsanje djece u skolama , nakon toliko godina nadosli su da je tako bolje
-
Toozla
rei wrote: ja ne znam ispravi me,ja sam shvatila da Hrvati ne zele da se mijesaju
sa Bosnjacima a mislim da su i Srbi u Brčkom tako trazili da se
ne mijesaju djeca.
mislim da u Irskoj sada traze mijsanje djece u skolama , nakon toliko godina nadosli su da je tako bolje
Zbog toga su jučer svi hrvatski profesori Srednje škole Stolac potpisali peticiju u kojoj odbijaju izvršiti naputak iz Ministarstva prosvjete Hercegovačko-neretvanske županije. Ministar Musa je, prema tvrdnjama Mire Šutala, člana Nastavnog vijeća Srednje škole Stolac, u društvu pomoćnika Hasanagića u prošlu srijedu posjetio Srednju školu, saopćivši nemilu vijest.
....ako se istinski boris za BIH, onda ne prihvatas ovakvu soluciju niti pod koju cijenu.......onda vristis u parlamentu.....onda vristis u OHR-u......onda organizujes peticije gradjana.....itd....a ne kao pomocnik Hasanagic, nemas sta reci o dogadjanjima u Stocu....Izvor blizak stolačkoj SDA tvrdi da je dogovor o podjeli hrvatske i bošnjačke djece postignut na višoj razini HDZ-a i SDA. Do ministra Jage Muse, unatoč brojnim pokušajima, jučer nismo uspjeli doći, a njegov pomoćnik Hasanagić nam je u kratkom telefonskom razgovoru poručio da o događanjima u Stocu nema što reći.
- danas
jes' to skonto tek iz ovih postova bogati?gavrilo wrote:sve vas citam![]()
... i moram reci da smo otisli u 3 pm ...
mi smo u 3pm vec odavno, druze gavrilo. jer je nekima bilo vaznije da im dijete ide u "srpsku" skolu, da raste u "srpskoj" zgradi, da se igra u "srpskom" parku... pa se onda i ostali dosjetili... pa hoce i oni svoju skolu, park, zgradu... i tu smo gdje jesmo.
-
praznina
Opet Srbi krivi kao da nema i sa druge strane kukolja ili je to postala uzrečica.danas wrote:jes' to skonto tek iz ovih postova bogati?gavrilo wrote:sve vas citam![]()
... i moram reci da smo otisli u 3 pm ...![]()
mi smo u 3pm vec odavno, druze gavrilo. jer je nekima bilo vaznije da im dijete ide u "srpsku" skolu, da raste u "srpskoj" zgradi, da se igra u "srpskom" parku... pa se onda i ostali dosjetili... pa hoce i oni svoju skolu, park, zgradu... i tu smo gdje jesmo.![]()
-
Toozla
....prvo smo otisli u jednu PM devedesete, pa smo otisli u dvije PM devedeset i trece, pa smo otisli u tri PM sredinom devedesetih.....ako ti je lakse ovako......ipak se zna ko je zapoceo trend odlazaka u PM....gavrilo wrote:samo srbi ...
-
praznina
Toozla wrote:....prvo smo otisli u jednu PM devedesete, pa smo otisli u dvije PM devedeset i trece, pa smo otisli u tri PM sredinom devedesetih.....ako ti je lakse ovako......ipak se zna ko je zapoceo trend odlazaka u PM....gavrilo wrote:samo srbi ...
.ipak se zna ko je zapoceo trend odlazaka u PM
Kako gdje!
- manijak1
Što ni u kom slučaju nije smiješno.
- danas
gavrilo, praznina...praznina wrote:Opet Srbi krivi kao da nema i sa druge strane kukolja ili je to postala uzrečica.danas wrote:jes' to skonto tek iz ovih postova bogati?gavrilo wrote:sve vas citam![]()
mi smo u 3pm vec odavno, druze gavrilo. jer je nekima bilo vaznije da im dijete ide u "srpsku" skolu, da raste u "srpskoj" zgradi, da se igra u "srpskom" parku... pa se onda i ostali dosjetili... pa hoce i oni svoju skolu, park, zgradu... i tu smo gdje jesmo.![]()
eto vas ko ono koljeno sto trza po refleksu... smirite malo zivce...
rekla sam lijepo "onda se i ostali dosjetili, pa sad hoce i oni samo svoje"... zna se odakle je pocelo i kako je zavrsilo...
-
rei
kazes "pa su se i ostali dosjetili" kao da slijede pozitivni primjerdanas wrote:jes' to skonto tek iz ovih postova bogati?gavrilo wrote:sve vas citam![]()
koliko ce im se obiti o glavu u buducnosti, trebali bi da znaju
po Ircima, Irci su uvidjeli gresku i sada hoce da se presaltavaju.
- manijak1
Još da se ti možeš suočiti sa istinom , lakše bi ti bilo.Još da si ti kompetentan govoriti o tome.
- danas
sta je ovo jutros -- konta li iko cinizam...rei wrote:kazes "pa su se i ostali dosjetili" kao da slijede pozitivni primjerdanas wrote:jes' to skonto tek iz ovih postova bogati?gavrilo wrote:sve vas citam![]()
koliko ce im se obiti o glavu u buducnosti, trebali bi da znaju
po Ircima, Irci su uvidjeli gresku i sada hoce da se presaltavaju.
pa kako ce ovo biti pozitivan primjer? "dosjetili" se kad su vidjeli kuda sve ode... ako mogu srbi da se kurce, sto ne mozemo i mi? ako oni mogu "svoj" program i skolstvo i drzavu po svaku cijenu, ukljucujuci i cijenu zdravog razuma... mozemo i "mi". ne cudim se ja toj reakciji, to je donekle i bilo za ocekivati... ali zna se odakle je poteklo...