Stari most srusili muslimani!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

gavrilo wrote:
mIRCerka wrote:
gavrilo wrote:
ma daj bolan... gdje bi to hrvati uradili ... :roll:
onda se ovako dogovaramo...
slijedece godine kolektivno idemo svi u CG da vidimo crnogorsko gostoprimstvo :D posto srbija nema more :D
ja pretezn idem u herceg novi i upoznao sam vec par bosnjaka a vala i sarajlija. tad sam prvi put zavolio sarajevke ... zvala se azra i imala je zelen oci :roll:

a gostroprimstvo (crnogorsko) im je za kurca... onako kulturno receno :oops: zato sam sebi reko necu vise ni u crnu goru. odo iduci put u tursku, svi koji su bili su se hvalili za dobar provod
samo da te ispravim, nisu SARAJEVKE vec SARAJKE :D:D:D
nisam nikad bila u CG, lijepi moj Neum :D
gavrilo

Post by gavrilo »

mIRCerka wrote:samo da te ispravim, nisu SARAJEVKE vec SARAJKE :D:D:D
nisam nikad bila u CG, lijepi moj Neum :D
jbg... lapsus :roll: sorry
List

Post by List »

gavrilo wrote:odo iduci put u tursku, svi koji su bili su se hvalili za dobar provod
Taman fino. Eto prilike da posjetis grob Sultana Mehmeda II Fatiha (osvajaca). :D Siguran sam da ti je ovaj omiljeni? :shock: :P
gavrilo

Post by gavrilo »

List wrote:Taman fino. Eto prilike da posjetis grob Sultana Mehmeda II Fatiha (osvajaca). :D Siguran sam da ti je ovaj omiljeni? :shock: :P
ha ha ha ... :oops:
praznina

Post by praznina »

mIRCerka wrote:
gavrilo wrote:
ma daj bolan... gdje bi to hrvati uradili ... :roll:
onda se ovako dogovaramo...
slijedece godine kolektivno idemo svi u CG da vidimo crnogorsko gostoprimstvo :D posto srbija nema more :D

Gostoprimstvo u CG 1999.(kada sam prvi put bio na njihovom primorju jer sam do rata išao samo u Hrvatsku) je bilo uglavnom OK ali posljednji dan nas je jedan idiot izvadio iz takta kada nam je htio naplatiti korištenje našeg suncobrana na javnoj plaži jer eto nismo iznajmili njihov.

Prošle godine sam takođe bio(2. put) ali je bilo stvarno skupo, pelješenje na svakom koraku otkako su uveli €. Ja sam bio u Budvi ne znam kako je u drugim gradovima na crnogorskom primorju. U nekim ugostiteljskim objektima(ja nisam to doživio) su se ponašali krajnje nekorektno prema gostima. Prisustvovao sam jednom takvom događaju gdje se je jedan kelner tako drsko ponijeo prema grupici Crnogoraca i Beograđana. Jedino sam primijetio da kada te uslužuju u prodavnicama kao da to rade preko neke stvari. Kao da im je turista preko glave i kao da su turisti tu radi njih a ne oni radi turista.
Last edited by praznina on 16/08/2005 01:24, edited 3 times in total.
SD-6

#81 Re: Stari most srusili muslimani!?

Post by SD-6 »

sudnjidan wrote:Dok se mnogi Bosanci i Hercegovci, cak i na ovom forumu "polomise" promovirajuci Hrvatsku kao "raj za turiste", "najljepsu obalu", usput ostavljajuci silne novce na hrvatskoj obali, da vidimo kako nam susjedi vracaju na lijepim zeljama i dobrim namjerama.
Danasnje (nedjelja) Oslobodjenje donosi ispovjest Bosnjaka, vlasnika malih zanatskih radnji i ducana oko Starog mosta, koji se zale na slab promet uprkos znatno povecanog broja turista i za to optuzuju turisticke vodice iz Hrvatske koji dovode te turiste. Nije mi bilo tesko prekucati nekoliko citata iz teksta:
...vlasnica staretinarnice Esma Nametak tvrdi da su za sve krivi turisticki vodici koji ciljano prave antipropagandu o starom Mostaru i nagovaraju svoju klijentelu da ne kupuju nista na carsiji.
"Eto, neki dan je jedan od vodica upozoravao grupu turista da ne kupuju od nas jer smo mi Cigani", kaze vlasnica staretinarnice...
...Predsjednik turisticke zajednice Mostara Mensud Durakovic potvrdio je da su turisticki uposlenici u Mostaru svjedoci da pojedini vodici iz Hrvatske sire lazi o Mostaru. Stranim turistima se cak sugerise da ne kupuju vodu u istocnom Mostaru jer "tamo zive mudzahedini koji bi je mogli zatrovati"...
Trgovac Senad Orucevic otkriva kako je grupa Mostaraca cula jednu voditeljicu grupe stranih turista koja je objasnjavala da su "Stari most srusili muslimani".
"Nema veze, dobila je nogu u gu..cu", veli Orucevic i najavljuje da ce slijedeca greska biti kaznjena bacanjem vodica u Neretvu.
Iako sam protiv bilo kakvog nasilja, aferim Mostarcima na ovom udarcu u gu..cu.
ne samo to...nego lazu strendzerima da su rimljani izgradili Stari :shock: ...a zna se brate da ga je naš Sinan izvajo :D jos nesto...takodjer lazu :oops: da ako neki stranac more bit hoce da kupi nesto u kujindziluku(istocna obala)...oni ga smuntaju i kazu da se odatle finasira Al-Kaida :shock:...Bela ...dodo bi Poirot s Pala :D
inace cuo sam da je tompson odrzo dobar koncert u makarskoj :oops: ...bilo dosta retro-obiljezja(to je kuljavo u zadnje vrijeme)pa se moglo vidjet i zastava Poglavnika tji NDH-a :-D :oops: ...fino.fino...nek' ponesu turisti :-) ,...jos jedna preporuka za EU :zzzz:
praznina

#82 Re: Stari most srusili muslimani!?

Post by praznina »

SD-6 wrote:
sudnjidan wrote:Dok se mnogi Bosanci i Hercegovci, cak i na ovom forumu "polomise" promovirajuci Hrvatsku kao "raj za turiste", "najljepsu obalu", usput ostavljajuci silne novce na hrvatskoj obali, da vidimo kako nam susjedi vracaju na lijepim zeljama i dobrim namjerama.
Danasnje (nedjelja) Oslobodjenje donosi ispovjest Bosnjaka, vlasnika malih zanatskih radnji i ducana oko Starog mosta, koji se zale na slab promet uprkos znatno povecanog broja turista i za to optuzuju turisticke vodice iz Hrvatske koji dovode te turiste. Nije mi bilo tesko prekucati nekoliko citata iz teksta:
...vlasnica staretinarnice Esma Nametak tvrdi da su za sve krivi turisticki vodici koji ciljano prave antipropagandu o starom Mostaru i nagovaraju svoju klijentelu da ne kupuju nista na carsiji.
"Eto, neki dan je jedan od vodica upozoravao grupu turista da ne kupuju od nas jer smo mi Cigani", kaze vlasnica staretinarnice...
...Predsjednik turisticke zajednice Mostara Mensud Durakovic potvrdio je da su turisticki uposlenici u Mostaru svjedoci da pojedini vodici iz Hrvatske sire lazi o Mostaru. Stranim turistima se cak sugerise da ne kupuju vodu u istocnom Mostaru jer "tamo zive mudzahedini koji bi je mogli zatrovati"...
Trgovac Senad Orucevic otkriva kako je grupa Mostaraca cula jednu voditeljicu grupe stranih turista koja je objasnjavala da su "Stari most srusili muslimani".
"Nema veze, dobila je nogu u gu..cu", veli Orucevic i najavljuje da ce slijedeca greska biti kaznjena bacanjem vodica u Neretvu.
Iako sam protiv bilo kakvog nasilja, aferim Mostarcima na ovom udarcu u gu..cu.
ne samo to...nego lazu strendzerima da su rimljani izgradili Stari :shock: ...a zna se brate da ga je naš Sinan izvajo :D jos nesto...takodjer lazu :oops: da ako neki stranac more bit hoce da kupi nesto u kujindziluku(istocna obala)...oni ga smuntaju i kazu da se odatle finasira Al-Kaida :shock:...Bela ...dodo bi Poirot s Pala :D
inace cuo sam da je tompson odrzo dobar koncert u makarskoj :oops: ...bilo dosta retro-obiljezja(to je kuljavo u zadnje vrijeme)pa se moglo vidjet i zastava Poglavnika tji NDH-a :-D :oops: ...fino.fino...nek' ponesu turisti :-) ,...jos jedna preporuka za EU :zzzz:

Znači već je održao koncert u Makarskoj. Joj odmah mi lakše jer sam se bojao da mi ne upropasti odmor.
orbit

Post by orbit »

gavrilo wrote:sve u svemu... ne pada mi na pamet da odem vise u lijepu vasu. vi ste zadovoljni, ja sam zadovoljan...
tako je - izvrsna odluka i dobro zapazanje!
List

Post by List »

gavrilo wrote:
List wrote:Taman fino. Eto prilike da posjetis grob Sultana Mehmeda II Fatiha (osvajaca). :D Siguran sam da ti je ovaj omiljeni? :shock: :P
ha ha ha ... :oops:
Jesi se to predomislio? :P :lol:
Post Reply