Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kao dijete upoznao sam Kemala Kurspahica. On je tad bio gimnazijalac. Prije mozda dvije godine smo razmijenili email poruke... i obradovao me jer se sjetio... ko sam.
Rado se sjetim nekoliko sati provedenih u kuci mojih roditelja zajedno sa Ljubicom i Spasom Berak.
Zatim... Djordje Balasevic i Miki Jevremovic... divni ljudi.
Nekoliko veceri, davno... sa glumackom ekipom Malog Mista. Izdvojio bih Karla Bulica i Dvornika osobe koje su na mene ostavile dubok dojam.
Miljenko Smoje i Branko Copic... s njima bih mogao od kolijevke pa do groba.
Starog gospodina Micu Orlovica... neponovljivog Zorana Radmilovica... Pavla Vujisica i brata mu Duju...
Nekoliko puta podijelio sam stol sa Mladenom Delicem u gradskoj kavani u Zagrebu.
Ima jos... al' ko bi nabrajao.
Nakupilo se tih poznanstava kroz mojih vise nego pedeset...
Fair Life wrote:Kao dijete upoznao sam Kemala Kurspahica. On je tad bio gimnazijalac. Prije mozda dvije godine smo razmijenili email poruke... i obradovao me jer se sjetio... ko sam..
Ama zaboravio si najvaznije...Pobru, Bilku Ciganku, Ajku Ciganku, Dervisu Hederku (Vodenjak sigurno ima njezin autograf...il'mu je nekad strahu sal'la). Ne smim vise...obrisat'ce nam postove.
zlata wrote:Ama zaboravio si najvaznije...Pobru, Bilku Ciganku, Ajku Ciganku, Dervisu Hederku (Vodenjak sigurno ima njezin autograf...il'mu je nekad strahu sal'la). Ne smim vise...obrisat'ce nam postove.
Eh... "strah" Bilka... sa Visa. Kod nje sam volio pojesti peceni kukuruz. Paaaaa... Dilfa, Zlata... pod Klasnicom.
Izdvojio bih ipak prijatelja Pobru "Majkaru"... Koliko li sam puta s njim preko Titine livade, pa pored Majdanke i mezara...
zlata wrote:Pa kakvo mu je to onda prezime. Turkoglu...."Turski sin"... a mi *izdimo sto je Kusturica oso u Nemanje.
Ih shto ti povuce paralelu...bash inteligentna usporedba nema shta... jedno je lajati cijelo vrijeme rata protiv sopstvenog naroda, grada gdje si odrastao i svojih sugradjana...snimati filmove koji relativiziraju genocid i zlocine u Bosni...a druga stvar pod prijetnjom od genocida iseliti(Hidovi roditelji) u Tursku gdje je uslov za dobijanje azila bio ...promjena imena...inace ne mozesh usporedjivati na istoj ravni Tursku i Srbiju...jedino mozda ako nisi simpatizerka Abdicevog lika i djela...
zlata wrote:Pa kakvo mu je to onda prezime. Turkoglu...."Turski sin"... a mi *izdimo sto je Kusturica oso u Nemanje.
svi ti nasi iseljenici imaju takva prezimena; turkoglu, turkcan, aksoy i sve tako. kada su oni useljavali i uzimali tursko drzavljanstvo, morao si uzeti tursko ime i prezime -- tako je bilo do nedavno, ako i dalje nije slucaj. bila je i drzavna lista "odgovarajucih" i mogao si da odaberes ime i prezime koje ti se dopada. naravno, sva su patriotska turska.
BORU SPUZIC -KVAKU...
....
TONI KUKOCA...
BAND "rare eart"...
brenu...
JERRY GARCIA...greatful dead..
legendu bluza...BO DIDLAY-A....15-TAK min prico sa njim...raja prava
... miki jevremovica....dosta njih sa estrade....
horns&drums wrote:Oooo, ima jos. Upoznao sam onu curu iz Guano Apes u Italiji i to preko mog jarana iz Svedske. Djevojka zna hrvatski i mislim da je bila drogirana.
Pricam jos kada se sjetim
Samo da ti kazem da te cura i jest Hrvatica, tacnije iz Splita i zove se Sandra Basic ili Nasic nisam siguran.