Pogodite, ko je ovaj strip-junak :)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

džetro

Post by džetro »

mosor1 wrote:Mislim da ovoga svi znamo. Ko ne zna, nek procita.

Image
Inače najzanimljivija je činjenica da je Iznogud dobio ime po engleskoj rečenici, tvrdnji : "Is no Good", odnosno "Nije dobar, zao je."
Sličnu igru riječi imao je i Gallieno Ferri, autor Zagora, koji je dao ime luckast - zlom znanstveniku profesoru Veribedu ime po engleskom "Very bad".
dietrich

Post by dietrich »

a najsmjesnije je sto na nasem jeziku iz-nog(u)-ud

hehehe :D
A-ZO

Post by A-ZO »

džetro wrote:
A-ZO wrote:eh, da vas vidim:

Image
Lik se zove Rahan. Ko god je čitao Stripoteku osamdesetih godina zna za Rahana.
Jesam li osvojio nagradu? :-)

bravo dzetro, sjetio si se, a i ovaj momak koop je znao samo sto je pogrijesio jedno slovo. dakle, RAHAN je u pitanju :)
koop

Post by koop »

Lapsus calami, al' jebiga, bilo je to davno. Sjecam se da je nosio onaj noz od slonovace... :)
A-ZO

Post by A-ZO »

koop wrote:Lapsus calami, al' jebiga, bilo je to davno. Sjecam se da je nosio onaj noz od slonovace... :)
svaka cast koop :)
koop

Post by koop »

Image

Evo jedna "domaca" junakinja iz tog perioda. :)

BTW, Rahan, i Iznogoud su adaptirani za veliki ekran i trenutno su oba filma u fazi pripreme (Rahan-a ce najvjerovatnije rezirati Christopher Gans, tip koji je rezirao Brotherhood of the Wolf, nisam siguran jel' kod nas preveden kao pakt s vukovima ili vucje bratstvo, ili...).

Evo poster za Iznogoud-a:

Image
Last edited by koop on 05/09/2005 13:40, edited 1 time in total.
A-ZO

Post by A-ZO »

Image

joj koop jesi opasan, ko je ova koka :-)
koop

Post by koop »

E jebiga, ovo moras znat' :-D

Stipoteka i Yu-Strip, tip je jedan od najpoznatijih crtaca u bivsoj Yugi.

Imao je jos dva junaka koji su izlazili u tom periodu, jedan je bio Cobra (sjecas li se onog smeca od filma sa Staloneom, e pa lik baziran na tome), a drugi porucnik Tara, koji je pljunuti Clint Estwood :))

Ova maca ima incijale C.C.

Hajd' sad'
pyrocool

Post by pyrocool »

Po stilu...crtac je Branislav Kerac...al` da me bijes ne mogu se sjetiti imena zenke! Nekako mi na vrh jezika zbog ovih inicijala al` jok....

edit: slovo
A-ZO

Post by A-ZO »

CC mi je malo poznata, ali to sam valjda preskakao - mislim, nisam bas svaki strip pratio, valjalo se i igrati i kopirati sve one junake koje su bili pri srcu, he-he :D

cuj RAHAN movie! super, jedva cekam, iako sumnjam da ce uspjeti prenijeti autenticni strip-ugodjaj, nadajmo se :)
koop

Post by koop »

Pogodio si baneta,
a maca se zove Cat Claw
A-ZO

Post by A-ZO »

koop wrote:E jebiga, ovo moras znat' :-D

Stipoteka i Yu-Strip, tip je jedan od najpoznatijih crtaca u bivsoj Yugi.

Imao je jos dva junaka koji su izlazili u tom periodu, jedan je bio Cobra (sjecas li se onog smeca od filma sa Staloneom, e pa lik baziran na tome), a drugi porucnik Tara, koji je pljunuti Clint Estwood :))

Ova maca ima incijale C.C.

Hajd' sad'

:lol: eto ti na properties pise "catclaw", jel to? :D
koop

Post by koop »

Bravo, malo kasno, al ok :)
rehaktor

Post by rehaktor »

kad smo kod domaceg, smogi boy rulez
strip art
koop

Post by koop »

rehaktor, sad si me nas'o. Ja se stvarno ne mogu sjetiti. Daj malo "refresh"? :)
rehaktor

Post by rehaktor »

koop wrote:rehaktor, sad si me nas'o. Ja se stvarno ne mogu sjetiti. Daj malo "refresh"? :)
izlazio u strip artu, odvratna pacovcina... hebi ga, nista na netu o njemu (nigdje nikakve slike)... bas se iznenadih
danas

Post by danas »

rehaktor wrote:
koop wrote:rehaktor, sad si me nas'o. Ja se stvarno ne mogu sjetiti. Daj malo "refresh"? :)
izlazio u strip artu, odvratna pacovcina... hebi ga, nista na netu o njemu (nigdje nikakve slike)... bas se iznenadih
mene opet strah, ali evo -- moram se sloziti ovdje sa kolegom reHaktorom... smogi boj je bio strava! kako se ne sjecas koop? u strip artu?
koop

Post by koop »

E stari, stvarno blanc. Garant' bi se sjetio da vidim crtez, ali ovako,...

Jebiga, do mene :)
danas

Post by danas »

koop wrote:E stari, stvarno blanc. Garant' bi se sjetio da vidim crtez, ali ovako,...

mislim da ga je radio onaj mali delic iz zagreba. i mozda je sve ukupno bilo 3-4 epizode.
rehaktor

Post by rehaktor »

danas wrote:
koop wrote:E stari, stvarno blanc. Garant' bi se sjetio da vidim crtez, ali ovako,...

mislim da ga je radio onaj mali delic iz zagreba. i mozda je sve ukupno bilo 3-4 epizode.
bilo je vise epizoda, cini mi se... ja imao originalan crtez u olovci... nisam dovoljno pazio i u ratu se pocelo krzati cjepkati... hebi ga, moj smogi na kraju zavrsi u smecu... pravo mi krivo :sad:
koop

Post by koop »

E jesam dobar :lol:

Image

Naravno da se sjecam, al' po imenu, ma neeemaaa sanse,...

Elem, iako je u Strip Artu izlazio kao smogi boy, Goran Delic je ime junaka malo, ahm, pozapadnjacio, tako da je sada smogy boy:

http://www.smogyboy.com/
rehaktor

Post by rehaktor »

danas wrote:
rehaktor wrote:
mene opet strah, ali evo -- moram se sloziti ovdje sa kolegom reHaktorom... smogi boj je bio strava! kako se ne sjecas koop? u strip artu?
draga danas, cega te je to strah... smogija jer je strava ili ne daj boze sto ces se, ponovo, sa mnom sloziti... heh, ako je sloziti se sa mnom tolika trauma, slobodno se nemoj sloziti, necu se ljutiti :D :-)
rehaktor

Post by rehaktor »

koop wrote:E jesam dobar :lol:

Image

Naravno da se sjecam, al' po imenu, ma neeemaaa sanse,...

Elem, iako je u Strip Artu izlazio kao smogi boy, Goran Delic je ime junaka malo, ahm, pozapadnjacio, tako da je sada smogy boy:

http://www.smogyboy.com/
to je taj.... svaka cast na cackanju pozapadnjacenih varijanti :D
Mahalac

Post by Mahalac »

Ma meni je UMPAH-PAH bio zakon :-)
džetro

Post by džetro »

Mahalac wrote:Ma meni je UMPAH-PAH bio zakon :-)
On je side projekt Goschinija i Uderza, cini mi se, jer im je glavni bio Asterix. Malo prije rata izisli su skoro svi strip albumi sa Umpah - Pahom, mislim u izdanju Foruma Novi sad ili Dečjih Novina G.Milanovac, uključujući i legendarnu epizodu "Dupli Skalp" gdje se on i onaj plemić od Kisele štrudle i upoznaju. To je čak, mensčinimise, i prva epizoda. Ali, jebiga, odnijelo mi sve "during the war"..plus komplet P. Zabavnika 1971-91, pa se sad malo slabije sjećam, nemam prilike za refresh memorije.
Post Reply