Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
danas wrote:ja ovo nisam vidjela (ovaj kriz), samo sam cula...
imal' ko sliku da postira, da vidim sta je?
Slikano prije par dana
@fukara_tz
hvala sto si postirao fotke i za ovaj "vizuelni" ugodjaj... sta reci... osim
i onda mi neko kaze da je ovo izraz vjere... jest, al' malo sutra...
znas sta je najsmjesnije. Nisam dugo bio u Mostaru i sad napravili zvonik i noc je i ja izlazim iz autobusa, a pred novu godinu vrijeme, pa okitili zvonik. ja sam pola sata mozgao koja je to dzamija i kako se ja te dzamije na sjecam
umro je mostar wrote:
znas sta je najsmjesnije. Nisam dugo bio u Mostaru i sad napravili zvonik i noc je i ja izlazim iz autobusa, a pred novu godinu vrijeme, pa okitili zvonik. ja sam pola sata mozgao koja je to dzamija i kako se ja te dzamije na sjecam
Navece isto dzamija majke mi
pa iduci put lijepo otidji i reci im da navece ovaj zvonik izgleda isto ko minara, i da im je ta crkva isto ko dzamija, da se i ne zna sta je...
sami ce je porusti kad to cuju...
Najbolje da su napravili jedan obelisk, i da se neonski smjenjuje mjesec i zvijezda, kriz, krst, pa davidova zvijezda, i svi sretni i zadovoljni..
Zaboravio si "Eronet":
Križ---- Mjesec&zvijezda-----Krst-------dav. zvijezda -----Eronet-------Križ----Mjesec&zvijezda -----Krst-------dav. zvijezda-----Eronet...
Dobra slika nema sta:)Samo bi vi trebali sta poduzeti po pitanju tog krsta ili ga ukloniti il pored njega staviti polumjesec:)Ma najbolje ga je srusit.
VELEZ;VELEZ pozdrav iz Tuzle
BošnjakTZ wrote:Dobra slika nema sta:)Samo bi vi trebali sta poduzeti po pitanju tog krsta ili ga ukloniti il pored njega staviti polumjesec:)Ma najbolje ga je srusit.
ja ne bi stavljo polumjesec, jer zasto ako imamo jednu grdobu stavljat i drugu kraj nje. To treba srusit, a onda na svako brdo stavit po jednu veliku petokraku
BošnjakTZ wrote:Dobra slika nema sta:)Samo bi vi trebali sta poduzeti po pitanju tog krsta ili ga ukloniti il pored njega staviti polumjesec:)Ma najbolje ga je srusit.
Nije mu mjesto na Humu nikad ni bilo! Napravljem je u poslijeratnom vremenu, znamo zasto su ga "natakarili" (e bas necu neku drugu rijec da koristim u ovom konceptu). Al` da je to jedan jedini krst koji je na takav nacin izgraden.
Nije mu mjesto na Humu nikad ni bilo! Napravljem je u poslijeratnom vremenu, znamo zasto su ga "natakarili" (e bas necu neku drugu rijec da koristim u ovom konceptu). Al` da je to jedan jedini krst koji je na takav nacin izgraden.
a onaj u pocitelju, pored ceste? ni on nije nikada prije rata stajao tamo, pa su ga natakarili.
PR80. wrote:@photo: ma znam i za taj u Pocitelju. Zato i kazem: eh da je to jedini jedini krst koji su nasadili lakse bi se rijesilo, puna ih je Hercegovina.
U Hercegovini, bar u dijelu o kojem ti pises, nema krstova.
PR80. wrote:@photo: ma znam i za taj u Pocitelju. Zato i kazem: eh da je to jedini jedini krst koji su nasadili lakse bi se rijesilo, puna ih je Hercegovina.
U Hercegovini, bar u dijelu o kojem ti pises, nema krstova.
To su krizevi.
Mene vise interesuje narod nego gradjevine kojih ima na sve strane i svake boje
Imali kakvog poboljsanja na medjuljudskim i medjunacionalnim odnosima u Mostaru,jel bar za milimetar bo0lje u odnosu na sami poslijeratni period
Imali po vama naznaka za bolje
photo wrote:ideja mi je pala na pamet: da se pored katolickog kriza na brdu hum pored mostara, postavi istih dimenzija i polumjesec i zvijezda, zatim davidova zvijezda i pravoslavni krst (znaci sva 4 simbola). time bi prestala sva ona glupa provociranja jednog naroda, pokazalo bi se da je mostar multietnicki grad i ne bi vise bilo razloga za natezanje iznedju naroda u gradu.
sta mislite, da li bi to mostar podrzao?
ma mene taj kriz nimalo ne sekira...gledam ga skoro svaku vece (i to iz WCa ) kako svijetli i meni ne predstavlja nista u zivotu, ni negativno ni pozitivno...e sad jos da se guzva gore pravi, neka hvala...
a prije svega iz kojeg budzeta i od cijeg novca bi se sve to pravilo i stavljalo gore?
meni je najbolji komentar na taj kriz dala jedna 5godisnja curica (hercegovacko sunce nase zlatno, mamica i tatica su joj mostarci, ali eto dijete igrom slucaja odraslo u Begeshu) kad ga je prvi put ugledala na brdu kako svijetli...kaze mala:
"a koga ste bre gore sahranili?"
to ti je u biti stav nas mostaraca u vezi svega
"a koga ste bre gore sahranili"
Ovo sam pročitao prije neki dan. Smijao sam se svaki put kada bih se sjetio.
Ma brate neka grade te krstove gdje hoce ionako ih je papa pozvao na isticanje krstova,znamo da su ugrozeni Samo nisam ni za te petokrake,dosta je i toga bilo.
BošnjakTZ wrote:Ma brate neka grade te krstove gdje hoce ionako ih je papa pozvao na isticanje krstova,znamo da su ugrozeni Samo nisam ni za te petokrake,dosta je i toga bilo.
sramotis tuzlu, takve kao ti treba istjerati iz tuzle i banovati sa foruma
BošnjakTZ wrote:Ma brate neka grade te krstove gdje hoce ionako ih je papa pozvao na isticanje krstova,znamo da su ugrozeni Samo nisam ni za te petokrake,dosta je i toga bilo.
Ej ko mi kaze,seljak se spustio s Majevice.Cuj fola i ti protiv krstova,a znamo sta radis na utakmicama Slobode
tuzlaci... ne sramotite nam rodni zavicaj
Gavro, lave stari, ja se trudim da ne sramotim Tuzlu