Potpuni poraz americke politike, povijesni "presedan&am

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

danas

Post by danas »

CiCiban wrote:glupa li sam.. nikako ne kontam Ko su ti sto imaju vremena pljackati u cijelom tom haosu..? sto oni nisu na krovovima?
pa sad...
"neko" je i u sarajevu pod granatama imao vremena pljackat... sve se moze kad se hoce... :roll:
Himera

Post by Himera »

morti wrote:Šta mislite,kakve li su razgovore vodili ameri kad je rat kod nas bjesnio...ili na kosovu...da li je bio sličan ovome koji sad mi vodimo...

znaš šta su oni pričali:Pa hebote koje ova Bosna kad o njoj bubaju toliko po tv-ju?Ameri :roll:
CiCiban

Post by CiCiban »

palo mi je na pamet i to poredjenje.. ali nije nastala ovakva ludnica i to u prvih 48 sati covjece? :?

ovi opisi koje citam grozno lice na prizore iz ''stand'' stivena kinga :-?
danas

Post by danas »

CiCiban wrote:palo mi je na pamet i to poredjenje.. ali nije nastala ovakva ludnica i to u prvih 48 sati covjece? :?

ovi opisi koje citam grozno lice na prizore iz ''stand'' stivena kinga :-?
pa nije bila ovakva ludnica, to je tacno. jer je u gradu i dalje postojala neka vlast... a ja uvijek kazem -- ne dao bog ovdje kakvog rata, svi bi se medjusobno pobili u roku od 3 dana, kao kad je rulja popalila pola LA-a prije nekoliko godina...

ne znam sta da ti kazem, mislim da se nista ne moze generalizovati i ja biram da mi ovih ljudi vecinom bude zao a da neke pojednice medju njima prezirem (umjesto da ih sve prezirem, i zalim par pojedinaca)... mada kada citam ove nove reporte o silovanju djece (WTF!!!) nikako ne mogu da shvatim kakve to veze ima sa poplavom i olujom...
CiCiban

Post by CiCiban »

silovanja djece!!!1?
danas

Post by danas »

CiCiban wrote:silovanja djece!!!1?
da, to su najnovije vijesti -- da sad ima silovanja i ubistava, ukljucujuci i neka silovanja mladih curica, bukvalno djece. to je sinoc bilo na vijestima, pogledacu ima li neki link da postiram. ma uzas. :(
morti

Post by morti »

danas wrote:
CiCiban wrote:silovanja djece!!!1?
da, to su najnovije vijesti -- da sad ima silovanja i ubistava, ukljucujuci i neka silovanja mladih curica, bukvalno djece. to je sinoc bilo na vijestima, pogledacu ima li neki link da postiram. ma uzas. :(
U jebote...

:x :( :x

...ide svijet u 3pm...

:x
List

Post by List »

danas wrote: dalje, jedno je "upozoriti" gradjane, a drugo je nesto uciniti da im se pomogne. vecina stanovnistva koja je ostala je ostala jer nisu imali novca da idu ikud -- cekali su svoje plate ili socijalnu pomoc jer su od tih para morali platiti prevoz. znaci, radi se o segmentu stanovnistva koji nema ni toliko ustedjevine da kupi karte. zar vlada nije mogla organizovati transport??!?
Sirotinja uvijek najvise najebe. Tako je oduvijek.

Tuzno, bolno ali istinito.

Evo pogledajmo sta se desava sa virusom HIV. Ima ga svugdje. Ali od njega najvise umru u Africi i Aziji. A i u Juznoj i Srednjoj Americi.

Jednom rjecju, sirotinja.

U ratovima isto tako. Prezivjeli smo jedan. Imali smo priliku da vidimo kako to ide.
I onda se pitamo zasto se Palestinci raznose? :? Zato sto hodza kaze da im ne gine dzenet? :? :D
morti wrote:Šta mislite,kakve li su razgovore vodili ameri kad je rat kod nas bjesnio...ili na kosovu...da li je bio sličan ovome koji sad mi vodimo...
:D Ne znam za bracu Amere ali znam za bracu Evropljane. :D

Naime, braca Evropljani su Harisu Silajdzicu u Zenevi 1993. rekli nesto kao.....a ko ste vi.....?......sta vi hocete.....?.....Srbi imaju puno pravo da rade to sto rade.....to je njihovo historijsko pravo.......

To je bilo nesto kao......crkni stoko....!......ko te jebe......hajde Slobo pozuri brale.....pa da idemo dalje...... :roll: :D

Tuzno ali istinito. A to smo vidjeli i na terenu. U vidu UN trupa koje su samo nijemo posmatrale ono sto se desavalo. I to u najboljem slucaju. :shock:
Jer u mnogim orgijama koje su priredjivali Srbi ucestvovale su i UN trupe.
UN trupe bile su i na derneku koji su Srbi priredili nakon obavljenog posla u Srebrenici. Imaju i video snimci o tome.

Da nije bilo Bila Klintona kome je ocito bilo bitnije gdje ce ga umocit nego ko koga jebe izvan njegovih granica.....mozda bi ovdje jos bio rat.

Bile, vrati se! Ovce tvoje ne mogu bez tebe! :roll: :D

danas wrote:pa sad...
"neko" je i u sarajevu pod granatama imao vremena pljackat... sve se moze kad se hoce... :roll:
Pljacko sam i ja. Parket iz Kumrovca i ljepilo iz atomskog sklonista ispod Hepoka koje smo kasnije prodavali. Islo ko halva.
Da nisam to uradio bilo bi mnogo vise dana kad zrna brasna nisam imo....a bilo ih je.....1993. godine.
Niko me nije upuco.
A koga sam ostetio? Drzavu? Mi smo tada zivjeli u hororu. Je li treba da se prijavim sudu? Evo ga ovdje sud mogu pljunut preko ograde. :D
schnappica

Post by schnappica »

Ja ne znam kakva je sada atnosfera u Americi, ali meni se cini da kada se sve ovo smiri, Ameriku ceka ogroman konflikt izmedju crnaca i bijelaca. Ne moze se pobjeci od cinjenice da je pomoc vjerovatno isla sporije jer je 60% stanovnistva u ovoj oblasti africkog porijekla, a osim toga zivi u jednoj od najsiromasnijih oblasti. To ne moze ostati bez polijedica.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Tisuće mrtvih u New Orleansu

Image

Američki predsjednik George Bush u poplavljeno područje šalje dodatnih 22.000 gardista

NEW YORK, (Od Vjesnikova dopisnika) - Nakon što je iz zrakoplova Air Force 1 nadletio područje pogođeno katastrofalnim uraganom Katrina, predsjednik Bush je na jutarnjem programu Good Mornig America, tv mreže ABC izjavio da je obala jednostavno odnesena. Ono što je predsjednika posebno pogodilo, a što će mu, prema vlastitim riječima ostati zauvijek u sjećanju, su ljudi koji sjede na krovovima kuća, čekajući pomoć iz zraka.
Predsjednikov zrakoplov, u srijedu poslije podne, nadletio je područje Lousiane i Missisippija, uključujući i New Orleans, na visini manjoj od 1000 metara.
U međuvremenu, dvojica bivših predsjednika, Bill Clinton i George Bush stariji, najavili su mogućnost da se nakon angažmana na skupljanju pomoći za žrtve azijskog tsunamija, sada uključe i na prikupljanju pomoći za žrtve Katrine.
S obzirom na razmjere katastrofe, te na činjenicu da je s lica zemlje izbrisano nekoliko stotina tisuća kuća i poslovnih prostora, procjene šteta su zasad upitne. Moglo bi se raditi o svoti većoj od 100 milijardi dolara. Nažalost, i broj ljudskih žrtava, vjerojatno će se mjeriti u tisućama, a ne u stotinama.
Zdravstvena katastrofa, mogućnost izbijanja epidemija, te nereda zbog nedostataka hrane i vode za piće, također nije isključena. New Orleans je grad u kojem oko 1500 lokalnih policajaca spašava preživjele i puca na provalnike koji pokušavaju opljačkati napuštene trgovine.
Grad je praktično još uvijek izoliran od ostataka svijeta. Međunarodna zrakoplovna luka Louis Armstrong još uvijek je zatvorena zbog prekida električne struje i nemogućnosti pristupa. Računa se da će dotok električne energije biti obnovljen tek za nekoliko tjedana. U grad nekako pristižu, samo vojnici i novinari.
Gradonačelnik New Orleansa još jednom je obnovio poziv na potpunu evakuaciju preostalih oko 100.000 stanovnika; računa se da bi dnevno u oko 300 kilometara udaljene gradove u Teksasu, moglo, autobusima i helikopterima američke vojske moglo biti evakuirano do 14.000 stanovnika New Orleansa. U tijeku je i evakuacija oko 10.000 pacijenata iz lokalnih bolnica.
New Orleans, na kojeg je s pravom okrenuta medijska pozornost jer je to jedan od najpoznatijih američkih gradova s izrazito bogatom kulturnom tradicijom, poznatom Francuskom četvrti i europskom arhitekturom, sada je grad izbjeglica. Vrlo brzo, mogao bi postati napušten grad. Situacija međutim, nije ništa bolja niti u drugim, Katrinom pogođenim gradovima na obali Meksičkog zaljeva. Problem su i vrlo visoke temperature, koje, zbog gotovo 100 postotne vlažnosti zraka, po danu dosežu skoro 40 stupnjeva Celzijevih.
Nema sumnje da će se narednih dana, kada stupe na snagu sve mjere koje vlada u Washingtonu poduzima da se spriječi daljnja katastrofa, razmjeri ove tragedije još više sagledati. Američki predsjednik najavio je da će osim već raspoređenih 10.000 gardista, u područje New Orleansa poslati dodatnih 22.000, što je najveća intervencija američke vojske na američkom tlu u povijesti. Vlasti su nakratko prekinule s evakuacijom nakon incidenta u kojem je napadač pucao na američki vojni helikopter. Bush je naredio da se prema pljačkašima i bezakonju primjenjuje »nula tolerancija«.
Erol Avdović
---------------------------------------
manijak1

Post by manijak1 »

Kina je već osjetila sličnu stvar ..............na redu je Japan.
Užas , ali suštinu svega ( koje uzrokuju pojavu razornih elementarnih nepogoda ) kao da nikada nećemo saznati.
Još ako se obistini 2029 .........ona putanja neke komete .........
Ovako ......bio jednom jedan New Orleans.
List

Post by List »

Danas sam gledao emisiju o meteorima/kometama.

Jedan ce nas udarit. Kad-tad. Samo je pitanje koliki ce biti. Ako mu precnik bude deset km ode sve u pm. Cijela planeta.
Al nbece otic odjednom vec cemo umirat polako. Natenane. Dio svijeta u koji zvizne ce bit sravnjen sa zemljom. A ostali ce izumrijeti jer ce toliki meteor uciniti da sunce vise ne obasjava zemlju. I izazvat ce velike seizmicke promjene.....vulkanske erupcije i zemljotrese koje niko nece moci izmjeriti....ni po Rihteru ni po Merkaliju.....a bit ce i cunamija...:D :D :D

A ovaj meteor kad uleti u atmosferu dobit ce temperaturu Sunca i kad zvizne u zemlju zalosna nam majka. :D :D :D
List

Post by List »

A ako braca Ameri atomskom ubodu u meteor koji ide direktno na Zemlju (na sigurnoj razdaljini) meteor ce se samo rasprsiti i u prahu i kamenju....i manjim meteorima nastaviti put ka Zemlji.

S razlikom sto ce sadrzaj koji je nastavio svoj put biti i radioaktivan. :-) :D
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Udarali su meteori i prije, pa nisu ubili sve.

Kod Mexico City-ja se nalazi ogroman krater, sumnjaju da je tu bubnuo meteor koji je doveo do Ledenog doba kad su izumrijeli dinosaursi.

Inace sa te tacke gledista, cudo je divno da smo uopste zivi pa se nadam da ce to cudo nastaviti da radi u nasu korist, ako je vec tako zadnjih par biliona godina.
List

Post by List »

Nesferatu, to je bilo prije 65 miliona godina. Nakon udara tog meteora izumrli su dinosaurusi.

Ali to je bilo prije 65 miliona godina. :shock: :-)

Ako nas opet jednom zvizne jedan takav bit ce.....Jovo, here we go again.... :-D

I taj meteor je bas uradio istu stvar koju bi uradio opet kad bi udario. Sunce bi prestalo obasjavati Zemlju. I vjerovatno bi opstali samo primitivni oblici zivota.

A ako nas zvizne kakav manji....nista.....poravnat ce samo jedan djelic planete......a ostali ce zivjet u miru i rahatluku ko i do sada.
Vjerovatno ce i taj meteor udarit po sirotinji. Ko da gledam udarit ce u Centralnu Afriku. Sirotinja uvijek najvise najebe. :D
MBA

Post by MBA »

Pljacko sam i ja. Parket iz Kumrovca i ljepilo iz atomskog sklonista ispod Hepoka koje smo kasnije prodavali. Islo ko halva.
Da nisam to uradio bilo bi mnogo vise dana kad zrna brasna nisam imo....a bilo ih je.....1993. godine.
Niko me nije upuco.
A koga sam ostetio? Drzavu? Mi smo tada zivjeli u hororu. Je li treba da se prijavim sudu? Evo ga ovdje sud mogu pljunut preko ograde. :D[/quote]

Dobar!
MBA

Post by MBA »

schnappica wrote:Ja ne znam kakva je sada atnosfera u Americi, ali meni se cini da kada se sve ovo smiri, Ameriku ceka ogroman konflikt izmedju crnaca i bijelaca. Ne moze se pobjeci od cinjenice da je pomoc vjerovatno isla sporije jer je 60% stanovnistva u ovoj oblasti africkog porijekla, a osim toga zivi u jednoj od najsiromasnijih oblasti. To ne moze ostati bez polijedica.

Jos ti imas da ucis.
manijak1

Post by manijak1 »

MBA to nije isto .
I jednostavno se ne može porediti jer tamo pljačkaši ubijaju one koje pljačkaju ili na one koje ih spriječavaju otvaraju vatru .
Oni koji su ostali u tom paklu su se nadali da će im pomoći brže i efikasnije , kao što i mi sa ove distance smo mislili da će se desiti .
Ali nije .I oni ne kradu ili već devastiraju objekte da bi preživjeli ( organizovane bande kriminalaca naoružane i očito spremne da djeluju nakon Katrine ) a vlast ništa nije učinila da to spriječi.A to su u prvom redu država Louisianna i SAD .
danas

Post by danas »

jucer pricam sa vjencanim kumom -- njegov ujak i ujna ostali u NO, stariji ljudi. zaglavili zesce. otac moga kuma (znaci, brat od covjeka sto je ostao u NO) je na kraju iznajmio privatni helikopter i obezbjedjenje da ih izvadi -- i uspio je, iako su ove bande pucale na njih.

bush i njegova klika su skresali budzet za zastitu od oluja (konrektno, i budzet za NO) iako su sve studije govorile da ce se ovo desiti uskoro. da global warming problem ima ikakve veze sa intenzitetom ove oluje necemo nikada cuti od bush-ove administracije. sef FEMA-e je bushov ahbab ciji je prijasnji posao bio kao direktor neke organizacije za uzgajanje rasnih arapskih konja (sto ga naravno, cini kvalifikovanim za direktora FEMA-e).

"upozorenje" stanovnistvu je ko biva bilo poslato, a to sto 40% ovih ljudi nema auto da izadje samostalno ili nema novca da plati autobusku kartu nije bilo bitno. sada gledamo scene koje kao da su iz afrike, a ne iz USA -- ko biva, najbogatije drzave na zemaljskoj kugli. ali glavno je da je bush dosao neki dan i izgrlio nekih crnaca po ulici -- sad je sve ko biva OK. :roll:
bug

Post by bug »

joj danaske sto se :D zadala po ozbiljnim :D temama :D
danas

Post by danas »

bug wrote:joj danaske sto se :D zadala po ozbiljnim :D temama :D
ti.. :D :D :D...
ne zacatavaj mi temu kad prosipam pamet... :x :x :x
eno ti se pitt vratio -- pustila sam ga, pa se sad zanimaj sa njime... :D :D :D
bug

Post by bug »

pazi da se ja ne pozabavim :D tobom :D
ja :D tvoja nocna mora :D
pitt

Post by pitt »

Kanye West rips Bush during NBC concert

September 2, 2005

By FRAZIER MOORE
AP Television Writer
NEW YORK — It began, fittingly enough, with jazz from New Orleans natives Harry Connick Jr. and Wynton Marsalis. But "A Concert for Hurricane Relief," a heartfelt and dignified benefit aired on NBC and other networks Friday night, took an unexpected turn thanks to the outspoken rapper Kanye West.

MICHAEL KIM/AP
Kanye West performs on ABC's "Good Morning America" concert series at New York's Lincoln Center on Friday.
Appearing two-thirds through the program, he claimed "George Bush doesn't care about black people" and said America is set up "to help the poor, the black people, the less well-off as slow as possible."
The show, simulcast from New York on NBC, MSNBC, CNBC and Pax, was aired live to the East Coast, enabling the Grammy-winning rapper's outburst to go out uncensored.
There was a several-second tape delay, but the person in charge "was instructed to listen for a curse word, and didn't realize (West) had gone off-script," said NBC spokeswoman Rebecca Marks.
Immediately after the airing was over, Marks said it was undetermined how much, if any, of the tirade would be included in the taped West Coast feed three hours later.
The host was NBC News' Matt Lauer, who invited viewers to contribute to the American Red Cross Disaster Relief Fund by phone or on the Web. Some 18 presenters performed musical numbers or gave information on the tragedy's huge scope.
Louisiana native Tim McGraw teared up as he told Lauer, "I know the citizens that weren't affected by this directly are gonna stand up and do good things for people." He sang two songs, then became the first of the evening's stars to sign a Gibson Les Paul Special guitar to be auditioned online.
Faith Hill, a Mississippi native, sang "There Will Come a Time," with the inspiring lyrics, "The darkness will be gone, the weak shall be strong. Hold on to your faith."
New Orleans son Aaron Neville performed Randy Newman's soulful "Louisiana 1927" with the memorable chorus, "they're trying to wash us away, they're trying to wash us away."
New York governor George Pataki presented the Red Cross with a check for $2.5 million and promised, "This great state will do far more."
"In terms of property damage," said actress Hilary Swank, "the estimate is at least $26 billion in insured losses and perhaps twice that in uninsured losses over a 90,000-square-mile area - approximately the size of Kansas."
Other speakers included Lindsay Lohan, Eric LaSalle, Glenn Close, Richard Gere, John Goodman and Leonardo DiCaprio.
Comedian Mike Myers was paired with West for a 90-second segment that began with Myers speaking of Katrina's devastation. Then, to Myers' evident surprise, West began a rant by saying, "I hate the way they portray us in the media. If you see a black family, it says they're looting. See a white family, it says they're looking for food."
While allowing that "the Red Cross is doing everything they can," West - who delivered an emotional outburst at the American Music Awards after he was snubbed for an award - declared that government authorities are intentionally dragging their feet on aid to the Gulf Coast. Without getting specific, he added, "They've given them permission to go down and shoot us."
After he stated, "George Bush doesn't care about black people. Please call -" the camera cut away to comedian Chris Tucker.
Concluding the hour a few minutes later, Lauer noted that "emotions in this country right now are running very high. Sometimes that emotion is translated into inspiration, sometimes into criticism. We've heard some of that tonight. But it's still part of the American way of life."
Then the entire ensemble performed "When the Saints Go Marching In."
In a statement, NBC said, "Kanye West departed from the scripted comments that were prepared for him, and his opinions in no way represent the views of the networks.
"It would be most unfortunate," the statement continued, "if the efforts of the artists who participated tonight and the generosity of millions of Americans who are helping those in need are overshadowed by one person's opinion."
Friday's program was the first of several TV benefits planned through next weekend.
NBC and the five other major commercial broadcast networks, along with PBS, plan to unite next Friday for a special. The same night, BET will air a benefit. And on Saturday, Sept. 10, the MTV networks will air a special.
Last edited by pitt on 06/09/2005 18:11, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

pitt:
de skupi ovo malo, edituje ove prazne linije izmedju pasusa... oteglo se brate... :-)
pitt

Post by pitt »

danas wrote:pitt:
de skupi ovo malo, edituje ove prazne linije izmedju pasusa... oteglo se brate... :-)
ko macja crijeva...jel? :D:D:D:D
Post Reply