Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mosor1 wrote:Mislim da ovoga svi znamo. Ko ne zna, nek procita.
Inače najzanimljivija je činjenica da je Iznogud dobio ime po engleskoj rečenici, tvrdnji : "Is no Good", odnosno "Nije dobar, zao je."
Sličnu igru riječi imao je i Gallieno Ferri, autor Zagora, koji je dao ime luckast - zlom znanstveniku profesoru Veribedu ime po engleskom "Very bad".
BTW, Rahan, i Iznogoud su adaptirani za veliki ekran i trenutno su oba filma u fazi pripreme (Rahan-a ce najvjerovatnije rezirati Christopher Gans, tip koji je rezirao Brotherhood of the Wolf, nisam siguran jel' kod nas preveden kao pakt s vukovima ili vucje bratstvo, ili...).
Evo poster za Iznogoud-a:
Last edited by koop on 05/09/2005 13:40, edited 1 time in total.
Stipoteka i Yu-Strip, tip je jedan od najpoznatijih crtaca u bivsoj Yugi.
Imao je jos dva junaka koji su izlazili u tom periodu, jedan je bio Cobra (sjecas li se onog smeca od filma sa Staloneom, e pa lik baziran na tome), a drugi porucnik Tara, koji je pljunuti Clint Estwood )
CC mi je malo poznata, ali to sam valjda preskakao - mislim, nisam bas svaki strip pratio, valjalo se i igrati i kopirati sve one junake koje su bili pri srcu, he-he
cuj RAHAN movie! super, jedva cekam, iako sumnjam da ce uspjeti prenijeti autenticni strip-ugodjaj, nadajmo se
Stipoteka i Yu-Strip, tip je jedan od najpoznatijih crtaca u bivsoj Yugi.
Imao je jos dva junaka koji su izlazili u tom periodu, jedan je bio Cobra (sjecas li se onog smeca od filma sa Staloneom, e pa lik baziran na tome), a drugi porucnik Tara, koji je pljunuti Clint Estwood )
koop wrote:E stari, stvarno blanc. Garant' bi se sjetio da vidim crtez, ali ovako,...
Jebiga, do mene
mislim da ga je radio onaj mali delic iz zagreba. i mozda je sve ukupno bilo 3-4 epizode.
bilo je vise epizoda, cini mi se... ja imao originalan crtez u olovci... nisam dovoljno pazio i u ratu se pocelo krzati cjepkati... hebi ga, moj smogi na kraju zavrsi u smecu... pravo mi krivo
koop wrote:rehaktor, sad si me nas'o. Ja se stvarno ne mogu sjetiti. Daj malo "refresh"?
izlazio u strip artu, odvratna pacovcina... hebi ga, nista na netu o njemu (nigdje nikakve slike)... bas se iznenadih
mene opet strah, ali evo -- moram se sloziti ovdje sa kolegom reHaktorom... smogi boj je bio strava! kako se ne sjecas koop? u strip artu?
draga danas, cega te je to strah... smogija jer je strava ili ne daj boze sto ces se, ponovo, sa mnom sloziti... heh, ako je sloziti se sa mnom tolika trauma, slobodno se nemoj sloziti, necu se ljutiti
On je side projekt Goschinija i Uderza, cini mi se, jer im je glavni bio Asterix. Malo prije rata izisli su skoro svi strip albumi sa Umpah - Pahom, mislim u izdanju Foruma Novi sad ili Dečjih Novina G.Milanovac, uključujući i legendarnu epizodu "Dupli Skalp" gdje se on i onaj plemić od Kisele štrudle i upoznaju. To je čak, mensčinimise, i prva epizoda. Ali, jebiga, odnijelo mi sve "during the war"..plus komplet P. Zabavnika 1971-91, pa se sad malo slabije sjećam, nemam prilike za refresh memorije.